joi, 17 august 2017

Actualizare 17 August 2017


O perioadă cu o mare presiune la toate nivelele pe întreaga viață fizică. Această eclipsă solară din 21 August 2017 și-a anunțat sosirea de mai multă vreme, efectele ei le simțim cu toții, dar fiecare și le traduce altfel, în funcție de deschiderea minții sale umane, deschidere dată de starea de conștiință atinsă.

Teme existențiale importante sunt aduse pe scena știrilor, dezvăluirilor din media neoficială, dar în același timp probleme aparent minore par să acapareze atenția și energia maselor mai largi de oameni. Este un adevărat bombardament informațional la care mulți nu fac față. Suspectez că este chiar un proces intenționat pentru că cei care cunosc intelectul uman sunt conștienți de acest lucru.

Mintea noastră umană are o anumită viteză și capacitate de procesare și nu face față unei cantități prea mari de informații, ceea ce nu poate procesa, efectiv filtrează și noi nici măcar nu suntem conștienți de acest lucru. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de timp de odihnă, de retragere din societate, deși mulți se tem să nu piardă ceva, mă refer la informații.

Ei bine, stând tot timpul tensionați și ”pe fază” să nu vă scape ceva, sunteți mult mai expuși acestui ”pericol”. Știți foarte bine că de ce te temi nu scapi. Oricum, nu vă poate scăpa nimic important pentru că orice informație exterioară care nu are rezonanță în voi, nu ați atins nivelul de conștiință pentru ea, mintea voastră oricum o va filtra pentru că nu o poate accesa și, prin urmare, traduce.

Singurele informații cu adevărat valabile pentru fiecare dintre noi sunt cele care se află și vin din interiorul nostru, al fiecăruia. S-a spus de atât de multe ori că fiecare dintre noi este un unicat și că ceea ce este valabil pentru unul nu este valabil și pentru alții decât într-o oarecare măsură. Și totuși sunt încă prea puțini cei care caută în ei pentru a-și găsi ghidarea personală.

Presiunea pe care o simțim cu toții este mare și va crește în continuare. Asta înseamnă și că haosul din jurul nostru va continua să crească și că nu ne vom putea sustrage lui decât dacă ne retragem în noi, în calmul pe care fiecare dintre noi și-l poate construi în interior, dacă așa dorește. Este drept că nu-i ușor de menținut, dar nici imposibil.

Dacă nu vă ajutați pe voi înșivă, nu veți putea ajuta pe nimeni pentru că în furtună oamenii se uită după faruri pentru a-și găsi drumul, deoarece nici stelele nu mai strălucesc pe cer pentru a le putea servi în orientare. Stați cât mai mult în natură și mai departe de avalanșa de informații haotice măcar până după eclipsă, informațiile le veți găsi pe internet și după ea și veți constata că multe sunt produsul unor ”minți hodinite”.

Ieri am simțit să pun laptopul deoparte și să cobor în grădina din fața blocului, lăsată în paragină pentru că la ședința de bloc toți facem din gură dar când este de pus mâna sunt 2-3 care fac o dată, de două ori, dar apoi apare invariabilul ”Dar numai eu stau în blocul ăsta?” Mare lucru n-am făcut nici eu, am adunat gunoaiele suflate de vânt, buruienile uscate și florile uscate aruncate de alții de pe balcoanele proprii.

Dar m-am simțit mult mai bine, am plantat și niște flori pe care le aveam pe balcon și crescuseră prea mari pentru un balcon și cred că voi acorda mai multă atenție Vieții care este depozitara adevărurilor simple și eterne și care este într-o armonie desăvârșită cu Tot Ceea Ce Este. M-am simțit cu mult mai încărcată decât citind articole după articole legate de subiectele zilei. Somnul meu a fost mult mai liniștit și mă simt mult mai ancorată.

Nu uitați că nimic nu este așa cum pare, mai ales că fiecăruia ne pare altfel, și dați Cezarului ce-i al Cezarului: pace, liniște, armonie și echilibru întregului care suntem ca Ființă Umană. De fapt, ceea ce faceți este ceea ce este potrivit pentru fiecare dintre voi, în fiecare moment.

O zi minunată, plină de magie și de o fericită anticipare vă doresc tuturor!

Munay,

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.