vineri, 9 noiembrie 2018

Tabu-ul împotriva individualității


Maria Magdalena prin Pamela Kribbe

Eu sunt Maria Magdalena. Vă salut din inimă pe toți, sunt alături de voi. Vreau să știți că în jurul vostru există încontinuu ajutor și ghidare. În dimensiunea care se află deasupra Pământului se află spirite înrudite, suflete care vă iubesc într-un mod profund personal și nu doar în mod abstract. Sunt spirite care vă cunosc și cu care ați fost împreună în alte vremuri și în alte locuri.

Când vă încarnați, acesta este un salt al încrederii pentru că o faceți singuri. Cu toate acestea, voi rămâneți conectați cu o echipă de prieteni de pe cealaltă parte. Unii dintre ei sunt mai avansați în dezvoltarea lor și vă supraveghează calea vieții voastre dintr-o perspectivă mai largă decât cea pe care voi o puteți avea; ei sunt ceea ce voi numiți ghizii voștri. Dar mai sunt și alții, ființe asemănătoare vouă care vă sunt apropiate, familia voastră sau prietenii. Simțiți-le prezența chiar dacă nu știți cine sunt, dar să știți că sunteți văzuți și auziți. Sunteți respectați pentru ceea ce trebuie să riscați plonjând în adânc.

O viață pe Pământ – fiecare dintre viețile voastre pe Pământ – este o contribuție importantă și valoroasă pentru calea sufletului vostru, inclusiv experiențele negative. Durerea pe care o experimentați acum, în acest moment, este ca o piatră care cade în apă și produce multe unde la suprafață. Efectul unei experiențe dureroase sau traumatizante crează unde prin timp; veți experimenta din nou aceste unde în alte vremuri și în alte locuri. Într-un final, veți ajunge să înțelegeți pe deplin acea experiență trecută și să o prețuiți și atunci când o faceți, veți trimite vindecare în acel punct dureros din trecutul vostru.

Toate punctele din timp – toate momentele acum din viața și călătoria sufletului vostru – se adună la un loc și se influențează unele pe celelalte. Astfel, când călătoriți prin timp către o viață trecută (lucru pe care noi tocmai l-am făcut), voi activați alte puncte în timp, alte momente. Creați un curent care merge în ambele direcții: din trecut către prezent și din prezent către trecut. Făcând acest lucru voi vă îmbogățiți. Începeți să înțelegeți tot mai mult că sunteți cu mult mai mult decât această persoană, bărbat sau femeie, tânăr sau bătrân, în acest moment particular, în acest moment acum. Persoana care voi sunteți acum nu este decât o poartă către sufletul vostru și sunt multe alte porți posibile.

Simțiți cum sufletul vostru este imens de bogat și cât de numeroase sunt experiențele pe care le-a acumulat. Toate aceste experiențe sunt piesele unui puzzle care fac parte dintr-un mare Întreg. Vă cer să aveți respect pentru măreția a cine voi sunteți; nici măcar nu-l puteți cuprinde cu mintea voastră umană. Spuneți-i ”da” sufletului vostru din adâncul inimii voastre. Simțiți că acolo, în inima voastră, există o înțelepciune pe care mintea voastră umană nu o poate înțelege pe deplin, dar care poartă și susține tot ceea ce voi sunteți și care-i dă un înțeles fiecărei bucăți individuale de puzzle.

Există un moment și un loc pentru toate. Uneori trebuie să treceți prin experiențe profunde fără să înțelegeți de ce și numai mai târziu ajungeți să le înțelegeți și apreciați valoarea. Vă cer să vă respectați și să vă onorați pe voi înșivă pentru că voi ați avut curajul să plonjați orbește în adâncuri. Ați spus ”da” vieții de aici de pe Pământ – acum spuneți-vă ”da” vouă înșivă. Și spuneți ”da” și întregii dureri, experiențelor negative, fricii și îndoielii de voi înșivă – ele fac parte din experiența umană. Nu respingeți experiențele negative pentru că făcând acest lucru veți da naștere unei lupte împotriva voastră înșivă care vă va risipi energia și vă va îndepărta și mai mult de Acasă. Acceptați pur și simplu ceea ce este în voi, inclusiv fricile și îndoielile.

