sâmbătă, 26 mai 2018

Terapeut și Client



Jeshua prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni,

Eu sunt Jeshua, vă salut astăzi pe toți. Sunt aproape de voi în inima mea, pentru că noi suntem profund conectați unii cu ceilalți. Există un nivel în care suntem una în conștiința nedivizată, o conștiință care este liberă, grandioasă și creativă și care este adevăratul nostru adăpost.

Voi sunteți aici, vă manifestați într-o formă corporală, localizați în timp și spațiu, dar voi sunteți cu mult mai mult de atât și vă cer să vă conectați cu această conștiință mai mare, nedefinită și mai vastă care vă conectează cu originea voastră, cu Casa voastră.

Simțiți-l pe Dumnezeu în voi și simțiți cât de simplă este această energie, de fapt. Dumnezeu nu se află undeva sus deasupra voastră, este o energie care curge prin voi, prin întreaga viață de pe Pământ și chiar prin obiectele și lucrurile materiale care vă înconjoară. Dumnezeu este peste tot și Dumnezeu nu se simte limitat de formă. Dumnezeu este conștiința pură și nealterată. Cu toate acestea, puterea divină dorește să experimenteze toate aceste forme diferite, toate aceste manifestări în timp și spațiu.

Acum, simțiți pentru o clipă cine sunteți voi în întregul acestei curgeri: o scânteie de lumină într-o mare imensă de conștiință, dar totuși o scânteie nepieritoare de lumină care aduce o contribuție unică întregului.

Simțiți acea putere indestructibilă în voi care întotdeauna este, întotdeauna a fost și întotdeauna va fi scânteia vieții veșnice. În acea scânteie de lumină voi sunteți parte din Creator, din Dumnezeu. Voi aveți o conștiință creatoare și voi vă alegeți experiențele de viață pentru acea cale a vieții pe care v-ați angajat. Adânc în ființa voastră se află un punct central în care voi sunteți conștienți de planul vieții voastre și atrageți lucrurile pe care doriți să le experimentați pentru a crește și a învăța.

În esență, acesta este motivul pentru care voi nu sunteți niciodată o victimă a lumii. Voi nu sunteți niciodată total neputincioși sau vulnerabili, pentru că în adâncul vostru este prezentă acea scânteie de Dumnezeu, acea scânteie de Dumnezeu care spune ”da” la tot ceea prin ce voi treceți în viața voastră și care știe că sunteți capabili să învățați și să creșteți din aceste experiențe și să deveniți mai măreți și mai cuprinzători.

Spuneți ”da” acelei forțe din voi înșivă, acelei surse de lumină prin care ați atras spre voi viața pe care o trăiți acum, cu tot ceea ce-i aparține. Ați spus cândva ”da” și știți că aveți în voi puterea de a împlini acea viață, acel destin – într-un mod bun – amintindu-vă cine sunteți în mijlocul îngrijorărilor voastre pământești, în viața voastră de zi cu zi în care vă confruntați cu probleme și rezistență. Să vă întoarceți Acasă la voi înșivă, și să împărtășiți acea cunoaștere și lumină cu alții, vă va oferi cea mai profundă satisfacție.

Voi cei care sunteți prezenți aici, doriți să fiți terapeuți spirituali, asta înseamnă că aveți dorința să răspândiți lumină și conștiință din sufletul vostru pe Pământ și asta este o dorință pură și autentică în inima și în sufletul vostru. Ea vine direct din scânteia Dumnezeiască care voi sunteți, deoarece pentru Dumnezeu este natural să împărtășească bucurie, înțelepciune și înțelegere. Acest lucru îl face fericit pe Dumnezeu, și vă face și pe voi fericiți, pentru că voi sunteți Dumnezeu în inima și în sufletul vostru.

Și acum întrebați ”Cum faceți mai exact acest lucru: `răspândiți lumina`, oferiți vindecare altora?” Despre asta aș vrea să vă vorbesc astăzi, pentru că în societatea voastră există o dihotomie ciudată între bolnav și sănătos, întreg și divizat. Se presupune că terapeutul stă de partea sănătății, cea care este întreagă și oferă lumină sau vindecare celor care sunt bolnavi sau dărâmați.

Privit din acest punct de vedere, terapeutul este mai mare și mult înainte, în timp ce clientul sau pacientul este rămas în urmă, este mai mic, iar cel mai mare are ceva ce celui mai mic îi lipsește și care este împărtășit apoi cu cel care este mai mic. Cu toate acestea, dintr-o perspectivă spirituală, aceasta este o imagine falsă. Ce se întâmplă, chiar înainte ca cineva să fie tratat de către un vindecător sau terapeut, este că acea persoană este văzută deja ca fiind mai mică decât cea care o tratează: clientul are o problemă și vine la terapeut pentru o rezolvare.

