sâmbătă, 29 iunie 2019

Floarea Interioară



Jeshua prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni,
Eu sunt Jeshua. Vă salut pe toți astăzi și vă invit să vă puneți în lumina recunoașterii de sine, chiar dacă simțiți că aveți o perioadă grea în a fi om pe Pământ. Niciodată să nu uitați cine sunteți cu adevărat. Voi sunteți o scânteie de lumină care face parte din Dumnezeu; este dreptul vostru să existați. Nu este nevoie să fiți altcineva decât cine sunteți, pentru că cine sunteți este pur, natural și frumos.

Când vă opuneți la ceea ce se întâmplă în voi înșivă, vă opuneți propriei voastre naturi umane și faceți acest lucru din cauza unei judecăți exterioare pe care v-o aplicați vouă înșivă. Simțiți energia acelei judecăți, energia autocriticii. Simțiți răceala, asprimea acelei judecăți, lipsa ei de compasiune: ”Am greșit; nu sunt bun/ă la asta. Am dat greș și nu sunt destul de bun/ă.” Simțiți, pentru o clipă, cum această judecată severă vă separă de iubirea și abundența care există în Univers. Acea iubire și abundență care vă este disponibilă tot timpul, conectați-vă cu ea.

Voi chiar credeți că lui Dumnezeu îi pasă dacă voi aveți succes în lume sau dacă lucrurile sunt perfecte în viața voastră sau dacă le faceți ”corect” potrivit anumitor reguli sau standarde sociale? Dumnezeu se uită doar la ceea ce este în voi și vede acolo o floare care este încă îmbobocită. În unii dintre voi bobocul este încă bine închis, doar în faza lui de formare, iar în alții floarea este în procesul deschiderii sau de înflorire radioasă.

Uneori, nu ați fost conștienți că aveți aceste capacități de ”înflorire” în jurul vostru; în timp ce alteori v-ați focalizat doar pe florile care sunt încă închise sau întâmpină dificultăți în a se deschide. Dar Dumnezeu găsește că toate florile sunt frumoase, fie că sunt doar în îmbobocire, s-au deschis sau sunt în plină floare, dar și pe cele care mor și-și pierd petalele pentru a face loc unor noi boboci. Dumnezeu nu are nici o judecată cu privire la ceea ce înflorește în voi.

Așadar, uitați-vă acum la voi înșivă în același mod pașnic și plin de acceptare. Priviți în inima voastră pentru că și acolo se află o floare. Este cea mai frumoasă podoabă a voastră. Este cine sunteți voi acum și ceea ce aveți de oferit lumii – este esența voastră. Dați-i voie acelei flori să apară în imaginația voastră și uitați-vă la forma sa, la culoarea sa. Stadiul în care se află floarea nu contează, doar priviți ce apare în mod natural. Observați-o cu atenție și deschidere și încercați să apreciați de ce are nevoie acea floare pentru a se dezvolta în continuare în următoarea sa etapă. Poate că are nevoie de hrană sau de apă pentru a crește. Sau poate a ajuns la sfârșitul înfloririi ei și dorește să-i dați drumul, să faceți loc pentru ceva nou.

Vedeți care este stadiul de dezvoltare a florii Sufletului vostru. Simțiți în voi înșivă că acolo este ceva mai mult decât floarea, pentru că cineva în voi este observatorul acestei flori: sunteți conștienți de acesta. Trebuie să vă întrebăm: cine este acest observator? Cine este acest flux liniștit, tăcut de conștientizare și acceptare deschisă? În această floare există iubire și viață; o totală deschidere și lipsă de judecată.

Acest flux va asigura ca floarea să aibă tot ceea ce are nevoie, că experimentează putere și vitalitate și, totuși, acest flux este observatorul din voi, nu cineva care împinge sau insistă sau care vrea să forțeze lucrurile. Acest flux, în deschiderea și acceptarea sa, face ca totul să fie așa cum este natural, așa că, lăsați acest flux să circule câteva clipe prin întregul vostru corp. Este originea voastră; este Dumnezeu însăși/însuși aflat în dansul plin de bucurie cu materia și în acest fel crează flori pentru că ele sunt frumoase și radioase și aduc bucurie celor care le observă.

Lăsați ca orice ce este nevoie să știți să vină la voi, astfel încât floarea voastră să poată deveni împământată în Pământ. Lăsați-vă floarea să vă apară în imaginație în libertate și jucăuș astfel încât să poată radia în acest tărâm pământesc. Voi toți sunteți Dumnezeu aflat în întrupare, Cel care a adoptat forma umană. Sunteți buni și întregi în interiorul vostru. Dar conectându-vă cu dimensiunea pământească, în care domnesc frica și judecata, această cunoaștere este uneori umbrită. Cu toate acestea, această cunoaștere vă poate ajuta să vă conectați din nou cu acea floare din inima voastră și totodată cu curgerea blândă a conștiinței care o percepe.

