duminică, 3 martie 2019

Relațiile și Legătura de SufletMaria Magdalena prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni, dragi bărbați și femei, Maria Magdalena este cea care vă vorbește. Eu sunt o prietenă care are aceleași idei ca ale voastre, care nu se ridică deasupra voastră, ci care este strâns conectată cu voi prin bătaia inimii voastre care transcende veacurile. Asta este exact ceea ce legăturile sufletești fac: ele transcend veacurile și multele vieți pe care le-ați avut aici pe Pământ. Sufletul este dintr-o dimensiune diferită față de personalitatea voastră cu care aveți de-a face în viața voastră de zi cu zi.

Este normal să fiți ancorați în personalitatea voastră pământească care este formată de atât de multe influențe exterioare. De exemplu, predispoziția voastră genetică, cu forma sa actuală, este în esență ceva ce ați moștenit de la părinții voștri atunci când sufletul vostru a venit pe Pământ. Apoi, în copilăria voastră timpurie, părinții voștri v-au ajutat modelându-vă prin energia lor, prin punctele lor de vedere și trecutul lor. Reacțiile lor față de voi, deschiderea lor emoțională și gradul de prezență, sau lipsa ei, v-au format în cine sunteți voi acum. Mai târziu, și mai multe influențe v-au afectat: familia voastră, locul în care v-ați născut, societatea în care ați crescut, educația voastră, colegii voștri. Ați preluat atât  de multe influențe exterioare din atmosfera pământească din jurul vostru ca și cum ar fi fost ale voastre, încât acestea au copleșit ceea ce în mod natural sunteți.

Cu toate acestea, atunci când vă nașteți pe Pământ, începeți ceva cu totul nou. Chiar dacă sufletul vostru a cutreierat de mai multe ori pe Pământ și a dobândit multe experiențe, totuși, fiecare naștere este un pas în necunoscut, o nouă ramură a copacului sufletului vostru. Ceea ce este nou și necunoscut este ceea ce face un copil atât de special; puteți simți acest lucru chiar și cu un nou-născut. Părinții, și cei care observă copilul, sunt plini de o mirare profundă, de adorare și venerație, pentru mărețul miracol care are loc atunci când un nou copil apare în lume: unic, ca o pagină goală. Și, totodată, o ființă umană cu o istorie sufletească completă; dar, în același timp, cu deschidere total nouă spre experimentare, și asta este ceva ce sufletul, ca părinte ceresc al copilului, a decis deja.

Admirați curajul fiecărui copil nou-născut, și cel al copilului care ați fost cândva, care a făcut saltul în această lume. Știați că intrați în necunoscut și că veți ajunge să fiți cufundați în influențele exterioare, care cu siguranță nu au fost toate benefice, dar ați făcut-o. În lumea în care ați trăit copii fiind, și în care trăiți acum, mai există încă multă frică și durere din trecut. Oamenii poartă traume emoționale: părinții, membri ai familiei, prieteni – toți trebuie să facă față acestora. Structura societății voastre, deși în schimbare, nu este încă deschisă iubirii, vocii inimii, vocii sufletului. Mai există încă multă neputință, anxietate și lipsă de comunicare între oameni și toate acestea v-au influențat în timp ce ați crescut.

Sunteți aici ca să aduceți ceva nou pe Pământ și omenirii; ceva ce este unic și nou chiar și pentru sufletul vostru. Deși sufletul vostru are o înțelepciune bogată acumulată din viețile trecute, voi puteți acum, cu ceea ce vă este disponibil din sufletul vostru, experimenta și oferi ceva special și nou Pământului și care, la rândul său, vă îmbogățește sufletul. Pentru că sufletul vostru știe și înțelege deja totul, de ce ar începe o nouă viață? Apreciați-vă curajul și știți că adăugați ceva sufletului vostru.

