duminică, 14 ianuarie 2018

Interacțiunea dintre Suflet și Pământ

Mama Pământ prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni,

Eu sunt Pământul. Simțiți-mă în pământul de sub tălpile voastre, în aerul pe care-l respirați. Acordați-vă un moment să vă scufundați în mine și relaxați-vă. Tensiunea care apare din activitatea din capul vostru se adună în țesuturile și mușchii corpului vostru. Să știți că corpul vostru vă va ajuta să dați drumul acestei tensiuni deoarece pentru corpul vostru nu este ceva natural să dețină atât de multă tensiune: el vrea să o elibereze. Dați-i voie minții voastre să se golească și dați-i voie conștientizării voastre să coboare mai jos în corpul vostru. Deveniți conștienți de picioarele voastre, de glezne, de genunchi și dați-i voie respirației voastre să coboare încetișor în pântecele vostru.

Unul dintre motivele pentru care nu vă simțiți adeseori în siguranță sau protejați în viața voastră, este că nu sunteți bine împământați în corpul vostru. Există întotdeauna o tensiune de bază care vă trage în sus și vă face să vă centrați conștientizarea în cap – iar voi faceți acest lucru mult prea des! Apoi sunteți copleșiți de gânduri despre alți oameni, despre ce trebuie să faceți, despre ce n-a mers bine; toate gândurile care provoacă anxietate și neliniște și care nu se potrivesc în mod necesar cu realitatea.
Luați-vă o pauză acum de la acea muncă ocupată a capului și corpul vostru vă poate ajuta să faceți acest lucru. Ar dori ca voi să vă relaxați și să vă odihniți. Dați-i voie tensiunii să se scurgă și gândurilor voastre treptat să încetinească. Simțiți-vă rădăcinile adânc în Pământ. Corpul vostru aparține acestui Pământ; el este o extensie a lui, o expresie a lui. Celulele din corpul vostru știu cum să se străduiască se restabilească echilibrul printr-un proces de restabilire. Puneți-i corpului vostru întrebări: ”De ce ai nevoie ca să te relaxezi? Ce ar trebui să fac ca să ies din minte? Ce mă poate ajuta să îmbrățișez starea naturală a corpului meu și să o păstrez?” Corpul deține în el multă înțelepciune și nu are ego. El vrea să lucreze împreună cu voi și să vă servească și este în mod natural focalizat pe echilibru.

Dacă vă uitați la ce emoții vă perturbă cel mai mult corpul, veți vedea că frica este pe primul loc. Frica vă încleștează energia și vă face să vă pierdeți împământarea, lucru care la rândul său vă va face să nu vă ascultați suficient curgerea naturală a inimii, a corpului, a sufletului vostru. Când sunteți acaparați de frică, vă contractați în ego-ul vostru și vă retrageți lumina din corp. Lumina nu mai poate curge în mod natural prin corpul vostru sau radia spre exterior. Ca urmare a unor astfel de contractări, veți deveni în cele din urmă obosiți și epuizați și nu vă alimentați în mod optim corpul.   

A doua energie care vă supără corpul este ceea ce eu numesc constrângerea de a controla: de a dori să controlați lucruri, să le ordonați, să le supuneți voinței voastre. Când insistați să aveți un prea mare control, să direcționați în mod forțat și să încercați să fiți răspunzători pentru circumstanțele voastre, atunci puneți prea multă presiune asupra vieții. Vreți să țineți voi frâiele, iar acest lucru vă golește și vă seacă. Vă face să deveniți confuzi pentru că încercați să controlați viața din cap, iar acest lucru adeseori dă greș pentru că sunt forțe mai mari care ar trebui luate în considerare.

Vreau să vă spun ceva despre interacțiunea dintre suflet și Pământ, indiferent sub ce formă are loc această interacțiune între suflet și Pământ. Sufletul vostru este mai bătrân decât această viață. Sufletul vostru a vizitat Pământul de multe ori și de fiecare dată sufletul vostru încearcă să creeze un canal, să formeze o cale spre Pământ, astfel încât să poată fi văzut prin trup și să se manifeste pe sine în această realitate. Iar corpul dorește să coopereze. El vrea să vă primească sufletul și să lase lumina sufletului vostru să radieze, pentru că este în natura corpului să ia parte la acest proces. El vrea să ia lumina sufletului vostru în el, pentru că făcând acest lucru, Pământul însăși este alimentat și hrănit. Îmi place să primesc lumina voastră!

