marți, 13 decembrie 2016

O altă privire asupra Unimii – Consiliul


Prin Ronald Head

Ne întoarcem din nou la unul dintre subiectele noastre preferate. Și facem din nou acest lucru pentru că atunci când facem acest lucru sunteți în măsură să vedeți lucrurile cu alți ochi. Înțelegerea voastră crește pe zi ce trece.

Haideți să facem mai întâi o călătorie în exterior. Haideți să privim Unimea ca și pe ceea ce numim Tot Ceea Ce Este. În timp ce privim spre exterior, ne imaginăm că putem privi în toate direcțiile așa cum o pot face cele mai puternice telescoape pe care le-ați inventat. Deocamdată. Știm, nu-i așa, că până și această vastitate este doar o măsură foarte limitată a ceea ce este cu adevărat? Și totuși, până și aceasta nu numai că vă zăpăcește mintea, dar vă zăpăcește și computerele.

Acum ne vom imagina că vom alege, la întâmplare, o mică zonă a acestei vastități în scopul de a-i studia structura. Priviți în jurul vostru și alegeți o astfel de zonă. Este o parte din scaunul vostru? O parte a podelei? Peretele? Mâna voastră? Luna? Haideți să mărim imaginea acelei zone. Dacă ceea la ce vă uitați este ceva organic, mai întâi veți începe să vedeți celulele. La o mărire și mai mare veți vedea moleculele, apoi atomii, apoi particulele și apoi energia. Asta este ceea ce au descoperit oamenii voștri de știință. Și în ultima sută de ani sau cam pe acolo, acestea au fost filtrate în ceea ce numiți cunoaștere obișnuită.

Iată-ne stând în această perspectivă de a vedea această zonă micuță pe care am ales-o ca și pe o mare vastă sau câmp de energie. Nu putem vedea o mai mare extindere a ei decât am putut vedea înainte extinderea universului. Dar putem înțelege câteva lucruri despre asta. Înțelegem că dacă am putea atinge marginea acelei zone pe care am ales-o și ne-am cufunda în ea, nu am putea-o distinge de ceea ce se află dincolo de această limită. Nu puteți spune, de acolo, care sunteți voi și care este scaunul. De asemenea, putem spune că nu contează ce zonă micuță din vastitatea universului am ales, aceasta nu ar apărea diferit. Scaun, mână, copac, lună, stea, ”goliciune”, toate ar părea la fel din această perspectivă. Acesta este un câmp de energie și de potențiale. Vedeți?

Vă cerem doar să vă gândiți la acest lucru pentru un moment. Înseamnă că nici un lucru nu este diferit de un alt lucru, cu excepția faptului că acestea vor fi avut experiențe diferite. Câmpul în sine este permanența, este Adevărul. Și vom spune că aceasta este experiența în sine. Totul în interior este o condiție a acestuia și se va schimba.

Priviți în exterior și alegeți ceva ce să observați. Puteți privi acel lucru din perspectiva a ceea ce tocmai am ”văzut”, că nu sunteți cu adevărat diferiți de ceea ce vedeți? Extinzând acest fapt, puteți fi diferiți de câmpul în sine? După cum am observat înainte, voi sunteți o parte a lui, acesta este totalitatea voastră.

Putem spune că tocmai v-am identificat ca fiind Tot Ceea Ce Este? Condiționarea voastră v-a învățat să spuneți ”Oh, nu! Asta nu se poate.” Răspunsul nostru este că nu se poate să nu fie.

Limitele între care voi trăiți sunt limitele cu care ați fost învățați și le-ați acceptat. Ele sunt credințele pe care le dețineți. Călătoria voastră este una de învățare a acestui lucru și de a descoperi adevărul – sau nu. Marele dar care v-a fost dat este că alegerea este a voastră. Puteți urca muntele direct sau puteți explora toate ocolișurile. Puteți sta. Nu-i nici o grabă. Pentru că nu există timp.

Sperăm că a fost distractiv. Dacă nu a fost, poate că veți revedea acest mesaj mai târziu cu intenția de a vă distra cu el. Dar cel mai important, simțiți-i vastitatea și înțelegeți că asta sunteți voi.


În iubire necondiționată și bucurie, noi vă vedem așa cum sunteți cu adevărat. O zi bună.


Traducere Monica Poka 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.