marți, 14 august 2018

Egalitatea, cea mai mare iluzie inoculată oamenilor



Din ciclul De ale mele

Una dintre cele mai toxice și nivelatoare minciuni de care am avut parte în comunism și care, prin cei care au trăit și au fost îndoctrinați în acea perioadă, este perpetuată și în zilele de-acum este ideea egalității. Nu există egalitate! Orice ați spune, nu există egalitate, este o manipulare, o intoxicare a minților noastre și a modului nostru de gândire.

O gândire bazată pe geniala idee de egalitate nu va fi capabilă să vadă diversitatea vieții, diferențele care sunt sarea și piperul vieții noastre, diversitate și diferențe care sunt motorul progresului societății umane în ansamblul ei. Ați văzut cumva animale egale, flori egale, copaci egali, stânci egale, râuri egale, oceane egale, nori egali? Eu nu.

Atunci de unde vine disperarea asta pentru egalitate la oameni? Cine sunt cei care se luptă să fie egali cu ceilalți? De ce este importantă pentru unii această egalitate pe care ți-o aruncă în față atunci când nu mai au nici o altă ”armă” prin care să te reducă la nivelul lor? Această idee de egalitate care în societatea românească a produs deja ravagii mult prea mari, ar trebui revizuită pentru că NU există egalitate.

Nici măcar când venim pe Pământ nu suntem sub nici o formă egali, faptul de a poseda, toți cei întrupați ca oameni, un corp uman, nu înseamnă nici pe departe egalitate. Venim cu calități diferite, cu teme și misiuni diferite, cu corpuri diferite, cu bagaje de cunoștințe diferite, adaptate fiecare experiențelor pe care am ales să le avem aici pe Pământ.

Și atunci, de unde disperarea asta de a te situa/ridica la nivel de egalitate cu alții sau de a-i situa/coborî pe alții la nivelul tău, disperare pe care am văzut-o la mult prea mulți în ultima vreme? Toți cei care se declară egali cu alții, de cele mai multe ori în mod agresiv, sunt, de fapt, persoane care în interiorul lor se recunosc a fi inferioare, și este modul în care simt că ar reduce acea diferență pe care o percep drept handicap.

Fac mențiunea că noțiunile de inferior și/sau superior pe care le folosesc sunt pur și simplu orientative și nu reprezintă o judecată din partea mea, le folosesc pe înțelesul consacrat lor de către societate și este doar o observare a modului în care unii oameni se raportează la semenii lor și la societatea umană în ansamblul ei și pentru că dacă aș folosi alți termeni, aș putea crea confuzie pentru unii.

Deci, egalitatea este o iluzie indusă în conștientul uman cu un scop bine stabilit de către cei divide et impera. Ei știu foarte bine că oamenii, la fel ca orice altă creație a Creatorului, nu sunt, n-au fost și nici nu vor fi niciodată egali. Creatorul nu este copiator sau xerox ca să facă infinit de multe copii identice. Creatorul este CREATOR și, prin urmare, nu există două creații identice în întreg Universul Creatorului.

De ce au indus această idee? Simplu, băgatul pumnului în gură în numele egalității vă sună a ceva cunoscut? Uitați-vă la evenimentele din ultimele zile din țara noastră sau priviți ceva mai departe în trecutul nostru, nu chiar foarte departe ca să nu fie dincolo de experiențele, și acelea subiective, ale supraviețuitorilor acelor vremuri: cum i-a fost distrusă României intelectualitatea în momentul instaurării puterii secerii și a ciocanului.

Cu ce am rămas după acest eveniment istoric? Fără supărare, cu secera și ciocanul din nivelul de gândire al celor mulți nepregătiți să preia în mâinile lor destinele unei țări. S-a transpus gândirea din bătătura bordeiului în care dormeau de-a valma oameni și animale în fruntea unei țări care nu mai avea o minte luminată care să vadă dincolo de bătătura bordeiului. Și pentru că această diferență trebuia acoperită cumva, au re-inventat egalitatea, în stilul comunist de această dată.