Vă duc acum la începutul vieții voastre. Veniți cu mine în copilăria voastră și pentru o clipă imaginați-vă că corpul vostru devine mai tânăr, devine mai mic. Vedeți ce se întâmplă când trece de frontiera pubertății și se întoarce chiar mai departe. Experimentați cum sexul este mai puțin important atunci când intrați în copilărie; când aveți mai puțin de zece ani. Vă amintiți cum a fost: nu atât de determinați de ceea a fost impus asupra voastră ca fiind bărbat sau femeie. Amintiți-vă inocența voastră și mergeți chiar mai departe în timp. Atât de departe încât să treceți dincolo de granița de care ați învățat o limbă, concepte, etichete, evaluări și judecată.

Dacă vă întoarceți până în copilăria voastră timpurie, conștiința voastră devine din ce în ce mai deschisă, mai receptivă. Nu judecă, ea pur si simplu adună impresii. Încercați să simțiți din nou acea conștientizare deschisă către lumea din jurul vostru. Este ca și cum ați venit din cer, ceea ce înseamnă că nu sunteți atât de influențați de influențele dimensiunii pământești. Încă mai păstrați mult din deschiderea la care sufletul vostru a ajuns.  

În timp ce vă întoarceți din prezent în trecut, puteți exercita o influență asupra acelui timp, asupra a cine ați fost atunci. Imaginați-vă că voi, în actuala voastră condiție, vă plecați în fața acelui copilaș care ați fost atunci. Vedeți ce vârstă vă vine în minte ca fiind un moment potrivit. Simțiți mai ales conștientizarea pe care ați avut-o și conectarea voastră cu dimensiunea sufletului. Ați fost un pic străin de viața de aici de pe Pământ; aveați încă prospețimea și deschiderea unui nou venit.

Mergeți la acest copil în forma voastră actuală și priviți-l cu ochii admirației. Vedeți energiile cerești care sunt prezente în acest copil. Îngenunchiați în fața acestui copil care voi ați fost și întrebați-l: ”Ce ai venit să faci aici? Ce ai adus din dimensiunea de dincolo de Pământ, ceva cu adevărat esențial pentru tine?” Spuneți-i: ”Te voi ajuta cu asta; eu vin din viitor pentru a te susține și călăuzi să faci asta.” Vedeți dacă copilul vă poate vedea și vă poate simți. Sau atingeți-l blând și priviți-l în ochi. Și dacă vedeți și simțiți adevărata putere și contribuția originală a acestui copil, atunci puneți-i o mână pe umăr și spuneți-i: ”Te voi proteja, te voi susține și mă voi asigura că vei reuși să-ți atingi scopul.”

Când faceți acest lucru simțiți-vă propria voastră putere, cunoașterea vieții pământene, experiența voastră construită prin mulții ani din trecutul vostru. Simțiți înțelepciunea actualului voi și trimiteți-o copilului care ați fost. Și în timp ce-i transmiteți înțelepciunea și experiența de viață acestui copil, veți primi ceva în schimb pentru aceasta. Veți primi originalitatea, spontaneitatea, autenticitatea și adevărul din acest copil, care curge direct în inima voastră. Simțiți din nou în inima voastră această energie care este potrivită pentru voi – este energia sufletului vostru.

Apoi chemați puterea și înțelepciunea care s-au adunat în voi, pe care le aveți acum în această viață. Ele devin un scut de protecție în jurul inimii voastre. Copilul din voi poartă în el înțelepciunea dimensiunii sufletului: puritatea, originalitatea, inocența, dar și vulnerabilitatea. El are nevoie de înțelepciunea voastră pământească, de experiența voastră de viață pentru a fi în măsură să se dezvolte, pentru a putea să-și lase lumina să strălucească aici.

