marți, 9 ianuarie 2018

Actualizare 9 Ianuarie 2018


Iată-ne trecuți, din nou, de o răscruce de drumuri în care mulți au fost nevoiți sau au dorit să schimbe direcția în care viața lor se îndreaptă. Acum, când spun nevoiți, nu mă refer la faptul că i-ar fi obligat cineva să facă asta, mă refer la faptul că din interiorul lor au simțit că nu mai pot merge pe aceiași cale pe care au mers până acum, chiar dacă această cale și-au stabilit-o doar cu câteva luni sau săptămâni în urmă.

Ce se întâmplă, de fapt? Tot mai mulți înțeleg că viața LOR este viața LOR și că oricât de mult și-ar dori ca din această viață să facă parte și cei dragi lor, familia, acest lucru devine, poate, tot mai puțin probabil pe zi ce trece. Dacă până acum au putut amâna unele alegeri, ei bine, acum se pare că nu o mai pot face.

Mai este un lucru deosebit de important care se manifestă. Cumva, fiecare ȘTIE că nu există un cineva care să le stabilească Calea, că nu există un ”trebuie”, sau mai mulți, că de fiecare dată când ajung la un ”trebuie” ceva din ei se revoltă sau se lovesc de un blocaj. Vremea lui ”trebuie” a trecut, mai ales când este însoțit de energia sacrificiului.

Toate aceste stări noi vin pe fondul unor schimbări inclusiv la nivel energetic. Vibrația Pământului a crescut în ultimele zile suficient de mult pentru a putea susține împuternicirea celor care sunt pregătiți să și-o asume. Tot mai mulți simt că timpul nu mai este ce a fost altădată, nici ca percepție, nici ca curgere, nici ca semnificație. Inclusiv conceptul de timp se schimbă.

O întrebare sâcâitoare care se ridică în mintea multora este ”Cine sunt EU? Ce vreau EU, de fapt, de la viață, nu ce vor părinții mei, soțul/soția, copiii, societatea pentru mine?” Această întrebare îi va face pe mulți să înțeleagă că dacă doresc ceva pentru ei înșiși/ele însele, este nevoie să facă singuri pașii necesari pentru a obține. Să decidă ei înșiși/ele însele pentru ei înșiși/ele însele.

Cea mai mare reținere în a face acest lucru este credința că cineva, de acolo de ”sus”, de pe niște norișori, ne-ar fi stabilit viața, destinul, calea, împlinirea, sau deloc, a unor vise și a altora nu, sau doar dacă am merita, că alegerile noastre odată făcute sunt bătute în cuie, că am intrat într-o curgere și nu mai putem ieși de acolo. Ei bine, ultimele zile au ridicat multora semne de întrebare în legătură cu aceste concepte false și depășite.

Cea mai mare problemă care apare este însă că mulți nu știu clar ce vor, nu știu ce și-ar dori, știu doar că nu mai doresc ceea ce a fost. Acesta este motivul pentru care este extrem de important să știți CINE sunteți, CE doriți pentru voi înșivă și să nu vă fie teamă să faceți pașii necesari în direcția dorită de voi. Nu luați acest Cine sunt eu cu adevărat într-un sens prea filozofic, luați-l într-un sens foarte uman: ce îmi doresc eu pentru mine în această viață.

Un lucru extrem de important este să ȘTIȚI că orice alegere făcută, poate fi schimbată dacă nu sunteți mulțumiți de ea. Desigur, nu haotic, ci atunci când vedeți că v-ați lovit de o piedică, de un blocaj. Este nevoie să învățați să fiți ca apa, să vă găsiți calea chiar și atunci când drumul pare blocat. Să nu bateți în cuie nimic, ci să curgeți cu visul vostru, cu planul vostru pentru voi înșivă.

Ce mai este nevoie să conștientizați și să acceptați este faptul că visul vostru este visul VOSTRU, nu al unui grup, colectivități, nici măcar al familiei voastre. Este pur și simplu visul vostru, visul pentru împlinirea căruia sunteți AICI ACUM. În următoarele zile aceasta va fi marea provocare pentru majoritatea oamenilor, fie că sunt ”treziți” fie că nu.

Pentru unii va fi dificil să ia unele decizii în direcția împlinirii visului lor pentru că sunt atât de multe în joc: familie, loc de muncă, statut social și multe altele, dar veți constata că mersul în altă direcție decât cea pe care sufletul vostru o dorește, va deveni tot mai dificilă, mai provocatoare, chiar și la nivel fizic. Împotrivirea poate fi atât de puternică încât să creeze manifestări de durere și/sau disconfort chiar și în corpul fizic.

Vă veți da seama că vă este tot mai greu să fiți altcineva decât cine sunteți cu adevărat și să faceți lucruri care nu vă aduc bucurie și împlinire, chiar dacă acest lucru nu va fi pe placul cercului vostru de prieteni, familiei sau colegilor de la locul de muncă. Este un moment în care va fi necesar să vă conștientizați, revendicați și manifestați unicitatea.

Unimea, unitatea, nu înseamnă copie la indigo, nici uniformizare și nici robotizare. Înseamnă manifestarea aceleiași conștiințe sub nenumărate forme și în nenumărate feluri, în timp ce fiecare formă și fiecare fel ȘTIE că aparține aceleiași conștiințe pe care o împărtășim cu toții.

Următoarele zile ne aduc darul și provocarea de a mai face încă un pas, și încă unul destul de mare, în CINE suntem cu adevărat, ce ne dorim pentru noi înșine, indiferent de ceea ce ar dori alții pentru noi sau noi pentru alții. Este o nouă eliberare de concepte, limitări, frici și rețineri de a nu-i răni pe alții prin deciziile noastre. Veți constata că nu se mai poate să fim altcineva decât cine suntem cu adevărat.

O zi minunată, plină de magie și de o fericită anticipare vă doresc!

Munay,


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.