sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Tiparul Fatalității și Victimizării



Din ciclul De ale mele

Observ cât de ușor și de rapid își cedează oamenii propria putere în fața unor cuvinte, pur și simplu CUVINTE, cum ar fi fatalitate, destin, predestinare, etc. Nici măcar nu știu cât este aici vorba de un tipar sau de lașitate. Dar despre ce este vorba. Circulă pe Internet, pe rețelele de socializare următoarea ”zicală”:

”Oricât te-ai opune sau indiferent de alegerile făcute în final tot destinul alege”

Cine, ce este destinul? Este prima întrebare. Dicționarul spune că destinul este ”Forța sau voința supranaturală despre care se crede că hotărăște în mod fatal și irevocabil tot ce se petrece în viața omului; fatalitate”. Din punctul meu de vedere toți cei care acordă credit destinului sau fatalității sunt în contradicție cu ceea ce presupune noțiunea de Creator sau Co-creator al propriei sale vieți. Altfel spus, du-te omule la culcare că indiferent ce faci, cine ești sau cine ai alege să fii e tot degeaba. Singurul tău rol este să muncești din greu pentru fiecare bucățică de pâine și gură de aer. Să-i duci în spinare pe toți cei ce vin să-ți spună că ”Ăsta este destinul tău, n-ai ce face, nu te poți împotrivi acelei forțe sau sau voințe supranaturale care hotărăște în locul tău”. Și această ”maximă” genială are peste 15.000 de like-uri și peste 7.000 de distribuiri în acest moment. Atunci, vă întreb eu pe cei peste 15.000 de oameni care ați dat like acestei postări, voi de ce sunteți pe Pământ? Care este rolul vostru? Vă face plăcere să-i cărați în spinare pe cei care vă sug și ultima picătură de energie? Dar cred că este inutil să pun această întrebare pentru că nu cred că aceștia citesc articolele mele. TOATE, TOTUL în jurul nostru se schimbă, este evident acest lucru și totuși mai sunt unii care se țin ca ”porcul de traistă”. Până și comportamentul proverbialelor oi s-a schimbat. Dar unii oameni par a fi nu în vârful piramidei ci undeva sub baza ei. Noroc că oameni iluștri al căror nume înseamnă ceva pentru civilizația și societatea omenească au avut curajul să-și facă singuri destinul și să iasă din ”turmă”. 

O altă maximă drăguță:

Ce am de făcut în 2015:
-          Să nu mai pun la suflet tot ce se întâmplă
-          Să mă comport cu ceilalți la fel cum se comportă ei cu mine

Peste 6.000 de like-uri și 15.000 de distribuiri în acest moment.
Dacă cu prima parte înclin să fiu de acord pentru că eu văd în acea afirmație un început de detașare în care înțelegi că nu tot ce fac sau spun ceilalți are legătură cu tine permițându-ți astfel să devii un observator și să transformi această observare într-un nou pas pe Calea ta, cea de-a doua este incalificabilă. Tot din punctul meu de vedere. Sunt curioasă ce răspuns mi-ar da autorul acestei afirmații dacă l-aș întreba ce religie are sau dacă a citit măcar o singură dată Biblia sau a auzit de ”Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Dar pentru că eu însumi nu sunt un mare fan al religiei sau bisericii, am să-l întreb cât de sigur este că nu este el însuși cauza acelui comportament? Dar probabil că nici acesta nu va citi niciodată acest articol. Ce dai, aia primești. Asta este ÎNTOTDEAUNA ordinea firească, fie că o recunoaștem fie că nu. ”Cine seamănă vânt culege furtună”. Semănatul este anterior culesului, dragii mei. Cei ce reacționează sunt asemeni unui pian cu clape care scoate diferite sunete când i se apasă diferite clape. La ce bun să mai ai o inimă, un suflet, o minte? Este exact mentalitatea celor ce promovează războiul, violența, separarea, intoleranța și ura. Asta vreți în 2015? Nici măcar tristă nu pot fi. Le doresc să aibă ”norocul” ca ”destinul” să le scoată în cale acei oameni care li se potrivesc, care să-i învețe ce au de învățat și care să le dăruiască ceea ce, aparent, le ”lipsește”. Și le mai doresc înțelepciunea de a ”vedea” lecțiile pe care acel ”destin imuabil” le va propti în fața lor ca pe un zid. Le doresc ca Iubirea să curgă în inimile lor înghețate și să le topească lacătele care o țin închisă. Bineînțeles, dacă ei ALEG să o primească. 

Repet din nou și din nou: Folosiți ceea ce Sursa, Dumnezeu, Sinele ne-a dăruit fiecăruia: DISCERNĂMÂNTUL și DETAȘAREA. Fiți OMUL nu turma. Citiți, vedeți tot ceea ce vă iese în cale și apreciați după inima și capul vostru. NU RE-ACȚIONAȚI, pentru că asta este ceea ce se așteaptă de la turmă. RĂSPUNDEȚI din ceea ce voi sunteți, dacă considerați că este cazul. Dacă nu, treceți mai departe. Uneori, lipsa de atitudine este cea mai bună atitudine. Lucru pe care am să-l fac și eu de acum încolo. Pentru că orice situație, tipar, comportament pe care îl vezi și îi acorzi atenție, îl aduci în câmpul tău energetic. Și te poți ”încărca” cu ușurință cu energii care numai benefice nu sunt și te poartă în zone în care nu găsești frumosul vieții. Dimpotrivă.

NOI SUNTEM CREATORII DESTINULUI NOSTRU DACA AȘA ALEGEM,
PRIN FIECARE ALEGERE CONȘTIENTĂ PE CARE O FACEM!




Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.