duminică, 16 iulie 2017

Recuperarea fragmentelor de suflet pierdute sau lăsate în urmă


Din ciclul De ale mele

Unul dintre aspectele pe care eu le văd foarte importante în această perioadă este reîntregirea noastră la nivel de suflet. De ce mi se pare important acest aspect? Dacă privim sufletul ca pe un întreg format din mai multe părți, cred că este evident faptul că puterea, armonia, echilibrul și stabilitatea întregului este cu mult mai mare, incomparabil mai mare, decât puterea unei părți a lui sau a sumei unor părți ale lui.

Deși comparația nu este chiar cea mai bună, dar este cea mai sugestivă după părerea mea, un om care beneficiază de toate părțile componente ale corpului său fizic, are mai multe posibilități de a se bucura de ceea ce viața îi oferă. Va avea șanse să urce Everestul, de exemplu, în timp ce un om lipsit de mâini sau de picioare nu o va putea face, sau cel puțin nu la fel.

Ceea ce este trist este că cei care sunt fizic întregi nu apreciază suficient de mult acest lucru pentru a se și bucura de el; găsesc nenumărate motive pentru a nu se bucura de un lucru atât de important pentru că sunt axați mult mai mult pe ceea ce ei cred că nu au, decât pe ceea ce au.

Principala cauză care duce la fragmentarea sufletului este incapacitatea noastră de a face față unor situații emoționale pe care nu le putem gestiona într-un anumit moment. Ne imaginăm că punerea lor deoparte și amânarea rezolvării lor ar fi soluția. Da, poate fi, dar cu condiția ca atunci când am depășit momentul de șoc să luăm situația experimentată și să o analizăm fără să lăsăm nici un aspect al ei nerezolvat.

Oamenii au prostul obicei de a amâna rezolvarea situațiilor care nu le convin pentru că își imaginează că astfel scapă de ele. Nu, nu scapă, dimpotrivă. Tot ceea ce este nerezolvat rămâne în memoria noastră celulară și în câmpul nostru energetic și este o chemare pentru alte energii de același tip care nu vor face altceva decât să ne îngreuneze și mai mult sarcina de a ne ocupa de cele rezultate din propriile noastre experiențe.

Ce este emoția? Emoția este o formă de manifestare a energiei, de exprimare a ei. Ce generează emoția? În general emoțiile sunt generate de experiențele atipice, de frică, de situațiile pe care nu le putem gestiona, controla, etc. Atunci când ne exprimăm emoțiile, eliberăm acea energie suplimentară care se crează, iar armonia este restabilită.

Dacă însă reprimăm acea emoție, ea se stochează în câmpul nostru de energie, în memoria celulară și poate chiar genera boală în corpul fizic, lucru pe care deja îl știm cu toții. Orice emoție nerezolvată pentru o perioadă mai lungă de timp devine toxică.

Corpul nostru fizic elimină în mod natural tot ceea ce nu poate digera, deșeurile alimentare de exemplu, pentru că altfel toxicitatea acestora l-ar distruge. Corpul emoțional însă nu o poate face singur, fără intenția și alegerea noastră. Imaginați-vă cum ar fi dacă corpul nostru fizic nu ar avea această abilitate, adică fără contribuția noastră conștientă!

Pentru că noi alegem ca atunci când nu putem face față unei emoții să o ”punem pe mai târziu” și apoi uităm de ea, corpul emoțional este nevoit să-și găsească propria modalitate de a se elibera pentru a supraviețui. Și ia ghiciți ce modalitate a găsit? Evident, fragmentarea sa, adică fragmentarea sufletului pentru că el este cel care conține corpul emoțional.

Cu fiecare experiență refuzată la rezolvare, mai pierdem câte o bucată din suflet și din forța noastră de viață vitală. Uitați-vă la cei care trec printr-o traumă emoțională pe care evită sau amână să o rezolve. Nu-i așa că arată ca niște zombi? Sunt pierduți în lumea lor și de cele mai multe ori nu se poate ajunge la ei.

