vineri, 11 august 2017

Actualizare 11 August 2017


Această actualizare va fi una foarte scurtă, pentru că vreau doar să atrag atenția asupra unui fapt care ar putea fi interpretat în multe feluri și chiar nu este cazul. Am observat acest lucru manifestându-se în ultimele zile, dar nu am vrut să scriu despre el tocmai pentru a nu da naștere la și mai multe tensiuni într-o perioadă în care avem și așa prea multe.

M-am consultat și cu un reprezentant al părții masculine, o persoană bine trezită, care mi-a confirmat că nu mă înșel și observațiile mele nu sunt deplasate sau neadevărate. Ei bine, despre ce este vorba. Ceea ce am observat în ultimele zile este că bărbații par a avea unele probleme la nivel mental, adică un fel de blocaj la acest nivel care îi împiedică să fie prezenți și să înțeleagă unele lucruri pe care altădată nu aveau nici o problemă să le înțeleagă și aplice.

Rămân fixați pe câte o idee și mintea lor le blochează cumva înțelegerea la un nivel mai profund a situației sau subiectului discutat. Reacțiile lor sunt fie robotice, fie explozive, lucru care nu s-a manifestat până acum atât de puternic și de evident. Dimpotrivă. Este vorba într-adevăr, de o actualizare a mentalului masculin ceea ce îi scoate pentru o perioadă din ”funcționarea normală”.

Dacă aveți senzația că aveți în față o carcasă în care nu locuiește nimeni, s-ar putea să nu fiți prea departe de adevăr, pentru că ”cel vechi” a plecat/pleacă, în timp ce ”cel nou” nu s-a instalat încă. Fizic, par a funcționa, deși și aici mulți întâmpină greutăți, dar la nivel de rațiune, mental, mai greu. Să nu uităm că mentalul include și sistemul nervos care transmite comenzile către diferitele părți ale corpului nostru fizic.

Dacă până acum s-a insistat pe actualizarea aspectului feminin, acum se lucrează mai mult pe actualizarea aspectului masculin, iar această actualizare are nevoie să fie recunoscută, acceptată și onorată. Este nevoie să dăm cu toții dovadă de înțelepciune și iubire și să recunoaștem că ”la fiecare îi vine rândul” și abordarea înțeleaptă a situației este ”mâna de ajutor” pe care să ne-o dăm unii altora.

O femeie trezită va recunoaște ”simptomele” și pentru că și noi, femeile, trecem periodic prin astfel de actualizări, putem înțelege cu ce se confruntă acum aspectul masculin. Ba mai mult, pentru ei este mai greu pentru că ei nu sunt obișnuiți cu acea slăbiciune pe care o femeie o simte în fiecare lună în timpul menstruației. Noi ne-am obișnuit să acceptăm că nu suntem tot timpul pe val, în timp ce pentru bărbați acest lucru a fost, și mai este, considerat o mare lipsă/dezavantaj.

Acum, acolo unde există situații conflictuale în relații, această stare poate amplifica conflictele pentru că bărbatul se poate încăpățâna să nu-și recunoască starea de slăbiciune și fie să se epuizeze fizic și energetic, fie să încerce să mascheze această stare prin reacții mai violente. Dacă însă va simți în jurul lui măcar un câmp de neutralitate dacă nu de iubire, se va putea relaxa în schimbarea prin care trece și unii chiar să o conștientizeze.

În orice caz, este deosebit de înțelept să amânați o discuție în contradictoriu în legătură această situație pentru un moment mai propice, pentru că multe lucruri din care le-ați putea spune nu penetrează filtrul mental pe care se lucrează în aceste momente și nu veți face altceva decât să tensionați și mai mult situația, cu rezultate nedorite în unele cazuri.

Dacă observați că soțul, fiul, tatăl, colegul, vecinul, orice bărbat, trece printr-o astfel de situație, rămâneți neimplicate emoțional și dacă simțiți că nu puteți trimite iubire, rămâneți măcar în starea de neutralitate, adică lipsită de judecată, și de compasiune. Avem de evoluat împreună și nu uitați, dacă în această viață aveți un corp fizic, emoțional, mental feminin, într-o alta ați avut, sau veți avea, unul masculin.

Nu uitați că, indiferent de situație, răspunsul este întotdeauna, IUBIREA!

Vă doresc tuturor o zi minunată, plină de magie, înțelepciune și o fericită anticipare!

Munay,

Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.