duminică, 19 noiembrie 2017

Iluzia Scopului


Din ciclul De ale mele

Una dintre cele mai mari iluzii cu care ne confruntăm este iluzia că toți am avea același scop pe Pământ. Că toți s-ar fi întrupat cu același scop pe care îl avem noi înșine. Deci, dacă eu îmi doresc ca lumea să experimenteze bunăstarea, iubirea, bucuria și ascensiunea planetară, îmi imaginez că toți (sau marea majoritate)  își doresc același lucru.

Asta este o mare iluzie și din partea ei primim cele mai multe provocări, dez-amăgiri, durere și suferință. În primul rând, aceste noțiuni reprezintă pentru fiecare altceva, potrivit nivelului de înțelegere, conștientizării și stării de conștiință atinse de fiecare în parte. Ceea ce mie îmi aduce fericire, s-ar putea ca altuia să-i aducă o profundă nefericire. Ceea ce pentru mine reprezintă progres, pentru altul să nu însemne nimic pentru că starea de conștiință atinsă de acel cineva este diferită de a mea.

Faptul de a crede că toți își doresc o lume în care să fie fericiți este o eroare din mai multe motive. În primul rând fericirea este ceva atât de personal încât dacă analizăm acest cuvânt am putea descoperi că el are o reprezentare atât de diferită pentru fiecare dintre noi încât s-ar putea să dorim să renunțăm la el. Apoi, sunt persoane pe care fericirea altora le face profund nefericite, deci, de ce și-ar dori ca alții să fie fericiți?

După cum știm, fiecare suflet care s-a întrupat pe Pământ s-a întrupat cu un anumit scop, iar acel scop nu este același pentru toți. Scopul sufletului este să învețe, să evolueze, să crească după cum știm noi. Dar sunt suflete care s-au întrupat cu totul și cu totul alte scopuri; unele pe care le putem eticheta ca pozitive din punctul de vedere al celor care promovează evoluția sufletului, deși ele pot fi văzute ca negative de către cei care nu sunt de acord cu această evoluție, sau ca negative dacă ele au o agendă contrară.

Altfel spus, fiecare suflet își are propria sa agendă, iar presupunerea că toți ne dorim același lucru este o presupunere falsă. Legea Rezonanței îi adună pe cei cu agende asemănătoare, în cazul în care nu au reușit să ”treacă” cu ei atunci când au intrat în această matrice a Pământului mai multe informații legate de cine sunt și ce scop al întrupării au.

Când ne uităm la un om întrupat, ceea ce vedem în el/ea este omul și imediat proiectăm asupra lui/ei aceleași idealuri ca ale noastre pentru că așa ni se pare normal. Nu putem concepe că ar fi altfel, deoarece noi proiectăm instinctiv asupra altora ceea ce noi credem. În momentul în care ajungem să ne dăm seama că obiectivele noastre sunt diferite, chiar total diferite uneori, apare respingerea care de multe ori este una dictată de sistemul de credințe diferit pe care îl avem.

Știm, cred că acum aproape cu toții, că pe Pământ sunt întrupate ființe venite din toate lumile și colțurile Universului, unele cu intenții binevoitoare față de Pământ și unele cu intenții mai puțin binevoitoare față de Pământ, dar binevoitoare față de propria lor lume/civilizație. Vă dați seama că ele nu pot avea același scop, aceiași agendă în ceea ce privește Pământul și pe locuitorii săi. Deci, a presupune că ne dorim același lucru toți, este din start un fals.

Ființele reptiliene întrupate își vor dori o bunăstare și o fericire care pentru oamenii Pământului înseamnă suferință, exploatare, asuprire și moarte. Ființele de vibrație înaltă care au acceptat să-și ia o formă pe Pământ au drept scop ajutorarea omenirii în a intra pe calea evoluției, a creșterii sufletului și a eliberării din lanțurile în care ființele reptiliene, și nu numai, au încătușat omenirea.

Este destul de dificil la început să faci o diferențiere între ”oameni” și să recunoști scopul care-i animează pe fiecare. Oamenii, sufletele aflate în evoluție pe Pământ și venite doar cu scopul evoluției sufletului, sunt ființe minunate, credule și nevinovate care pot fi cu ușurință corupte de către cei care au interesul să o facă. Repet, fiecare își urmează propriul scop, propria sa agendă, și, prin urmare, fiecare este convins că ceea ce face este bine și corect dacă este în aliniere cu acel scop/agendă.

De cele mai multe ori, premiza și presupunerea că toți ne dorim același lucru poate fi cea mai mare ”greșeală” pe care o putem face. Cred că fiecare am fost puși măcar o dată în situația de a ne întreba ”Cum te poate face pe tine fericit/ă ceva ce pe mine mă face complet nefericit/ă?” Și totuși continuăm să credem că toți ne dorim același lucru.

Nu vă mai imaginați că toți ne dorim același lucru pentru că nu suntem toți la fel, nu am venit pe Pământ toți cu același scop, aceiași agendă pentru că nu este așa. Cu cât mai repede veți ieși din iluzia asta, cu atât mai repede vă veți revendica puterea personală și veți putea merge în direcția în care ați venit să mergeți, indiferent care ar fi ea. Așa cum am spus de multe ori, vigilența n-a omorât pe nimeni niciodată, dar lipsa ei pe mult prea mulți.

Asta nu înseamnă să vă izolați de alții, să-i respingeți sau să-i dați la o parte pentru că nu sunt asemeni vouă. Înseamnă doar să înțelegeți că fiecare suntem pe Pământ cu propriul nostru scop, propria noastră agendă și că pe drumul pe care-l avem de parcurs în această călătorie pământeană ne vom întâlni cu mulți care au un scop asemănător nouă sau nu și că noi alegem cu cine ”ne însoțim”.

Mulți ați ajuns în poziția în care să vedeți că pentru fiecare sunt puse la dispoziție toate mijloacele de a-și experimenta propriul scop/agendă fie că nouă ni se pare corectă, fie nu. Cei ce vor să conducă și să asuprească întâlnesc oameni care nu au învățat încă lecția puterii personale și acceptă puterea altora asupra lor.

Cei care au ajuns în punctul în care să se trezească la puterea interioară întâlnesc oameni care să-i ajute și să-i susțină să-și atingă scopul. Cei care doresc să fie faruri pentru alții, întâlnesc oamenii care au nevoie încă de faruri, iar cei care nu mai au nevoie de nimic din toate astea, întâlnesc oamenii care au ajuns la aceiași stare de conștiință.

Aceste așa-zise categorii nu sunt delimitate de nimic și de multe ori vom observa că trecem dintr-una în alta și că jucăm roluri diferite în situații diferite și pentru oameni diferiți sau aceiași oameni dar în situații diferite. Însă putem face acest lucru numai în situația în care ne-am eliberat de iluzia că toți ne dorim același lucru. Dacă nu am făcut-o, vom rămâne într-una din cutiile în care iluzia aceluiași scop/agendă mai are putere asupra noastră.

Starea de ”A fi în lume, dar a nu fi al ei”, poate fi manifestată numai în momentul în care te eliberezi de orice identificare, iar printre cele mai importante este eliberarea de unitatea scopului pentru toți. Da, toți ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de bunăstare în toate formele ei, dar pentru fiecare fericirea și bunăstarea reprezintă altceva.

Namaste!


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.