miercuri, 5 august 2015

Actualizare 5 August 2015




Una dintre piesele care se joacă acum pe scena transmutării ego-ului este ”Eliberarea de Atașamente”. Poate că mulți dintre voi sunteți (din nou!) în situații conflictuale în relațiile voastre cu cei apropiați. De ce? Pentru că în acea relație există un atașament, o dependență, un control, un dezechilibru care este necesar a fi văzut și vindecat.

Cele mai expuse sunt relațiile copil-părinte deoarece aceste relații conțin cea mai mare doză de atașament, mai ales din partea părinților față de copiii lor. Pentru energia veche acest atașament a fost ceva ”normal” deoarece exista tiparul ”copilul meu e cu stea în frunte, e cel mai bun, cel mai frumos, cel mai deștept, cel mai...”. Și de multe ori, ”copilul meu este cel ce trebuie să facă ceea ce eu nu am reușit.”

Foarte mulți dintre noi, ca și părinți, am făcut mari sacrificii pentru a le oferi copiilor noștri o viață mai bună și mai îndestulată decât am avut noi și avem cumva pe undeva așteptarea ca, copiii noștri să aprecieze și să ne fie recunoscători pentru acest fapt. Nu au cum să fie pentru că noi i-am ”scutit” să trăiască ceea ce noi am trăit și am considerat că nu dorim să facă parte din experiența copiilor noștri.

Ori, nu ai cum să ”cunoști” ceva ce nu face parte din experiența ta directă, deci copiii noștri nu au cum să înțeleagă și aprecieze nopțile noastre de nesomn și zbatere până când acestea nu vor face parte și din experiența lor directă, dacă vor face.

Această relație nu este singura supusă tirului eliberărilor, TOATE relațiile care dețin un atașament sunt luate la puricat, deoarece orice atașament duce la un control, o manipulare, chiar dacă aceasta nu este conștientizată de către părțile implicate.

Ceea ce este foarte important de reținut este faptul că eliberarea de atașament și curățarea unei relații de atașamente, nu duce obligatoriu la ruperea acelei relații. Ea duce la transmutarea ei în ceva ce poate fi mult mai bun, mai clar, mai plin de iubire și în primul rând de împuternicire pentru toți cei implicați. Ceea ce se schimbă este, în primul rând, perspectiva noastră asupra acelei relații.

Foarte multe atașamente, dacă nu toate, au la bază o legătură karmică. În momentul în care ne eliberăm de atașamente, curățăm și karma dintre noi și cei față de care manifestăm atașamentul. Este posibil ca acele relații să înceteze, după cum este posibil să se transforme în ceva cu adevărat împuternicitor pentru ambele părți implicate și să aducă cu adevărat armonie în viețile noastre.

În acest moment există o mare presiune pusă pe acest aspect deoarece foarte mulți opun rezistență la eliberarea de atașamentele pe care le au pentru că în decursul timpului s-au identificat cu ele. Nu-și pot imagina cum ar trăi fără x sau y persoană, x sau y situație pentru că am fost învățați să punem răul în față.

Dacă în loc să ne așteptăm la ce-i mai rău, ne-am aștepta la ce-i mai bun, ne-am putea crea o realitate mult mai iubitoare, mai armonioasă și mai echilibrată în care să ne simțim cu adevărat în siguranță. Și nu numai noi înșine ci și cei care fac obiectul atașamentului nostru.

O practică foarte utilă în eliberarea de atașamente este ca de fiecare dată când vă așteptați ca cineva să facă ceva să vă puneți întrebarea: ”Oare mie mi-ar plăcea ca cineva să se aștepte sau să mă forțeze să fac acest lucru? Îmi place să fac ceva doar pentru că asta se așteaptă de la mine?” Și dacă nu, atunci dați-le voie și celorlalți să facă ceea ce ei/ele consideră a fi potrivit pentru ei/ele. Nu este ușor, nu va funcționa dintr-o dată, dar nu este imposibil.

Cu cât mai multe atașamente eliberăm, cu atât mai mult ne recâștigăm propria noastră putere personală. Și le-o vom restitui și celorlalți pe a lor personală. Și asta face parte din libertatea pe care ne-o acordăm nouă înșine și celorlalți de a FI Cine NOI Alegem să FIM.

O zi minunată vă doresc!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.