Această imagine a relației dintre terapeut și client a pătruns în întreaga îngrijire medicală convențională. Doctorul la care mergeți are ”cunoașterea și experiența”, iar voi, ca pacient, sunteți, prin urmare, mai mici și inferiori acestuia pentru că aveți nevoie de cunoașterea acestuia, de ceva din afara voastră ca să vă puteți face bine. În mod neintenționat, acest model este adeseori folosit și în ceea ce este numit ”sănătatea mentală”. Aș vrea să vă sugerez să smulgeți această imagine ”din rădăcini” deoarece este o idee în totalitate falsă despre ceea ce este în realitate relația dintre client și terapeut.

Adevărul este mai degrabă pe dos: sunteți un bun terapeut dacă știți cum să vă faceți mic și să-i redați măreția celui care vine la voi să caute ajutor. Este ceva ce acea persoană a pierdut neintenționat.

Cei care au probleme spirituale severe sunt oarecum convinși că sunt neputincioși, că nu se pot opune rezistenței, negativității vieții, așa că se simt mici și neajutorați. Voi, ca terapeut spiritual, sunteți cel care invită acea persoană să-și regăsească și să-și experimenteze din nou puterea. Voi îi încurajați să-și re-descopere propria lor măreție, să-și mențină trează scânteia Dumnezeiască interioară. Cum faceți acest lucru? Nu prin a-i da acelei persoane ceva care să o facă să se simtă mai bine, ceva care vine din afară, ci prin încrederea voastră în puterea sufletului acelei persoane. O faceți conectându-vă cu sufletul lor și de arătându-le din acea poziție, prin ochii voștri, prin cuvintele voastre, prin gesturile voastre și prin privirea voastră că aveți încredere în ei. Arătați-le că voi cunoașteți puterea, frumusețea și înțelepciunea sufletului lor. Datorită acestei cunoașteri și prin încrederea voastră în ceea ce ei sunt cu adevărat, și clienții voștri capătă încredere și speranță.

Asta este calea vindecării spirituale: îi redați celuilalt măreția. Încercați în toate felurile să conectați din nou acea persoană cu puterea propriului său suflet și în acest fel puneți în totalitate răspunderea asupra persoanei respective. Marea putere a lucrării spirituale este că voi îi arătați celeilalte persoane că doar ea singură este responsabilă de calea ei în viață și că nevoia de vindecare nu este o slăbiciune. Ceea cu ce se confruntă nu este ceva cu ce ei nu se pot descurca, dar tocmai acceptarea responsabilității este cea care îi poate ajuta să se elibereze de poverile lor.

A-i reda unei persoane responsabilitatea pentru propria sa viață nu înseamnă că o abandonezi și o lași de capul ei. Înseamnă că o încurajezi să descopere și să experimenteze puterea în ea însăși; să experimenteze că este cu mult mai măreață și mai înțeleaptă și mai puternică decât își imaginează că ar fi. Să fii terapeut spiritual înseamnă să-l întâlnești pe celălalt de la suflet la suflet.

Privit doar din perspectivă umană, ar putea părea că sunteți mai puternici, sau că știți mai multe decât cealaltă persoană, că aceasta are probleme și are nevoie de ajutorul vostru. Dar privit din perspectiva sufletului, fiecare dintre voi vă aflați pe o cale și în acest moment unul dintre suflete experimentează mai multă durere decât celălalt, ceea ce nu spune nimic despre calea pe care vă aflați ca suflet sau despre nivelul de împlinire pe care îl aveți. Un suflet a făcut o alegere diferită de a celuilalt, așa că nu este nimic de judecat și nici nu este de folos să faceți acest lucru.

Voi faceți o muncă spirituală pentru că, la nivel de suflet, doriți să împărtășiți lumina. Ceea ce se întâmplă când faceți această muncă este că lumina din voi va străluci mult mai puternic și veți experimenta o împlinire profundă când faceți acest lucru. În acest sens, nu este atât de mult ceva ce faceți pentru alții, o faceți pentru că este destinul vostru să o faceți, așa cum o floare înmugurită dorește să înflorească și să iasă la iveală. Acesta este motivul pentru care faceți această muncă; este cursul natural al evenimentelor. Lumina întotdeauna dorește să radieze și să crească.

Adevărata muncă în lumină presupune ca voi să vă radiați lumina asupra celuilalt fără nici o judecată. Nu încercați să le rezolvați problemele, pentru că nu puteți face acest lucru, și nu aceasta este intenția. Voi vă lăsați lumina să radieze asupra esenței lor și prin asta îi ajutați să se trezească la propria lor esență, la propria lor lumină. Acesta este cel mai puternic lucru pe care îl puteți face pentru o altă ființă umană. Când acest lucru le devine disponibil prin voi, veți observa imediat o creștere a bucuriei în cealaltă persoană pentru că se poate apropia de propria sa esență, propria sa forță de viață, care îi dă curaj și încredere. Nimic nu poate insufla atâta curaj și încredere cât o poate face sentimentul că sunteți stăpânul propriei voastre vieți și că sunteți capabili să-i dați formă vieții voastre prin propria voastră forță interioară.

