joi, 4 iulie 2019

A fi blocat


Jeshua prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni, eu sunt Jeshua.

Sunt aici, în mijlocul vostru, atât pentru a mă conecta cu voi cât și pentru a ne împărtăși energiile. Energia pe care eu o aduc se contopește cu energia voastră, cu lumina voastră, cu înțelepciunea pe care voi ați adunat-o de-a lungul tuturor vieților pe care le-ați trăit aici pe Pământ. În acest fel, împreună, noi formăm un canal prin care cunoașterea care este adaptată prezentului să poată să apară.

Noi canalizăm împreună. Simțiți cum participați la această canalizare și cum nu sunteți doar un ascultător, un explorator care caută răspunsuri, ci, în același timp, învățătorul care știe și simte răspunsurile în interiorul lui și care dorește să transmită această cunoaștere altora care caută. Cu toții jucați ambele roluri. Sunteți un căutător, cineva care crește în mod constant și este preocupat să se reînnoiască și expansioneze. În timp ce acest proces se desfășoară, voi vă transmiteți energia și altora care poate nu sunt atât de avansați în procesul lor de schimbare; care beneficiază de descoperirile și realizările voastre interioare pe care le transferați în mod natural și altora. Arta de a fi un învățător spiritual nu constă în faptul că aveți capacitatea de a vă pune cunoașterea într-o formă elocventă, perfect formulată, ci dacă îi puteți transmite esența într-un mod natural, autentic care poartă vibrația optimismului și libertății și un sentiment de încredere și siguranță.

Sunt momente în care simți acea vibrație foarte clar și atunci sunteți conectați cu cel mai profund miez al vostru. Atunci învățătura voastră nu este ceva ce faceți sau oferiți lumii exterioare, este ceva ce voi sunteți. Este vibrația voastră naturală care radiază în mod spontan asupra altora.  Dacă vă întrebați vreodată: ”Care anume este intenția muncii spirituale pe care am venit să o fac aici pe Pământ?” mergeți în acel miez din voi înșivă unde se află simplitatea: adevărul sinelui vostru unic. Dacă vă conectați la el și veniți din acel miez, nu contează prea mult în ce formă îi dați voie energiei voastre să curgă în lume. Tot ceea ce se simte a fi bun, care vă oferă bucurie și inspirație, vă aparține și, prin faptul că o oferiți lumii, veți fi recompensați în timp; o veți primi în schimb. Nu vă asigurați securitatea prin forme sau mijloace materiale, ci din miezul vostru interior unde domnește pacea și naturalețea și simplitatea.

Vreau să știți că atunci când eu vă spun acest lucru, cel care vorbește este și Unul din voi. Vreau ca în această canalizare să exprim vocea voastră alăturată și contopită cu vibrația mea unică. Împreună formăm un câmp și asta este intenția. Eu nu sunt un învățător care este ridicat deasupra voastră și are toate răspunsurile. Este corect ca fiecare suflet să-și exprime propria sa înțelepciune într-un mod unic care se contopește într-un câmp vast, strălucitor, cu tot felul de nuanțe și fațete diferite. Fiți mândri de cine sunteți și nu încercați niciodată să imitați pe altcineva. Aflați cine sunteți și atunci sunteți cel mai frumos și mai pur sine al vostru. Răspunsul la toate întrebările voastre se află în acel miez central, în adâncul vostru; acolo totul curge cu ușurință și voi puteți exclama ”Oh, da, este chiar atât de ușor! Asta este cine sunt – o ființă nelimitată și liberă. Frica și lipsa nu sunt reale, ele nu mă pot atinge cu adevărat!”

Desigur, sunt momente în viața fiecărei ființe umane când vă pierdeți conectarea cu centrul vostru și în care totul devine sumbru și întunecat și vă cuprinde frica și disperarea – energia negativă, cum îi spuneți voi. Atunci vă pierdeți conectarea cu miezul vostru interior. Tot ceea ce la început părea simplu și clar acum este complex și complicat, ceva la care trebuie să vă gândiți cu greu și profund. Vă învârtiți în cerc și sunteți blocați, ați putea spune așa cum acul unui fonograf se poate bloca într-o canelură în timp ce discul continuă să se rotească, dar nimic nu se schimbă. O astfel de situație duce la o epuizare energetică și o tristețe disperată și poate duce chiar la depresie.