Au tras pur și simplu cu nivela peste tot și toate și au statutat o egalitate inexistentă și împotriva Legilor Universului care promovează unitatea în diversitate, o egalitate falsă bazată pe negarea a ceea ce este specific fiecăruia dintre noi, a creat roboți supuși unui sistem destinat exploatării omului neinstruit și a îngrădit orice formă de cunoaștere, educație, instruire reală.

Când ai lăsat un popor fără cultură, fără vârfurile sale intelectuale, fără profesioniști reali în toate domeniile, ți-ai asigurat domnia asupra unei mase ușor manipulabile și cu o educație pe măsură. Dovada faptului că egalitatea nu există este însăși faptul că mulți recunosc aceste lucruri pe care le scriu și care nu mai sunt dispuși să trăiască cu semnul egal pus între ei și hoții, borfașii și penalii care pe baza falsei egalități au ajuns în fruntea acestei țări.

Mulți poate vă mirați că scriu ceva ce nu face parte din domeniul meu de interes obișnuit. Nimic nu este așa cum pare 😊. Poate (sigur) că m-am săturat și eu să văd pus semnul egal între valoare și non-valoare, să văd din nou pumnul băgat în gura celor care doresc să promoveze adevăratele valori ale unei societăți umane bazate pe principii reale, nu false cum ar fi egalitatea. Ați văzut cumva egalitate în fața legilor din România în ultima vreme?

Ideea de a scrie acest articol s-a născut aseară în urma unei greșeli pe care am făcut-o, pentru că am și eu principiile mele, ca orice om, am valorile mele și limite pe care le consider a fi decente. Am atenționat o persoană pe Facebook că într-o frază de 3 propoziții a făcut 4 dezacorduri, indiferent de faptul că era pro-manifestările împotriva actualului regim politic din România. Singura diferență dintre acea persoană și cei pe care-i situa în cealaltă tabără era că de data asta ea alesese această tabără.

Imensă greșeală, pentru că automat i-au sărit în ajutor alți trei prieteni, la fel de agramați și cu o minte și exprimare atât de încâlcită încât nu am reușit să înțeleg ce voiau să spună de fapt, în afara faptului că devenisem ”deșteapta” care se leagă de câteva ”erori gramatile” de genul ”vom murii sau vo-m fi sclavi” și că nu văd pădurea de copacii care sunt egali și au voie să-și spună părerea 😊

Mi-am căutat-o cu lumânarea, zic eu, deși d-na în cauză și-a corectat textul la postare. Am și ieșit de bunăvoie, și silită doar de greața pe care o simțeam că-mi întoarce stomacul pe dos, din lista de prieteni ai respectivei duamne. Altă dată nu am să-mi mai bag nasul unde nu-mi fierbe oala, dar teamă mi-e că tocmai faptul că nu mi-am băgat nasul acolo unde am considerat că nu-i oala mea, așa cum am făcut mult prea mulți dintre noi, ne-a adus unde suntem.

Nu ne-am ”coborât” la nivelul ”adormiților”, ne-am văzut a fi mai buni decât cei care mânuiau secera și ciocanul post decembrist, ne-am creat propriile noastre lumi sau mulți au ales calea pribegiei, fiecare și-a căutat și găsit modul de a evada din acest întuneric care a cuprins România și datorită înfumurării, neimplicării și retragerii noastre din acest ”noroi intelectual/spiritual” care, da, ne-a obosit la culme. Când vezi că nu mai ai ce face, cea mai înțeleaptă alegere este să te retragi și să aștepți să-ți vină vremea.

Dar vremea noastră a venit și nu este nevoie de nici un erou pentru asta. Este nevoie să înțelegem că egalitatea este o iluzie, să ne acceptăm propria valoare și propriile limitări, să ne străduim să fim mai buni în fiecare zi decât am fost cu o zi înainte, să onorăm diferențele dintre noi, dar să ne și asigurăm în același timp că nu vom mai accepta sau promova non-valoarea crasă pe care chiar nu este greu să o recunoaștem.

Ne este rușine tuturor să fim reprezentați la nivel de țară de oameni care nu știu să lege două cuvinte inteligibile, să scrie corect românește, să nu vorbească nici măcar o limbă străină la întrunirile la care participă, să aibă discursurile scrise fonetic și chiar și atunci nu sunt în stare să le citească; îți crapă obrazul de rușine că în fața acelei persoane se află o tăbliță pe care scrie România, sau cel mai des, ROMANIA. Te doare sufletul când vezi/citești că numele țării tale este terfelit, că cetățenii tăi sunt umiliți, acuzați pe nedrept și că guvernul tău se face că nu vede, nu aude și nu are nici o reacție.

