marți, 10 mai 2016

O Spiritualitate a Pământului


Mesaj de la Pământ prin Pamela

Dragi prieteni, eu sunt vocea Pământului. Vă salut pe toți cu mare bucurie! Sunt aici cu voi, în voi și în tot ceea ce vă înconjoară, iar acest fapt crează o profundă legătură între noi. Eu vă ajut să vă exprimați sufletul prin corp, prin materie. Împreună, noi ne mișcăm într-un dans, un dans între Cer și Pământ, un dans între corp și suflet. Cu toate acestea, pentru mulți acest dans a devenit o luptă, un efort laborios. A fi o ființă umană a devenit o luptă pentru supraviețuire, iar acest fapt îmi provoacă durere. Există în mine o profundă dorință de a vă primi și de a ne juca împreună în această scurtă viață de pe Pământ. Să dansați, să vă bucurați și să admiteți pe deplin în conștiința voastră cine sunteți voi în esența voastră: o stea de Lumină – o ființă divină care se află aici pentru a lua parte la aventura încarnării. 

Ați coborât în sfera mea și v-ați luat un corp de carne și oase. De ce ați făcut acest lucru? Care este importanța, semnificația acestei aventuri? Înainte de toate ați făcut acest lucru din iubire. Din iubire v-ați născut din pântecele lui Dumnezeu, iar de acolo ați pornit într-o lungă călătorie – ca un suflet unic – pentru a descoperi și experimenta totul în creația care este atât de bogată în potențiale. Ați ales ca în această lungă călătorie să veniți pe Pământ și de aici să vă reaprindeți Lumina. Chiar de aici, de pe această planetă, de pe mine Pământul, unde atât de multe influențe diferite lucrează, inclusiv acele influențe care v-au descurajat. Aici pe Pământ sunt atât de multe forțe contradictorii – Întuneric și Lumină, viață și moarte, etc. – care-și joacă propriile lor roluri în ”marele” joc al vieții. Amintirea a cine sunteți voi cu adevărat, a cine ați fost când v-ați născut din sfera Divinului, este învăluită de acest ”joc”. Devenind oameni, v-ați pierdut de-a lungul drumului.

În acest moment există o chemare care poate fi simțită în inimile oamenilor. Există, adânc în voi, o sinceră dorință de a afla cine sunteți fără a fi influențați de factori externi, fără a fi manipulați de tot ceea ce vi se spune din afară, ci prin a reveni la esența ființei voastre: un suflet, o stea de Lumină. 

Vreau să vă spun ceva despre această aventură pe care o aveți pe mine, Pământul. Prin interacțiunea cu mine vă dezvoltați și vă regăsiți pe voi înșivă. Voi sunteți, aici și acum, ființe umane, iar arta de a trăi pe Pământ constă în a permite energiei sufletului vostru să curgă în totalitate în natura voastră umană, de a-i permite acesteia să vă găzduiască în totalitate sufletul pe Pământ. În trecut ați fost învățați că sufletul este ceva foarte înalt care poate fi atins numai prin suprimarea naturii voastre umane. În trecut, au fost emise niște judecăți foarte stricte în legătură cu natura voastră umană pământească. Tocmai din cauza religiilor și tradițiilor spirituale care vă învață și vorbesc despre suflet, oamenii au devenit înstrăinați de natura lor: de dorințele, pasiunile și dorințele lor sexuale. 

Câte avertizări și judecăți există care sunt îndreptate împotriva naturii umane? Vouă, ca suflet, v-a fost dat un instrument minunat în care să trăiți ca ființă umană: corpul vostru, cu emoțiile sale spontane naturale. Și ce se întâmplă atunci când din fragedă copilărie sunteți învățați că nu ar trebui să aveți încredere în acest instrument, că mai degrabă ar trebui să vă aliniați cu doctrinele și principiile care vă vin din afara voastră prin educația din familie, din școală sau biserică, sau prin cultura voastră? Rădăcinile acelor tradiții sunt înfipte adânc în mulți oameni, chiar dacă ei au impresia că nu mai cred în ele, totuși au rămas încă în ei judecăți negative legate de propria lor natură umană. 

