joi, 30 iulie 2020

Bagaje



Jeshua prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni,

Eu sunt Jeshua. Simțiți-mi energia în mijlocul vostru. Eu sunt prietenul și fratele vostru, nu cineva ridicat deasupra voastră. Eu sunt tovarășul vostru, un tovarăș de joacă în jocul pe care-l jucați pe Pământ și care este un joc al luminii și întunericului. Acest joc vă este familiar, cu piscurile și văile sale, cu culmile sale de bucurie, conectare și unitate și văile sale de frică, disperare și dezolare.

Vă văd pe toți și știu că ați experimentat extremele condiției umane. Simțiți asta în voi pentru o clipă și nu atașați nici o judecată, fie că ceva este lumină, fie că este întuneric. Nu este mai bună una decât cealaltă, ambele fac parte din viața pământească.

În interior, cunoașteți ambele extreme. Simțiți cât de bogați sunteți, cât de departe a ajuns conștiința voastră. Sunteți un suflet bătrân care a văzut și experimentat multe. Luați înțelepciunea, bogăția de experiență pe care o aveți și observați-o. Simțiți cum deveniți calmi și pașnici atunci când vă uitați la întreaga experiență.

Observați și că ați adus multe altele din călătoria voastră pe Pământ. Sunteți, ca să zicem așa, greu împovărați cu ”bagaje” din trecut, dar acum este momentul să dați drumul acelor poveri. Doar când sunteți eliberați de trecut, eliberați de vechi, puteți trece pragul într-un timp nou.

Priviți-vă cu minuțiozitate bagajul. Imaginați-vă că spatele vă este încărcat cu echipamente: genți, pachete, tot felul de lucruri. Vă scoateți bagajele și le puneți jos într-un cerc în jurul vostru și, în timp ce faceți acest lucru, onorați fiecare piesă; nu aruncați nimic. Acestea au fost experiențe foarte bogate care sunt valoroase și care v-au oferit multe.

Ridicați fiecare bagaj și priviți-l cu un respect profund în timp ce-l așezați în cercul din jurul vostru. Continuați să puneți jos toate bagajele până când ajungeți să vă simțiți liberi și despovărați. Păstrați totuși o relație de apreciere și recunoștință cu aceste bagaje, pentru că toate aceste experiențe v-au adus acolo unde sunteți acum. După ce le-ați așezat pe toate, așezați-vă în centrul acelui cerc și mulțumiți-le acestor energii din trecut.

Uitați-vă la piscuri, la momentele de vârf. Ați mai fost pe Pământ și înainte și în toate viețile voastre ați avut intense momente de iluminare, de adevăr, de claritate. Invitați acele momente în care v-ați dat seama cine sunteți; acele momente în care v-ați simțit intens conectați cu o altă persoană; acele momente în care ați simțit cum energia sufletului vostru a curs și a atins Pământul. Astfel de momente au avut loc. Conectați-vă cu acea energie și chemați-o să vină la voi. Recunoașteți-vă măreția și înțelepciunea. Recunoașteți-vă cunoașterea interioară pentru că sunteți bătrâni și înțelepți.

Acum uitați-vă la alte componente ale bagajului, la cele care se simt a fi mult mai grele – emoții de tristețe, disperare, abandon – și invitați-le să se prezinte și ele. Ele au purtat această energie pentru voi. Emoțiile umane aparțin vieții de-aici de pe Pământ. Frica, disperarea, îndoiala nu sunt ceva rău, ele sunt aici ca parte a experienței de pe Pământ. Tocmai prin contrastul lor cu binele și lumina, aceste energii întunecate vă învață ceva despre condiția umană și despre profunzimea și amploarea a ceea ce vă face umani. Tocmai aceste poveri vechi – pe care le-ați trăit – sunt cele care vă fac să fiți un învățător profund uman, plin de compasiune și un exemplu pentru alții. Astea nu sunt lucruri de aruncat.

