luni, 10 aprilie 2023

O Reuniune a Tribului

Charles Eisenstein 

O poveste puternică și inspiratoare de Charles Eisenstein.  O lectură folositoare pentru toți cei care se luptă să se adapteze și să-și găsească scopul în mijlocul ororilor lumii ... 

A fost odată ca niciodată un trib mare de oameni care trăia într-o lume foarte îndepărtată de a noastră. Dacă departe în spațiu sau departe în timp sau chiar în afara timpului, nu știm. Ei trăiau într-o stare de încântare și de bucurie pe care puțini dintre noi îndrăznesc astăzi să creadă că ar putea exista, cu excepția acelor experiențe de vârf excepționale în care întrezărim adevăratul potențial al vieții și al minții. 

Într-o zi, șamanul tribului a convocat o întâlnire. S-au adunat cu toții în jurul lui, iar el le-a vorbit într-un mod foarte solemn. ”Prietenii mei”, a spus el, ”este o lume care are nevoie de ajutorul nostru. Se numește Pământ, iar soarta acestei lumi atârnă în balanță. Oamenii săi au ajuns într-un punct critic în nașterea lor colectivă și fără ajutorul nostru, se vor naște morți. Cine ar dori să se ofere voluntar pentru o misiune în acest timp și loc și să ofere un serviciu omenirii?” 

”Spune-ne mai multe despre această misiune” au cerut ei. 

”Mă bucur că mi-ați cerut asta pentru că nu este o treabă ușoară. Vă voi pune într-o transă profundă, profundă, atât de totală încât veți uita cine sunteți. Veți trăi o viață umană, iar la început vă veți uita complet originile. Veți uita chiar și limbajul nostru și adevăratul vostru nume. Veți fi despărțiți de minunea și frumusețea lumii noastre și de iubirea care ne scaldă pe toți. Vă vor lipsi profund, totuși, nu veți ști ce vă lipsește. Vă veți aminti doar iubirea și frumusețea, care noi știm că sunt normale, ca pe un dor în inima voastră. Amintirile voastre, în timp ce plonjați pe Pământul dureros distrus, vor lua forma unei cunoașteri intuitive că o lume mai frumoasă este posibilă. 

În timp ce veți crește în acea lume, cunoașterea voastră va fi sub un atac constant. Vi se va spune într-un milion de moduri că o lume a distrugerii, violenței, corvezii, anxietății și degradării este normală. S-ar putea să treceți printr-o perioadă în care sunteți complet singuri, fără aliați care să vă confirme cunoașterea despre o lume mai frumoasă. S-ar putea să vă cufundați într-o profundă disperare pe care noi, în lumea noastră de lumină, nu ne-o putem imagina. Dar orice ar fi, o scânteie a cunoașterii nu vă va părăsi niciodată. O amintire a adevăratei voastre origini va fi codificată în ADN-ul vostru. Acea scânteie va zace în voi, de nestins, până când într-o zi se va trezi. 

Vedeți voi, chiar dacă vă veți simți, o vreme, cu totul singuri, nu veți fi singuri. Vă voi trimite asistență, ajutor pe care-l veți experimenta ca miraculos, experimentări pe care le veți descrie ca transcendentale. Pentru câteva momente sau ore sau zile, vă veți trezi din nou la frumusețea și bucuria care sunt menite să fie. Le veți vedea pe Pământ pentru că, deși planeta și oamenii săi sunt profund răniți, acolo mai există încă frumusețe proiectată din trecut și din viitor în prezent ca o promisiune a ceea ce este posibil și o aducere aminte a ceea ce este real. 

Veți primi ajutor și unul de la celălalt. Pe măsură ce începeți să vă treziți la misiunea voastră, îi veți întâlni și pe alții din tribul nostru. Îi veți recunoaște după intuițiile, scopul și valorile voastre comune și după asemănarea drumurilor pe care le-ați urmat. Pe măsură ce starea planetei Pământ atinge crize de proporții, drumurile voastre se vor încrucișa din ce în ce mai mult. Timpul singurătății, timpul în care v-ați gândit că s-ar putea să fiți nebuni, se va încheia. 

