sâmbătă, 24 iunie 2017

Relațiile, Egregorii și Entitățile Energetice


Din ciclul De ale mele

Pentru că în ultimele zile au avut loc tot felul de răsturnări de situații mai ales în domeniul relațiilor, am studiat situația dintr-un punct de vedere antropozofic. Informații despre antropozofie, al cărei părinte și fondator este considerat a fi Rudolf Steiner și lucrări de ale sale traduse în limbă română găsiți aici și vă recomand cu căldură să le citiți pentru că aduc informații deosebit de valoroase căutătorului serios în aflarea adevărului.

Ce este un Egregor? Pe internet se găsesc o grămadă de definiții, dar cred că ar fi interesant să citiți o definiție mai complexă aici, un articol în două părți care aduce multe informații pentru cei dornici de informații în căutarea adevărului. În mare, un Egregor este o entitate energetică de sine stătătoare formată din gândurile, emoțiile, obiceiurile, credințele, acțiunile induse și rezultate din apartenența la un anumit grup a unui anumit număr de oameni. Citind articolul indicat veți putea citi mai multe despre Egregori, și nu numai, informații pe care nu am considerat necesar să le reiau și eu.

Ce vreau să vă spun este că atunci când vorbim de o relație între doi oameni, în acea relație nu sunt doar doi oameni, ci sunt trei participanți la acea relație: cei doi oameni plus relația, care este o entitate energetică care ia naștere din interacțiunile dintre cei doi oameni, din gândurile, emoțiile, obiceiurile împărtășite de cei doi oameni și este cu atât mai puternică cu cât relația este de mai lungă durată.

Pentru că oamenii, în general, nu recunosc ca existând decât ceea ce ei pot percepe prin cele cinci simțuri obișnuite, nici măcar nu conștientizează existența acestei entități energetice care de multe ori preia controlul în interacțiunile dintre ei. Cu cât entitatea energetică este mai puțin conștientizată și de o mai lungă durată, cu atât este mai puternică.

Tot această entitate energetică este responsabilă de dezechilibrele, certurile, violențele care apar din senin în relația dintre cei doi oameni, deoarece ea fiind alimentată cu gânduri, emoții, obiceiuri negative, asta este ceea ce ea va oferi celor doi în momentele pe care aceștia le împărtășesc împreună. Dinamica energetică a relației dintre doi oameni este influențată de ceea ce ei au trimis, fiecare dintre ei, în entitatea energetică pe care relația lor o formează.

Dacă există doar gânduri de nemulțumire, frustrare, neacceptare, etc. la nivel de sine, emoții de vibrație joasă generate de aceste gânduri și sentimente, asta este ceea cu ce veți hrăni entitatea energetică, ceea ce ea vă va oferi și ceea ce vă va induce, pentru că entitatea energetică pe care o creați se hrănește și vă alimentează la rândul ei cu tipul de energie din care voi ați creat-o.

Pe de altă parte, acționează și Legea Universală a Echilibrului care și ea influențează energetica relației. Acolo unde unul dintre parteneri este excesiv de masculin ca manifestare, celălalt va deveni excesiv de feminin pentru a echilibra cele două principii, masculin și feminin. Poate că ați observat că atunci când unul dintre parteneri este puternic masculin orientat, adică este dinamic, dornic de a conduce, de a face, de a fi în mișcare, celălalt are tendința de a fi mai mult, de a se retrage și a intra oarecum în repaus. Desigur, există și multe excepții, nefiind o regulă, aici având o foarte mare influență și mediul în care se manifestă.

Ați putut observa, de asemenea, că în interacțiunile dintre doi oameni, interacțiuni de durată, se manifestă ceea ce numim monotonia. Adică, fac același lucru fără ca măcar să-și dea seama sau să se gândească. Cine este responsabilă de această situație? Entitatea energetică pe care ei au format-o, deși se acuză reciproc unul pe celălalt de situația creată.

Ce putem face pentru a schimba starea de lucruri? În primul rând este nevoie să devenim conștienți de toate entitățile energetice pe care le creăm, cu care interacționăm, să le recunoaștem drept ceea ce ele sunt, iar noi să fim noi înșine, decizând în fiecare moment, în mod conștient, ce să facem, spunem, cine să fim. Fără să urmăm nici un tipar existent deja, de tipul pentru că așa am făcut întotdeauna. Nu mai există întotdeauna.

O persoană echilibrată în interior va alimenta o entitate energetică cu energii echilibrate, iar aceasta îi va oferi înapoi tot energii echilibrate, pentru că entitatea energetică există fie că noi recunoaștem acest lucru, fie că nu. Un om conștient de sine nu se va lăsa influențat de nimic ce provine din exteriorul lui, pentru că poate recunoaște dacă acel ceva îi aparține sau nu și poate decide în consecință.

Un om echilibrat și centrat în interiorul lui, curge în și cu fluxul Creatorului și nu crează entități energetice stagnante pentru că nu are cum, Creatorul fiind într-o continuă curgere și schimbare, necreând astfel energii stagnante. Atunci când nu iei de mai multe ori aceiași decizie, indiferent de contextul situației, nu creezi o entitate energetică pentru că nu creezi un tipar.

Sunt multe de spus despre acest subiect, dar m-aș bucura să fi reușit să vă captez atenția asupra acestui aspect al relațiilor pe care noi le stabilim și să vă motivez să căutați, să conștientizați și să vedeți ce influență au aceste entități energetice asupra voastră, pentru că ele se formează nu numai între cupluri, ci și între colegi, prieteni, vecini, oriunde unde există o interacțiune umană de durată mai lungă. Și este un domeniu extrem de vast de explorat.

M-aș bucura să citiți materialul pe care vi l-am indicat și să vă faceți propria voastră cercetare pentru că aceste entități energetice vor înceta în curând să mai fie de domeniul invizibilului, cel puțin pentru o mare parte dintre voi. Mi-aduc aminte de o vorbă arhicunoscută care spune că ”Atunci când doi se bat al treilea câștigă.” Și așa și este. Dar putem face să fie ”așa a fost” alegând să trăim conștient fiecare clipă din toate clipele.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.