Când recunoașteți aceste componente grele ca fiind ale voastre proprii, când le îmbrățișați și le recunoașteți pe deplin valoarea, atunci deveniți un învățător înțelept, un exemplu pentru alții. Cineva care poate dovedi din interior o iubire care nu judecă; o iubire care include totul; o iubire care-l recunoaște pe Unul într-un altul chiar și atunci când acel altul este blocat într-un comportament distructiv. Aici se află cheia tranziției în noul timp: în îmbrățișarea luminii și înțelepciunii voastre, precum și în îmbrățișarea fricii, a neînsemnătății voastre și a îndoielii voastre. Prin recunoașterea și acceptarea a tot ceea ce se află în voi înșivă, vă îmbrățișați pe de-a-ntregul umanitatea. Acesta este pragul pe care stați acum pe drumul către Noul Pământ.

Vă puteți imagina acest proces și în alt fel. Toți cei de aici aveți o înțelegere naturală a spiritualității, a trăirii din inimă. Prin chakrele mai înalte din câmpul vostru de energie: a inimii, a gâtului, a celui de-al treilea ochi, coroană, voi înțelegeți multe. Întotdeauna ați înțeles ce se întâmplă, de fapt, pe Noul Pământ trăind din inima și sufletul vostru. Dar pentru că ați dus vieți pe Pământ în care acea energie nu a fost onorată, vremuri în care nu v-ați simțit bineveniți și acasă, ați susținut durerea în cele trei chakre mai joase: în plexul solar, din apropierea stomacului; în chakra ombilicală, centrul vulnerabil al emoțiilor voastre și în chakra rădăcină, coccisul, legătura voastră cu Pământul. În timp ce la mulți dintre voi, chakrele mai înalte sunt dezvoltate și deschise către nou, în cele trei chakre mai joase durerea este prezentă: amintiri vechi care provoacă frică și chiar refuzul de a trăi din nou pe Pământ.

Puteți vedea ce disproporție există în câmpul vostru de energie? Sunt momente în care apare dorința și dorul de o altă lume, una care v-amintește de Acasă cu vibrația luminozității și armoniei ei, cu ușurința și simplitatea ei. Da, asta este ceea ce trăiește în voi și ce vă împiedică adeseori să mergeți cu adevărat mai departe aici pe Pământ: amintirea ei și dorul vostru de ea. Dar în alte momente uitați, sau evitați, acea cealaltă parte a câmpului de energie: partea chinuită, partea care trăiește în chakrele mai joase, partea traumatizată a ființei voastre. Aici trăiesc frici intense să vă angajați pe deplin cu viața, să trăiți cu adevărat din inimă și să le arătați altora acest lucru. Aceste frici vă rețin și vă fac să ezitați chiar atunci când sunteți pe pragul noului timp.

Pentru că sunteți acolo, toți faceți legătura cu Noul Pământ care se trezește acum în voi. Totuși, există acea durere veche în voi care uneori pare să vă tragă înapoi și să vă tragă la o parte; o durere cu care nu știți ce să faceți. Ceea ce vreau să vă spun este că nu puteți intra pe Noul Pământ doar din cele patru chakre mai înalte – acest lucru nu este posibil. Doar dacă puteți fi complet și pe deplin umani veți fi în măsură să treceți pragul. Asta înseamnă să vă întoarceți către durerea din voi care vă trage înapoi și să îmbrățișați ceea ce opune rezistență cu iubire și tandrețe.

Energia din chakrele din partea de sus a corpului vostru este uneori mult prea exuberantă, dorind prea mult, prea repede. Uneori o luați prea înaintea realității voastre interioare pentru că în inima voastră sunteți cu toții atât de conectați cu viziunea Noului Pământ. Dar în voi mai trăiește încă un copil care a fost chinuit atunci când s-a confruntat cu neînțelegerea și respingerea, cu durerea și suferința.

Vreau să vă spun: luați în serios acest copil. Nu un lanț cu o bilă înfășurat în jurul piciorului vostru vă trage înapoi, este o parte a căii voastre. Numai învățând să îngenunchiați în fața acestui copil, privindu-l față în față și ascultându-i cu adevărat povestea astfel încât să înțelegeți pe deplin acest copil și să-l primiți cu toate emoțiile lui, deveniți un cetățean al Noului Pământ.