Ceea ce se întâmplă este că mulți oameni sunt străini de emoțiile, dorințele și sentimentele lor cele mai profunde. Eu văd în oameni singurătatea, izolarea, precum și un profund dor de casă fără a ști de unde provine acest dor. Există un dor nostalgic după echilibru și armonie, unde puteți fi voi înșivă într-un mod pașnic, spontan așa cum fac copiii. În fiecare dintre voi este vie această dorință – acest dor de casă – și în același timp voi sunteți înstrăinați de cel mai capabil instrument pe care-l aveți la dispoziție: corpul vostru, cu sentimentele și natura voastră originală. Aceasta este partea din voi căreia aș vrea să-i vorbesc. Ea este acea parte care vă indică calea de ieșire – înapoi spre Casă, unde Casa corespunde cu cine sunteți voi și cu un sentiment de unitate. Acceptați cine sunteți – iubiți-vă pe voi înșivă! –și răspândiți în jurul vostru iubire și armonie – este chiar atât de simplu.

Vă încurajez să experimentați natura curgătoare a sufletului vostru. Mulți dintre voi doriți să vă conectați cu sufletul vostru și tânjiți să fiți capabili să trăiți cu bucurie și cu pasiune pe Pământ. În cazul multora dintre voi prima dată conștientizați curgerea sufletului vostru prin cap, la nivel mental. Sunteți în căutarea a mai mult sens în ceea ce experimentați și vedeți în jurul vostru, iar prin cap faceți cunoștință cu noi idei. Apoi urmează descoperirea inimii și sentimentelor voastre și faceți cunoștință la un nivel mai profund cu Lumina sufletului vostru. Apoi, adeseori, se întâmplă să aibă loc mari schimbări în viața voastră. Sufletul vostru vă cere să examinați tot ceea ce părea atât de evident, și, probabil, rezultatul este că lucrurile devin întoarse pe dos și cu susul în jos. Vedeți dacă puteți experimenta, în inima voastră, o deschidere către acel flux care vine de la suflet și care vrea să se apropie de voi; nu numai ca să vă stimuleze capul (mentalul), ci totodată ca să vă deschidă inima. Corpul este cel prin intermediul căruia veți experimenta curgerea sufletului. 

Dar lăsați ca această dorință să coboare chiar mai jos – în pântecele vostru. Pântecele este sediul emoțiilor și sentimentelor voastre. Sufletul vostru se poate ancora cu adevărat pe Pământ, și dezvolta și participa cu adevărat la viața de pe Pământ, când este lăsat să curgă prin pântecele vostru. Pentru voi, adevărata întoarcere Acasă, presupune să-i permiteți sufletului vostru să curgă și să se stabilească pe deplin în tot corpul vostru, și mai ales în pântecele vostru. 

Imginați-vă pentru un moment un copil care este așezat în zona pântecelui vostru. Acest copil este un simbol al naturii voastre originale și a emoțiilor voastre când ele nu sunt afectate de ceea ce voi ați fost învățați. Ați fost cândva copii, lipsiți de griji și fericiți, iar acest copil poartă o parte cu adevărat originală a sufletului vostru. Vedeți dacă puteți găsi acest copil șezând în pântecele vostru. Cum arată? Se simte fericit și plin de bucurie, sau trist și speriat? Sau poate se simte neînțeles, plin de resentimente și furios? Aici, în această parte foarte umană a voastră, în acest copil uman, se află cheia Casei voastre. Uitați-vă la copil, conectați-vă cu el și deschideți-vă mâinile spre el. Întrebați-l pe acest copil: ”De ce ai nevoie pentru a putea să te relaxezi? Ce îți dorești, acum și aici, pentru moment? Permite-ți să fii văzut – te încurajez să faci acest lucru.” Luați copilul de mână și apoi îmbrățișați-l. El vrea să fie al vostru și să fie în grija voastră.

Acum uitați-vă la o problemă sau o chestiune cu care vă confruntați în viața voastră de zi cu zi; întotdeauna există ceva cu care sau pentru care să vă luptați. Aceste lupte apar adeseori pentru că gândiți prea mult: vă faceți griji pentru ceea ce trebuie să faceți și cum să găsiți o soluție, sau există o judecată permanentă pe care o aveți în legătură cu voi înșivă. Vreți să schimbați ceva în voi înșivă și în viața voastră, și de cele mai multe ori nu reușiți. Gândindu-vă prea mult la o problemă, pare să nu existe nici o cale de ieșire – și mai degrabă vă încâlciți într-un nod strâns. Gândirea nu vă oferă o cale de ieșire, deoarece, de obicei, procesul gândirii este alimentat de idei din afara voastră.

Întoarceți-vă către copilul din voi. Cum experimentează copilul această problemă? Care sunt emoțiile lui sau ei în legătură cu aceasta? Și de ce are nevoie acum copilul de la voi? Lăsați-vă timp, spațiu și liniște pentru a întâlni această parte din voi înșivă. 

