sâmbătă, 18 iulie 2020

În acest moment lucrurile sunt diferite



Maria canalizată de Pamela Kribbe

Dragi prieteni, eu sunt Maria.

În timp ce am fost pe Pământ, eu am fost mama lui Jeshua, pe care îl cunoașteți cu toții. El a fost purtătorul Energiei Christice, energia inovatoare care a atins inimile oamenilor și i-a chemat să se trezească. Am fost aproape de el ca mamă a lui, dar ca suflet, am fost, prin relația mea cu el, confruntată și cu durerea și fricile mele la cel mai profund nivel. A trebuit să dau drumul la atât de multe pentru a-l putea privi ca pe un suflet independent, cu propria sa cale și ca, treptat, să renunț la aripile mele protectoare din jurul lui. M-a învățat multe despre ce înseamnă să fii mamă și ființă umană, despre a ține și a da drumul. În acea viață, cu mai mult de 2000 de ani în urmă, am învățat, de-a lungul timpului, să dau drumul. Acesta a fost cel mai mare sacrificiu pe care a trebuit să-l fac în viața mea: să-i dau drumul fiului meu, să renunț la instinctul meu protector și să aud strigătul propriului meu suflet care și el căuta eliberare și iluminare.

Plantarea semințelor Energiei Christice, a fost un efort combinat, nu limitat la o singură ființă umană. A fost nașterea a ceva nou și a fost născută de mulți. Jeshua a fost cea mai vizibilă personificare a acesteia, dar au fost mulți în jurul lui care l-au ajutat să o poarte. Atunci când experimentați o înrudire cu Energia Christică, sau cu oamenii renumiți din acea vreme, acest lucru apare adeseori din faptul că ați fost, și încă sunteți, profund conectați cu această energie a reînnoirii – o dezvoltare la nivelul inimii – care a avut loc în conștiința colectivă din acea vreme. Dar atunci era încă ceva foarte nou, ca un firicel de apă care se prelingea în conștiința colectivă, unde întâmpina multă rezistență și lipsă de înțelegere.

În aceste vremuri, lucrurile sunt diferite. Acum, în conștiința omenirii este prezentă o capacitate mult mai largă și mai profundă de-a absorbi Energia Christică și posibilitatea de a o lăsa să înflorească. Voi sunteți o parte a nașterii Energiei Christice pe Pământ – o energie a inimii, a conectării, a compasiunii și de a fi uman – și este ceva ce facem împreună, ceva ce ne unește. Nu sunteți singuri. Sufletul vostru a ales să fie aici pe Pământ în aceste vremuri ca să contribuie, să ajute la schimbarea conștiinței și să caute o legătură cu alte spirite înrudite și cu lumea din jurul vostru – și asta este ceva ce acum este posibil.

În trecut – și așa a fost timp de mai multe secole – dacă doreați să duceți o viață spirituală, de obicei trebuia să vă izolați și să duceți o viață religioasă de izolare, mănăstirească cum i se spune. Simțiți energia din această capelă, din acest loc; pentru că aici au fost rostite foarte multe rugăciuni. A existat o dedicare spiritualului care a fost profund experimentată în viața interioară a femeilor care veneau aici să se roage. Simțiți puterea acestei devoțiuni interioare, care a fost atât de puternică încât este încă tangibilă în acest loc ca un canal energetic care conectează Cerul și Pământul.

Voi faceți parte din această istorie, pentru că mulți dintre voi ați fost dedicați spiritualului în viețile voastre anterioare. Ați fost atrași de izolare pentru că dorințele, intențiile și vibrațiile voastre nu au corespuns cu cele ale societății, cu cele ale vieții de zi cu zi. Părea că trebuie să vă retrageți și să nu participați la viața lumească dacă doreați să vă devotați căii conștientizării și creșterii interioare. V-a adus devoțiune și înțelegere, o aprofundare a vieții voastre interioare, dar v-a adus și singurătate și un sentiment de înstrăinare atunci când vine vorba despre viața de-aici de pe Pământ, viața printre oameni.

Mulți dintre voi experimentează o distanțare față de societatea umană, un sentiment de a nu vă simți acasă în ea și acest lucru vă face probleme. Dar voi sunteți aici pe Pământ nu doar pentru voi înșivă, nu doar ca să vă conectați cu propriul vostru suflet și să vă experimentați divinitatea. Scopul acestei vieți – în aceste vremuri care sunt diferite – este și să împărtășiți cu alții divinul din voi înșivă, cea mai înaltă inspirație a voastră; să scoateți la iveală ce aveți de dat din bogăția și înțelepciunea voastră interioară astfel încât izvorul de apă vie a inspirației din voi să poată da roade.

