vineri, 29 noiembrie 2019

Grădina Edenului


 

Jeshua canalizat de Pamela Kribbe

Dragi prieteni,

Vă salut pe toți din inima energiei Christice. Vă vorbesc din energia Christică care se mișcă în voi și care vă duce într-un alt fel de realitate, într-un câmp de conștiință colectivă care diferă de actuala conștiință de pe Pământ. Voi sunteți diferiți de marea masă a omenirii. Voi sunteți pionierii unei noi ere, voi căutați să creați o cale printr-un teritoriu nou. Munca pe care voi o faceți este importantă și vă cere multe. Voi creați cărări energetice pe care alții să le urmeze către o nouă formă de conștiință.

Știm că este o cale singuratică. Pe ea, întâlniți frici că nu știți să vă descurcați prea bine. De asemenea, pentru că aparțineți avangardei, unui grup de pionieri, nu puteți să vă retrageți în nimic familiar. Voi îi arătați societății o cale nouă și din această cauză nu vă puteți baza pe vechile structuri. Sunteți bravi și curajoși, dar în același timp vă confruntați cu îndoieli întunecate pe această cale singuratică către ceva nou. Pentru a clarifica de unde veniți voi și cum ați ajuns pe această cale, vă voi duce într-un trecut îndepărtat.

Aș dori să vă duc înapoi în perioada paradisului la care Biblia se referă ca la Grădina Edenului în care au trăit primii oameni, Adam și Eva. Vă cer să dați drumul la tot ceea ce tradiția voastră religioasă v-a spus despre această perioadă și loc. În acea grădină, era atât de multă viață care încolțise și căuta forme noi. Toate formele s-au dezvoltat în tărâmurile vegetal și animal, precum și în tărâmurile rocilor și mineralelor, și voi ați fost în acea grădină. Pământul era abundent și plin de viață și voi ați făcut parte din asta, nu ca ființe umane, ci ca ființe eterice în formă de îngeri. Voi ați plutit deasupra Pământului ca îngeri și cu formele voastre gând le-ați inspirat să devină roditoare.

Cum v-ați gândit să faceți asta? Voi înșivă erați pe o cale; v-ați angajat într-o aventură. În esența voastră de îngeri era un imbold să explorați, o curiozitate legată de călătoria în ceva nou. Așa că, într-un anumit punct al lungii voastre călătorii ați ajuns pe planeta Pământ. Ați simțit că ceva nou începe aici, ceva special, ceva măreț. Ca îngeri, v-ați simțit atrași de Pământ. Faptul de a fi aici și a fi în măsură să explorați posibilitățile prezente aici, vă dădea un sentiment de fericire. Așa că, în timp ce vă mișcați în jurul Pământului ați fost atrași să intrați într-o piatră sau într-o plantă, sau un copac, sau într-o pasăre. Ați impregnat cu atenție aceste forme materiale cu conștiința voastră și ați plonjat în și afară din ele.

Dacă ați fi putut să râdeți, ați fi făcut-o, dar încă nu aveați un corp cu care să o faceți. Erați ca copiii: jucăuși, plini de încredere, plini de iubire. V-ați simțit invitați să luați parte la marele proces de creație care avea loc pe Pământ; voi ați fost co-creatorii acelei realități. Puteți simți cât de măreț a fost acel moment, acea întreagă perioadă în care ați fost implicați cu Pământul și procesul creației? V-ați trimis energia către Pământ: o energie luminoasă și ușoară care a inspirat formele materiale de pe Pământ să crească în tot felul de ființe vii. Această evoluție a fost influențată din afară de către ființele eterice, îngerii care voi erați.

La un moment dat, ați decis să experimentați, din interior, aceste creaturi făcute din materie, așa că, ați decis să deveniți o parte a Pământului. De fapt, ați ales să vă întrupați într-o formă densă, într-un corp și să stați în ele de la naștere până la moarte. Acesta a fost un salt destul de mare în evoluția voastră. Acel proces a durat mult timp și acum las la o parte mulți dintre pașii care au fost făcuți. Dar, a venit un moment în care ați dorit să experimentați cum este să fii întrupat ca om. După ce ați experimentat cu corpurile altor forme de viață, punctul culminant al acelui proces a venit ca întruparea în corpuri umane.