Mulți dintre voi sunteți atât de prinși în a acorda atenție la ceea ce se întâmplă în afara voastră, că nu există pic de timp sau spațiu pentru a vă întâlni cu copilul din voi – deși aici se află cheia transformării. De obicei, atunci când copilul interior încearcă să se conecteze cu voi prin intermediul furiei, tristeții sau singurătății sale, nu se schimbă nimic pentru că voi nu sunteți conștienți de sursa acestor emoții. Numai când deveniți conștienți de cele mai profunde emoții ale voastre și de sursa lor,simbolizate de acest copil, vă puteți înțelege mai bine și vă puteți deveni mai fideli. 

Mulți dintre voi simt, adânc în interiorul lor, sentimentul de a se găsi într-un loc nepotrivit și fără adăpost, și caută în exteriorul lor soluții temporare și alinarea suferinței. Nimeni nu dorește să experimenteze durerea singurătății și sentimentul de a fi pierdut! Voi vreți ca acea durere să dispară și din cauza acestei dorințe vă întoarceți spre lucruri exterioare: impulsuri, stimulări, distracții, relații sau situații care să umple acel gol din voi, chiar dacă acea alinare este doar temporară. Fiți sinceri cu voi înșivă și observați cât de des faceți acest lucru. Dar în același timp manifestați compasiune pentru acel impuls din voi, care este într-o continuă căutare, și care totuși vă scoate din centrul vostru și vă împinge înspre înafară și încercați să înțelegeți de ce reacționați în acest fel. Există durere în sufletul ființelor umane și este foarte dificil să faceți față pe deplin acelei dureri. Pare că dacă ați intra acolo, ar fi ca și cum ați cădea într-o groapă neagră, fără fund. Ar putea părea ușor să vă întoarceți către copilul care trăiește în pântecele vostru, dar nu este ușor. Ca soluție la problemele voastre este necesară o sinceritate totală și o eliberare de lumea exterioară. 

În cele din urmă, întoarcerea Acasă la voi înșivă este ceva ce se petrece în interiorul vostru. Asta înseamnă a spune un ”Da” fără nici o rezervă la tot ceea ce voi sunteți. Nu numai la ceea ce are succes în afara voastră sau vă face să vă simțiți siguri și în siguranță în viața voastră, ci să vă întoarceți și spre interiorul vostru către părțile întunecate: durerea, singurătatea, neștiința și neînțelegerea voastră. Pentru a îmbrățișa aceste părți întunecate ale voastre este nevoie de mult curaj și determinare. Aceasta este ceea ce dorințele și sufletul vostru vă cere. Și de ce tânjește sufletul vostru după asta? Pentru că numai prin a privi la dorul vostru de casă și la cele mai profunde suferințe sufletul vostru poate lumina din interior. 

Mulți oameni sunt azi intrigați de spiritualitate și de o căutare a sensului vieții. De foarte multe ori veți vedea că aceasta începe în cap prin citirea cărților și schimbul de idei noi, iar peste un timp începe să se deschidă și inima. Dar atunci, sufletul vrea să coboare și mai profund – în pântece – și acolo este locul în care întâmpinați o rezistență opusă de cele mai dificile părți a sinelui vostru, părțile voastre care au fost profund rănite ca ființă umană, sau ca și copil, sau în tinerețea voastră sau poate chiar și mai demult, în viețile voastre anterioare. Călătoria în suflet ajunge departe și profund, totuși soluțiile sunt pe aproape. Adevărul, răspunsul la dorul vostru de Casă, se află chiar în fața ochilor voștri, cum s-ar spune.

În a face legătura dintre umanitatea voastră pământească și emoțiile voastre, chiar dacă sunt limitate sau blocate, se află posibilitatea unei reveniri la ceea ce eu numesc Paradis. Există o veche poveste în Biblie care spune că oamenii au fost izgoniți din Grădina Edenului. Acea Grădină a Edenului, sau Paradis, a fost natura pământească în starea ei cea mai pură: liberă și sălbatică și verde; și la fel și oamenii: liberi de a fi ei înșiși fără nici un efort. Apoi, la un moment dat, a intervenit judecata – întunericul, am putea spune – și v-ați lepădat de sentimentul de iubire necondiționată pentru a vă urma fără nici un efort propria voastră natură. 

