luni, 20 martie 2017

Cele Două Fețe ale lui Dumnezeu


(Mama) Maria prin Pamela Kribbe

Dragi bărbați și femei frumoase,

Sunt aici cu bucurie. În timpul uneia dintre viețile mele pe Pământ, numele meu a fost Maria. Sunt acum aici cu voi în spirit, inimă la inimă. Vedeți-mă ca și pe egala voastră, ca pe o prietenă, ca pe o soră. Sunt aici în mijlocul vostru cu un sentiment de bucurie și entuziasm în inimă pentru că vă văd cum străluciți. Sunteți deschiși la iubire, la abundența care este aici, în parte, ca rezultat al propriei voastre creații. Când oamenii se întâlnesc și își împărtășesc cele mai profunde sentimente, durerea, dorințele, acest lucru crează un sentiment de a fi acceptat și de alăturare, combinat cu o simplitate și sinceritate care scoate ce-i mai bun din toată lumea. Haideți să sărbătorim acest lucru împreună.

Veniți acasă în inima voastră, în propria voastră esență și simțiți cât de relaxați și de fericiți sunteți în miezul vostru. Lucrurile sunt cu mult mai simple decât credeți voi. Voi adeseori vedeți creșterea spirituală ca pe ceva complicat, ceva dificil, în care creșteți încet, pas cu pas ca și cum ar trebui să munciți pentru obținerea unui grad universitar pentru care este nevoie să faceți ce puteți voi mai bine, să lucrați din greu și să acumulați cunoștințe și abilități. Dar adevărul este destul de simplu: în inima voastră voi cunoașteți deja totul, sunteți deja acolo, locul în care doriți să mergeți este deja viu și vibrează în voi. Simțiți lumina vie din corpul vostru, care este acolo fără nici o judecată legată de bine și rău, de cine voi puteți sau nu puteți fi. Este prezentă în tăcere acolo, așteptând în toate celulele corpului vostru până când o vedeți și vă conectați cu ea.

Să lucrați cu un animal interior, un animal totem care vi se potrivește, dă rezultate foarte bune atunci când doriți să vă recuperați esența pentru că animalul în sine este liber, instinctiv, intuitiv. Aici se află adevărul și nu în cap și în multele idei care vă sunt transmise din tradițiile culturii voastre, ci în inima voastră. Simțiți lumina vie care dansează în și în jurul vostru și dați drumul grijilor voastre și haideți să ne bucurăm de moment! Este ceva mult mai vast care vă susține, nu trebuie să-l cunoașteți și să-l înțelegeți cu sinele vostru uman. Simțiți marea curgere a luminii vii care curge prin natură și prin voi, pentru că voi sunteți o parte a naturii.

Vom vorbi astăzi despre puterea masculină și feminină. Intenția acestor două energii este ca împreună să execute un dans al fericirii, bucuriei, plăcerii și chiar a extazului. Dar ceea ce s-a întâmplat de-a lungul istoriei voastre este că aceste două energii au devenit înstrăinate astfel încât bărbații și femeile consideră că este dificil să construiască un pod unii către ceilalți. Adeseori ei trăiesc pe propria lor insulă și acest lucru îi rănește pe amândoi.

Viața este menită să fie sărbătorită în predare și spontaneitate. Imaginați-vă pentru un moment că vă duc la începutul creației. De fapt, nu a existat niciodată un început, dar pentru a face lucrurile mai ușor de înțeles voi vorbi despre un început. Imaginați-vă că esența lui Dumnezeu, a creației, este un foc central concentrat plin de potențial, dar nu există nici o distincție, nici o diferențiere, numai Unul. Simțiți profunda putere concentrată a acelui miez arzător. Simiți o tăcere spațioasă profundă care este atotcuprinzătoare și care are, în același timp, o mare stringență; o forță de presare care dorește să se deschidă așa cum se deschide o floare Primăvara. Există o dorință de creație în inima lui Dumnezeu, o dorință de experimentare, varietate, diversitate, bogăție în posibilitățile creației.

În acest fel, a apărut din acea forță nucleară, acel foc al creației vii, o diferențiere care a dat naștere fluxurilor de energie masculină și feminină, născute amândouă din Unul: cele două fețe ale lui Dumnezeu. Imaginați-vă, simbolic, cum primul bărbat și prima femeie s-au trezit din acea Sursă a unității. Fiecare dintre ei a luat formă sub înfățișarea unui corp diferit. Lipsindu-i încă familiarizarea cu forma, Unul se manifestă atât în masculin cât și în feminin.

Imaginați-vă surpriza și uimirea când s-au văzut unul pe celălalt, când femeia și bărbatul s-au uitat unul la celălalt pentru prima dată. Pe de o parte, este recunoașterea uniformității, ambii fiind înrădăcinați în Sursă, viața care dorește să se deschidă, care vrea să sărbătorească, care vrea să experimenteze. Dar există și o diferențiere, ființa lor diferită, și mai există și atracția dintre cei doi poli. Există o uimire și o dorință de a ajunge să se cunoască unul pe celălalt.

