miercuri, 23 august 2017

Actualizare 23 August 2017

 

Iată-ne trecuți și de Eclipsa de Soare și de Luna Nouă și suntem tot aici, tot Noi, dar poate puțin mai liniștiți și mai calmi. Unii puțin dezamăgiți pentru că și-au pus speranța în ceva exterior lor, alții bucuroși că a trecut și asta și că ne putem bucura de câteva zile de integrare în care să investigăm ce este nou în noi, ce a plecat, ce a venit, să ne cunoaștem noile aspecte care s-au folosit de acest moment energetic pentru a se prezenta.

Am spus de nenumărate ori și voi continua să spun că așa cum ploaia de afară nu vă udă atunci când sunteți în casă, nici energiile aduse de orice eveniment cosmic nu vă afectează atâta timp cât vă aflați într-o cutiuță a credințelor cu toate ușile și geamurile închise. Așa că, nu vă temeți, sunteți în siguranță. Sau, cine știe, poate că nu 😊

Ceea ce am observat este că aceste energii mai înalte și/sau foarte înalte care afectează planeta, îi afectează pe toți oamenii și totuși parcă mai mult pe cei care nu le conștientizează sau nu vor să o facă. Oare de ce asta? Imaginați-vă o țeavă de scurgere a apei de la chiuvetă să zicem. Dacă acea țeavă este relativ curată și întreținută, adică curățată din când în când, ea nu se înfundă și apa va curge cu ușurință prin ea.

Dacă nu, la un moment dat ea se înfundă și apa nu se mai poate scurge, ci rămâne adunată toată în chiuvetă, ba mai poate scoate și unele mizerii adunate în țeavă la suprafață. Atunci este nevoie să folosiți fie un dizolvant de grăsimi, fie tradiționala pompă de desfundat, fie să scoateți apa din chiuvetă și să desfaceți țeava, în cazul în care nu crapă de la sine.

Imaginați-vă că exact așa este și sistemul nostru de chakre, coloana noastră de chakre, prin care circulă toate energiile. Dacă această coloană a chakrelor o menținem curată, ne curățăm chakrele în mod regulat și temeinic, energiile fie că sunt aduse de vreun eveniment cosmic sau nu, curg liniștit și frumos și își fac treaba pe care o au de făcut.

Dacă însă nici măcar nu avem habar că avem această coloană de chakre energetice sau deși știm că o avem, o tratăm cu indiferență, ne aflăm în exact situația țevii înfundate de la chiuveta din bucătărie. Acolo unde energia va întâlni blocaje, va forța pentru a sparge blocajul care stă în drumul ei, pentru că ea știe ce are de făcut și nu stă la taclale sau târguială.

Cum se manifestă aceste blocaje? Cel mai evident ca boală în corpul fizic. Dacă studiați puțin sistemul chakrelor de la nivelul corpului fizic, veți vedea că ele se află în imediata apropiere a glandelor sistemului endocrin. Întâmplare? 😊 Pentru populația numită vestică, aceste noțiuni de chakre, meridiane sau nadisuri, câmp auric sau aură, sunt basme, povești, aiureli ale esticilor – indieni, chinezi, asiaticilor în general.

Interesant este că totuși aceste popoare asiatice care practică aceste tehnici de curățare energetică sunt mult mai sănătoase și nu se confruntă cu atât de multe boli ca frații lor vestici care nu o fac. Întâmplare? Eu zic să vă mai gândiți puțin înainte de a afirma acest lucru. Da, este nevoie ca aceste tehnici să fie practicate aproape zilnic și comozilor vestici nu le este la îndemână să o facă decât atunci când sănătatea lor este afectată și mulți nici atunci.

Ce am mai observat, energetic vorbind, este că foarte mulți dintre vesticii care au îmbrățișat aceste tehnici energetice și le practică, și aici mă refer la modul în care se ocupă de propriul lor sistem de chakre, au pus un accent foarte mare, aproape exclusiv pe chakrele din partea de sus a corpului care sunt bine întreținute, în timp ce pe cele din partea de mijloc și jos a corpului le-au lăsat în ”plata domnului” cum se spune.

De ce asta? Pentru că judecata asta bazată pe inferior și superior ne mănâncă zilele și sănătatea, la propriu. Păi dragilor, dacă țeava de scurgere de la bucătărie s-a înfundat undeva în pivniță, nu mergeți și acolo să o desfundați? O lăsați așa înfundată pentru că este inferioară? Mă cam îndoiesc 😊

Chakrele din partea de jos a corpului nostru ne asigură legătura cu pământul, împământarea noastră se face prin ele. Dacă aceste chakre nu sunt curate și nu sunt viguroase, funcționând la deplina lor capacitate, împământarea noastră este disfuncțională și degeaba tot încercăm, mental, să ne împământăm că energetic nu se realizează.

Chakrele din partea de jos a corpului nostru sunt asemenea rădăcinilor unui copac. Cu cât acestea sunt mai bine înfipte în pământ, cu atât copacul este mai rezistent în fața furtunilor și vânturilor puternice care trec peste el. Repetăm, de multe ori ca papagalii, că suntem aici ca să aducem și împământăm Spiritul în materie. Și așa și este, dar dacă tu nu ai baza împământată cum împământezi? Eu nu am văzut încă copac fără rădăcini, voi?

Mi-aduc aminte când mi-am început călătoria în acest domeniu energetic și am fost ghidată să mă familiarizez cu sistemul chakrelor, cu funcționarea și rolul lor, și am început să le citesc denumirea în limba indiană, am fost dezolată: cum va reține mintea mea aceste denumiri și toate chestiile alea ciudate legate de ele? Da, mintea are nevoie să fie antrenată pentru că este cam leneșă și comodă uneori și nici nu este dornică de cunoștințe noi, este cam auto-suficientă cum s-ar spune.

Am lucrat ceva vreme cu ele, am început să practic qigong pentru că după cum vă spuneam și meridianele, nadisurile noastre – care sunt asemănătoare venelor, arterelor, capilarelor prin care circulă sângele și au același rol, dar pentru energie – au nevoie de curățare și mi-am făcut o practică din curățarea sistematică a sistemului de chakre. A fost o senzație uimitoare când mi-am simțit pentru prima dată chakrele și rotirea lor.

Atunci când îți cunoști/simți sistemul energetic este mult mai ușor să știi unde este o problemă, de unde vine și ce ai de făcut pentru a o elimina/echilibra. De ce? Pentru că știm că problemele din fizic își au rădăcina într-un dezechilibru la nivel energetic.

Dragii mei, vom mai sta mult și bine pe Pământ, pentru că de-asta am venit. Faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă cunoaște pe voi înșivă la toate nivelele și în toate aspectele pentru a vă face această ședere cât mai confortabilă și mai plină de bucurie, pentru că nu o poate face nimeni altcineva pentru voi. Așa cum se spune ”cum îți așterni, așa dormi” care este un mare adevăr.

Vă doresc tuturor o zi minunată, plină de bucurie, magie și de o fericită anticipare!

Munay,


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.