sâmbătă, 29 aprilie 2017

Consiliul – Iluzia


Prin Ronald Head

Nu vorbim adeseori despre iluzie. Dar poate că ar fi benefic să explorăm unele dintre acele lucruri care sunt iluzorii și motivul pentru care spunem că sunt așa.

Primul, și cel mai evident, este materia. Toate ”chestiile” pe care le vedeți în jurul vostru sunt o iluzie. De ce? Pentru că nu există materie care să nu fie formată din atomi. Atomii, după cum știți, sunt în întregime pachete de energie. Acum, le puteți da acelor pachete nume și să pretindeți că sunt separate între ele, dar realitatea este că, în timp ce voi discutați despre părți ale unui câmp, ele toate rămân un câmp, o unitate.

Deci, avem un câmp format din diferite frecvențe și informații, iar acest câmp dă impresii despre partea câmpului la care voi vă gândiți ca fiind voi. Această frecvență voi o interpretați ca sunet, pe asta ca miros, pe asta ca și culoare, iar pe asta ca atingere – de fapt, milioane dintre ele – și rezultatul pe care îl creați în mintea voastră este ceea ce voi ”vedeți” în jurul vostru. Nimic nu este static și cu atât mai puțin permanent. Aparenta sa permanență este o iluzie. Nu vedeți nici o schimbare. Asta este o iluzie. Părțile pe care voi le vedeți și sunt prea mici ca să le puteți observa se învârt în jur la viteze pe care nu le puteți înțelege și clipesc afară și înăuntru în existență atât de repede încât, dacă le-ați putea vedea, ele ar putea părea permanente, dar, desigur, nu sunt. Deci, vă spuneți, de exemplu, ”Ah. Acesta este un copac.” Ei bine, ne pare rău din nou, dar greșiți. A fost un copac atunci când ați început să-l observați, dar construcția voastră mentală a durat ceva timp. Și acum este un copac diferit, noi quarci, noi muoni, noi electroni, noi atomi care emit noi bio-fotoni. Și asta nici măcar nu se referă la faptul că mintea voastră trebuie să reconstruiască la nesfârșit iluzia – până când mergeți mai departe.

Puteți concepe ce miracol este că puteți folosi suficient de multă energie pentru a crea o întreagă lume în jurul vostru și să o faceți fără pic de pauză timp de o viață întreagă? Cum ar arăta lumea voastră dacă mâine ați observa-o altfel?

Acum, mulți dintre voi în timp ce citiți aceste lucruri sunteți așezați sau întinși în pat și vă gândiți că nu v-ați mișcat de câteva minute. Ei bine, poate că ați băut ceva sau ați luat o gustare. Dar, de fapt, nu v-ați mișcat prea mult, nu-i așa? De fapt, ați parcurs prin spațiu câteva milioane de mile de-ale voastre – sau chiar un număr mai mare de kilometri. Relativa liniște este și ea o iluzie.

Liniștea … este relativă. Și ea este o iluzie.

Deci, spunem că totul este o iluzie? Ei bine, aproape totul. Spunem că tot ceea ce voi observați este o iluzie până în momentul în care observarea voastră percepe observatorul. În lumea voastră, singurul lucru real este adevăratul voi. Cât de des ați observat acest lucru? Ar putea fi ceva de luat în seamă. Încercați să găsiți locul exact în care vă sfârșiți voi și ”Tot Ceea Ce Este” începe. Spuneți-ne și nouă când îl găsiți.


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.