Intenția în această eră este că a sosit momentul ca spiritualul să fie conectat cu fizicul. Și, totodată, între oamenii din întreaga lume, între culturi și națiuni diferite astfel încât diferențele să fie depășite, iar ceea ce ființele umane au în comun, asemănările sunt redescoperite. Sufletul vostru vă cheamă să luați parte la viață din cunoașterea și bogăția din inima voastră care este deja atât de mare. Nu sunteți nou-veniți aici pe Pământ; sunteți bătrâni la nivel de suflet.

Multe religii vechi poartă o energie împovărătoare în ele, o energie a poruncilor, îndatoririlor și a regulilor. Asta nu a fost niciodată energia originală a primilor mesageri, cum ar fi Jeshua și Buddha. Marii Profeți și Clarvăzători au avut o legătură directă cu sufletele lor, cu Sursa și asta i-a adus întotdeauna într-o stare de imensă bucurie, veselie, de extaz pentru că sufletul este sursa luminii și a bucuriei și se simte, totodată, lipsit de orice povară. Cunoașteți această stare pentru că și voi ați avut momente de extaz în viața voastră în care v-ați simțit ridicați din greutatea vieții de aici. Dar, din păcate, vechile religii au distrus o mare parte din acea bucurie prin ideea că omenirea este în esență rea, păcătoasă, rătăcită și poate obține accesul la divinitate doar prin a fi disciplinată, urmarea regulilor și prin restrângerea spontaneității.

Această atitudine a fost o greșeală care încă vă afectează și vă influențează, făcând ca spiritualul să fie prea amestecat cu energiile grele ale fricii și cele ale unui Dumnezeu care judecă. Adevărata spiritualitate și predare sufletului nu sunt deloc împovărătoare. O predare profundă sufletului aduce bucurie, inspirație, un sentiment blând de a da drumul și, totodată, de securitate; sentimentul de a putea avea încredere în viață, într-o mână divină care este binevoitoare, plină de compasiune. O mână care nu vă pedepsește pentru rătăcirile voastre, ci una care vă ridică și vă încurajează – un Dumnezeu și o Dumnezeiță iubitoare toate într-una.

Aceasta este adevărata sursă din care proveniți, din care sufletul vostru s-a născut plin de bucurie. Sufletul vostru este menit să emane, să se exprime în mod unic și să experimenteze. Așadar, conectarea cu sufletul vostru vă dă un sentiment de vitalitate și bucurie. Rețineți acest lucru și priviți în urmă la propria viață, la acele momente de bucurie și cele în care ați trăit din sufletul vostru; de simplă predare și cunoaștere că ceva este bine, chiar dacă nu puteți vedea nici un motiv pentru acea stare. Ați simțit-o în adâncul vostru, în pântecele, în corpul vostru: ”Asta este ceea ce vreau și cine sunt.”

Limbajul sufletului nu este dificil sau complex în sine; el vă vorbește direct. Este un sentiment de cunoaștere directă care corespunde celor mai profunde dorințe ale voastre. Tocmai această legătură interioară profund simțită cu sufletul este cea care vă oferă curaj și perseverență. Pentru că dacă sufletul vă atinge și vă cheamă și vă dă o dorință în inimă să faceți anumite lucruri sau să faceți mai mult, atunci adeseori vă cere și curajul și perseverența necesară să vă ascultați inima atunci când alegeți ceva ce ar putea fi contrar cu ceea ce alte persoane se așteaptă să alegeți și atunci când alegeți ceva ce contravine părerilor societății.

Alegerile sufletului sunt adeseori contrare energiilor demult stabilite despre cum lucrurile ”ar trebui” să fie: regulile, poruncile și dogmele. Așadar, sufletul, pe lângă că este plin de bucurie și lumină, este întotdeauna revoluționar; tulbură lucrurile și, prin urmare, vă poate aduce în contact cu durerea și frica din voi. Atunci este important să vă faceți mari și să vă ridicați în picioare și să spuneți: ”Asta este ceea ce simt, asta este ceea ce experimentez ca fiind potrivit pentru mine la cel mai profund nivel al meu. Cu toate acestea, acceptarea propriei voastre măreții activează, în același timp, și părțile voastre cele mai pline de frică, părțile care spun: ”Nu poți face asta. Rămâi mic. Nu provoca conflict sau lipsă de armonie sau vei fi pedepsit sau respins.” Acest întreg complex de emoții negative este activat și atunci când începeți să vă ascultați vocea inimii și a sufletului.