Dar, acest proces de a oferi ceva lumii, de a avea o contribuție unică, își are cu siguranță partea sa de durere. Pentru a intra în contact cu experimentarea sufletului vostru, pentru a ajunge să vă dați seama cine sunteți cu adevărat, și să oferiți ceva nou din voi înșivă în schimb, mai întâi trebuie să îndepărtați tot ceea ce nu sunteți voi. Trebuie să dați drumul la tot ceea ce ați absorbit fără să puneți la îndoială din mediul vostru. Și cu siguranță oamenii senzitivi – și mulți dintre voi sunteți așa – au absorbit atât de mult din aceste influențe din mediul înconjurător, încât adeseori nu mai pot discerne ce este al lor și ce vine din lumea exterioară: de la părinți și de la alții. Aceasta este, prin urmare, o acțiune măreață, o căutare în profunzime, atunci când încercați să refaceți legătura cu sufletul vostru și intenționați să trăiți din acea sursă.

Mă voi întoarce acum spre tema relațiilor. Fiecare dintre voi tânjește după conectare, înțelegere, căldură. Vreți să fiți văzuți de un altul așa cum voi sunteți, deși la cel mai profund nivel tânjiți la o conectare sufletească. Voi știți că dacă sufletul vostru se conectează cu un alt suflet, deveniți mai plini de viață. Apoi, radiați din interior, deveniți entuziaști, sunteți inspirați în multe domenii ale vieții. Conectarea de la suflet la suflet trezește ceva în voi; este ca și cum v-ați întoarce acasă la voi înșivă. Este ceea ce este trezit și încurajat atunci când vă conectați cu o altă persoană.

Cu toate acestea, în ceea ce privește relațiile umane, problema constă în faptul că nu toată lumea este pe deplin conectată la propriul său suflet, iar această lipsă crează un gol în interiorul lor: o nostalgie, un dor, o dorință de conectare. Din acel gol începeți să vedeți cealaltă persoană ca pe o ființă aproape supraumană care vine să vă salveze, pentru că, în sfârșit, cineva vă înțelege. Celălalt este văzut ca divin, mama primordială sau tatăl primordial pe care nu i-ați avut niciodată în tinerețea voastră, dumnezeul sau dumnezeița care au rămas dincolo de posibilitatea voastră de a ajunge la ei în rugăciunile și meditațiile voastre.

Iubirea – iubirea romantică, iubirea sexuală, iubirea dintre parteneri – vi se prezintă ca un ideal care va elibera aceste dorințe supreme ale sufletului vostru. Și această iubire ideală are o bază solidă, pentru că să vă descoperiți sufletul în spatele vălurilor pământești ale iluziei și fricii, este exact motivul pentru care vă aflați aici. Cu toate acestea, dacă nu vă simțiți acasă în interiorul vostru și căutați să umpleți golul din voi cu ceva din afara voastră, atunci s-ar putea ca o spirală negativă să apară într-o relație intimă, o chestiune de iubire, iar acest lucru poate duce la o imensă durere, lucru pe care-l vedeți întâmplându-se în mod regulat între partenerii dintr-o relație de iubire. Se agață unul de celălalt ca două persoane care se îneacă, amândoi distruși și chinuiți de un gol interior pe care, inițial, au sperat că celălalt îl va umple. Dar și cealaltă persoană se luptă cu propriul său gol interior. Astfel, iubirea idealizată poate duce neînțelegeri, deziluzii și comportament insultător. Prin urmare, este esențial să vă conectați cu sufletul vostru.

O relație sub forma unei întâlniri, o conectare din inimă de la suflet la suflet, care poate avea loc în toate tipurile de domenii ale vieții, vă poate ajuta. Atât de intens vă poate atinge o mare iubire, cu siguranță o iubire erotică, încât vă poate pune în legătură cu propriul vostru suflet, ceea ce înseamnă că puteți ajunge să simțiți că deveniți scânteietori și plini de viață din nou, proaspeți ca un nou-născut. Atunci sunteți înflăcărați! Acest lucru se întâmplă, în principal, pentru că vă amintiți cel mai profund sine al vostru, sufletul și că motivul pentru care v-ați născut a fost să exprimați acea bucurie.

Aș vrea să spun acum ceva despre rolul, legătura dintre iubirea romantică și atracția sexuală. Iubirea și sexualitatea merg mână în mână. Intenția originală a atracției sexuale dintre doi parteneri este că ei își deschid sufletul unul celuilalt. Cu siguranță vă amintiți cum a fost să vă îndrăgostiți și să experimentați cum totul s-a deschis în voi. Celălalt v-a atins atât de profund încât ați dat drumul la orice tipuri de protecții și preocupări. V-ați deschis complet minunându-vă de ființa, fața, gândurile și sentimentele celuilalt. Ca și cum propriile voastre gânduri ar fi fost oprite.