Este important să vă imaginați și să înțelegeți că îngerul din voi este ușor și curgător, flexibil și liber și nu cunoaște lipsa. Un înger trăiește în și din abundență și are puțină experiență în ceea ce privește rezistența. El merge în locuri, realități în care simte că este invitat. Își urmează inima fără nici un efort și îndoială și întotdeauna descoperă și experimentează lucruri noi. Așadar, atunci când ați pășit în corpurile umane au apărut emoții noi generate de lipsa de înțelegere și de experiență în această viață nouă în formă materială, iar această experiență a fost nouă și ea.

Cu mintea voastră curioasă, deschisă, ați absorbit totul. Dar de-a lungul timpului – și aici vorbesc, din nou, despre perioade foarte lungi de timp – v-ați pierdut o parte din lumină. O parte din libertatea pe care ați cunoscut-o ca înger a fost ascunsă, învăluită de viața în materie. Dintr-o dată, ați început să experimentați realitatea limitată de un corp; cu ochii, vedeți un lucru; cu nasul, mirosiți un altul; cu mâinile simțiți asta sau aia. Toate aceste simțuri au ca rezultat o percepere fragmentată a realității. Experimentarea lumii s-a simțit foarte diferită venind printr-o conștiință pământeană, o conștiință umană. Lumina întotdeauna prezentă nu a mai fost ușor de accesat și tangibilă pentru voi. Cu toate acestea, voi ați purtat întotdeauna în voi o amintire a acelei lumini, chiar dacă ați intrat mai adânc în călătoria în întrupare: manifestarea voastră înșivă în materie, într-un corp și în acest fel să construiți, să munciți și să trăiți într-o nouă realitate energetică.

Cu toții ați atins cel mai profund punct al procesului vostru de întrupare și acum vă aflați pe calea întoarcerii. Acel cel mai profund punct, reprezintă și punctul cel mai întunecat. Vine un moment în care sufletul devine atât de scufundat în materie încât nu-și mai cunoaște ființa angelică originală, nu o mai simte. Crede că realitatea fizică este tot ceea ce există: ”Eu sunt corpul meu, Eu sunt creierul meu. Gândirea mea, faptele mele, acțiunile mele sunt ghidate din materie, nu din spirit.” Drept urmare, puteți începe să vă simțiți neputincioși, triști și epuizați. Lucrurile pot deveni lipsite de sens, pentru că nu mai simțiți ghidare; nu mai aveți un sens de a fi impregnați cu acea lumină interioară care este Casa voastră, originea și sursa voastră.

În călătoria fiecărui suflet vine un moment în care atingeți cel mai îndepărtat punct posibil de sinele vostru angelic. Simțiți pentru o clipă că știți acest lucru din propria voastră experiență. Acel loc în care știți: ”Am atins cel mai îndepărtat punct și moment. Am ajuns să-mi cunosc cel mai profund întuneric și asta face parte din călătoria mea, din explorarea mea, din aventura mea. Asta nu-i nici rău, nici bine; pur și simplu este așa cum este.” Acum lucrați la calea voastră de întoarcere.

Cu toate acestea, în procesul de dez-întrupare, în părăsirea celor mai dense părți ale materiei, aveți probleme să vă eliberați de întuneric și de fricile pe care le întâlniți în interiorul vostru și care au apărut din cauza faptului că v-ați simți respinși de propria voastră lumină interioară, de cine sunteți voi în esență. Vă încurajez să priviți profund aceste frici. Este momentul să ieșiți din aceste frici, este timpul să le dați drumul. V-au servit în felul lor și ați învățat multe de la ele.

Conștiința Christică nu este altceva decât aceea  de a fi gustat și experimentat toate aspectele faptului de a fi în materie. Din această experimentare apare o înțelegere și compasiune pentru tot ceea ce este, respiră și simte. Să cunoașteți acest lucru din interiorul tuturor aspectelor vieții, înseamnă și este bogăție interioară. Voi ați făcut toate acestea, deși lucrați în continuare cu ele.

Acesta este un timp de schimbare și tranziție și voi sunteți printre primii care se luptă cu ele. Mai ales în domeniul muncii – unde sunteți în contact cu societatea și cu toate ideile și tiparele de gândire colective care există acolo – este exact locul în care vă întâlniți pe voi înșivă. Pe de o parte, pentru că doriți să mergeți pe o altă cale, și, pe de altă parte, acesta este locul în care sunt declanșate acele frici vechi.