În această lume este, de fapt, o provocare  să vă amintiți acest lucru. Prin judecățile, fricile și emoțiile negative care adeseori domnesc aici, puteți pierde din vedere acea cunoaștere a cine sunteți. Puteți avea sentimentul că această floare din inima voastră a fost călcată în picioare și că nu mai știți cine sunteți.

Când vă pierdeți conectarea cu această esență din voi înșivă, viața devine o povară. Vă simțiți ezitanți și oscilați pentru că încercați să trăiți după regulile, ideile și așteptările altora. Dar să faceți acest lucru, înseamnă să eșuați pentru că nu găsiți nici o inspirație acolo; nici o bucurie adevărată, nici un teren solid sub tălpile voastre.

Iubirea pe care o găsiți trăind din inima voastră stă în conectarea cu acea floare din voi: energia sufletului vostru care este unică și are ceva distinctiv de adus aici. Onorați întotdeauna acest lucru. Când simțiți că puterea, vitalitatea acestei flori este sub presiunea energiilor negative din jurul vostru, sau din voi, întoarceți-vă către acea conștiință blândă care observă și din acea perspectivă doar uitați-vă la modul în care reacționați la acele energii negative. Vedeți ce se întâmplă în voi în momentele în care anxietatea lovește, când vă criticați pe voi înșivă, când vă evaluați potrivit standardelor exterioare. Vedeți ce se întâmplă și doar observați și rămâneți conștienți.

Unii dintre voi vă temeți să deveniți vocea inimii voastre; vă este frică să nu fiți respinși. Vă este frică că cea mai prețioasă floare a voastră va fi călcată în picioare și distrusă – dar asta este o greșeală. Puteți experimenta acea negativitate manifestându-se atunci când vă simțiți respinși sau când vă simțiți asaltați de reacțiile altora, dar, în cele din urmă, numai judecata voastră este cea care vă afectează.

Sunteți de acord cu părerile altora sau puteți continua să percepeți frumusețea, valoarea și inocența propriei voastre flori? Adevărata putere interioară este să-ți rămâi fidel ție însuți, să continui să crezi în propria ta inocență, puritate și frumusețe și să stai drept în lume ca cine ești. Asta este ceea ce această lume are nevoie: îndrăzneala de a aduce ceva nou și de a nu te conforma standardelor și judecăților existente bazate pe frică.

Nimeni nu poate vătăma floarea inimii voastre, pentru că ea este a voastră și numai a voastră. Numai dacă credeți în judecățile altora, în fricile de care ați fost convinși acea floare poate fi afectată, dar numai în aparență.

Faceți legătura cu observatorul care este întotdeauna prezent și priviți floarea din interiorul vostru. Poate că sunt momente în care floarea voastră este slăbită sau nu primește suficientă hrană de la conștiința voastră – propria voastră încredere în voi înșivă. Dar această floare este în cele din urmă înrădăcinată în curgerea divinului însăși, care este eternă și incoruptibilă și întotdeauna aduce flori noi.

Uneori se poate întâmpla ca o nouă floare să înflorească în inima voastră, o floare de o formă și culoare diferită și care este mult mai puternică. Priviți din nou în inima voastră și imaginați-vă că vedeți floarea care este voi atunci când stați în lume într-un mod deschis și dinamic. Vedeți acea floare când sunteți plini de încredere și vă predați adevăratei voastre ființe, scopului propriului vostru suflet, fără nici o frică față de lumea exterioară – având pe deplin încredere și conectați cu propria voastră divinitate. Cum arată acea floare acum? Și cât de liberi vă simțiți în acel moment? Începutul unei noi ere pe Pământ este atunci când oameni ca voi îndrăznesc să facă acest lucru.

Pasul inițial este să intrați în voi și să simțiți energia propriei voastre inimi și aspirațiile care vă aduc bucurie și inspirație. Acestea vă aduc mai aproape de inima voastră, de cine sunteți voi și de ceea ce ați venit aici să faceți. Să faceți această conectare, în timp ce mergeți împotriva curentului, este uneori primul pas către redescoperirea voastră; este o întoarcere Acasă la cine sunteți voi.  

Următorul pas este să luați acea energie a ușurinței și bucuriei, a dorinței, a inspirației și pasiunii și să îndrăzniți să o arătați în lume. Nu doar să o experimentați în voi înșivă, ci să îndrăzniți să o radiați în afară prin ceea ce spuneți și faceți, în relațiile voastre cu ceilalți și în munca pe care o faceți în societate. În orice mod posibil, nu vă mai rețineți: îndrăzniți să radiați, să manifestați pe cel/cea care sunteți – îndrăzniți cu adevărat să vă întrupați aici divinitatea.

Făcând acest lucru puteți experimenta o confruntare tăioasă cu fricile celorlalți și, totodată, cu fricile din interiorul vostru, pentru că în momentul în care pășiți în afară și vă lăsați energia sufletului să curgă liber, atunci vă asumați un risc – cel puțin asta a fost ceea ce ați experimentat. Dar, la urma urmelor, este mult mai riscant să vă rețineți, să nu o faceți, pentru că acest lucru vă izolează de realitate și vă face nefericiți.