Dragi spirituali, am venit pe această planetă ca să facem o diferență, să promovăm valori mai înalte decât cele care au cuprins omenirea și să facem această diferență prin ceea ce suntem. Nu vă mai plecați capul, nu vă mai ascundeți valoarea și valorile pe care le-ați adus cu voi. Da, sunt minunate lumile prin care călătorim și putem călători, dar câtă vreme mai avem un corp uman, avem o datorie de împlinit față de cea pe care am venit să o ajutăm: Mama Pământ.

După incidentul de aseară m-am întrebat ce naiba m-a apucat să mă bag în acea discuție pentru că am evitat cât am putut să mă ”însoțesc” cu oameni a căror gândire nu am putut-o pătrunde și exprimare pe care deși am citit-o de câteva ori nu am putut-o înțelege. I-am ocolit cât mai elegant am putut eu. Răspunsul pe care l-am primit este cel pe care tocmai l-ați citit: ”Ați venit să schimbați lumea, să vă străluciți lumina, fiecare în felul vostru.”

Dacă atunci când voi părăsi acest plan al existenței voi putea spune că am reușit să fac o cât de mică diferență, voi considera că mi-am făcut treaba. Și, da, eu nu consider că aș fi egala cuiva, după cum nici nu consider că cineva ar fi egalul/egala mea. Onorez diferențele dintre noi și respect și recunosc Principiul Rezonanței: ”Cine se aseamănă, se adună.” Când nu se mai aseamănă, se despart și-și urmează fiecare propria cale.

De asemenea, voi face tot ce-mi stă în putință pentru a ajuta și susține societatea să avanseze în direcția creșterii sale, fără a impune însă nimic nimănui. Cred totuși că, ca societate, este nevoie să avem unele reguli consensuale pentru a nu mai permite ca ceea ce experimentăm acum să continue sau să se agraveze și mai tare. Și ASTA este diferența pe care o putem face fiecare dintre noi: NU mai acceptați non-valoarea! NU mai acceptați comportamente și manifestări care nu promovează respectul, aprecierea adevăratelor valori pe care societatea umană le are, dar pe care le-a uitat!

Dragi profesori, mai ales cei de limba română, nu mai faceți rabat la scrierea corectă a limbii noastre! A fi român, ca orice altă nație, începe de la respectul pe care îl acorzi limbii tale, nu din faptul că te-ai născut într-un anumit loc. Nu uitați că mulți dintre cei care stau acum cocoțați pe scaunele puterii sau în spatele scuturilor au fost elevii voștri la un moment dat. Da, probabil că nu-i vina voastră, dar poate că ați fi putut face o diferență, dacă ați fi fost mai intransigenți.

Mi-aduc aminte cu drag de profesorii care mi-au marcat perioada de elev prin ceea ce m-au învățat, în timp ce nu-mi mai aduc aminte de cei care au fost doar pasageri prin viața mea de atunci. Mi-aduc aminte și de învățătoarea care ne da cu liniarul peste degete atunci când nu scriam corect gramatical românește și căreia i-am fost recunoscătoare de mii de ori de-atunci. Așa că, eu, cu siguranță nu voi vota niciodată un/o agramat/ă!

Lumea noastră este ACUM și AICI, contează ceea ce facem/suntem ACUM și AICI, nu în alte sfere sau dimensiuni în care facem/suntem ceea ce avem de făcut/fi acolo. Am venit ca ACUM și AICI să facem/fim diferența! Nu este nevoie să ieșim în stradă, putem face toate aceste lucruri în FIECARE moment al existenței noastre pe Pământ, dar cei ce simt să iasă în stradă, să o facă dacă călăuzirea lor interioară asta este.

Pur și simplu, REFUZ să mai trăiesc în iluzie, neadevăr și minciună!

O zi minunată tuturor, plină de bucurie și de o fericită anticipare!

Munay!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.