Ați putea spune că există o curgere verticală din Cer pe Pământ. Sufletul coboară și corpul devine impregnat cu lumina sufletului – este hrănit și inspirat de ea. Corpul primește sufletul și lumina trece prin corp în Pământ. Din acest punct de vedere, nu este nimic pentru ce să vă îngrijorați și totul este în regulă, așa cum ar trebui să fie. De unde atunci toată neliniștea, tensiunea și controlul compulsiv? Aceste energii obsesive, reactive își au originea în societatea umană. Ele provin din formele gând care prevalează: ideile, standardele, judecățile, mai ales cele din trecut.

Așadar, împreună cu acea curgere verticală din Cer către Pământ, în care sufletul și corpul vostru se află într-o relație pozitivă unul cu celălalt, mai funcționează și un fel de contra-forță. Aceasta se manifestă mai mult în plan orizontal și crează un obstacol. Acești curenți orizontali sunt forțele opuse care provin din societate și se bazează pe frică și judecată, pe ideea că viața pe Pământ înseamnă în totalitate doar supraviețuire, luptă și competiție cu semenii voștri.

Simiți pentru un moment această energie în corpul vostru. Simțiți mai întâi curgerea pozitivă de sus în jos; cum sufletul vostru dorește să coboare și cum Pământul dorește să vă primească lumina prin corpul vostru. Așa este menit să fie. Vedeți dacă puteți simți această curgere din creștet până în tălpi, în mod constant. Și acum simțiți influența care vine din partea societății. Acele îndemnuri sunt amestecate cu frică, luptă, competiție, nevoia de a fi mai bun decât o altă persoană, faptul de a trebui să munciți din greu, obligațiile, să fiți îndatorați. Uitați-vă la ce v-a făcut acest flux.

Puteți adeseori simți, la nivel pur fizic, unde vă afectează acele energii negative limitatoare. Acestea pot fi deja în stomacul și în pântecele vostru, în piept și în partea de sus a spatelui, în gâtul vostru. Cu toate acestea, ceea ce contează este că pe calea voastră în viață simțiți tot mai puternic legătura verticală, conexiunea dintre Cer și Pământ, dintre suflet și corp. Este important să fiți credincioși acelei curgeri astfel încât să puteți simți cu putere că sunteți capabili să faceți față forțelor opuse ale fricii și neîncrederii în Pământ, astfel încât, în cele din urmă, ele să nu vă mai afecteze atât de mult.

Când începeți să vă simți legătura voastră verticală – acest canal vertical – mult mai puternic, începeți să vă formați propria voastră contra-forță împotriva acelor energii vechi și lumina curge apoi prin voi în lume. Apoi ajutați la modelarea energiei colective de pe Pământ și o redirecționați amplificând-o și făcând-o să radieze mai puternic, astfel încât să fie mai ușor pentru alți oameni să creadă în propria lor curgere care are loc între suflet și corp, legătura lor dintre sus și jos.

În momentul în care să trăiți din sufletul vostru devine o alegere, și asta nu înseamnă doar că vă aliniați cu lumina voastră interioară, cu curgerea de sus în jos, înseamnă că vă separați de energiile vechi care încă mai funcționează în societate. Acesta este momentul în care faceți o mișcare dublă: o rupeți cu vechea lume și, prin conectarea cu sufletul vostru, faceți un pas în noua lume care este destinată să se nască și crească treptat pe Pământ și să devină o realitate.

În acest sens, voi sunteți un pionier al conștiinței, un lucrător în lumină care deschide noi posibilități prin simplul fapt de a merge pe calea voastră. Mulți dintre voi stați pe pragul unei noi căi. Cu toate acestea, vă mai puteți simți afectați de forțele opuse din viața voastră pe care le-ați absorbit de la societate: judecățile, limitările, gândurile negative care vă trag în spate și care vă afectează curajul și credința. Aveți milă și compasiune pentru voi înșivă atunci când acest lucru se întâmplă. În voi trăiește un copil care este, pe de o parte, plin de inspirație și capabil să urce în înaltul cerului cu visele și viziunile sale, dar pe de altă parte, el este fragil și sensibil la iubirea și recunoașterea din partea altora. Acest copil are nevoie de puternica voastră conștiință care să-l ia sub protecția ei atunci când este cazul.

Imaginați-vă că-l simți pe acest copil a fi prezent în zona inimii și pântecelui vostru; în mijlocul trunchiului vostru, în centrul corpului vostru. Simțiți înțelepciunea acestui copil și lipsa sa de griji și originalitatea sa. Acest copil, în originalitatea sa, nu este preocupat de ceea ce societatea crede că ar trebui și nu ar trebui făcut – este exact ceea ce este. Simțiți pentru un moment acea lumină radiantă, atât de pământească și de cerească în același timp. Acest copil care trăiește în voi este o fuziune frumoasă a energiilor cerești și pământești. El este, în același timp, un copil care trebuie să învețe să-și găsească calea în realitatea pământească și pentru asta are nevoie de voi.

