duminică, 21 octombrie 2018

Totul ca Conștientizare – Consiliul


Prin Ronald Head

Vom privi astăzi Totul din perspectiva înțelegerii sale ca conștientizare, care este doar un aspect al acestuia, dar unul important. Este important pentru că-i va ajuta pe mulți să înțeleagă mult mai multe.

Acum, Sursa, sau Totul, poate fi considerată ca un câmp de conștiință. Până și oamenii voștri de știință încep să vadă astăzi acest lucru. Ei postulează acum că tot ceea ce există, este conștiință și informație. Sunt doar cu câteva mii de ani în urmă, dar cel puțin se apropie.

Unul dintre atributele conștiinței poate fi conștientizarea. Dacă există conștientizare, trebuie să existe ceva de care să fii conștient. Acum, puneți-vă mental în postura Totului. Ce este ceea de ce să fiți conștienți? La urma urmei, voi sunteți Totul, nu mai există nimic altceva. Deci, dacă ați decis să fiți conștienți, trebuie să fiți conștienți de Sine. Vedeți? Și dacă creați gânduri și idei – și credeți-ne că o faceți – atunci există un număr infinit de lucruri de care să fiți conștienți. Și toate aceste lucruri sunt Voi, pentru că voi sunteți toate aceste lucruri.

Și pentru că toate aceste lucruri sunt Voi, făcute din Voi, ele toate sunt conștiință și, într-o măsură sau alta, toate sunt conștiente. Încercați să acceptați acest lucru. Cu cât sunteți din ce în ce mai conștienți de voi înșivă, veți descoperi că acest lucru este adevărat.

În esență, toată conștientizarea știe că face parte din acest câmp. Este conștientă de câmp. Simte câmpul. Dar sunt unele părți ale acestei conștiințe care au ajuns să se teamă să fie conștiente de acest lucru. Aceste părți au ajuns să fie condiționate să creadă că sunt nedemne, dintr-un motiv sau altul, să facă parte din câmp. Ele au fost separate. Dar ele nu sunt cu adevărat separate. Ele doar își dau voie să creadă că sunt și, prin urmare, nu mai sunt conștiente de adevărul a cine sunt ele.

Unele dintre ele au fost învățate că se pot întoarce la această conștientizare, dar că această întoarcere trebuie să fie făcută printr-o metodă sau alta. Că trebuie să se străduiască din greu. Unele cred că acest lucru nu poate fi făcut în mai puțin de un mare număr de vieți. Dar, haideți să ne uităm la ceea ce separă cu adevărat o stare de conștientizare de o alta.

Nu contează cum o priviți, nu contează cât de implicată este explicația pe care o alegeți, tot ceea ce separă o stare de conștientizare de o alta este un gând, o credință, un sentiment.

Persoana la care voi vă referiți ca Buddha a trecut prin mulți ani de învățare și străduință. A ajuns în cele din urmă la revelație când s-a așezat, relaxat, și pur și simplu a lăsat să se întâmple. Credințele voastre vestice se bazează pe cuvintele și acțiunile celui care a demonstrat adevărul a ceea ce noi vă spunem mereu. Cel mai important mesaj al său a fost ”Puteți face acest lucru”. Luați în considerare faptul că ”Eu sunt calea” putea fi tradus ca ”Dați-mi voie să vă arăt cum. Doar credeți ceea ce v-am spus și v-am arătat. Tot ceea ce eu am făcut, puteți face și voi, și chiar mai mult de atât.” A spus asta. Corect?

Unii oameni au ajuns să creadă că multe lucruri scrise trebuie luate ad litteram și că altele ar trebui să fie precedate de cuvintele ”Da, dar ceea ce a vrut să spună era …” Așa că, vom spune doar ”încercați”.

Ce va deveni viața voastră dacă chiar faceți schimbarea în gândirea voastră și în sentimentele voastre că voi sunteți una cu Creatorul?


link catre articolul original

Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.