În astfel de situații sufletul decide fragmentarea pentru a-i da părții sale întrupate posibilitatea să-și continue experimentarea vieții curente și amână pe mai târziu rezolvarea situației respective, atunci când sufletul întrupat este pregătit să o facă. Dacă sufletul întrupat amână să o facă, el va reveni la încarnare până în momentul în care își va rezolva toate emoțiile nerezolvate și își va aduce din nou sufletul la re-întregire.

Acest proces de re-întregire a sufletului este unul de durată mai ales în cazul în care avem de-a face cu emoții pe care nu le putem identifica ca origine, nu știm de unde provin sau ce le-a generat. Acesta este cazul traumelor emoționale care se află stocate în memoria noastră celulară și care vin din alte vieți în care nu am reușit să le rezolvăm/depășim.

Foarte mulți dintre noi se află acum în acest proces de re-întregire a sufletului pentru că nu putem merge mai departe până când acest proces nu este finalizat. Atâta timp cât mai avem probleme de ordin emoțional nerezolvate, nu putem atinge starea de echilibru și armonie care să ne califice pentru o stare de conștiință mai înalt vibrațională.

Cu cât mai multe emoții nerezolvate rezolvăm, cu atât mai multe fragmente de suflet recuperăm și cu atât mai puternic devine sufletul nostru. Ce este o emoție nerezolvată? O emoție nerezolvată este o emoție pe care nu am putut-o suporta în momentul apariției ei cum ar fi abuzurile de orice natură din copilărie – emoționale, fizice, sexuale – atrocitățile prin care am putut trece sau la care am fost martori, pierderea unui părinte, a unui copil, etc.

Ce înseamnă rezolvarea emoțiilor nerezolvate? În principal, rezolvarea unei emoții presupune conștientizarea ei, retrăirea ei dintr-o stare de conștiință mai înaltă în așa fel încât aceasta să nu rămână neînțeleasă, neacceptată în semnificația ei mai înaltă ca experiență pe care sufletul a ales să o trăiască.

Atunci când putem vedea dincolo de cortina situației experimentate și ce a stat la baza programării ei de către sufletul nostru, atunci putem accepta că ea a servit unui scop mai înalt, o putem accepta și acel fragment din sufletul nostru se poate întoarce în unitate.

Cu cât un suflet a avut mai multe încarnări pe Pământ, cu atât posibilitatea de a avea mai multe fragmente de suflet de recuperat este mai mare. Așa că unii avem mai mult de lucrat la acest aspect decât alții. Cum ne dăm seama de faptul că avem de făcut acest lucru?

De obicei apar din senin emoții a căror sursă nu o putem identifica sau justifica prin cadrul în care acestea s-au manifestat pentru că aparent nu există nimic care să justifice declanșarea lor. Pot fi fobiile față de ceva cum ar fi claustrofobia, acrofobia sau răul de înălțime, frica de apă, de foc, etc. care nu-și au nici o justificare pentru manifestarea lor în această viață.

Toate aceste manifestări în care simțim rețineri sau frici, nod în gât, gol în stomac sau, și mai rău, simțim că pur și simplu ne paralizează, precum și altele asemenea, sunt semne clare că acolo se ascunde ceva ce are nevoie de o rezolvare acum, pentru că acesta este motivul pentru care își semnalează prezența.

Cum procedăm? Sunt multe metode de abordare a acestor stări și de rezolvare a lor și ceea ce este interesant este că rezolvarea unei astfel de emoții duce la rezolvarea în lanț a multor altora asupra cărora nu am lucrat dar care constatăm că dispar atunci când emoția principală este rezolvată.

Mulți apelează la meditație, mulți apelează la regresiile hipnotice care au câștigat tot mai mult teren în ultima vreme, dar mult prea mulți nu știu încă de unde să apuce problema. Nu mai vorbesc de cei care nici măcar nu-și dau seama de adevărata natură a ceea ce experimentează și/sau cu ce se confruntă.

Faptul de a nu ști ce a generat aceste blocaje energetice, aceste fragmentări de suflet îngreunează și mai mult procesul recuperării fragmentelor de suflet pierdute, lăsate în urmă sau la care am renunțat singuri pentru a putea supraviețui în continuare. Nu putem aborda ceea ce nu cunoaștem, ceea ce minții noastre umane nu-i este disponibil.