Cu toate acestea, manifestarea în exterior trezește multă frică: cea de a fi diferiți, de a nu fi în rând cu status quo-ul, frica de a fi renumiți datorită urmării cunoașterii voastre interioare. Toate aceste frici pot avea un efect aproape copleșitor asupra voastră ca ființă umană, dar eu vă spun: manifestarea în afară este direcția în care să o luați.

Ieșirea vă aduce mai adânc în voi înșivă. Prin faptul că vedeți unde, la ce reacționați din neliniștea alimentată din afara voastră, vă conectați cu ceea ce este întunecat în voi înșivă: umbra care nu stă încă în lumină și contribuie la înflorirea florii voastre interioare. Mai precis, prin plonjarea în urmarea inimii voastre și prin exprimarea voastră în lumea exterioară, voi deveniți profund conectați cu voi înșivă și cu ceea ce nu îndrăznește încă să se arate pentru că îi este frică.

Intenția căii interioare este să vă uitați la toate părțile voastre, să le înțelegeți pe toate și să vă străluciți lumina asupra lor astfel încât să deveniți întregi și fricile voastre să înceapă încet să se dizolve. De fapt, este destul de simplu. Pe măsură ce începeți să ieșiți în lume cu inspirația voastră, puteți primi un ”da” sau un ”nu”; puteți întâmpina acceptare sau o puternică rezistență.

Dacă primiți un ”da”, simțiți cum energia voastră curge și devine mai împământată; simțiți cum vă întrupați cu adevărat inspirația, energia sufletului vostru. Acest lucru vă aduce de multe ori abundență în sensul larg al cuvântului: bucurie, creativitate și, de asemenea, abundență materială acolo unde aveți nevoie de ea. Este un curent de ”da” care îi atinge și îi inspiră și pe alții.

Dar este posibil ca în anumite situații să vă întâlniți cu un ”nu” din partea altor ființe umane și acel ”nu” poate fi plin de anxietate, prejudecăți sau rezistență, dar asta nu prea contează. Ceea ce contează este să vedeți ce vă face vouă această reacție. Vă face să șovăiți? Vă afectează profund? Găsiți că vă este greu să vă rămâneți fideli vouă înșivă, inimii voastre atunci când întâmpinați rezistență?

Acestea sunt cele mai profunde provocări cu care voi, ca ființe umane, vă confruntați. Este chiar o artă să fii capabil să primești un ”nu”, un refuz și apoi să-i spui ”da”. Să te accepți cu incertitudinea ta, cu sentimentele tale de inferioritate și să spui: ”Văd unde mă îndoiesc de mine și acest lucru este permis.” Provocarea este să răspundeți la un ”nu” cu un ”da”.

Este necesar să vă ajutați pe voi înșivă să spuneți ”da” prin înconjurarea acestor sentimente de incertitudine și îndoială de sine cu acceptare și înțelegere. Nu este nevoie să rezolvați aceste sentimente, este nevoie doar să le simțiți și să le observați. Conștientizarea lor este vindecarea pentru că conștiința voastră este Divinul. Nu este nevoie să interveniți; este nevoie ca doar să spuneți ”da”. Odată ce spuneți ”da” propriilor voastre frici și sentimente întunecate, totul devine mai ușor, în voi și în jurul vostru, și deveniți mai puternici.


Veți vedea tot mai mult că judecățile pe care le întâlniți de la alții sunt cel mai probabil înrădăcinate în fricile și nesiguranțele lor și că judecățile lor nu au, de fapt, de-a face prea mult cu voi. Puteți lăsa aceste judecăți acolo de unde vin: la cealaltă persoană. Acest proces vă aduce și mai profund în voi înșivă. Calea spre în afară, faptul de a vă lăsa lumina să strălucească în lume, vă aduce imediat mai adânc în voi înșivă.

De fapt, în acest sens, nu există exterior și interior. Totul este un mod interior. Cu cât mai mult îndrăzniți să-i dați voie luminii voastre să radieze în ceea ce voi numiți ”în afară”, cu atât mai mult vă veți întâlni cu fricile voastre și vă veți confrunta cu îndoielile voastre de sine și acest lucru vă va da puterea de a coborî și mai adânc în voi înșivă astfel încât lumina voastră poate să strălucească pe deplin acolo.

Cele două curente, cel de a intra în interior și cel de a ieși în afară sunt, de fapt, în mod esențial conectate unul cu celălalt. Mesajul meu astăzi este: îndrăzniți să fiți cine sunteți și nu vă fie teamă de nici o rezistență ”nu” pe care o întâlniți. O rezistență ”nu” este doar un pas de-a lungul căii interioare și vă poate ajuta să deveniți chiar și mai puternici.

În cele din urmă veți experimenta ”da”-ul, acceptarea exterioară, pentru că energia voastră este mai mult decât binevenită pe Pământ. Este nevoie de oameni care trăiesc din inimă într-un mod sincer, spontan și autentic. Energia voastră este binevenită aici și vă încurajez să continuați să credeți în ea – orice s-ar întâmpla. Vă mulțumesc foarte mult.

Jeshua

Traducere Monica Poka



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.