joi, 14 noiembrie 2019

Gânduri de frică



Jeshua canalizat de Pamela Kribbe

Oameni dragi, eu sunt Jeshua și sunt fericit să fiu cu voi,

Voi construiți o nouă cale pentru Pământ, care este o cale interioară, o cale a conștiinței. Pe căile și urmele pe care le creați în mintea voastră, vă vor urma și alții, pentru că este mai ușor să mergi pe căi bătătorite. Voi sunteți cei care cuceriți un teritoriu neexplorat, creați căi noi și astfel lăsați urme pe care alții să le urmeze. Asta este munca voastră, așa-zisa voastră misiune; ceva ce v-ați asumat la nivelul sufletului înainte de a vă începe această viață pe Pământ.

Făcând acest lucru, deveniți cu adevărat fericiți și nu vă mulțumește nimic mai puțin de atât. Doar atunci când simțiți că aveți noua cale sub tălpile voastre și că creați ceea ce din suflet v-ați dorit, doar atunci vă simțiți cu adevărat împliniți din interior și profund conectați cu Pământul. Pentru voi nu este posibilă o existență în care să vă potriviți cu ușurință, nici cale de mijloc și nici conformitate. Ați ales să fiți diferiți și asta a mai fost menționat astăzi aici. Faptul de a fi diferiți v-a făcut să experimentați durerea respingerii de către ceilalți. Dar amintiți-vă și bucuriile sau triumfurile experimentării descoperirilor în conștiința voastră și experimentarea iubirii care se ridică deasupra fricii. Acestea sunt momente de profundă bucurie pentru sufletul vostru, când vă amintiți cine sunteți din sufletul vostru în timp ce trăiți aici pe Pământ în mijlocul formelor gând care sunt adeseori hrănite de frică. Aceste momente de triumf sunt momente în care sufletul vostru atinge Pământul și în care vă împliniți destinul.

Ce se întâmplă în acele momente în care vă simțiți plini cu esența sufletului vostru și cu misiunea pe care ați intenționat să o aduceți la împlinire aici pe Pământ? Ce se întâmplă cu adevărat în acele momente în care sufletul vostru se întâlnește cu partea voastră umană? Nu există frică, există deschidere. Vocea fricii este înlocuită de o profundă încredere și cunoaștere interioară a ceea ce este bine. Și cât de mult doriți să experimentați acest sentiment tot timpul pentru că suferiți atunci când trăiți în frică! Frica vă face să vă simți rău, inconfortabil, iar corpul și sufletul vostru nu sunt hrănite de sentimente și gânduri de frică. Acestea sunt ca o otravă care se strecoară în voi sau un fel de nisipuri mișcătoare în care v-ați împotmolit și când sunteți pe jumătate prinși în ele, devine mai dificil să ieșiți din strânsoarea lor.

Trebuie să vă dați seama că energia fricii, și modul de gândire care rezultă din ea, a persistat pe Pământ secole la rând. A pătruns în societățile umane ca un nor sau o ceață în jurul oamenilor, iar asta a făcut să le fie dificil să se elibereze de această energie generatoare de frică. Oamenii au căutat comunitatea și siguranța prin a fi împreună, dar, fără să-și dea seama, s-au și hrănit din tiparele de frică ale celorlalți. Este nevoie de o decizie curajoasă din partea unui individ să se deconecteze și să se elibereze de această dependență și să spună ”nu” acestui tipar colectiv care a fost dat mai departe din generație în generație. Chiar acum puteți fi copleșiți de ceața fricii, acea otravă a gândurilor pline de frică. Cu toții ați făcut alegeri pozitive în viața voastră în care v-ați urmat vocea inimii, vocea sufletului vostru. Dar chiar și așa, calea de urmat pe drumul vostru înainte nu este evidentă sau clară, pentru că întotdeauna vocea trecutului este prezentă, vocea fricii care vă poate cuprinde uneori. Frica încearcă să vă convingă că sunteți iresponsabili, că ceea ce ați vrea să faceți nu poate fi făcut, că nu puteți fi diferiți și că veți fi pedepsiți pentru asta. Pedepsele au venit adeseori de la părinți, profesori, angajatori și alte persoane din viața voastră, iar în vremurile de demult aceste pedepse au fost adeseori destul de brutale. Uitați-vă cum nonconformiștii au fost persecutați în trecut ca eretici sau ne-evrei. Purtați în voi acest trecut plin de durere.