Veți găsi oameni din tribul vostru peste tot pe Pământ și veți deveni conștienți de ei cu ajutorul tehnologiilor de comunicare la distanță folosite pe acea planetă. Dar adevărata schimbare, adevărata accelerare va avea loc în întâlnirile față în față în locuri speciale de pe Pământ. Când mulți dintre voi vă adunați la un loc, veți iniția o nouă etapă în călătoria voastră, o călătorie care, vă asigur, se va încheia acolo unde a început. Apoi, misiunea care zăcea inconștient în voi, va înflori în conștiință. Răzvrătirea voastră intuitivă împotriva lumii care v-a fost prezentată drept normală, va deveni o căutare explicită să creați una mai frumoasă. 

În momentele de singurătate, veți căuta întotdeauna să vă asigurați că nu sunteți nebuni. Veți face asta vorbindu-le oamenilor despre tot ceea ce este în neregulă cu lumea și veți simți un sentiment de trădare atunci când ei nu vă ascultă. Veți fi flămânzi de povești despre nedreptățile, atrocitățile și distrugerea ecologică, toate acestea confirmând validitatea intuiției voastre că există o lume mai frumoasă. Dar după ce veți primi în totalitate ajutorul pe care vi-l voi trimite și după accelerarea întrunirilor voastre, nu va mai fi nevoie să faceți asta. Pentru că veți Ști. Energia voastră se va îndrepta apoi către crearea activă a acelei lumi mai frumoase. 

O femeie din trib l-a întrebat pe șaman ”De unde știi că asta va funcționa? Ești sigur că puterile tale șamanice sunt suficient de mari să ne trimiți într-o astfel de călătorie?” 

Șamanul a răspuns ”Știu că va funcționa pentru că am făcut-o de multe ori înainte. Mulți au fost deja trimiși pe Pământ, să trăiască vieți omenești și să pună bazele pentru misiunea pe care o veți întreprinde voi acum. Am exersat! Singura diferență acum este că mulți dintre voi vă veți aventura deodată acolo. Ceea ce este nou în timpul pe care-l veți trăi acolo, este că Reuniunile au început să aibă loc.” 

Un om din trib a întrebat ”Există vreun pericol să ne pierdem în acea lume și să nu ne trezim niciodată din transa șamanică? Există pericolul ca disperarea, cinismul, durerea despărțirii să fie atât de mare încât să stingă scânteia speranței, scânteia adevăratului nostru sine și origini și astfel vom fi despărțiți pentru totdeauna de cei dragi?” 

Șamanul a răspuns ”Asta este imposibil. Cu cât mai adânc vă pierdeți, cu atât mai puternic va fi ajutorul pe care vi-l voi trimite. În acel moment s-ar putea să-l simțiți ca pe o prăbușire a lumii voastre personale, pierderea a tot ceea ce este important pentru voi. Mai târziu, veți recunoaște darul din ea. Niciodată nu vă vom abandona.” 

Un alt bărbat a întrebat ”Este posibil ca misiunea noastră să eșueze și ca această planetă, Pământul, să piară?” 

Șamanul a răspuns ”Voi răspunde la întrebarea ta cu un paradox. Este imposibil ca misiunea voastră să eșueze. Cu toate acestea, succesul ei depinde de acțiunile voastre. Soarta lumii se află în mâinile voastre. Cheia acestui paradox se află în voi, în sentimentul pe care îl purtați că fiecare dintre acțiunile voastre, chiar și luptele voastre personale, secrete din interiorul vostru, au o semnificație cosmică. Veți ști atunci, așa cum o știți acum, că tot ceea ce faceți, contează. Creatorul vede totul.” 

Nu au mai fost întrebări. Voluntarii s-au adunat în cerc, iar șamanul s-a dus la fiecare. Ultimul lucru de care fiecare a fost conștient, a fost fumul pe care șamanul i-l sufla în față. Au intrat într-o transă profundă și s-au visat în lumea în care ne regăsim astăzi.


Traducere Monica Poka

Sursa

 


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.