marți, 24 octombrie 2017

Actualizare 24 Octombrie 2017


După cum mulți ați observat aria curățărilor și eliberărilor se extinde tot mai mult asupra a tot ceea ce ne înconjoară. Foarte mulți sunt în aceste momente prăbușiți pur și simplu în ei înșiși/ele însele. Îi puteți recunoaște după privirea pierdută și goală și tresar când îi întrebați ceva. Sunt oarecum în lumea lor, deși nu aceea este lumea lor. Este lumea pe care este nevoie să o lase în urma lor.

Pe mulți dacă îi întrebați ce se întâmplă cu ei, vă vor răspunde ”Nimic!”. Unii nu vor să se deschidă, nu au ajuns încă în punctul în care să o poată face din varii motive. Unii nu știu să exprime ce se întâmplă cu ei, alții se tem să o facă pentru a nu fi luați de nebuni, în timp ce alții se simt pierduți în acea lume și își caută singuri ieșirea.

Este tributul pe care mulți îl plătesc conceptului de ”om puternic” care trebuie să găsească întotdeauna de unul singur soluția la toate sau care nu are voie să-și manifeste slăbiciunea și vulnerabilitatea pentru că asta l-ar face să pară slab în ochii celorlalți, dar mai ales în a lor înșiși. Tributul plătit ”descurcatului pe cont propriu” pentru a-ți dovedi puterea.

Ceea ce mulți nu au aflat încă este că numai un om cu adevărat puternic își poate da voie să fie slab pentru că el/ea știe că se va ridica din acea stare după ce o va fi experimentat și se va ridica și mai puternic decât înainte pentru că a mai aflat ceva despre el însuși/ea însăși și despre lumea/realitatea în și pe care o trăiește.

Mulți ați observat că relațiile, mai ales cele întemeiate pe un parteneriat de tipul cuplu, au intrat din nou în criză. Este manifestarea curățării corpului durere feminin și a corpului durere masculin și aducerea lor în echilibru, atât în noi înșine cât și în jurul nostru.

Aceste noi curățări și reechilibrări aduc atât despărțiri cât și vindecări. Totul depinde de contractele încheiate de cele două suflete. Multe contracte s-au încheiat pentru că cei doi și-au adus unul în viața celuilalt ceea ce s-au angajat să aducă, iar acum au posibilitatea fie de a se despărți, fie pot alege să încheie un nou contract, unul bazat pe alte obiective pe care sunt de acord să le atingă împreună.

Cei care au ales să meargă fiecare pe calea lor ar fi bine să încheie aceste contracte fără nici un fel de resentimente care să aibă nevoie ulterior de curățare, lucru care s-ar putea să nu aibă loc în această viață și să ducă la reîntâlnirea lor și în alte vieți pentru a duce munca la bun sfârșit. Este suficient și dacă numai unul dintre parteneri ”curăță” relația de propriile-i resentimente.

Cei care au ales să încheie contracte noi care să nu ducă la ruperea relației actuale, pot experimenta o întoarcere de 180 de grade în relația dintre ei. Acolo unde ieri era furtună, astăzi să fie soare și cea mai frumoasă vreme pe care au experimentat-o vreodată împreună. Da, este posibil și chiar incredibil, dar adevărat, pentru că ei își vor da voie să se bucure unul de celălalt așa cum și-au dorit întotdeauna să o facă, dar nu au reușit.

Oricare dintre aceste alegeri este bună atâta timp cât ea duce la eliberarea unor concepte și legături depășite și au în vederea fericirea fiecăruia dintre parteneri. Am ajuns cu toții la capătul drumului suferinței, durerii, sacrificiului, neacceptării de sine și, prin urmare, a celorlalți și este nevoie să virăm într-o altă direcție: cea a fericirii personale care aduce cu sine și fericirea celorlalți. Un om fericit nu va face niciodată pe un altul nefericit pentru că energia fericirii este molipsitoare.

Cu toții avem în preajma noastră suflete frumoase care trec acum prin mari cumpene ale vieții lor și pe care nu știm cum să le ajutăm pentru că par atât de pierdute în ele însele, încât ni se pare că nu putem ajunge la ele să le aducem alinare. Dar dacă nu putem ajunge la ele cu mintea noastră, putem ajunge la ele prin inima noastră fără nici un fel de vorbe: prin iubirea noastră.

Iubiți aceste suflete chiar dacă o faceți de la distanță și le respectați lupta interioară prin care trec. Nu încercați să le scoateți forțat din lumea lor spunându-le că afară este soare, ele oricum nu-l vor vedea în acele momente, deși s-ar putea să se prefacă că o fac ca să vă fac pe plac. Învăluiți-i în iubire, în acea iubire care acceptă totul, nu judecă nimic, nu dă sfaturi, ci doar curge și îmbrățișează tot ceea ce întâlnește în cale.

De această ”hrană” au cea mai mare nevoie. Atât de mulți oameni se simt neiubiți acum pentru simplul fapt că nu am fost învățați să ne iubim cu adevărat pe noi înșine. Tiparele neiubirii de sine, a lipsei de virtuți și calități, a nevredniciei, a păcătoșeniei, a lipsei de valoare personală și multe altele asemenea și-au scos din nou capul pentru a fi văzute, recunoscute și eliberate.

Pentru cei care au ajuns la eliberarea unor straturi mai profunde a lor este mai ușor, din punctul de vedere al faptului că ei recunosc deja simptomele, dar cei noi în această călătorie pot fi copleșiți de ceea ce li se întâmplă. Încercați să nu săriți pe capul lor cu sfaturi și direcționări de tot felul, stați mai bine la o distanță care să le asigure intimitatea și doar învăluiți-i în iubire.

Habar nu aveți cât de mult ajută. Energia iubirii pe care le-o trimiteți din toată inima, fuzionează cu câmpul lor de energie și îi ridică acestuia vibrația, ajutându-i să se simtă în siguranță, să se simtă iubiți și acceptați și veți putea avea, sau nu, apoi bucuria de a-i vedea deschizându-se, venind spre voi, sau nu, și mulțumindu-vă, sau nu, pentru tot ceea ce ați făcut pentru ei.

Ceea ce contează însă cel mai mult este faptul că voi ȘTIȚI că ați ajutat un suflet să iasă din groapa prin care a trebuit să treacă pentru a putea merge mai departe. Asta nu înseamnă că dintr-o dată toate problemele dispar. Nu. Înseamnă doar că ați aprins un chibrit sau o lumânare în întunericul în care un suflet minunat se zbate, astfel încât el să-și poată întrezări calea.

Dacă acum avem nevoie de ceva în mod imperios, aceea este acceptarea. Să ne acceptăm pe noi înșine și unii pe ceilalți așa cum suntem fără a ne mai judeca și compara. Asta nu înseamnă să acceptăm toate mizeriile care ne pot fi aruncate. Înseamnă ca atunci când este cazul să ne spunem adevărul nostru, să închidem acele uși care sunt de închis în spatele nostru și să ne continuăm calea mai departe în și către tot ceea ce ne aduce fericire și împlinire.

Este însă extrem de important ca în momentul în care închidem acele uși să ne asigurăm că nu lăsăm nimic nerezolvat, nespus în urma noastră, pentru că atunci acele uși nu sunt închise cu adevărat și ele se vor re-deschide cu alte ocazii, lucru pe care nu cred că cineva și l-ar dori. Și, cine știe? Poate chiar faptul de a spune acele lucruri pe care nu le-ați spus niciodată să fie cheia schimbării pentru voi și în relațiile voastre.

Vă doresc o zi plină de armonie, de iubire și de o magică anticipare tuturor!


Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.