duminică, 19 martie 2017

Consiliul – Așteptările


De Ronald Head

Astăzi, Ronald, canalul nostru, a avut o discuție cu privire la acest subiect și am dori să vorbim în continuare despre el.

Adeseori aveți așteptări în ceea ce privește unde doriți să mergeți, unde vreți să vă ducă calea voastră. Voi vreți să experimentați asta. Voi vreți să dezvoltați aia. Asta este calea potrivită pentru mine? Acesta-i cel mai potrivit lucru pentru mine să-l fac? De ce sunt blocat? Nu ajung nicăieri. Frustrări. Frustrări. Frustrări.

Mai întâi, haideți să spunem că dacă voi ați fost de acord să fiți într-o călătorie de natură spirituală și nu ați luat decizia de a încheia acea călătorie, atunci încă sunteți în călătorie. Sufletul, suprasufletul, sinele vostru mai înalt (alegeți) nu este de acord să vă lase să ieșiți cu ușurință din acest acord. La urma urmei, acesta este motivul pentru care vă aflați aici. Nu sunteți blocați. Deci, de ce sunteți frustrați?

Aveți anumite așteptări, nu-i așa? Pe ce se bazează acele așteptări? Experiență? Sau doar vă așteptați să fiți ca altcineva? Vă așteptați să fie așa cum ați fost făcuți să credeți că ar fi? ”Vreau să am toate acele abilități mișto pe care le au yoghinii.” ”Vreau să văd asta.” ”Vreau să aud aia.”

Acum, în trecut foarte puțini oameni au fost în stare să facă o astfel de schimbare personală de-a lungul multor vieți. Nu s-au dus timp de o lună la un anumit guru și au devenit iluminați. Nu există nici un mall (centru comercial n.t.) spiritual. Mulți, mulți dintre voi ați făcut un progres cu mult mai mare decât v-ați putea măcar imagina. Dar un astfel de progres nu este măsurabil în aceste moduri.

Atenuarea unor astfel de frustrări cum sunt cele pe care le-am menționat mai sus, poate fi ușor făcută prin câteva cuvinte. Observați că nu am spus că să o faceți va fi chiar așa de ușor. Va fi necesară determinarea de a aplica un concept simplu. Dar va fi demn orice astfel de efort.

S-ar putea să nu aveți nici măcar o idee în ceea ce privește cum va fi viața voastră atunci când v-ați mutat într-un nou mod de a fi. De ce? Pentru că nu ați mai fost niciodată acolo și tot ceea ce vi s-a spus este doar din auzite. Voi sunteți acum, și veți continua să fiți, unici.

Voi vă bazați așteptările pe observarea altora. Dar ceea ce puteți vedea este doar suprafața, nu realitatea. Voi așteptați lucrurile pe care ați decis că le vreți fără ca măcar să aveți habar de ceea ce aveți nevoie de fapt. Și mai și așteptați o gratificare instantanee. Nu-i așa? Să nu mai vorbim de faptul că vă simțiți inconfortabil … pentru că nu ați mai fost aici niciodată înainte. 

Sinele vostru – scris cu literă mare – vă va asigura ceea ce aveți nevoie pentru îndeplinirea scopului Sinelui vostru. Și el va vedea dacă aveți tot ceea ce aveți nevoie în primul rând, dacă este nevoie de ceva. Dar nici chiar această cunoaștere nu vă va elimina frustrarea. Există, totuși, o formulă magică.

Dar mai întâi, dați-ne voie să vă descriem ce vă face frustrarea voastră. Ea îi provoacă corpului în care trăiți o serie nesfârșită de probleme. Ea pregătește o supă chimică celulelor voastre, una pe care nu ați dori să le-o serviți și nici ele să o servească, și care vă face să fiți bolnavi, picătură cu picătură.

Așa că, ce v-ar determina corpul să pregătească o ambrozie chimică în care celulele voastre să trăiască și prospere? Ce v-ar face să fiți mai puternici, mai sănătoși și mai tineri?

Ce-ar fi dacă v-ați petrece tot timpul pe care îl petreceți în așteptarea unui anumit rezultat – și a fi frustrați – sărbătorind progresul pe care îl faceți? Ce-ar fi dacă ați mulțumi pentru unde vă aflați acum în comparație cu unde ați fost înainte? Acest lucru ar produce sentimente și emoții cu totul diferite, iar aceste sentimente și emoții ar produce o cu totul altă chimie a corpului vostru. Și vă promitem că ”progresul” vostru se va accelera imens de mult. Dar probabil că ați fi atât de fericiți încât nici nu v-ar păsa.


Încercați. O să vă placă.


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.