Când totul este una, într-o stare de unitate, sunt puține șanse de explorare, descoperire, investigare, învățare. Acestea apar numai atunci când sunt două părți, când există dualitate. Intenția originală a dualității este bucuria, abundența precum și descoperirea și bucurarea unul de celălalt. Intenția și profunzimea relației dintre bărbat și femeie este de a experimenta unul în celălalt un fel de secret și mister pe care să-l caute întotdeauna într-un mod plin de bucurie și fericire. Amintiți-vă din nou acea senzație.

Ca suflet, voi ați venit direct din Unul, voi sunteți un emisar direct, o scânteie din Dumnezeu, din focul originar. Sunteți plini de o profundă înțelepciune și de arhi-amintirea lui Acasă pe care nu ați pierdut-o niciodată, doar credeți că ați făcut-o. Din această profundă sursă a lui Unu care voi sunteți, v-ați ales un corp masculin sau feminin și ați ales să experimentați să fiți bărbat sau femeie în această viață. Astfel, voi nu sunteți masculinul sau femininul, ci ați făcut alegerea de a avea propria voastră experiență și să vă îmbrăcați într-un corp de bărbat sau de femeie.

Acum, uitați-vă la corpul vostru, la sexul vostru ca bărbat sau femeie. Uitați-vă la el cu o uimire neutră, ca la ceva ce sunteți, dar nu sunteți. Sunteți mai mult de atât, voi sunteți nelimitați în ființa voastră. Când vă uitați la propria voastră feminitate sau masculinitate în acest fel, vă distanțați de ele și vă întoarceți la casa voastră de bază pentru o clipă, la energia sufletului vostru care a ales să fie bărbat sau femeie. Vă cer să vă imaginați propria voastră energie feminină ca pe o fată. Voi ca suflet, un suflet bătrân care a călătorit atât de mult în univers, vedeți fata în voi înșivă, propria voastră energie feminină, și luați-o de mână. Uitați-vă apoi la energia voastră masculină și vedeți-o ca pe un băiat, un copil băiat care vă aparține și luați-l și pe el de mână. Îi iubiți pe amândoi copiii și îți țineți de mână pe fiecare dintre ei.

Acordați-vă suficient timp pentru ca acea imagine să pătrundă în voi. Onorați ambele aspecte ale voastre înșivă. Simțiți-vă propria voastră eternitate ca suflet și totuși respectați aceste forme, de a fi bărbat sau femeie, de a fi băiat sau fată. Verificați la care dintre ele aveți mai ușor acces, la care vă puteți conecta fără nici o dificultate. Observați cui îi merge bine. Copiii sunt fericiți și satisfăcuți sau unul dintre ei se simte singur și nebăgat în seamă? Uitați-vă ce haine poartă, dacă se pot mișca liber și spontan.

Observați-i pe amândoi începând cu fata. Priviți direct în ochii ei. Dacă vi se pare dificil să vedeți o fată, inventați una; vedeți o fată frumoasă sau puternică sau jucăușă stând în fața voastră. Alegeți orice vi se pare distractiv să vă imaginați, dar păstrați totul jucăuș și luminos. Ce fată ați dori să aveți în preajma voastră? Întrebați acea fată: ”Ce aș putea să-ți ofer, care să te facă întreagă și completă?” Fata vă va da voie să vedeți acel lucru printr-un cuvânt sau un gest. Apoi faceți același lucru că băiețelul care este acolo cu voi. Și dacă nu-l vedeți imediat, creați un băiat lăsându-vă imaginația să alerge liberă. Uitați-vă la acest copil cu ochii unei mame înțelepte, primiți-l, întâmpinați-l cu bucurie, pentru că este frumos așa cum este, oricum ar fi. Apoi întrebați acest băiat care reprezintă energia voastră masculină: ”Te simți confortabil cu mine? Te simți binevenit? Ce aș putea să-ți ofer sau de ce ai avea nevoie să primești ca să te simți întreg și complet?”

Și țineți cu fermitate mâinile ambilor copii. Simțiți cum voi sunteți stăpânul, un stăpân puternic dar în același timp blând, care puteți cuprinde ambele elemente în voi înșivă. Tratați copiii cu respect și reverență și, (în cele din urmă?) vedeți cum se raportează unul la celălalt. Cereți-le să se țină de mână unul pe celălalt. Se pot vedea unul pe celălalt, găsesc că este plăcut să fie împreună? Sau există o oarecare distanță sau neîncredere între ei?

În tot ceea ce vă cer să faceți, vă invit să aveți o abordare jucăușă și fără să puneți presiune. Acesta nu este un exercițiu mental; este ca să vă ajute să vă conectați cu părți ale voastre înșivă care vă aparțin, care vă conduc la esența voastră. În trecut, în societatea voastră energia masculină a devenit îngustă și cu o singură față. A fost o energie decisivă, structurantă care era ostilă față de energia feminină curgătoare. A existat o separare falsă între cel două energii. Energia masculină a devenit înstrăinată de propriul său centru. A devenit disociată de suflet, de Unul.