Trecutul vostru v-a învățat multe despre ceea ce înseamnă ”bine” și ceea ce este ”rău”, despre ceea ce poate fi și ceea ce nu poate fi. Totuși, singurul lucru care este cu adevărat bun pentru voi, care vă duce către destinul vostru, este vocea interioară a ființei voastre autentice. Să fii autentic înseamnă să te asculți pe tine și să nu fii distrasă de toate informațiile care-ți ies în cale din ”afară”, care îți spun ce să faci și ce să nu faci. ”Secretul” care vă trage de mânecă este că gândirea și fricile voastre sunt și ele informații care vin din ”afară” și nu vin din cel mai profund miez al vostru, din cunoașterea voastră interioară. Toate sunt informații exterioare.

De îndată ce începeți să știți cu adevărat că nu sunteți fricile voastre, că nu sunteți judecățile voastre interioare, conștientizarea voastră se schimbă. Sunteți apoi centrați în spațiul inimii voastre, în miezul ființei voastre. Soarele care sunteți întotdeauna a fost acolo, dar acum este cu adevărat întrupat în materie și de acolo vrea să strălucească în afară. Dorește să inspire din nou Pământul cu lumina sa, dar acum într-un sens real, tangibil al cuvântului – din materie dintr-un corp. Nu ca un înger eteric, ci ca o ființă umană, ca un înger întrupat.

Asta este lumina pe care ați venit aici să o aduceți. Acesta este înțelesul faptului de a fi un lucrător în lumină. Că v-ați găsit originea în mijlocul unei realități pământești care este prinsă într-o luptă, unde există multe frici, blocaje și judecăți. Deveniți liberi atunci când vă identificați cu acel înger din voi. Și în acest scop, aș dori să vă ofer câteva abordări alternative.

Pe Pământ ați fost instruiți în gândire și acțiune – duse la extrem. De la o vârstă fragedă, educația voastră s-a concentrat pe manifestările exterioare: Ce puteți face? Ce puteți produce? Cât de bine puteți pune lucrurile în cuvinte, conceptualiza, cataloga și eticheta? Toate acestea sunt constructe exterioare. Gândirea și acțiunea sunt instrumente esențial pământești pentru a exprima energia sufletului vostru în afară. Aceste instrumente ar trebui să servească energia sufletului vostru, dar ce adeseori se întâmplă este că energia sufletului vostru este învăluită, ascunsă sau suprimată de aceste instrumente. Dacă gândirea în sine este considerată importantă, fără să întâlnească hrănirea din inimă, din intuiție, atunci începe să-și făurească o viață a sa proprie. Devine haotică și generatoare de panică pentru că gândirea, de la sine, nu posedă unitate. Multe procese de gândire pot rula prin voi în același timp – informații din mai multe surse – rezultând astfel o energie fragmentată.

Singura care poate uni cu adevărat este inima. Gândurile sunt folositoare și funcționale deoarece ajută ca energia sufletului vostru să curgă în afară. Același lucru este valabil și pentru acțiuni, dar în societatea voastră domnește un fel de obsesie în legătură cu a face. Voi lucrați întotdeauna pe lucruri. Credeți că prin acțiune multe pot fi obținute și sunteți dezamăgiți când se dovedește că asta nu face altceva decât să vă ducă într-un punct mort. Ce vreau să spun prin asta este că de multe ori sunteți învățați să acționați prea repede și nu urmați ritmul sufletului vostru: acea cunoaștere interioară că unele lucruri se întâmplă mult mai lent și au nevoie de mai mult timp ca să se dezvolte decât simpla gândire și acțiune. Cerințele exterioare vă cer să faceți ceva rapid, să obțineți acum ceva, să faceți ceva mai degrabă mai devreme decât mai târziu.