Dacă sunteți blocați, atunci se vor întâmpla două lucruri: fie vă eliberați, fie vă blocați și mai tare până când ajungeți într-un punct în care sunteți atât de blocați, ca să spunem așa, încât trebuie să faceți ceva. Din punct de vedere energetic, viața nu rămâne niciodată neschimbată – nu poate rămâne neschimbată – așa că, veți atrage un eveniment, sau va fi o erupție interioară, care vă forțează să schimbați direcția. Noua direcție va fi întotdeauna mai intensă decât a fost vechea direcție, dar vă oferă șansa unor căi inedite și a unor posibilități noi. Dintr-o perspectivă cosmică, voi nu puteți ajunge să fiți cu adevărat blocați; viața continuă să curgă prin voi, dar puteți avea totuși sentimentul că sunteți blocați. Asta înseamnă, de fapt, că tânjiți după ceva cu care aveți deja o legătură emoțională, dar care nu a intrat încă în câmpul vostru vizual sau să puteți ajunge la el; rămâne dincolo de orizontul vostru. Apoi aveți sentimentul că sunteți prinși într-o capcană și apare frustrarea și dezamăgirea care par să vă confirme că sunteți blocați.

Cum faceți să vă găsiți calea de ieșire dintr-o astfel de situație? Primul lucru pe care este nevoie să-l faceți este să dați drumul judecății că ceva nu a mers bine. Probabil că vă gândiți că ”Ar fi trebuit să fi ajuns deja acolo; scopul meu era să obțin/ating asta sau aia – și am ratat.” Această judecată vă împinge în jos și vă ține pe loc chiar și mai tare. Dacă ar fi să vă uitați la voi mai obiectiv și de la o distanță puțin mai mare, mai degrabă ați spune ”Aparent, este ceva ce găsesc foarte îngrijorător și dificil de abordat și, prin urmare, nu sunt încă în locul în care vreau să fiu.” Dacă vă uitați la sentimentul de a fi blocați în acest fel, este mai mult o invitație să vă examinați pe voi înșivă și să investigați ceea ce vrea să fie văzut. Ceea ce veți descoperi sunt emoții contradictorii: o parte a voastră tânjește după nou, după ceea ce vă împlinește și vă aduce mai multă creativitate și inspirație, în timp ce o altă parte se agață de vechi din frica de a da drumul și a renunța la siguranță.

Cum să vă descurcați cu acea frică? În mod ideal vorbind, dacă încercați să faceți un pas mare către reînnoire, ar trebui să renunțați la vechea voastră identitate și să deveniți o persoană nouă, acesta este motivul pentru care citiți în literatura spirituală de o nouă naștere sau o a doua naștere. Cu toate acestea, puteți conta pe faptul că nu veți renunța cu ușurință la vechea voastră identitate! Acea identitate a fost construită cu grijă și constă în mare parte dintr-un amestec complex de mecanisme și tipare de supraviețuire, comportamente pe care le-ați folosit pentru a evita și scăpa de emoțiile dificile. Ați început să o construiți de când erați copil, iar pentru un copil asta este adeseori singura sa strategie de supraviețuire pentru că emoțiile pe care le experimentează pot fi prea puternice ca să fie înțelese de spiritul copilului. Copiii, mai ales copiii senzitivi, pot avea tendința de a experimenta problemele și energiile grele ale părinților lor ca și cum ar fi ale lor proprii; o problemă pe care ei trebuie să o rezolve și care nu este deloc sarcina unui copil. În acest fel, încă din copilăria timpurie apar tipare comportamentale profunde de a fugi de frică, durere și traumă pentru a găsi căi de a le ocoli și de a supraviețui. Este important să înțelegeți acest lucru în voi înșivă.

Până acum am vorbit doar despre o identitate care s-a format în copilăria voastră în această viață. Dar, voi purtați amintiri și din alte vieți, energii persistente care acum, în această viață, vor să fie văzute și eliberate. Prin urmare, în același moment în care doriți să intrați într-o nouă realitate, să vă apropiați mai mult de propriul vostru suflet, să vă  împliniți mai mult pe voi înșivă și să aveți relații mai profunde cu alții, încercați și să vă uitați cu cea mai mare tandrețe și pasiune la acea parte din voi care are probleme să elibereze vechiul. Simțiți-vă propria voastră rezistență, frică și neîncredere pe care le puteți vedea prin ochii copilului care a avut prea multe în ”farfuria” sa când era mic și nu a putut să se descurce cu ele. Într-o anumită măsură, fiecare dintre voi a fost traumatizat emoțional și numai prin modul de creștere pe Pământ cu multele frici și idei ale lumii despre lipsă și credințe negative care vă înconjoară – nu poate avea loc altfel decât prin pierderea unei părți din voi. 