În regresiile hipnotice, de exemplu, este necesară intrarea în stare de hipnoză pentru a putea depăși barierele minții umane și a identifica problemele reale și cauzele care au dus la manifestarea lor. Dar și aici sunt multe situații în care starea de hipnoză nu poate fi atinsă sau cel care inițiază hipnoza să nu fie suficient de antrenat pentru a face față situațiilor care pot apărea în timpul ședinței de hipnoză. Riscurile nu sunt de neglijat în această tentativă de descoperire a cauzelor care stau la baza disfuncționalităților din viața noastră.

Nici prin meditație nu este foarte ușor de făcut acest lucru și este nevoie de o practică solidă și îndelungată pentru a putea accesa aceste informații. Am tot căutat să găsesc o modalitate cât mai accesibilă tuturor celor care doresc cu adevărat să-și rezolve problemele emoționale nerezolvate în scopul de a putea să-și recupereze fragmentele de suflet dislocate.

Și pentru că cine caută găsește, a venit către mine o metodă foarte simplă și accesibilă oricărui căutător sincer și onest care dorește cu adevărat să-și rezolve problemele emoționale nerezolvate pentru a-și putea reîntregi sufletul, a se împuternici astfel pe sine și a merge mai departe pe calea sa.

Metoda este foarte simplă și poate fi aplicată în condiții de siguranță pentru că ea se află sub supravegherea directă a Sinelui nostru Mai Înalt și aduce la rezolvare numai acele amintiri din trecut pe care suntem pregătiți și capabili să le rezolvăm potrivit nivelului de dezvoltare spirituală/emoțională a fiecăruia dintre noi în momentul actual.

Care este diferența dintre această metodă și meditație sau regresia hipnotică? Pentru a putea accesa aceste amintiri prin meditație, după cum am spus este necesară o practică îndelungată și solidă a meditației, lucru cu care nu se pot lăuda prea mulți. În ceea ce privește regresia hipnotică este necesară prezența unui profesionist în hipnoză pentru că altfel există pericolul accesării unor amintiri pentru care nu suntem pregătiți și/sau capabili să le rezolvăm, ceea ce în loc să ajute mai mult dăunează.

Am experimentat eu însămi această metodă și pot spune că este foarte simplă, accesibilă și chiar ușor de dus. În plus, o putem aplica ori de câte ori simțim că ar fi ceva ce avem de rezolvat fără a fi nevoie să apelăm la altcineva sau să trecem prin tot felul de proceduri anevoioase.

În ce constă metoda. Este o metodă în 3 pași, foarte asemănătoare meditației; aș spune că este chiar o formă de meditație ghidată.

Primul pas are drept scop golirea minții. O minte agitată nu permite aducerea la suprafață a unor amintiri atât de bine ascunse în subconștientul sau chiar inconștientul nostru. Deci, procedăm la golirea minții folosind respirația ca și la meditație sau vizualizând o imagine sau stare care ne relaxează.

Eu de exemplu îmi imaginez că sunt pe o pajiște unde se află o fântână arteziană imensă în care înoată peștișori de toate culorile și în care razele soarelui se reflectă în nenumărate culori, de jur împrejur se află animăluțe cum ar fi iepurași, căprioare dar și vulpi, lupi, urși care trăiesc toate într-o armonie desăvârșită. La marginea pajiștii se înalță maiestuos brazi și vântul suflă printre crengile lor dând naștere unei muzici care acompaniază trilurile păsărelelor care și-au găsit adăpost acolo. În depărtare se văd munții cu vârfurile pline de zăpadă, iar într-un alt colț al pajiștii se aude sunetul unei cascade care își rostogolește apele la vale.

Al doilea pas constă în numărarea în sens invers pornind de la 10 la 1 setând intenția ca atunci când ajungem la 1 să ne amintim și să rezolvăm toate amintirile ușor disponibile care au nevoie de rezolvare, vindecare și/sau eliberare. Atunci când numărăm invers ne ajutăm mintea mai înaltă să acceseze amintirile trecute, să le aducă la suprafață pentru vindecare.

