luni, 22 ianuarie 2018

Consiliul – Divide și Controlează


Consiliul – Divide și Cucerește Controlează

Prin Ronald Head

Vă vom vorbi astăzi despre o tactică care a fost folosită pentru a controla ceea ce gândiți și cum gândiți în scopul de a menține conversația socială sub control. Ați fost hrăniți în mod constant cu o dietă a polarizării. Ați fost divizați în două ”părți” pe aproape fiecare problemă la care vă puteți gândi. Atunci când sunt două părți, posibilitățile sunt limitate. Atunci când începe o conversație care este în afara limitelor preferate, și dacă acea conversație amenință poziția celor care se consideră privilegiați și puternici, subiectul este denumit conspirație și este făcut de râs.

Acest lucru, în sine, este ca o ancoră care să tragă omenirea în jos în încercările ei de a-și ridica conștiința. Dar, în ultimii câțiva ani, aceste divizări, acești tăciuni aprinși ai disensiunii au fost scormoniți la un nivel foarte periculos.

Cândva, a fost o vreme în care anumite subiecte nu au fost discutate pentru că erau foarte incomode. Acum, ele nu pot fi discutate fără a devia într-un discurs aproape fanatic, înverșunat.

V-am sugera că este timpul, și este necesar, ca toți să faceți un pas în spate și să vă dați seama că ați fost conduși în mod intenționat în această situație. Când unii vă spun că EI vă spun adevărul, iar ceilalți oameni sunt niște mincinoși periculoși, este momentul ca voi să vă căutați adevărul vostru înșivă. Cu siguranță NU este momentul să începeți să-i condamnați pe alții pe baza a ceea ce v-a spus altcineva, chiar dacă v-a fost spus în mod repetat și sus și tare de-a lungul multor perioade de timp.

Poate că este, de asemenea, timpul să vă dați seama că cele mai multe lucruri care aduc beneficii în viața oamenilor, ar aduce beneficii tuturor oamenilor. Oameni care locuiesc la mii de kilometri distanță și care trăiesc în culturi foarte disparate, își doresc aceleași lucruri pentru ei și familiile lor. Și dacă ei văd o cale de a câștiga și a-și oferi acele lucruri, ei nu doresc să le ia de la alții. Ideea lipsei și a neîndestulării este la rândul ei un instrument de control. Este opera celor cred că ”ei” au nevoie de tot, indiferent despre ce ar fi vorba.

Trăiți în prezent într-o lume care deține bogății enorme, dincolo de abilitățile voastre de a le imagina, și totodată o cumplită abandonare și înfometare. Vă vom spune că dacă fiecare ființă umană ar fi să aibă mâncare, adăpost și oportunități în egală măsură, lumea voastră ar fi cu mult mai bună decât v-ați putea imagina. Doar gândiți-vă la milioanele cărora nu li se permite să contribuie cu nimic. Asta din cauză că majoritatea dintre voi nu o doriți? Nu, se întâmplă pentru că unii se simt amenințați de această idee. Ei predică și trăiesc după principiul ”dacă ei îl au, nu-l pot avea eu”.

Am dori ca cel puțin să explorați ideea că dacă este bun pentru mine, poate că ar fi mai bine pentru mine dacă l-am avea cu toții. Lumea voastră, așa cum este ea construită în prezent, este foarte departe de idealurile pe care societățile voastre pretind că le adoptă, atât cât este posibil, indiferent de ceea ce preferați să gândiți. Ați decis că asta este ceea ce v-ați dorit? Sau în asta v-ați născut și așa ați fost conduși în continuare?  

Acum, acest lucru se schimbă. Se va schimba. În legătură cu acest lucru nu există ”poate se schimbă”. A fost atinsă o masă critică a intenției. Au fost făcute încercări de a devia sau întârzia schimbările care sunt pe cale să se producă. Dar tot ceea ce au reușit să facă a fost să se asigure că atunci când proverbialul baraj se prăbușește, inundațiile vor fi și mai mari.

Acum este cu adevărat momentul ca fiecare să decidă că ar fi mai bine să găsească domenii de interes comun, convingere comună și bunăstare comună. Poate că în loc să aveți războaie împotriva acestui lucru și războaie împotriva acelui lucru, ar fi mai bine să faceți eforturi pentru acest lucru și proiecte pentru acel lucru. Este momentul să schimbați dialogul.


Este momentul să începeți să găsiți un teren comun, un scop comun și domenii de cooperare. Renunțați singuri, acesta este modul în care ați trăit întotdeauna. Războiul, cu arme sau prin discursuri, v-a fost predat, învățat. El NU este ceva normal. Frica NU este normală. Lipsa NU este normală. Și nici conformarea totală nu este. Diversitatea este frumusețe. Gândiți-vă de ce mergeți acolo unde mergeți în vacanțele voastre.   


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.