Cum să scăpați de influența acelui nor, acea ceață a gândirii bazate pe frică? Trebuie mai întâi să învățați să recunoașteți momentele în care gândiți și acționați din frică. Numai apoi puteți da drumul și numai atunci este creată o anumită distanță sau spațiu între voi și anxietate. Acum sunteți foarte obișnuiți să fiți prinși în frică. De când v-ați născut, moșteniți idei din mediul vostru social care sunt încărcate cu frică și neîncredere, astfel încât la început nu vă dați seama că sunteți în acel nor sau ceață – este realitatea voastră obișnuită. Și atunci când apar acele momente de aducere aminte a sinelui și de trezire, puteți experimenta o reacție inițială venită din frică. Simțiți că mergeți împotriva a tot ceea ce ați fost învățați să credeți, dacă vă urmați vocea sufletului și sunteți diferiți de standard.

Haideți să vedem acum ce se poate face cu privire la modul în care faceți alegerea între frică și iubire, frică și suflet. Imaginați-vă o clipă acea ceață care este încărcată cu vocile fricii, îngrijorare, frământare și cu tot felul de credințe negative legate de voi înșivă și de ceea ce este posibil în viață. Lăsați ca acest lucru să se întâmple spontan și uitați-vă unde ați mai putea fi prinși în ceață. Pur și simplu uitați-vă în corpul vostru ca să vedeți dacă există locuri în care ceața se manifestă. Acolo unde vă puneți etichete care nu sunt în concordanță cu sufletul vostru; acele idei în care credeți că este corect să credeți.

Înțelegeți că frica poate purta uneori o mască și apărea ca fiind foarte înțeleaptă, virtuoasă și responsabilă în timp ce este, de fapt, încă bazată pe frică. În acest fel ați fost învățați tot felul de lucruri sub pretextul ”virtuții” – trebuie să vă controlați; trebuie să-i iubiți pe alții; trebuie să vă faceți datoria; trebuie să fiți supuși. De asemenea, nu trebuie să vă abateți prea mult de la normal și să nu fiți diferiți sau să acționați nebunește pentru că să faceți aceste lucruri ar fi egoist, bizar și ciudat – și, desigur, nu ar fi frumos! În societate există un tabu cu privire la a fi diferit, iar acest tabu este asumat de către oamenii care trăiesc în mod continuu cu emoții care sunt simțite a fi anxioase și a căror gândire reflectă această frică.

Vă puteți imagina ceața fricii ca pe o entitate reală vie; o energie care a început să-și aibă și conducă propria sa existență. Imaginați-vă că o astfel de entitate apare în fața voastră și voi o vedeți ca pe o ceață întunecată și mohorâtă, o ceață care vrea să continue să existe și refuză să se dizolve. Așa că, atunci când cineva se ridică și spune ”Nu mai cred în această i-realitate; deasupra acestei ceți există un cer albastru și există un alt mod de a gândi.”, acea persoană experimentează o reacție întunecată din partea ceții. Lumina care radiază dintr-o astfel de persoană provoacă un fel de răspuns întunecat de la acea entitate, o intensificare a ceții. Acea persoană se simte imediat singură, un intrus. Alți oameni se ascund, se agață de ceață și nu vor să audă nimic despre asta pentru că să părăsească ceața este cel mai înspăimântător lucru pe care l-ar putea face. Asta este ceea ce vă spune ceața. Într-un fel, ceața este un fel de hipnotizant care ține oamenii sub vraja ei, iar eliberarea de această vrajă necesită curaj. Aș vrea să vă lăudați singuri în fiecare zi pentru curajul vostru atunci când îndrăzniți să vă eliberați! Multe lucruri se întâmplă atunci când o faceți.