Atunci când lumina radiază cu blândețe prin chakrele din partea inferioară a corpului vostru, deveniți o ființă umană a Noului Pământ. Acea energie a compasiunii și înțelegerii, acea spiritualitate împământată, o transmiteți altor oameni a căror dezvoltare este asemănătoare cu a voastră. Acesta este un pas pe care-l facem împreună, un pas care se face prin recunoașterea unuia a celuilalt, o apreciere a omenirii în fiecare ființă umană: dorul, cunoașterea interioară, înțelepciunea în celălalt și, totodată, copilul chinuit, disperat, furios, trist, care opune rezistență. Puteți întinde mâna către acel copil, către acea energie? Asta este întrebarea.

Atunci când nu faceți acest lucru, creați în voi un conflict care vă poate epuiza. Partea mai înalt vibrațională a câmpului vostru de energie vrea să meargă mai departe, este nerăbdătoare și nu poate aștepta. Partea de jos rezistă, se opune pentru că nu crede sau nu are încredere. Iar atunci când partea de sus, mai înalt vibrațională, îi întoarce spatele părții de jos, mai jos vibrațională, partea mai jos vibrațională se simte și mai abandonată și lăsată în urmă și va opune și mai multă rezistență.

Acest lucru poate merge atât de departe încât să cauzeze boală în corpul vostru, ceea ce reprezintă, de fapt, energie blocată. Această boală este un alt mod în care copilul vostru interior, copilul chinuit, să vă ceară: ”Oprește-te din ceea ce faci, îngenunchează în fața mea și ascultă-mi povestea. Nu sunt pregătit încă să trec dincolo de acest prag, dar dacă ești aici pentru mine, dacă mă ajuți, dacă ai răbdare cu mine, atunci poate o putem face împreună.” În acest moment aceasta este provocarea voastră spirituală.

cunosc această parte de sus, așa cum îi spun acum. Acea energie care este situată în chakrele de sus vrea să construiască Noul Pământ, vrea să schimbe lumea exterioară și să facă o diferență. Dar vă spun: nu puteți trece dincolo de prag ca jumătate de ființă umană. Este nevoie de curaj, uneori, să vă întoarceți către durere și întuneric și să le înfruntați direct. Vă invit acum să faceți acest lucru împreună cu copilul vostru interior.

Imaginați-vă că sunteți încă înconjurați de bagajele voastre din trecut. Dați-le voie acum celor mai întunecate și grele părți să iasă în față. Indiferent de situația în care v-ați simțit a fi cel mai deznădăjduiți, lăsați-o să vă apară sub forma unui copil. Cu calm acordați-vă timp să priviți emoțiile de pe fața acestui copil. Vedeți-l stând în fața voastră și observați-l într-un mod foarte obiectiv și blând. Întrebați copilul dacă vrea să vină la voi. Spuneți-i ”Aș dori să te cunosc.” Încurajați-l întinzându-i mâna. Acest copil a fost singur pentru atât de multă vreme încât s-ar putea să nu fie în stare să se predea imediat. Mențineți contactul vizual și spuneți-i copilului că el vă aparține, că niciodată nu-l veți abandona și că doriți să mergeți împreună în această călătorie. Vedeți dacă vrea să se apropie sau îl puteți apuca de mână și rugați-l să vă spună de ce are cea mai mare nevoie în acest moment. ”Cum pot să fiu în serviciul tău? Ce te-ar putea ajuta să te relaxezi și să-ți aducă mai multă ușurință și distracție?” Întrebați-l asta și, pur și simplu, și numai punând aceste întrebări, vă deschideți energiei copilului.

Acum, imaginați-vă că acestui copil i se dă voie să trăiască în voi, că îi oferiți un loc. Uitați-vă unde vrea în mod natural să meargă în corpul vostru, unde își poate cuibări energia astfel încât să se poată forma o legătură pozitivă cu voi, în ajutor și prietenie. Acest copil a suportat povara trecutului pentru voi, acele momente în care v-ați simțit triști, disperați, chinuiți. Dar el deține mai mult decât doar această energie. Vă stabilește și legătura cu corpul vostru pământesc, cu fizicalitatea voastră, cu forța de viață și vitalitatea voastră.