Iubirea romantică este o inițiere, o poartă care se deschide, astfel încât să dobândiți acces la un altul care se uită la voi fără judecată, cu o admirație radiantă. Dar acea poartă se rotește în ambele sensuri. Iubirea romantică vă deschide ochii și față de adevăratele voastre posibilități pentru ceea ce a fost ascuns sau acoperit de praful convenției și de munca zilnică, monotonă și obositoare. Iubirea, întâlnirea amoroasă dintre două suflete, deschide larg ușile și, în acest sens, este o inițiere care vă ajută să vă experimentați propriul vostru suflet la un nivel mai profund.

Ați putea spune că fiecare întâlnire specială dintre doi oameni conține un element de iubire romantică. Puteți vedea acest lucru chiar și în cazul unui tată sau a unei mare care tocmai au avut un copil. Ceea ce ei simt este ceva asemănător iubirii romantice: sunt fascinați de copil, minunarea, contactul direct, nemijlocit, eliberarea de condiționare. Este ceva similar cu curgerea iubirii romantice chiar și la nivelul muncii voastre, atunci când faceți ceva creativ, inspirat, ceva care vă împlinește. Este un șuvoi de extaz, de a fi înălțat, ceva ce trezește totul în voi și asta este bine – aceasta este puterea sufletului vostru.

Când simțiți acel șuvoi în prezența altcuiva – de exemplu a cuiva drag, a partenerului, unui copil – lucrurile pot și vor merge prost dacă deveniți atât de atașați de cealaltă persoană încât credeți că nu puteți trăi fără ea; că vă simțiți dependenți de acea persoană pentru a avea acel sentiment, acea conexiune restabilită cu sufletul vostru. În această dependență pândește un pericol, pentru că dacă ajungeți să depindeți de cineva din afara voastră, veți dori, în cele din urmă, să posedați acea persoană. Sau vă este atât de frică că veți pierde acea persoană încât construiți un zid în jurul vostru și vă distanțați. Îngrijorarea separării și frica de relații sunt amândouă apărări împotriva dependenței de cineva din afara voastră.

Așadar, vedeți că însăși iubirea care v-a adus cândva în extaz, vă poate aduce o profundă disperare dacă acea persoană nu vă este complet disponibilă sau iubirea voastră nu este reciprocă în modul în care ați sperat. Sau – și acest lucru se poate, de asemenea, întâmpla – iubirea romantică se dezvoltă, dar vă confruntați și cu aspectele negative ale amândurora, ceea ce atrage judecăți sau frică sau furie. Iubirea romantică este o poartă prin care intrați într-o relație, dar atunci când iubirea devine mult mai pământească, ea vă poate conduce și la aspecte întunecate, inconștiente. Când într-o relație acestea ies la suprafață, lucrurile pot deveni conflictuale și arunca ambii parteneri înapoi într-un gol interior pe care îl pot umple doar ei înșiși. Iubirea și iubirea romantică, sunt stimulatoare; ele vă fac să vă treziți, să vă deschideți mai multor posibilități. Dar în cele din urmă, ele vă forțează, de asemenea, să priviți în cel mai adânc întuneric din voi înșivă, să cercetați ceea ce mai rămâne ascuns.

Nu este doar o problemă de dependență, ci și o dorință de putere care dorește să posede cealaltă persoană și să se simtă în totală siguranță cu cealaltă persoană. Pentru că în toate formele de dependență există și o nevoie de putere, o nevoie de control, de a nu fi capabil să dea drumul, și de o profundă durere care se află în spatele ei: frica de a fi singur, de a fi separat nu numai de alții, ci de plenitudinea vieții, de Dumnezeu. Aceasta este în esență cea mai profundă frică care trăiește în voi: să fiți respinși, să fiți în afara Întregului, să fiți morți. Accesul este viață: o conexiune profund simțită care este eternă, o sursă de creativitate și bucurie. Eu definesc moartea ca fiind absența unei conexiuni vii, care este și absența sufletului, și asta este ceea ce vă înspăimântă cel mai tare. Iubirea romantică crează o dorință atât de intensă, dar are și potențialul de a crea un intens sentiment de a fi pierdut.