Uitați-vă din nou în voi și în jurul vostru unde există pete ale acestei ceți. Se poate manifesta în diferite părți ale aurei și corpului vostru. Întrebați acele părți ce vă deranjează acolo sau care este mesajul ceții și lăsați acea frică să vorbească. Ce vă spune vocea fricii? Dați-i acestei ceți o formă, un contur, dar dați-vă seama ce fenomen ciudat este! Ceața nu este, de fapt, nimic; vă puteți trece mâna prin ea, deci, nu are substanță, totuși, această ceață are o influență atât de mare asupra voastră: asupra conștiinței și viziunii voastre despre lume. Acum, dați-i voie Soarelui să strălucească blând asupra acelor locuri în care ceața se mai agață de energia voastră. O lumină caldă și catifelată vă învăluie câmpul de energie făcând ca ceața să se dizolve treptat. Imaginați-vă un Soare strălucind deasupra capului vostru: un Soare intens, cald, radiant care reflectă Lumina sufletului vostru. Lăsați Lumina acestui Soare să cadă asupra voastră: pe capul vostru, pe umerii voștri, pe aura voastră și prin întreaga voastră ființă. Dacă mai sunt locuri care prezintă încă o anumită rezistență, este în regulă, lăsați-o să fie. Este acceptabil să faceți acest lucru atâta timp cât sunteți conștienți de ea.

Acum sunt din ce în ce mai mulți oameni care vor să se desprindă de acel câmp vechi de conștiință al fricii și opresiunii. Au loc schimbări în conștiința colectivă a Pământului. Totuși, fiecare dintre voi trece în felul său prin acest proces. Întotdeauna este așa; eliberarea de acel câmp al fricii, de ceața trecutului, este o călătorie personală pe care o faceți singuri. Sunt momente în viața voastră când ajungeți față în față cu acea energie sufocantă a fricii și cu judecățile negative despre voi înșivă, despre punctele voastre forte și abilitățile voastre. Provocarea acelei confruntări cu anxietatea din voi înșivă este una pe care trebuie să o înfruntați, unu la unu; voi și acel întuneric care a devenit parte din voi.

Este eliberator și îmbucurător atunci când vă întâlniți cu oameni care gândesc la fel cu voi, cu cei care călătoresc pe aceiași cale ca voi, iar în viitor vor exista forme de cooperare posibile între voi, pionierii conștiinței. Dar înțelegeți că această confruntare pe care o aveți în viața voastră cu frica – cu vechiul și cu ceața – este ceva ce trebuie să înfruntați singuri. Acea ”putere solară” proprie – contactul cu propriul vostru suflet și saltul pe care îndrăzniți să-l faceți în nou – este ceea ce vă face să ajungeți într-o lume nouă, un nou nivel de conștiință. Atunci când toți acei indivizi fac acest lucru pentru ei înșiși, apare un nou câmp de conștiință care este tot mai liber de frică și tot mai plin de bucurie și posibilități și respect reciproc. Rezultatul este că din ce în ce mai multă Lumină Solară este creată pe Pământ. Nu o căutați la altcineva; voi călătoriți prin propriul vostru tunel îngust și întunecat către propria voastră eliberare personală.

Aș vrea să vă dau aici o mână de ajutor. Cum recunoașteți vocea fricii în voi și cum distingeți care este frica de ceea ce este vocea sufletului și a iubirii? Vocea fricii este zgomotoasă, sacadată și neliniștită și adeseori acționează prin gândire, prin minte. Puteți percepe frica în corpul vostru ca pe o tensiune, o lipsă de relaxare și predare. Mușchii vă sunt încordați, respirația nu este profundă și liniștită și multe gânduri de panică, care se prefac a fi foarte inteligente și responsabile, apar în capul vostru: ”ar trebui să nu o fac în felul acesta sau în felul acela, pentru că altfel ar putea avea loc accidente?”; ”ai grijă, pentru că asta sau aia ar putea merge prost”; ”ai grijă, abține-te, controlează-te”. Tot felul de păreri vă sunt oferite sub pretextul virtuții, dar aceasta este, de fapt, vocea fricii. Frica vă paralizează și dacă sunteți prinși în frică, sunteți în mod continuu bombardați de ceva care pare să vină din afară. Impulsuri pline de frică acționează asupra corpului vostru și încep să vă stăpânească gândirea.

Gândirea este un instrument valoros, dar atunci când ajunge să fie guvernată de frică, crează un fel de curent electric care pornește în capul vostru și apoi curge prin tot corpul vostru, scoțându-vă din echilibru, aducându-vă tensiune și neliniște; o stare de nervozitate continuă pe care începeți să o considerați normală. În mulți oameni este prezentă o stare de stres neîntreruptă. Oamenii caută să se elibereze de acest stres prin alcool, sau droguri, sau orice altceva care le dă o senzație de eliberare de această presiune cum ar fi somnul, sau infatuarea, sau devenind dependenți de muncă. Vreți să vă eliberați de acele sentimente tulburi, tensionate și căutați eliberarea sau distragerea în lucruri exterioare. Căutați ceva care să vă ofere un sentiment de ușurare sau pace, chiar dacă este o iluzie și doar temporar, atât de tare suferiți din cauza acelui curent de frică.  