Aș vrea să vă spun acum ceva despre istoria umană. De ce a devenit atât de dificil pentru energia propriului vostru suflet să descindă în viața voastră pământească și să intre energetic în pântecele vostru – din inima voastră, așezământul sufletului vostru, în pântecele vostru, așezământul sinelui vostru pământean și a personalității voastre? În istoria Pământului au existat multe tabu-uri în ceea ce privește personalitatea. Multe forțe s-au manifestat cu putere, mai ales în religiile principale, iar aceste forțe sunt menite să șteargă și să suprime individualitatea. Au existat mari curente ale fricii în atmosfera colectivă a Pământului și atât de mult din această frică a rezultat în inegalitatea dintre cei puternici și cei lipsiți de putere.

Cei aflați la putere vor să li se dea ascultare de către cei aflați sub ei. Prin urmare, ei sunt foarte precauți în legătură cu individualitatea, originalitatea celor care sunt diferiți pentru că ei au propria lor voință. Cei aflați la putere nu suportă dezvoltarea liberă a individului. Pe scurt, puternicul împotriva celui lipsit de putere a fost istoria omenirii timp de multe veacuri. Aceasta este poate o imagine oarecum exagerată, dar eu o folosesc pentru a clarifica ceva. Puterea a fost exercitată asupra oamenilor prin păreri particulare despre esența a ceea ce înseamnă să fii o ființă umană; de exemplu, că în esența lor, oamenii sunt păcătoși, răi, inferiori, nevrednici.

Aceste perspective arată că numai prin ceva exterior persoanei umane aceasta poate fi salvată de păcatul și de datoria care sunt înnăscute în aceasta. Ceea ce poate salva oamenii este o autoritate care este mai înaltă decât oamenii; de exemplu un Dumnezeu care prescrie anumite reguli. Și, de asemenea, că, există anumiți oameni care-l reprezintă pe acel Dumnezeu și care au un acces special la acele reguli: o elită care are o cunoaștere privilegiată a moralității. Acest concept a fost forțat asupra oamenilor și motivul pentru care ei au permis ca acest lucru să se întâmple este pentru că frica a fost mai întâi plantată în ei. O frică reală a supraviețuirii: frica de foame, moarte, boală, violență care au avut imprimări profunde în istoria umană.

Dar acum un capitol nou se deschide pe Pământ în care se naște o energie opusă. Și nu este una în care individualitatea este negată, cu accentul pus pe adaptare și conformare, ci o energie în care individualitatea este corect valorată și, prin urmare, și energia originară a sufletului. Motivul pentru care viața pe Pământ a ajuns să fie deraiată în multe privințe – a devenit violentă, atât prin faptul că oamenii se întorc unul împotriva celuilalt, cât și împotriva naturii – este că conexiunea cu sufletul a fost pierdută, inima a fost închisă și frica este cea care a domnit.

Simțiți greutatea acestei istorii. Deși influența sa este în scădere, ea are totuși impact asupra modului în care oamenii gândesc și simt. Pentru a intra în contact cu sufletul vostru și să credeți cu adevărat în capacitățile și talentele voastre individuale nu este încă un lucru evident și obișnuit de făcut. Să stați în spatele vostru și să spuneți ”da” sinelui vostru original cere o profundă tărie interioară.

Voi sunteți cei care creați o deschidere care va crea din nou acces la dimensiunea sufletului. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că ați devenit extrem de senzitivi: inima voastră este deschisă și ați învățat să coborâți în emoțiile și în intuiția voastră în loc să acționați din vocile fricii și coerciției din capul vostru. Ați creat o deschidere din interior, și nu numai în această viață, ci și în viețile trecute. Sunteți un lucrător în lumină, un lucrător al conștiinței și acum a sosit clipa pentru această lumină, această deschidere pe care voi ați creat-o – uneori de nevoie printr-o viață de singurătate – pentru a fi însămânțată astfel încât să poată încolți pe Pământ printre oamenii din întreaga societate.

Făcând acest lucru, în mulți dintre voi se trezesc frici vechi: amintiri de când ați fost dominați de frică și de abuzul de putere. În acest sens, voi faceți primii pași pe un teren nou, unde pot acum să prindă rădăcini pe Pământ. Când vă ridicați din sufletul vostru, și vorbiți și acționați din această sursă, acest lucru poate face ca nori de îndoială și de frică să se ridice în voi, chiar o frică de moarte. Atunci devine necesar să vorbiți din puterea pântecelui vostru care este adevăratul rezultat al descinderii energiei sufletului vostru. Să vorbiți nu numai din energia care vine din inima voastră, ci și din energia care se află în miezul ființei voastre pământești, în fizicul vostru ca bărbat sau femeie.