Atunci când copilul este copleșit de frici: sentimentul de a fi prea mic, de a nu fi în stare să se ridice din frică sau negativitate sau judecata din lumea exterioară, el are nevoie de voi pentru a se simți hrănit și susținut. Ori de câte ori acest copil caută iubire sau recunoaștere în afara lui însuși/însăși, intenția este ca voi să-l susțineți, ca voi să îi dați ceea ce are nevoie. Înveliți acest copil interior cu tăria și iubirea voastră. Și prin asta vreau să spun energia Pământului: siguranța, spațiul personal și puterea, tăria care îi este atât de necesară copilului.

Și granițele sunt, de asemenea, necesare pentru acest copil. În această realitate pământească este esențial ca copilul din voi să învețe când să dea și când să primească și când este potrivit să nu se amestece și să stabilească o graniță. Simțiți cum copilul are nevoie de acea fermitate de la voi și oferiți-o.

Poate că vă gândiți ”Copilul nu știe deja aceste lucruri?” Dar copilul are nevoie de un adult, de un ghid pentru a-și găsi calea aici în realitatea pământească. Un copil este în mod natural nelimitat, ceea ce ar funcționa bine într-o realitate în care energia copilului este aceiași cu energiile din jurul lui, când există o asemănare și energiile sunt în mod natural oferite și primite. Dar în această realitate pământească, și pe scena oricărui mediu social, este necesar ca voi să știți unde energia voastră este binevenită și poate curge cu ușurință, și la fel să știți unde și când să vă retrageți și să stabiliți o graniță.

Acesta este procesul acordării pe care trebuie să-l faceți pentru copil. Copilul vă dă voie să vedeți de ce are nevoie prin emoțiile sale; dacă devine trist într-o anumită situație, de exemplu, sau furios sau restrâns. Și depinde de voi să răspundeți la acest semnal pentru a proteja copilul și a-l susține prin acțiunile voastre. Asta este treaba voastră ca adult. Apoi copilul se simte în siguranță și protejat, se simte văzut și auzit de voi.

Atunci când primiți lumina sufletului vostru în viața voastră de zi cu zi, este necesar ca voi să ghidați acea energie către Pământ. Copilul din voi vrea să primească și să radieze și să trăiască din acea energie, dar poate fi, de asemenea, făcut să fie neliniștit de către forțele opuse care există în lume, iar voi îl puteți ghida. Voi vreți să coborâți ceva măreț și frumos și lumină din sufletul vostru. Cu toate acestea, copilul vostru interior este cuprins uneori de neliniști sau frici profunde care vă împiedică să o faceți. Voi sunteți canalul dintre cei doi: sufletul vostru și copilul vostru.

Când doriți să vă conectați din inimă cu Pământul și să vă urmați inspirația, imaginați-vă că vă țineți sufletul cu mâna stângă. Imaginați-vi-l la fel de mare pe cât de mari sunteți voi înșivă. El stă în stânga voastră și voi țineți de mână această figură a sufletului care este, de fapt, voi-ul esențial. Îl puteți vedea ca pe un înger sau o figură frumoasă radiantă. Simiți lumina uimitor de mare a acestei figuri, plină de iubire, bucurie și înțelepciune.

Acum imaginați-vă un copil în partea voastră dreaptă  pe care îl țineți, de asemenea, de mână. Îi întindeți mâna dreaptă. Acest copil este și el frumos și radiant, dar într-un mod copilăresc, inocent, uneori naiv și uneori, oarecum impulsiv. Copilul este păstrătorul forței voastre de viață, el reprezintă rădăcinile voastre în Pământ. Copilul este conexiunea voastră cu Pământul și intenția este ca o fuziune, o uniune să aibă loc în voi între suflet și copil, Cer și Pământ. Vedeți dacă puteți simți acum asta: copilul care se află în partea voastră dreaptă și sufletul vostru care se află în partea stângă. Fiți canalul dintre cei doi.

Sau vă puteți imagina să sufletul vostru stă în spatele vostru, o figură mare, caldă, iubitoare, în timp ce copilul este centrat în pântecele vostru și voi lăsați ca energia să curgă în acea direcție, din spate în față. Indiferent cum o faceți, deveniți conștienți de propria voastră poziție în mijloc; sunteți, literalmente, un mediator. Voi sunteți cei care ghidați curgerea energiei. Simțiți când este momentul să faceți un nou pas sau să alegeți o nouă direcție pentru a-i permite energiei sufletului vostru să curgă în timp ce țineți cont de profundele emoții ale copilului din voi care trebuie să facă acest pas în realitatea vieții de zi cu zi.