Puteți recunoaște în voi înșivă când ajungeți în acel punct în care viața voastră este trăită prin frică. Corpul vostru vă indică frica prin curentul electric din capul vostru care declanșează în mod continuu gânduri rapide de frică și prin dorința de a prelua controlul vieții voastre prin gânduri, griji și frământări. În momentul în care vă dați seama că acest lucru se întâmplă, vă puteți trezi. Rețineți, chiar și atunci când vă aflați în ceață, ea vrea să se mențină. Altfel, înainte de a ști acest lucru, puteți petrece zile după zile în acest curent al fricii și nici măcar nu vă dați seama că sunteți prinși în anxietate. Momentul în care vă dați seama de acest lucru, este un moment foarte important. Înseamnă să mergeți împotriva acelui curent al fricii, să nu credeți în el și să nu-i dați voie să vă hipnotizeze. Este vorba despre menținerea focalizării pe Lumina Soarelui în voi înșivă – acea cunoaștere tăcută, liniștită care aparține sufletului vostru.

Conștientizați că energia sufletului vostru, a inimii voastre se simte foarte diferit de energia fricii. După cum am spus, puteți recunoaște frica prin gălăgia și agitația care îi sunt proprii. Iubirea, vocea sufletului vostru, vine prin tăcere și este liniștită, nu sâcâitoare. Puteți simți că acea voce apare din adâncul esenței voastre, dintr-un loc de pace din pântecele vostru: o cunoaștere profund simțită care vă vine fără nici o presiune; o șoaptă blândă care nu este niciodată panicardă sau impunătoare sau exigentă. Este mai mult ca o invitație să simțiți și să vedeți lucrurile într-un mod diferit și să aveți încredere să dați drumul. S-ar putea să vedeți vocea sufletului ca pe o imagine în fața voastră: de exemplu, ca pe un fluture care zboară prin corpul vostru, prin câmpul vostru de energie, prin aura voastră cu aripile sale foarte delicate și coloritul lui rafinat. Sau s-ar putea să-l vedeți ca pe o zână sau pur și simplu ca pe niște culori catifelate. Îl puteți și auzi ca pe un cântec al îngerilor sau pur și simplu să-l simțiți ca pe un sentiment de încredere, speranță și optimism, chiar dacă vocea fricii, sau vocile persoanelor din jurul vostru, vă spun ceva cu totul diferit. Iar ”regula degetului mare” ( Expresia engleză se referă la un principiu cu aplicare largă, care nu este destinat să fie strict exact sau fiabil pentru fiecare situație. Se referă la o procedură sau standard ușor de învățat și ușor de aplicat, bazată pe experiență practică și nu teorie. Wikipedia): urmați-vă sentimentul de pace în direcția în care simțiți cea mai mare pace.

Uneori vă gândiți că este mai ușor să vă agățați de frică și de ego și făcând acest lucru puteți obține un sentiment temporar de securitate. Dar, de fapt, sunteți încă foarte înghesuiți și sufocați. Adevărata odihnă și pace crează multă deschidere în jurul vostru. Pur și simplu aveți încredere și rămâneți în Acum, chiar și atunci când știți că nu aveți nici un fel de certitudini și nu puteți prevedea nimic. Nu vă grăbiți spre viitor; vă trăiți viața pas cu pas. Vă cer să mențineți acest sentiment pentru o vreme. Nici măcar nu vă gândiți la ce aveți de făcut în viitor; fiți cu totul prezenți în Acum. Simțiți energia sufletului vostru și simțiți că sunteți buni și frumoși și curajoși, exact așa cum sunteți. Invitați-vă sufletul să vină la voi și știți că sufletul vostru nu v-a judecat niciodată nici pe voi și nici alegerile pe care le-ați făcut. Totul este întotdeauna acceptabil pentru sufletul vostru. Întotdeauna vrea să vă ajute și vă încurajează.

Vă mulțumesc foarte mult și voi răspunde cu plăcere la întrebările voastre.

Jeshua

© Pamela Kribbe

Traducere Monica Poka



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.