Așadar, nu este întotdeauna ușor să alegeți calea sufletului. De fapt, nu este niciodată ușor, pentru că nu trăiți doar în voi, ci și în lumea din jurul vostru, o lume a dualității. Este o lume a vechiului – cu toate vechile frici, reguli și porunci – precum și a noului care vrea să se nască; Cântecul Sufletului vostru, o melodie unică care nu este înțeleasă de toată lumea și nu este percepută de toată lumea ca fiind armonioasă.

Înțelegeți că oricine a ales vreodată să meargă pe calea sufletului, a trebuit să îndure o anumită singurătate sau o ispitire grea ca să creadă cu adevărat și să se alinieze cu ei înșiși, să fie loiali acelei voci din inima lor. De-asta am spus mai înainte că nu este vorba numai de experimentarea interioară a conectării voastre cu Sursa și cu Sufletul vostru, este vorba și despre aducerea acelei experiențe interioare în lumea exterioară și de-a vă face vizibilă inspirația voastră unică: sinele vostru cel mai înalt care nu este determinat de influențele din jurul vostru. Este într-adevăr vorba despre a fi creatorul a ceva nou.

Cel mai mare dușman al vostru, cea mai puternică contra-forță, este frica. Frica să dați greș, să fiți respinși, să fiți diferiți. O frică care vă sâcâie, vă influențează gândurile, vă face să fiți îngrijorați, crează în voi neîncredere în viață și vă face să vă așteptați ca lucrurile să meargă prost. Cunoașteți prea bine cu toții această litanie a gândirii bazate pe frică – trecutul vorbește. Ca să depășiți toate astea, trebuie ca mai întâi să le recunoașteți și să percepeți ce se întâmplă cu adevărat în voi înșivă atunci când sunteți în strânsoarea acestui tip de gândire: gândirea plină de frică, agitată care pentru mulți dintre voi a devenit o a doua natură.

Observați cât de des sunteți prinși de gândurile repetitive din capul vostru. Simțiți natura acelei îngrijorări, acea gândire zbuciumată: anticiparea a ceea ce poate merge prost, neîncrederea. În loc să ascultați ce spun acele voci, simțiți vibrația lor, energia lor care este ca un zgomot deranjant, bâzâitor. Adeseori nu sunteți conștienți de faptul că dincolo de acea gândire există și altceva, ceva ce este mult mai plin de adevăr, mai demn de încredere, mult mai ancorat în viață, iar ceea ce vreau să spun prin asta este ceea ce se află în inima voastră. Și, împreună cu ea, intuiția voastră, care nu gândește mult, ci mai mult simte; o simțire care nu este excitabilă și emoțională; o simțire care este pură și lipsită de intervenția gândurilor.  

Vă cer acum să vă acordați un moment să exersați eliberarea de modul în care mintea voastră se preocupă de rezolvarea anumitor probleme și pur și simplu să lăsați ca viața să fie ceea ce ea este în mod natural. Mintea poate fi prezentă ca un zgomot de fond, dar pur și simplu mutați-vă conștientizarea, atenția spre și în pântecele vostru și deveniți conștienți de picioarele voastre și de modul în care tălpile vi se odihnesc pe Pământ. Simțiți cât de mare este Pământul! Nu numai fizic, din punct de vedere al suprafeței; simțiți-i spiritul, sufletul. Simțiți ceea ce însuflețește viața naturii din jurul vostru.  

Corpul vostru este și el născut din și însuflețit de Pământ, de la nașterea până la moartea voastră. În Pământ există și trăiește înțelepciune și inteligență, și la fel și-n corpul vostru, dar acestea nu sunt mentale, nici nu vin din minte. Doar lăsați ca acea energie să fie prezentă. Deveniți conștienți de corpul vostru ca de un câmp de forță inteligent. Corpul vostru dorește să vă susțină și să vă ajute să primiți și să transmită energia sufletului vostru.

Acum intrați în legătură cu inima voastră. Simțiți-vă înăuntrul imensei ei liniști: liniștea inimii voastre care este cu mult mai veche decât această singură viață. Inima voastră este la fel de mare ca Universul însăși; ea este conectată cu tot ceea ce există. Vă puteți imagina cât de mare este inima voastră? Voi sunteți Dumnezeu în voi înșivă, nu sunteți în afara lui. Sunteți parte din Dumnezeu, așa cum și cea mai mică celulă din corpul vostru face parte din voi. Simțiți respect pentru voi înșivă, pentru propriul suflet: scânteia Eternității din voi. Acea scânteie este cine sunteți voi, cine vrea să fie aici, acum și aici pe Pământ. Este ceea ce dorește să vă conecteze cu corpul vostru și cu Pământul.