Aș dori să mai adaug ceva: văd că voi, cei care faceți o muncă spirituală, sau vreți să o faceți, întâmpinați uneori dificultăți în a elibera energia negativă în cealaltă persoană, durerea și suferința lor. Atât de mult încât puteți fi uneori copleșiți de suferința altei persoane și chiar să vă simțiți împovărați cu ea. În acel moment voi alunecați din propria voastră măreție, din scânteia voastră Dumnezeiască, în partea voastră umană. Săriți în vechiul mod ”Doamne, această persoană are nevoie de ajutorul meu, nu pot suporta asta, trebuie să-i dau o mână de ajutor.” Observați apoi ce-i face această abordare celeilalte persoane: o considerați mică și neajutorată, o victimă pe care trebuie să o salvați. Dar făcând acest lucru, nu faceți nimănui dreptate și, în cele din urmă, nu-i este nimănui de folos.

Să stați cu adevărat în puterea voastră ca ajutor spiritual înseamnă să faceți un pas în spate. Ca ființă umană s-ar putea să fiți tentați să faceți un pas în față și să doriți să le atenuați durerea, dar ca ajutor spiritual, ca suflet, voi faceți un pas în spate. Sunteți pe deplin prezenți, sunteți plini de compasiune față de ei și adeseori înțelegeți foarte bine procesul prin care persoana trece, dar nu vă veți implica în el, veți rămâne în afara problemei. Voi sunteți farul de lumină și făcând un pas în spate demonstrați că este posibil să nu vă lăsați trași în acea situație de gânduri legate de micime, slăbiciune și neajutorare. Atunci când faceți pasul în spate, voi îi acordați spațiu celeilalte persoane să intre în propria sa putere. O invitați să o facă, deși acest lucru poate fi contrar la tot ceea ce ați învățat ca ființă umană.

Această abordare poate părea dură sau crudă, dar nu este dacă o priviți din perspectiva sufletului. Imaginați-vă că vă aflați într-un moment de mare slăbiciune în care experimentați multă durere și vă simțiți destul de neputincioși, sau când viața pare mult prea greu de suportat. Ce vă ajută cel mai mult? Cineva care își oferă ajutorul din nivelul vibrațional în care el/ea se află, și din care vă bate prietenește pe umăr, sau cineva care încearcă să vă ajute pornind din ideea că nu o puteți face voi înșivă? În calitate de terapeut dați adeseori sfaturi binevenite din viziunea pe care o aveți despre modul în care poate fi rezolvată problema celeilalte persoane. Dar voi nu ajungeți cu adevărat la sufletul acelei persoane, pentru că nu sunteți conectați cu ea la nivel de suflet.

Gândiți-vă la momentele în care vă simțiți extrem de vulnerabili sau posomorâți sau neliniștiți. Ce vă ajută cel mai mult în acele momente este cineva care continuă să creadă în puterea voastră, care continuă să vă perceapă forța sufletească, ființa, chiar dacă voi nu vă vedeți în totalitate în acest fel. Aceasta este adevărata muncă a unui terapeut spiritual. Iar asta poate însemna uneori că trebuie să mențineți imaginea acelei persoane ca a unei ființe puternice, creatoare, libere și iubitoare, chiar dacă acea persoană nu este capabilă să o facă singură.

Poate însemna că este nevoie să așteptați, răbdători, în timp ce mențineți această imagine. Dar este esențial, la nivel de suflet, să rămâneți la un nivel de egalitate. Dacă nu o faceți, atunci alunecați înapoi în vechea imagine: cel mare comparat cu cel mic, neajutoratul în fața puternicului, iar aceasta este o imagine distructivă. Ține oamenii departe de adevărata lor putere.

În momentul în care vă simțiți slăbiți de durerea sau negativitatea din alții, amintiți-vă ce se întâmplă cu adevărat. Îndrăzniți să faceți un pas în spate, și nu vedeți acest lucru ca fiind neiubitor sau crud, ci ca pe o reconsiderare în care puneți adevărata relație dintre voi și persoana care suferă în perspectivă. Rămâneți prezenți în propria voastră putere, în propria voastră lumină. Acest lucru vă aduce beneficii, nu numai minții voastre, ci și emoțiilor și corpului vostru. Și este benefic și pentru cealaltă persoană, pentru că în acest fel voi mențineți un far de lumină pentru acea persoană în care se poate oglindi singură.

Munca spirituală, în care vă raportați la o altă persoană, de la suflet la suflet, vă cere să stabiliți o conexiune interioară cu ei, mai ales cu ei în măreția lor. Și asta înseamnă, în același timp, că îi dați voie în totalitate acelei persoane să stea în măreția ei. Acest lucru, mai ales acesta din urmă, este foarte important să vi-l amintiți cu toții, pentru că a-i da voie celeilalte persoane să fie cine este, este un act de încredere și acesta este la fel de important ca stabilirea conexiunii interioare.

Eu cred în voi toți. Și deși nu sunt aici pentru a vă rezolva vouă problemele, sunt aici ca să vă spun că sunteți o puternică stea de lumină, voi toți. Că lumina voastră, și radierea ei, este nelimitată și că vă puteți încrede în ea și să vă bucurați de ea și să o trăiți pe deplin aici pe Pământ. Asta este munca în lumină pentru care ați venit. Vă mulțumesc pentru prezența voastră.

© Pamela Kribbe

link catre articolul original

Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.