Toate acestea sunt cerințe și reguli care ”trebuie făcute”, dar toate sunt mecanisme de control care încearcă să preia inițiativa în viață. Viața nu mai este inspirată de energia fluidă, agilă a sinelui vostru mai înalt angelic. În acest fel, îngerul se blochează în procesele de gândire și de acțiune. Simțiți acest lucru atunci când ajungeți să fiți frustrați că lucrurile nu au ieșit așa cum ați intenționat. Devine chiar și mai dificil atunci când sunt informații exterioare care spun: ”Trebuie să muncești mai mult – să faci tot ce poți.” Sau că trebuie să setați noi reguli pentru voi înșivă: ”Fii mai disciplinat.” Ăsta este modul în care funcționează soluțiile venite din cap, dar nu acesta este locul în care se află adevăratele soluții. Acea soluție nu se află în structuri, în planificare și în gândire. Acea soluție, acel răspuns se află în interior, în sursa ființei voastre. De acolo izvorăște totul.

Împrieteniți-vă cu gânditul și făcutul, dar nu le dați voie să vă dicteze totul. Găsiți momente în care experimentați calmul, când le dați voie gândurilor și acțiunilor să fie tăcute. Încercați să nu fiți obsedați de rezultate – urmați-vă inima. Dacă vă spune și simțiți că este momentul să faceți ceva, faceți. Dacă vă spune să nu faceți asta sau aia, ascultați acea voce. Vedeți acest mod de a răspunde la copii. Ei urmează curgerea naturală cu o mult mai mare ușurință decât o fac adulții. Acesta este motivul pentru care, ca părinte sau învățător, simțiți că copiii pot fi uneori încăpățânați și sâcâitori. Dar ei își urmează curgerea lor naturală, ritmul lor natural. Un copil învață în propriul său timp și în propriul său ritm. El crează lucrurile din interiorul propriei sale ființe.

Exact așa a fost și pentru ființa angelică care ați fost la origine, în acea Grădină a Edenului în acele vremuri străvechi. Ați fost la fel de jucăuși și de liberi ca un copil și ați creat minuni. A fost magic. Și dacă ați fi întrebat un astfel de înger: ”Cum o faci? De unde știi ce trebuie să faci?” atunci un astfel de înger v-ar fi spus: ”Nu fac nimic, doar mă joc. Fac ceea ce-mi vine, ceea ce mă inspiră.” Și, totuși, dintr-o astfel de înțelepciune și iubire interioară, îngerul își știa calea. Toate acestea sunt prezente și în voi – acum. Singurul scop al exercițiilor pe care le facem aici este să vă ajute să vă treziți. Voi sunteți acel sine angelic; dați-i frâu liber acelui înger. Găsiți momente în care puteți simți acea stare de joacă, acea bucurie a jocului. În acest fel, energia voastră începe să curgă din nou.

Când sunteți prinși în ”lucruri” și vă simțiți frustrați, anxioși sau descurajați, sunteți blocați în ”gândire” și în ”a face”; un ”a face” care a devenit stagnant. Când gândurile voastre urmează un tipar cum ar fi: ”Trebuie să fac asta, dar se pare că nu o pot face să funcționeze”, sunteți blocați în modul ”a face”. Ceea ce trebuie să faceți este să îndepărtați ambele energii – gândirea și făcutul, împreună cu forțarea inerentă lor, astfel încât să vă eliberați de ele și să vă întoarceți la acel copil din voi înșivă, ființa angelică. Copilul și îngerul sunt conectați.

Vă cer să experimentați acum acest sentiment în timp ce stați aici, fiecare fiind pur și simplu ea însăși/el însuși fără propria sa colecție de probleme sau întrebări. Energia mea este aici cu voi toți. Vreau să vă cer să vă bazați pe această conștiință angelică din voi înșivă. Ea vă va conduce către locul în care vă puteți găsi propria libertate și simțire: ”Sunt aici din propria mea voință. Sunt o maestră în profunzimile ființei mele. Creez această aventură pentru mine și voi primi tot ceea ce am nevoie. Eu sunt completă.” Spuneți ”da” acestei conștiințe și priviți-vă fricile și îndoielile din acest loc interior din voi înșivă.

Păstrați în minte acea grădină, acel paradis, în care ați trăit odată și aveți încredere că puteți aduce acea energie aici și acum. Puteți face minuni, dar nu este nevoie să știți cum. Doar deschideți-vă acelei conștiințe interioare pe care ați purtat-o întotdeauna cu voi și lăsați ca lucrurile să se întâmple – spontan și natural.

Vă mulțumesc atât de mult.

©Pamela Kribbe

Traducere Monica Poka



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.