Vreau să vă spun că nu este realist să vă angajați în ”lupte spirituale” cu nedreptățile din afara voastră sau să încercați să schimbați lumea din jurul vostru sau să încercați să forțați aducerea unei lumi noi în ființă. Un războinic adevărat care luptă pentru lumină, întrupează atât calitățile masculine cât și cele feminine și își examinează copilul interior, îl vede în lupta lui și cu o mare tandrețe îmbrățișează acest copil, are compasiune pentru el și îl ajută să-și regăsească pacea. Aici vedeți cât de important este să vă folosiți atât de puterile voastre masculine cât și de cele feminine în vindecarea voastră înșivă. Puterea feminină calmează acea parte din voi care este cea mai neliniștită și suspicioasă și care poate nu chiar vrea să fie aici pe Pământ. Partea feminină întinde mâna, este moale și hrănitoare ca o mamă: necondiționată, invitând și creând deschidere. Încercați să experimentați acest lucru lăsând energia feminină din voi să curgă mai ales către acele tipare care crează atât de multă rezistență și probleme.

Este nevoie să vă folosiți și energia masculină care simbolizează unele puncte forte. Uneori este important să luați decizii ”grele”, să stabiliți limite, să vă luați la revedere de la situații sau oameni care păstrează vechile tipare. Nu este un semn că sunteți spirituali atunci când aveți o compasiune sau înțelegere constantă pentru tiparele negative din voi înșivă sau din alții. La un moment dat energia masculină spune destul de clar: ”Nu, să te descurci tu cu asta!” și vă duce pe o cale nouă în care vă puteți ridica în mod clar pentru voi înșivă și îndrăzni să arătați cine sunteți cu adevărat. Acesta este aspectul energiei masculine care este esențială în eliberarea voastră. Desigur, din partea feminină puteți experimenta, atât față de voi înșivă cât și față de ceilalți, o foarte profundă înțelegere a ceea ce se întâmplă și care poate include negativitate, violență și chiar tendințe distructive. Dar sinele vostru masculin vă face să vă dați seama că voi sunteți aici pentru voi înșivă în această viață și că este nevoie să faceți alegeri care-i servesc luminii voastre, sufletului vostru. Acest lucru ar putea însemna să faceți alegeri clare și definite și chiar să vă distanțați de ceea ce nu este esențial pentru voi și nu vi se mai potrivește.

Imaginați-vă acum că vedeți în voi înșivă această energie masculină sub forma unei săbii pe care o țineți în mâna dreaptă. Iar în mâna stângă țineți o cupă sau un potir magnific care reprezintă energia feminină receptivă și vindecătoare. Amândouă sunt instrumente pe care le puteți folosi pentru a vă susține pe voi înșivă. Este necesar uneori, într-o situație în care tiparele continuă să se repete, și când nu este prezent nici un flux de reînnoire, să folosiți sabia, să vorbiți clar și să nu continuați să vă lăsați purtați de tipare cu care nu vă mai simțiți confortabil.  

Alteori, când aveți de-a face cu emoții profunde de frică sau tristețe, este necesar să fiți foarte susținători și grijulii cu voi înșivă, să fiți deschiși și receptivi cu emoțiile voastre. Puteți vedea în fața voastră potirul ca și cum ar fi făcut dintr-o sticlă de culoare vindecătoare în care emoțiile cu care vă luptați cel mai tare pot și așezate și sunt binevenite. Și dacă într-o anumită situație, sau cu anumite emoții, nu știți ce să faceți, întrebați-vă intuitiv: ”De ce este nevoie aici – sabia? Este nevoie să fac pași decisivi, să stabilesc limite, să mă delimitez? Sau este necesar să mă întorc spre interior și să-mi primesc cele mai profunde emoții care ies la suprafață? Sau am nevoie de amândouă?” Sabia masculină și potirul feminin sunt două instrumente care vă stau la dispoziție.

La finalul acestei comunicări, vă cer să simțiți conectarea dintre noi în acest cerc. Focalizați-vă privirea interioară pe învățătorul pe care-l întrupați deja în loc să vă focalizați pe problemele și luptele pe care le-ați împărtășit unul cu celălalt. Simțiți marea putere pe care o aveți; acel miez interior unic și puternic pe care îl aveți la dispoziție și care este deja atât de perceptibil în voi. Intuiți cum în acest cerc noi formăm împreună un canal și cum primim acum energia care curge de la noi toți. Simțiți ce bucurie, înțelepciune și speranță este prezentă în această energie. Și când vă simțiți blocați, nu vă lăsați orbiți privind la ceea ce nu funcționează, vă rog să conștientizați tot ceea ce merge bine, ceea ce curge în viața voastră, ceea ce aveți deja de oferit și de împărtășit cu alții – asta este deja atât de mult!

Vă mulțumesc tuturor că mi-ați dat voie să stau în mijlocul vostru și să-mi contopesc energia cu a voastră. Da!  

Traducere Monica Poka



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.