Pagini

vineri, 3 mai 2024

Femeie, Bărbat sau Androgin?

Din ciclul De ale mele 

Ce mi-a reținut recent atenția, adică ”mi-a sărit în ochi”, este ”lupta” asta dintre sexe în sensul de care este mai puternic sau cum să fii un bărbat, dar mai ales, o femeie puternică, și o grămadă de trăsături care fac diferența între slab și puternic. 

În primul și în primul rând, sufletul este androgin, la fel ca și Creatorul lui. Sufletul deține TOATE calitățile, trăsăturile, energiile pe care le deține Creatorul lui pentru că ESTE PARTE din Creator. Faptul că de dragul experimentării, sufletul alege să se întrupeze când bărbat, când femeie nu-i schimbă esența. Îi schimbă doar oportunitățile de experimentare. 

Ba mai mult de atât, Creatorul se întrupează și sub alte forme, de fapt, în TOATE formele pe care le vedem sau nu le vedem în jurul nostru, pentru că Creatorul ESTE TOT CEEA CE ESTE. Nu există nimic ce să nu fie Divin pentru că Creatorul se experimentează pe Sine prin TOATE formele și, inclusiv, prin lipsa ei. 

Am acceptat marea majoritate deja, că sufletul se întrupează când în formă feminină, când în formă masculină de dragul experimentării și cunoașterii de SINE. ACELAȘI Suflet și prin el, Creatorul. Evoluția fiecărui suflet nu este altceva decât însăși evoluția Creatorului, iar evoluția Creatorului duce la o mai mare evoluție a sufletelor. 

Nu știu cum vă imaginați că ar fi Creatorul, dar nu este tătucul atotștiutor pentru că dacă ar fi așa, evoluția sufletelor nu ar putea depăși limita cunoașterii pe care o deține tătucul atotștiutor. Pur și simplu nu am avea acces la o cunoaștere pe care tătucul nu o deține. Mi se pare destul de logic, nu? Și poate că așa și este ... 

Lucrurile nu par atât de simple unei minți umane limitate, dar mecanismele după care funcționează acest Univers al Creatorului sunt foarte simple și nu necesită o ”întreținere” foarte complicată. Să nu uităm că unul dintre principiile de bază ale acestui Univers este principiul ”Cauză – Efect”. 

Noi vorbim de latura feminină a Creatorului ca Feminin Divin și de latura masculină a Creatorului ca Masculin Divin. Fiecare dintre noi, indiferent de sexul corpului pe care-l locuim, deținem în egală măsură cele două laturi ale Creatorului. Nici măcar nu știm dacă are DOAR două laturi și nu mai multe pentru că acum suntem conștienți doar de dualitatea în care suntem întrupați și pe care o experimentăm.

Acum, depinde și ce înțelegem fiecare prin puternic. Este un cuvânt cu foarte multe valențe și fiecare poate înțelege ce vrea și ce poate. Pentru mine puternic nu este cel/cea cu proprietăți materiale valorate la sume exorbitante sau care deține funcții sau ranguri ”înalte”. Pentru mine puternic este un om al străzii, un om care a ales să înfrunte dependențe, un om care-și dedică întreaga viață evoluției semenilor lui, un om care este hotărât să ”coboare în fundul iadului” ca să se găsească pe sine și să se aducă la lumina a cine este el/ea cu adevărat. 

Câtă vreme ne lăsăm orbiți și conduși de reguli, precepte, credințe și convingeri bazate pe separare, putere și altele asemenea, nu ne vom deosebi prea mult de hamsterul care aleargă într-o roată. Doar că pentru noi roata este mintea noastră orientată spre supraviețuire. Iar supraviețuirea pentru mulți înseamnă încă ”să fiu mai bun/ă decât celălalt”, ”să am mai mult decât celălalt” pentru că atunci șansele mele la viață, sau o viață mai bună, sunt mai mari. Iar asta ține de vechea paradigmă. Inclusiv ”ciocnirea” între puternic și slab. Adevărul este că fiecare dintre noi suntem atât de puternici sau de slabi pe cât ne credem a fi. 

Să fim cea mai bună versiune a cine suntem ACUM și AICI este ceea ce ar trebui să ne ghideze, iar asta nu vine din mintea noastră cea de toate zilele. Vine dinlăuntrul nostru dacă avem urechi să ne auzim vocea sufletului și o inimă prin care să privim în jurul nostru.

 

Munay – Calea Iubirii

Monica Poka

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.