Pentru că această metodă este aplicată sub supravegherea Sinelui nostru Mai Înalt, el va aduna fragmentele de suflet care sunt astfel recuperate și aduse înapoi în contopire cu sufletul nostru. Acest pas durează atâta timp cât simțim că ar fi necesar. Poate apărea și starea de alunecare în somn acolo unde recuperarea poate fi mai dificilă.

Ceea ce este extrem de important este să avem o intenție clară, puternică și să fim conștienți de faptul că totul se desfășoară sub supravegherea Sinelui nostru Mai Înalt și că tot ceea se întâmplă este pentru binele nostru cel mai înalt. De asemenea, că nu ne vor fi aduse spre rezolvare decât acele amintiri pentru rezolvarea cărora suntem pe deplin pregătiți.         

În momentul în care simțim că am rezolvat ceea ce aveam de rezolvat putem ieși din starea de relaxare, meditație și trece la ultimul pas care este foarte important și el și deloc de neglijat chiar dacă în timpul celui de-al doilea pas am alunecat în somn.

Al treilea pas are drept scop revenirea noastră în prezent, așa că vom începe să numărăm de la 1 la 10 cu intenția clară ca atunci când am ajuns la 10 suntem din nou în prezent. Chiar dacă suntem conștienți în timpul procesului de amintire, noi lucrăm cu nivelul subconștient al minții. Dacă nu inversăm modul amintire, putem rămâne în mod neintenționat în energia trecutului sau aduce în prezent acele amintiri de care dorim să ne detașăm.

Acum, este posibil să nu conștientizați foarte multe în timpul acestui proces sau să nu vă amintiți foarte multe dacă ați alunecat în somn. Ce este important să urmăriți sunt schimbările care pot să apară în viața voastră. Puteți descoperi că unele ”butoane” nu vă mai activează o anumită reacție de răspuns așa cum o făceau altădată.

De asemenea, s-ar putea ca în timpul în care sunteți în modul amintire să experimentați unele senzații fizice în anumite părți ale corpului cum ar fi furnicături, zvâcniri, senzații de cald sau rece numai în anumite zone ale corpului în timp ce în celelalte nu. Este semnul că emoțiile asupra cărora lucrați sunt eliberate, ele fiind stocate în acele zone ale corpului vostru. Puteți să vă dați seama astfel de natura emoției eliberate dacă știți care emoție ce organ/zonă a corpului fizic o afectează.

Dacă amintirile, emoțiile blocate au fost eliberate puteți observa că anumite probleme de ordin fizic dispar, cum ar fi alergiile, durerile într-o anumită zonă a corpului, dispar unele obiceiuri sau preferințe culinare, sunteți mai echilibrați și mai greu de scos din centrul vostru, reacționați în mod diferit la acei stimuli care altădată v-ar fi transformat într-o locomotivă cu aburi.

Ceea ce este important este să vă urmăriți comportamentul și schimbările care apar. După cum am precizat, eliberăm doar acele amintiri/emoții pentru care suntem pregătiți la un moment dat la nivelul la care suntem pregătiți să facem față, pentru că o amintire/emoție poate fi atât de profundă încât să fie nevoie de mai multe ședințe de acest tip ca să le putem elibera integral.

Repetarea acestei metode ajută la recuperarea fragmentelor de suflet mai mult decât ne putem imagina, dar, repet, importantă este determinarea și perseverența noastră pentru că oricât de mult ar dori să ne ajute Sinele nostru Mai Înalt, el/ea trebuie să aibă pe cine ajuta. Oricum, acolo unde Sinele Mai Înalt consideră că a sosit momentul rezolvării acelor amintiri/emoții, sub o formă sau alta, ne va împinge de la spate să o facem.

Nu vă faceți probleme dacă nu vă amintiți ce ați eliberat/rezolvat pentru că nu asta este important. Ceea ce este cu adevărat important este să ne re-întregim sufletul pentru că asta este ceea ne împuternicește cel mai mult și ne dă voie să mergem mai departe.

Vă doresc mult succes și să vă servească și vouă așa cum mi-a servit și îmi servește și mie.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.