Vă invit acum să vă chemați sufletul, să vă imaginați că cea mai profundă esență a voastră este vie în voi, chiar dacă conștiința voastră pământească nu poate fi întotdeauna capabilă să o acceseze sau nu o simțiți imediat. Copilul care ați fost cândva, care a venit în această lume, proaspăt și nou, cu propriile sale daruri și contribuția sa unică, mai trăiește în toate celulele corpului vostru. Chemați-l! Spuneți-vă numele și simțiți-vă în interior adevărata voastră față din spatele lui. Asta este ceea ce căutați, de fapt: legătura vie cu propria voastră esență divină. Dacă vă conectați cu acea esență interioară, cu acea sursă de bucurie și fericire, viața devine mai abundentă. Nu trebuie să vă dovediți atât de multe și aveți mai puțină nevoie de dependența de alți oameni. Atunci vă sunteți suficienți vouă înșivă.

Vă iubiți pe voi înșivă, nu pentru că ați dobândit tot felul de lucruri și ați fost plini de succes, ci pentru că vă vedeți pe voi înșivă cu ochii admirației, în modul în care cineva se îndrăgostește. Sunteți interesați de voi înșivă, sunteți captivați, curioși. Știți că Dumnezeu trăiește în voi! Dacă abordați lumea cu acel sentiment de bază, relațiile cu alții vă pot îmbogăți, inspira, vă pot face fericiți, fără să fiți dependenți de ei; vă simțiți conectați cu propria voastră esență, cu propriul vostru miez și vă odihniți în voi înșivă. În cele din urmă, acesta este scopul tuturor întâlnirilor sufletului din această viață, fie că acestea sunt de scurtă durată sau de lungă durată, că sunteți larg deschiși propriilor voastre capacități, propriei voastre inspirații, și că le-ați luat pe deplin în voi. Ceea ce înseamnă că nu deveniți dependenți de un altul care să trezească aceste sentimente în voi, ci că voi experimentați aceste sentimente ca pe propria voastră moștenire – ele sunt voi. O iubire romantică adevărată este întotdeauna o iubire pentru voi, pentru copilul vostru interior – copilul original – care se află în legătură directă cu sufletul vostru.

Dacă doriți să vă simțiți din nou copilul interior, și să vă raportați la voi înșivă cu admirație, cu compasiune, cu încrederea că viața este bună, atunci rămâneți deschiși vieții. Viața vă va trezi în mod constant zgâlțâindu-vă prin situații și întâlniri cu alți oameni și evenimente. S-ar putea ca acestea să nu fie întotdeauna distractive, dar astfel de întâmplări funcționează ca o poartă: ceva este deschis. Aveți încredere că aceste întâmplări sunt valoroase; rămâneți deschiși miracolelor în viață. Pentru a întâlni un miracol, uneori este nevoie să treceți prin văi întunecate adânci, acolo unde este în mod necesar cazul. Durerea și suferința în oameni poate fi enormă, dar ceea cu ce vă poate ajuta este că vă veți trezi conștiința sufletului vostru. Acest lucru îi dă durerii o împământare și o înconjoară cu blândețe.

Sufletul vostru poartă o înțelepciune în sine care trece cu mult dincolo de orizontul pământesc. Aveți încredere în asta! Puteți crea și îmbunătăți o legătură cu sufletul vostru în liniște și tăcere. Și nu vă judecați pe voi înșivă: sunteți o frumoasă ființă umană, perfectă așa cum sunteți. Uitați-vă o clipă la voi înșivă în ochii voștri. Simțiți energia care s-a adunat aici în jurul vostru, în care sunt prezenți atât de mulți ghizi și energii susținătoare care vă iubesc și vă prețuiesc. Sunteți atât de valoroși pentru noi, atât de prețioși. Fiecare ființă umană este ca o perlă, unică și de neînlocuit. Credeți că sunteți o astfel de perlă. Fiți blânzi cu voi înșivă.

Vă salut cu iubire. Vă mulțumesc pentru prezența voastră.

© Pamela Kribbe


link catre articolul original

Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.