A fost ca și cum masculinul s-ar fi ofilit, ca și cum nu ar mai fi fost alimentat de o sursă vie de lumină. Voi toți, atât bărbați cât și femei, este nevoie să vă ocupați de această moștenire. Astăzi, ziua care reprezintă transformarea energiei masculine, aș dori să vă cer să priviți ce a făcut acest trecut cu băiețelul din voi, copilul interior masculin. Adeseori atenția este focalizată pe energia feminină și pe modul în care aceasta a fost victimizată, cum a suferit din cauza unei energii masculine agresive dominante. Dar acum uitați-vă la ceea ce i-a făcut băiețelului din voi, energia masculină originală în forma sa pură, inocentă. Ceea ce s-a întâmplat într-o grămadă de oameni, atât femei cât și bărbați, este că ei și-au renegat în interiorul lor energia masculină pentru că această energie a ajuns să fie asociată cu un neautentic abuz de putere, manipulare și violență.

Ceea ce se întâmplă în interior, mai ales ce se întâmplă pe calea spirituală atunci când sentimentele voastre sunt deschise și întoarse spre interior, este că energia voastră feminină crește și voi deveniți mai senzitivi în perceperea energiei altora și, de asemenea, în a vă încărca cu starea de spirit și emoțiile altor oameni, iar acea senzitivitate nu are limite. Acest lucru vă face să vă clătinați pe picioare pentru că vă conectați atât de ușor cu alții. Inima voastră se deschide, energia voastră feminină se dezvoltă, dar energia masculină este încă nedeterminată și împinsă într-un colț uitat. Ea nu este permisă din cauza tuturor conotațiilor negative care-i sunt asociate.

Acest lucru se întâmplă și în cazul bărbaților senzitivi, care se tem să-și arate puterea, să-și arate viziunea, focul, din teama de a nu fi agresivi sau să cadă înapoi într-o energie masculină veche. Vedeți acest lucru pentru o clipă în voi înșivă, cum stau lucrurile în interiorul vostru. Îi este permis băiatului să vă arate cu adevărat puterea, spiritul de aventură, viziunea? Energia masculină originală a fost ceva foarte creativ, care poate aduce schimbare, dorește să creeze și să construiască lucruri, să facă o diferență. Energia masculină din voi este energia care vă face să îndrăzniți să ieșiți în evidență într-un grup sau când aveți curajul să vă eliberați de o legătură, când îndrăzniți să spuneți ”Eu” și tot ceea ce puteți face prin conectarea cu sufletul vostru, cu inima voastră.

Asta este ceva ce mulți dintre voi trebuie să învățați și să experimentați din nou: că puteți fi măreți și puternici și totuși conectați la sufletul vostru. Cereți-i energiei voastre masculine să se întoarcă la voi cu ajutorul animalului vostru totem pe care l-ați văzut astăzi sau a copilului interior masculin, băiatul care a venit să trăiască cu voi. Acum cereți foarte clar și explicit să primiți această energie în voi înșivă. Această energie masculină, care este echilibrată și pură, face parte din esența voastră; ea vă dă cu adevărat puterea de a prinde rădăcini ca persoana unică care voi sunteți. Nimeni nu este ca voi. Faceți diferența! De asta ați venit pe Pământ. Simțiți-vă puterea masculină din interior și simțiți cât de prietenoasă este această putere masculină față de puterea voastră feminină. Puterea voastră masculină respectă femininul. Dorește să fie cu ea, să o servească, să coopereze cu ea. Însușiți-vă puterea voastră masculină! Simțiți-o curgând prin coloana voastră vertebrală. Îndreptați-vă coloana vertebrală și simțiți-o curgând de sus până jos. Simțiți puterea energiei masculine în brațele și în picioarele voastre, în mâinile și în tălpile voastre. Simțiți cum această putere vă oferă spațiu punând granițe în jurul senzitivității voastre.

O nouă eră sosește pe Pământ. Începutul ei este aici deja și este vizibil. Acest nou timp are nevoie de voi, de oameni cu o inimă care bate, conectați la Unul, și de acolo, capabili să folosească atât elementele masculine cât și cele feminine în ei înșiși: puterea conectării, înțelegerea, blândețea precum și puterea de a vă ridica pentru voi înșivă, de a ocupa spațiu, discerne, îndrăzneala de a spune ”nu”. Acea putere masculină este disperat necesară pentru a se conecta cu energia feminină. Simțiți-vă liberi! Lăsați-vă lumina să strălucească! Asta este ceea ce v-a fost destinat. Lăsați ca viața să fie un dans. Lăsați ca dualitatea să devină din nou o sursă de bucurie, de curiozitate, descoperire și aventură. Puteți aduce acest lucru în propria voastră viață simțind puterea primordială în voi înșivă.  

Vă mulțumesc pentru atenție.



Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.