Vreau să vă explic aici câteva lucruri despre acea energie. Energia din pântecele vostru, acea energie primară – atunci când este în echilibru – este o energie foarte împământată. Când sunteți în totalitate prezenți cu conștiința în pântecele vostru, atunci sunteți bine împământați. Vă simțiți solizi; simțiți că puteți fi cine sunteți, așa că vă simțiți în siguranță, respectați. Din acea temelie ascultați mesajele inimii voastre, a sufletului vostru și integrați aceste mesaje.

Acum, adeseori primiți mesaje de la sufletul sau intuiția voastră, dar nu știți cum să rămâneți temeinic împământați. Este ca și cum accesul la propriul vostru pântece v-a fost refuzat și acest lucru are multe de-a face cu o istorie în care nu vi s-a dat voie să gândiți sau să acționați pentru voi înșivă sau să deviați de la normă și să fiți diferiți. Tocmai aici este nevoie ca energia masculină, puterea masculină, să se elibereze de tradiție și să spună ”nu” la ceea ce este de așteptat și să refuze să se potrivească într-o formă. Să vă simțiți liberi să acționați dincolo de reguli, să explorați și să investigați, aici energia masculină este cea care vă ajută să intrați mai adânc în pântecele vostru. Acesta este modul în care energia masculină țâșnește în acțiune pentru a susține lumina originală a sufletului vostru: ”el” crează spațiu pentru voi.

Energia masculină este extrem de importantă: simțiți cum vă servește atunci când este o energie masculină împământată. În trecut, a fost o energie masculină care a exercitat autoritate și coerciție și care a implantat frica în oameni. Aceasta este o energie masculină ne-împământată, o energie care nu este conectată și se simte a fi deplasată și care, prin urmare, dorește să reglementeze și să controleze viața. Dar adevărata energie masculină este ca un scut, o protecție puternică pentru energia inimii voastre. Și când există această protecție, puteți descinde mult mai profund din sufletul vostru în pântecele vostru. Vă simțiți apoi ca fiind născuți de însăși Pământul.

Simțiți ritmul care se potrivește căii vieții voastre. A fi cu adevărat intuitivi înseamnă să simțiți ritmul vieții. ”Ce este bine pentru mine, de ce am cu adevărat nevoie?” Este ceva ce nu puteți simți doar din inima voastră. Este nevoie de o aliniere aproape fizică, instinctivă la nivelul pântecelui vostru: să fiți împământați și de acolo să luați deciziile.

În concluzie, vă cer să vă imaginați să copilul pe care l-ați văzut la început este prezent acum în pântecele vostru cu energia sa spontană deschisă făcând astfel o legătură directă cu inima și sufletul vostru. Simțiți în același timp un scut puternic de protecție în jurul vostru. Acest lucru crează spațiu pentru copil astfel încât acesta să nu uite de el însuși și să fie absorbit de stimulii și influențele care vin din afara lui însuși: idei vechi, morale și de cum obișnuiau lucrurile să fie. Scutul din voi este energia masculină care spune ”nu” acestor influențe în timp ce ascultă cu atenție propria voastră sursă de înțelepciune.

Simțiți profunda protecție a unei energii masculine împământate în spatele și în coccisul vostru, în picioarele și în tălpile voastre, în brațele și în mâinile voastre. Acum copilul poate deveni înrădăcinat în voi și crește protejat astfel încât să-și poată dezvolta propria sa energie naturală a sufletului. Simțiți cum începe să revină la viață sub această protecție și începe să se joace în pântecele vostru.

Voi sunteți cei care poartă torța noilor vremuri. Protejați-vă astfel încât să-i puteți da voie luminii să curgă și astfel să puteți să-i plantați semințele. În acest fel vă aduceți la îndeplinire scopurile vieții voastre.  

© Pamela Kribbe

link catre articolul original

Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.