Aș dori să ilustrez acest lucru în termeni concreți. Imaginați-vă că în viața voastră de zi cu zi vă aflați într-o situație și anume, aveți un loc de muncă care v-a atras inițial. Cu toate acestea, acum simțiți din ce în ce mai mult ”Acesta nu sunt deloc eu, este ceva în mine care nu este implicat în această muncă.” Vă simțiți nemulțumiți și poate că dormiți prost. Simțiți tensiune în corpul vostru și mai întâi încercați să rezolvați această dilemă în tot felul de moduri fără să schimbați nimic în esență. Poate că problema este cea de a nu fi recunoscut suficient sau de a simți că nu vă puteți exprima în munca voastră și acest lucru este adevărat pentru mulți dintre voi.

Acest lucru se întâmplă pentru că puterea sufletului vostru se trezește. El bate la ușa voastră și acest lucru trezește neliniște în voi pentru că anunță schimbare. Ați putea spune că copilul vostru interior reacționează prin divizarea lui în două aspecte. Pe de o parte, el tânjește după mai multă imaginație, libertate și spațiu în care să se miște. Simte nevoia de a se juca și de a fi creativ. Pe de altă parte, se teme că va fi certat pentru că se abate de la calea bătută dorindu-și să facă ceva nou, dincolo de normele acceptate de societate.

Un copil este în mod natural mai vulnerabil față de influențele externe și reacționează mult mai puternic la ele, așa că are nevoie de puterea voastră, de perseverența voastră, de determinarea voastră de a nu-i asculta. Are nevoie ca voi să dați drumul sentimentelor de neliniște, nervozitate și frică și să vă predați, în schimb, puterii sufletului vostru. Vedeți cum puteți juca un rol de mediere. Ori de câte ori sunteți mai deschiși sufletului vostru – și vreți acest lucru pentru că este scopul vieții voastre – atunci, cu o mână fermă, țineți mâna copilului interior cu nevoia sa de a se simți în siguranță.

Puteți să-i oferiți copilului această siguranță, și cheia pentru a face acest lucru este să știți că voi sunteți ancora pentru acest copil; nu lumea, ci voi. Voi sunteți cei care învățați copilul că sunteți în măsură să-i oferiți acea siguranță de care are nevoie, așa că copilul nu trebuie să caute acea siguranță la părinți, mediul în care lucrează, prieteni sau colegi. Voi sunteți ancora, baza este în voi. Asta este treaba voastră – rolul vostru ca mediator între Cer și Pământ. Fiți părintele copilului vostru interior, fiți păzitorul și protectorul lui. Energia sufletului vostru poate coborî apoi profund în zona pântecelui vostru, în emoțiile și rădăcinile voastre. Copilul din voi se poate apoi simți protejat și în siguranță și capabil să pășească cu încredere în lumea exterioară.

În mulți oameni se întâmplă că sunt deschiși luminii sufletului lor și inspirației care aduce cu ea dorințe și vise. Cu toate acestea, zona pântecelui lor rămâne închisă, pentru că acolo trăiesc emoții de frică care nu vor să fie văzute din cauza senzației de rușine sau neputință. Drept urmare, inspirația, lumina sufletului nu se poate ancora în mod corespunzător, nu poate fi înrădăcinată în mod corespunzător în viața de zi cu zi, în gândirea și acțiunea de zi cu zi, ceea ce, în cele din urmă, scoate o persoană din echilibru. Rezultatul este un decalaj între visele și dorințele voastre, pe de o parte, și realitatea de zi cu zi, pe de altă parte. Dar intenția sufletului vostru este ca voi să treceți peste acel decalaj, astfel încât să puteți crede în, și să vă împliniți, visele și dorințele voastre.

Luați copilul din voi de mână; învățați-l să se întoarcă spre interior și să vină la voi când este plin de îndoială și nesiguranță. Învățați-l să fie independent față de influențele lumii din afara voastră. Apoi deveniți puternici și împământați și curgerea sufletului vostru poate fi canalizată în Pământ.

Acesta este un proces care are loc pas cu pas și fiecare persoană călătorește pe un drum unic. Simțiți forțele Cerului și ale Pământului care vor să vă susțină în acest proces și simțiți în același timp rolul vostru principal ca mediator. În acest rol constă măreția voastră: să cooperați cu aceste forțe ale Cerului și ale Pământului, ale sufletului vostru și copilul vostru interior.

Vă mulțumesc pentru atenția voastră și cea mai profundă dorință a mea este să-mi extind iubirea spre voi.


© Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.