Pagini

sâmbătă, 6 iunie 2015

Non – Acțiunea: Marele MisterDe Frank M. Vanderer

Non-acțiunea este un mare mister pentru mintea noastră. Dacă nu acționăm, doar stăm acolo pasivi într-un loc, în curând murim de foame aici într-o lume a formei.

Adevărata esență a acestei lumi este schimbarea constantă, acțiunea constantă. Multora dintre noi le-ar place să nu facă nimic în viață și totuși să trăiască o viață bună. Dar dacă această dorință este îndeplinită, și încercăm să trăim fără să facem nimic, vom fi în curând foarte plictisiți de pasivitate și vom găsi în curând ceva de făcut pentru a îndepărta plictiseala.

Deci, este foarte dificil să nu facem nimic pentru că noi suntem obișnuiți să facem ceva tot timpul. Părinții și profesorii noștri ne-au spus întotdeauna că acțiunile sunt cele care determină ce fel de persoană vom fi atunci când vom crește. Prin urmare, identitatea noastră personală este înrădăcinată în acțiunile noastre și în rezultatele acțiunilor noastre. Suntem ceea ce am realizat pe parcursul vieții noastre.

Dacă nu facem nimic, sau acțiunile noastre nu ne aduc roadele așteptate, noi – ca urmare a educației noastre – simțim că nu suntem membri utili ai societății și ar trebui să ne fie rușine în fața altor oameni. Mai devreme sau mai târziu acest lucru va conduce la o disturbare în auto-evaluarea noastră și la apariția unei imagini negative despre noi înșine. Pe de altă parte, dacă suntem în mod constant activi, și acțiunile noastre sunt pline de succes, vom fi membri respectați ai societății noastre, apreciați și foarte stimați de alți oameni. Prin urmare, vom avea o bună auto-evaluare și o imagine extrem de pozitivă despre noi înșine.

Ideea acțiunii este înrădăcinată în mintea noastră condiționată social, Ego-ul. Ideile de realizare, obținere, de dobândire a ceva sunt toate prezente în mintea noastră dominată de Ego ca forțe ce ne îndeamnă să acționăm. Dorința de control, de a conduce și a gestiona sunt de asemenea factori puternici care ne stimulează să acționăm. Dar, dacă suntem în stare să trecem dincolo de minte și de forțele sale care ne fac să acționăm, Miracolul, marele mister, se dezvăluie în fața noastră și ne dăm seama că adevărata stare a existenței noastre este non-acțiunea.

Această non-acțiune nu este, totuși, identică cu a fi pasiv în lumea formei. Putem fi activi în starea de a fi non-activi, ne putem face munca, ne putem crește copiii și putem rămâne în contact cu mediul nostru. Secretul non-acțiunii este că nu ne mai identificăm cu acțiunile noastre, cu motivațiile și rezultatele acțiunilor noastre.

În acest fel, chiar dacă facem ceva, nu devenim actorul din acțiune. Dar acest lucru este posibil numai dacă renunțăm la toate ambițiile noastre de a conduce, de a controla și ne supunem momentului prezent, îl acceptăm și nu încercăm să schimbăm momentul ca să-l facem să se potrivească cu propriile noastre idei.

Dacă renunțăm la ideea acțiunii, lucrurile încep brusc să se întâmple de la sine. Acesta este cel mai înalt nivel al predării, completa eliberare a controlului. Când ne-am liniștit în acest fel, momentul ne va duce mai departe, nu avem nevoie să schimbăm și acțiunea, fapta doar se întâmplă.

Când rezistența opusă momentului prezent s-a încheiat în noi, Viața, Miracolul ne poartă practic departe și ne duce într-o direcție care ne conduce la starea originală a Conștiinței. Aceasta este experimentarea Miracolului în sine, perfecta armonie cu Existența în care nu există separare, nu există părți, numai întreaga Completitudine.


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.