Pagini

duminică, 9 iunie 2024

Mai multe despre Creație

Mesaj de la Unul prin Sophia Love

Sunt Unul. 

Mulțumesc. Nu sunt sigură de direcția (discuției n.t.) de astăzi, dar aș vrea să mă conectez. 

Da, Sofia. Avem multe subiecte de explorat, unele dintre ele vor necesita mai mult de o singură conectare. Acesta este și cazul discuției noastre despre Creație. 

Astăzi ne vom concentra asupra vieții însăși. Nu atât de mult pe specificul punctului ei de origine, cât pe funcția și scopul ei. Am atins pe scurt acest subiect și înainte. Pentru că viața are într-adevăr atât funcție, cât și scop. Acestea nu sunt atât de ușor de definit ceea ce ne va cere să le demonstrăm înțelesul prin exemple. La început au fost cuvinte. Aceste cuvinte ajută la pregătirea scenei, așa cum ar fi, pentru înțelegere: 

Expansiune

Explorare

Creștere

Digerare (Emoțională)

Empatie

Perspectivă

Avansare

Regres

Compasiune

Granițe

Adevăr 

Acestea nu sunt toate cuvintele. Sunt câteva dintre cuvinte. Ele vă vor oferi un punct de pornire. Pentru că funcția vieții și scopul vieții nu sunt identice. Cu toate acestea, ele sunt asemănătoare. 

Mai exact, funcția vieții este expansiunea. Este o expansiune în toate direcțiile – în interior, dincolo, în sus și în jos în fiecare caracteristică posibilă. Câmpul funcției este nelimitat. Funcția vieții este creșterea – punct. Creșterea implică ”mai mult”, iar ”mai mult” reprezintă o creștere. Asta este o creștere relativă. De exemplu, dimensiunea unui neutron avea o limită dimensională superioară și inferioară, până când ceva mai mare sau mai mic decât acesta a fost recunoscut. Sau viteza unui atlet uman a fost de nedepășit la un anumit număr, până când cineva a doborât acel record. 

Creșterea nu indică întotdeauna mai mare. Poate fi mai mică. Poate fi mai profundă. De exemplu, s-a înțeles că o anumită particulă moleculară avea o singură funcție. Până când s-a observat că făcea ceva nou – ceva nemaivăzut până atunci. 

Nu există niciodată un motiv să vă abțineți de la o explorare mai profundă, deoarece aceasta servește funcției vieții. Expansiunea este servită prin acțiune fizică și promovează funcția vieții. Ca o chestiune de Adevăr, o perspectivă benefică privind obiectivele reale ale cuiva (sau ale unui lucru) ar putea fi întotdeauna găsită în răspunsul la această întrebare: „Această persoană, instituție, program sau idee rămâne deschisă la o privire mai profundă?” Dacă răspunsul este „Nu”, asta îți spune că funcția vieții este restricționată acolo. Dacă este în regulă pentru tine, atunci vei rămâne confortabil în compania sa. Dacă nu este în regulă pentru tine, te vei simți neliniștit. Ar putea fi momentul să te îndepărtezi în acel punct. 

Așadar, ca să rezumăm – funcția vieții este expansiunea. 

Acum, ce putem spune despre scop? 

Într-adevăr, scopul vieții diferă în mod specific, totuși nu în general. În general, scopul vieții este explorarea fizică. Tu, o stâncă, un urs, o anemonă, fiecare există pentru explorarea formei. Ceea ce faceți și voi ca ființe fizice este să explorați un aspect specific al formei fizice. Faceți asta folosind unele dintre cuvintele menționate înainte. Cuvinte cum ar fi granițe, digerare emoțională și compasiune. De asemenea, putere slăbiciune, groază, beatitudine, liniște, mișcare, serviciu, egoism, iertare, judecată. Există multe, multe aspecte ale formei fizice. 

Toate au legătură cu interacțiunea vieții (a ta, precum și a unei pietre) cu altceva. Acest altceva ar putea fi o persoană, un copac, o boală, o instituție sau o substanță chimică. Viața nu are scop fără interacțiune. Chiar și Misticul, în meditație profundă și izolat zile întregi, interacționează cu propria minte, cu locul în care se află, cu respirația sa, cu corpul său fizic. 

Există situații extreme în care viața pare a fi lipsită de scop. Gândiți-vă la floarea deșertului. Rămâne ascunsă sub nisipurile deșertului pentru perioade extrem de lungi, nevăzută. Când vine ploaia, transformă acele nisipuri dintr-o frumusețe severă într-o culoare luxuriantă. Nisipurile, planta, apa, toate participă. 

Când conceptul de timp este profund înțeles, durata lui nu va mai influența evaluarea valorii sau funcției sale. Timpul petrecut nevăzută nu diminuează măreția înfloririi florii deșertului. Sunt momente în care perspectiva voastră a fost radical schimbată de comentariul unei persoane cu care ați interacționat doar un scurt moment, fără să o mai întâlniți vreodată. 

Scopul vieții este decis în mod personal. Asta se referă la o anumită viață; de exemplu – cea de care vă bucurați chiar acum. Cuvântul ”bucurați” nu este spus cu ușurință. Dintr-o perspectivă mai amplă, fiecare viață este trăită cu bucurie. 

Scopul vostru va fi explorarea fizică a anumitor lucruri. Aceste lucruri ar putea fi idei, precum ar fi iertarea sau judecata. Ar putea avea de-a face cu extreme fizice, cum ar fi înfometarea sau obezitatea. Ar putea avea de-a face cu testarea ”limitelor”, cum ar fi tortura sau abuzul mental sau fizic. 

Fiecare suflet vine cu numeroase scopuri. Fiecare dintre aceste scopuri poate fi sau nu îndeplinit satisfăcător într-o singură viață. Sunteți un grup ambițios. ”Timpul” este, de fapt, irelevant și vă puteți întrupa de atâtea ori câte doriți. 

Scopul servește și colectivului de viață în care existați. Nu există așa ceva ca izolarea. În actuala eră, mulți simt ceea ce ei ar numi un ”scop mai mare”. Vom vorbi mai mult despre asta, pentru că într-adevăr sunt multe de explorat. Să se știe că, doar să vă întrebați sau să vă puneți întrebarea ”Ce ar trebui să fac?” vă spune că ați sosit cu ceva în minte. 

Asta e tot. 

Mulțumesc.

 

Traducere Monica Poka

Foto Daniel Kordan

Sursa 


Este interzisă preluarea acestui material sub orice altă formă decât cea în care este prezentată și fără indicarea sursei originale, așa cum apare ea în această postare, precum și a traducătorului și a sursei în limba română.

Mai multe materiale în limba engleză găsiți pe site-ul autoarei aici. 

Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog sau dând click aici. Vă mulțumesc!    

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.