Sufletul vostru, acea scânteie s-a unit cu Pământul și dorește să experimenteze bucurie, dar nu într-un mod impulsiv sau frivol. Ea dorește să radieze profunda bucurie a luminii voastre, să împărtășească iubirea voastră și să se conecteze cu alții și să vindece vechile dureri atât în voi cât și în alții. Simțiți această dorință din sufletul vostru. Simțiți dorința și bucuria pe care vi le dă că nu mai trebuie să vă ascundeți, că puteți lăsa lumina să strălucească prin ochii voștri și că puteți face ceea ce vi se potrivește, orice ar fi asta; pentru că fiecare suflet este atras de o ocupație sau activitate diferită. Dar puteți fi siguri că dacă vă urmați vocea sufletului, atunci există o cale pentru voi, un loc pe Pământ în această lume.

În acest moment, lumina voastră este mai mult decât oricând binevenită; nu mai trebuie să o ascundeți. Simțiți acea liniște în inima voastră, acea spațiozitate. Inima voastră a văzut atât de multe, a auzit și experimentat atât de multe. Simțiți profunzimea din inima voastră și știți că ea este mai înțeleaptă și mult mai atotcuprinzătoare decât procesele de gândire pline de frică care adeseori vă determină viața de zi cu zi. Simțiți că în voi există forțe care transcend această frică și vă conectează cu o mai mare înțelepciune care nu poate fi cuprinsă de minte. Cu toate acestea, mintea vă poate ajuta să transformați dorințele sufletului vostru în acțiuni în lumea materială. Mintea este capabilă să vă ajute în acest scop. Dar sursa alegerilor voastre se află mai profund decât mintea, ea se află în interiorul vostru.

Acum conectați-vă din nou cu pântecele vostru, cu energia Pământului dinlăuntrul vostru, și cu inima voastră, cu sursa voastră Cosmică – simțiți-le alăturându-se. Când oamenii se reunesc cu intenția de a auzi strigătul sufletului lor, și doar acea intenție în sine crează o anumită deschidere. Sufletul dorește să devină carne și sânge pământesc, să se manifeste pe sine aici pe Pământ, așa că, un câmp de intenție comun poate aduce în manifestare multe. Apoi simțiți, în acest moment, această intenție comună cu privire la ceea ce este important pentru voi chiar acum în viața voastră. Nu o simțiți din cap, ci din inimă și în pântecele vostru. Întrebați-vă pur și simplu: ”Ce îmi doresc? Ce vreau cu adevărat să fac?”

Care este primul lucru care vă vine în minte? Nu trebuie să fie nimic din afara voastră, cum ar fi o anumită slujbă sau o relație sau ca o problemă să fie rezolvată. Vă puteți dori pur și simplu să simțiți cum sunt lucrurile atunci când devin reconciliate și armonioase; de exemplu, în pace, încredere sau lipsite de griji. Alegeți un singur cuvânt sau concept care se potrivește cu ceea ce vă doriți și dați-i un nume, pentru voi, acelei dorințe. Simțiți ceea ce vă doriți! Dați-i voie să vă pătrundă cu adevărat, pentru că acesta este limbajul sufletului – simplu și direct.

Sufletul vostru vă vorbește prin cea mai profundă dorință a voastră. Nu prin porunci: ”Fă asta sau fă aia; trebuie să o faci felul acesta sau în felul acela”. Acea voce strictă pe care o asociați uneori cu spiritualitatea sau cu religia nu este vocea sau limbajul sufletului. Limbajul sufletului seamănă mai degrabă cu spontaneitatea unui copil: ”Aș dori să pot face asta? Mă întreb dacă acest lucru este posibil?” Dorința, minunarea, imaginarea – așa cum ați făcut-o când erați copil și cum o mai puteți face – vă aduce mai aproape de limbajul sufletului decât regulile și legile spiritualității și religiei.

În final, lăsați ca chipul unui copil să vă apară în fața ochilor; poate fi al vostru când erați copil sau orice chip vă apare. Este chipul deschis al unui copil care îndrăznește să-și imagineze fără nici un fel de limitări, care îndrăznește să-și dorească cu încredere că viața îi va aduce ceea ce își dorește. Fiți deschiși forțelor bune din viață: mâna protectoare și susținătoare a lui Dumnezeu, a Mamei și a Tatălui. Îmbrățișați copilul din voi înșivă. Este o legătură directă cu sufletul vostru. Știți că nu sunteți singuri; sunteți conectați cu întregul. Sunteți întotdeauna înconjurați de energiile bucuriei, inspirație și prietenie.

Vă mulțumesc atât de mult pentru prezența voastră aici și pentru iubirea din inima voastră.


© Pamela Kribbe

Traducere Monica Poka



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.