Unde este Grădina Edenului? A fost vreodată aici pe Pământ? Vă spun eu, Grădina Edenului se află ca o promisiune în inimile voastre a tuturor. Ea este intenția și expresia Paradisului din vremuri străvechi căreia voi îi dați naștere în aceste vremuri tulburi, dar acum și aici pe Pământ. Acest proces începe cu voi îndrăznind să coborâți în cele mai adânci unghere ale ființei voastre și îndrăznind să vă lăsați Lumina să strălucească acolo, nu de a vă îndepărta sfioși de această Lumină. Voi faceți acest lucru eliberându-vă de mediocritate și dându-vă voie să fiți extraordinari, știind că sufletul vostru și dorința inimii voastre este extraordinară. 

Se întâmplă adeseori ca atunci când prima oară auziți chemarea sufletului vostru în cap, și numai într-o anumită măsură în inima voastră, viața voastră să se dezechilibreze. Aveți un sentiment în legătură cu existența sufletului vostru, dar vă retrageți când vine vorba să dați cu adevărat formă strigătului cel mai profund al inimii voastre. Există o mare frică, o divizare în a trece peste ea. Este acolo pentru ca voi să vă ciocniți cu fricile, cu rezistența care se ascunde în pântecele vostru. 

Acesta este motivul pentru care spiritualitatea cere un mod diferit de a privi la ceea ce înseamnă a fi om. Este nevoie să faceți pace cu natura sentimentelor voastre și să nu vă fie frică de emoțiile, pasiunile și dorințele voastre cele mai profunde, ci să îndrăzniți cu adevărat să vă uitați la ele. Să trăiți nu conform doctrinelor care vă sunt dictate din exterior, sau din teorii, chiar dacă acestea sună nobil sau spiritual, ci să trăiți cu adevărat din inima voastră, din pântecele vostru și din umanitatea voastră – pentru a permite sufletului vostru să strălucească din interior.

Asta este ceea ce se întâmplă acum pe Pământ și aceasta este chemarea pentru voi toți. Unei persoane îi oferă foarte multă bucurie să facă pasul înapoi de la exterior la interior, de a se întoarce Acasă. Vă încurajez pe toți să faceți acest lucru și să-l păstrați fără complicații și simplu. Mersul pe această cale cere mult curaj, dar, în același timp, aceasta poate fi o bucurie pentru că, cu fiecare pas deveniți tot mai mult acordați la semnalele care vin de la corpul vostru și de la emoțiile voastre, iar voi câștigați încredere în cine sunteți. Ascultați copilul interior, îndrăzniți să vă ridicați în picioare pentru cine sunteți cu adevărat, nu vă mai ascundeți – este nevoie de voi !

La un moment dat, sufletul vostru a decis să-și urmeze dorința de a-și întrupa Lumina pe Pământ, de a-și străluci și a-și răspândi Lumina Stelară aici. Această întrupare vă aduce bucurie și aduce bucurie și altora pentru că o ființă umană inspirată trezește motivația și în ceilalți – dar ca să faceți acest lucru este nevoie de curaj. Aveți încredere în Lumina sufletului vostru și simțiți înțelepciunea și puterea care sunteți. Faceți pace cu natura voastră umană și îndrăzniți să vă întrupați complet puterea aici pe Pământ. Sunt aici pentru voi, simțiți-mi puterea – puterea naturii. Imaginați-vă un copac ale cărui rădăcini puternice sunt înfipte adânc în Pământ. Deveniți acel copac și bazați-vă pe pământul care vă susține. Simțiți puterea în trunchi și în ramuri și vedeți cum această putere se extinde într-o abundență de frunze care poartă florile Primăverii și fructele Verii. 

Cereți-i sufletului vostru să vă trimită un mesaj și să se manifeste prin sentimentele și prin corpul vostru. Într-adevăr, limbajul sufletului este foarte aproape. Nu puteți găsi acea înțelepciune nici în cele mai savante cărți, dar o puteți găsi în voi înșivă. Vedeți din nou minunea care sunteți și corpul care vă poartă – sunteți frumoși! Sunteți un copil al Pământului și un copil al Cerului și o punte de legătură între cele două. Simțiți din nou o mare admirație și un mare respect pentru ființa care sunteți. Vă cer să faceți acest lucru astfel încât să nu mai fiți dependenți, să vă creșteți încrederea și să deveniți propriul vostru ghid. Și din acea încredere să-l luați de mână pe altul și să vă conectați cu frumusețea lui/ei privind mult mai profund decât din exterior. Simțiți bătăile inimii celor din jurul vostru și în acest fel conectați-vă unul cu celălalt. Prin oameni, o nouă spiritualitate se naște, o spiritualitate a Pământului.


© Pamela KribbeTraducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.