Imaginați-vă acest copil când se reface, se relaxează, simte bucurie și experimentează protecția voastră. Simțiți ce-i face asta corpului și energiei voastre. Acest copil vă va ajuta să vă împământați astfel încât să puteți sta cu adevărat în propria voastră umanitate pământeană, pe de-a-ntregul și cu totul. Aceasta este cheia către Noul Pământ: să deveniți întregi în interior. Vedeți valoarea experimentării părților voastre luminoase și întunecate, sentimentele înalte, elevate și emoțiile întunecate, dureroase. Ambele au ceva să vă ofere și, în final, ele vă fac întregi și compleți – dacă le acceptați.

Acum să aruncăm din nou o privire noii lumi, acestui Nou Pământ. Cu copilul interior integrat în ființa voastră, facem un pas dincolo de prag. Observați ce vedeți aici. Cum arată acest Nou Pământ și ce sentiment vă transmite? Ce vedeți prima dată și cum răspundeți la asta? Lăsați puterea de vindecare a acestui Nou Pământ să interacționeze cu voi și simțiți-i invitația. Sunteți bineveniți aici, mai mult decât bineveniți. În timp ce vă aflați aici priviți în jurul vostru și poate veți vedea peisaje ale naturii, de liniște și simplitate. Simțiți că vă atrage; ceva în această lume nouă vă invită. Vedeți dacă apare un loc spre care sunteți atrași. Lăsați ca acel loc să apară fără nici un efort și natural în ființa voastră: poate un loc în natură, sau un loc cu alți oameni sau animale, sau cu o anumită casă. Orice ar fi, experimentați-l. Această imagine ar trebui să vă spună ceva despre viitorul vostru.

Simți ce Noul Pământ vă va lăsa să știți. Cine sunteți pe Noul Pământ și cum vă experimentați pe voi înșivă? Ce faceți acolo? Vedeți dacă este ceva ce în mod natural vă place să faceți, ce vă place cu adevărat să faceți. Ceea ce în mod natural faceți acolo există deja în voi pentru că vă aparține. Poate fi ceva ce faceți singuri sau poate fi ceva ce faceți împreună cu alți oameni, dar este ceva lipsit de anxietate și vă face plăcere. Și îi face și pe alții fericiți și inspirați. Dar în mare parte are legătură cu faptul că vă experimentați propria curgere de energie și asta vă aduce bucurie.

Și-acum dăm drumul imaginii viitorului Noului Pământ ca să ne întoarcem în prezent și să vă simțiți propria putere. Sunteți capabili să vindecați trecutul. Este la fel de simplu ca întinsul mâinii unui copil mic – așa este. Nu idealuri sau planuri înalte vor face diferența. Tot ceea ce este necesar este simplul gest de-a îngenunchea în fața unui mic copil rănit. Vă rog pe toți să faceți acest lucru, pentru voi înșivă și pentru lume, pentru că și copilul interior vindecat este cheia schimbării la nivel global. Este exact ca rezultatul profundelor lupte interioare pe care oamenii le au în interiorul lor, rezistența opusă propriului lor întuneric, care fac ca atât de multe conflicte să apară între ființele umane cât și între rase și popoare. Această rezistență își găsește calea la nivel colectiv.

O schimbare are loc; oamenii aud chemarea Noului Pământ. Pământul vă cheamă și vrea să vă ajute și să vă susțină în acest proces de îmbrățișare a umanității voastre. Atunci când veți începe acest proces veți observa că sunteți susținuți de Mama Pământ, că ea vă oferă bucurie în viață și forță. Și în Pământ are loc mișcare; ea vrea să se schimbe și să atragă o realitate energetică nouă. Vechile structuri bazate pe luptă și frică se vor prăbuși. Noul Pământ nu mai poate tolera aceste structuri; ele nu mai pot supraviețui. Sunteți în prima linie și pe pragul noului, chiar dacă în jurul vostru vedeți haos și tulburări. Mențineți-vă foarte calmi în interior pe calea voastră interioară. Asta face diferența; asta deschide calea către un Pământ nou, vindecat.

Vă mulțumesc atât de mult pentru prezență. Sunt profund conectat cu voi toți.

© Pamela Kribbe



Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.