sâmbătă, 13 octombrie 2018

Răspunsuri partea a șaptea – Consiliul


Prin Ronald Head

Dragă Consiliu, presupun că întrebarea mea este de o natură destul de simplă. Totuși, pentru unii poate fi o adevărată provocare. Mă întreb ”de ce atât de mulți oameni se simt nesiguri în legătură cu anumite aspecte ale lor înșiși? La rândul lor, acestea pot varia de la trăsături corporale mici sau majore până la unele ceva mai intangibile, nu foarte diferit de totala lipsă a iubirii de sine, aparent fără nici un motiv”. Are întotdeauna legătură cu viețile anterioare sau cu karma sau poate fi altceva, un motiv cu mult mai profund? Dacă această întrebare a fost pusă deja, vă rog să știți că îmi pare foarte rău.

Vă rugăm, dragilor, să nu vă scuzați niciodată pentru că v-ați lăsat conduși de curiozitate în legătură cu aceste subiecte. Răspundem la aceleași întrebări folosind cuvinte diferite, metafore diferite, abordări diferite tot timpul. Ceea ce poate ajunge la unul, poate că nu poate ajunge la un altul. Și întotdeauna sunt cei care vin să învețe cine sunt, în această viață, pentru care aceste subiecte sunt noi. De asemenea, cel ce citește sau aude ceva a doua sau a treia oară nu este cel/cea care a fost când a auzit aceste învățături pentru prima dată. Dacă cineva ține cont de acest lucru și rămâne deschis, va avea întotdeauna ceva în plus de câștigat. Într-unul din sistemele voastre spirituale care este de multă vreme pe planeta voastră, sunteți învățați că ”Ferice de cel ce pune o întrebare”. Se spune așa pentru că acea persoană tocmai a solicitat o învățătură și a făcut ca o învățătură sacră să fie disponibilă.

Acum, această întrebare este foarte profundă prin faptul că răspunsul poate avea mai multe răspunsuri diferite ca nivel, dar un singur răspuns în esență. Este o întrebare pe care, după cum am spus, am abordat-o de mai multe ori.

O lipsă a valorării de sine poate fi declanșată de un eveniment sau evenimente de la începutul vieții cuiva. Chiar și atunci când este așa, va fi aproape întotdeauna vorba de activarea sentimentelor și reacțiilor aduse din alte vieți. Și chiar și asta are, în esența ei, o credință bine înrădăcinată și sentimentele care o însoțesc. Este, de fapt, principala cauză pentru cea mai mare parte a mizeriei, fricii, suferinței și tratamentului nesănătos al propriului vostru sine și a altora în lumea voastră. Este efectul final al celei mai mari minciuni pe care timp de mii de ani ați fost învățați să o credeți.

Dați-ne voie să răspundem mai întâi problemei de ”suprafață”. Ați fost cu grijă învățați să vă comparați cu alții. El este mai puternic. Ea este mai drăguță. Ei sunt mai deștepți. Nu se termină niciodată. Acea voce interioară din capul vostru nu va tăcea niciodată. Crede că ea este cea care controlează. Crede că ea știe mai bine. Așa a fost foarte multă vreme. Dar aici aveți adevărul. Este o mincinoasă. Tot ceea ce ea crede se bazează pe o premisă falsă pe care o să v-o explicăm mai jos. Singura persoană cu care trebuie să vă comparați este acel/acea voi care ați fost. Orice altceva este contraproductiv.

Individualitatea este foarte folositoare până la un punct. Ea îi dă voie omenirii să experimenteze simultan miliarde de momente diferite sau aspecte ale momentului. Dacă ați fi o singură conștiință în loc de miliarde de conștiințe separate, ar fi uimitor.

Aici a fost introdusă și încurajată minciuna. Voi SUNTEȚI o singură conștiință. Aveți capacitatea de a experimenta separarea, dar acea stare nu este reală. Voi sunteți una.

Acum … problema. Voi aveți și capacitatea de a experimenta separarea de TOT, Creator, Dumnezeu, oricum ați vrea să-i spuneți. Chiar și propriul vostru intelect poate înțelege că dacă ACESTA este TOT Ceea Ce Este, nu este posibil să fiți separați de el și nu poate fi nici altceva sau altcineva. Dar ați fost învățați. Ați fost învățați imposibilitatea. Ați fost învățați rușinea. Ați fost învățați învinovățirea. Și pentru că ați ajuns să credeți aceste lucruri, suferiți de o lipsă de valorare de sine, de depresie, de anxietate. Unii dintre voi chiar credeți că a crede într-o unime care vă include și pe voi este un păcat.

Acum putem și vă spunem, frecvent, că voi sunteți ființe divine perfecte. Intelectual chiar acceptați acest lucru. Dar înțelegerea mentală pur și simplu nu se ”prinde” cum spuneți voi. Trebuie să priviți în interiorul vostru, mult dincolo de intelectul vostru. Găsiți locul în care SIMȚIȚI adevărul și minciunile. Găsiți locul în care gândul unimii voastre vă provoacă un fior interior, locul în care știți.

Chiar dacă faceți asta, va fi doar începutul. La urma urmei, aveți vieți de depășit. Dar să învățați să trăiți din acel loc o puteți face. De fapt, vă vom spune că odată ce cunoașteți adevărul, nu mai puteți să nu-l cunoașteți.

Acesta va fi un proces. Veți ști! Apoi nu veți ști. Și apoi veți ști din nou, poate pentru mai multă vreme. Și apoi iar nu veți ști. Înțelegeți în acest fel. Nu va fi ca și cum n-ați mai ști, ci aveți tendința de a aluneca înapoi într-o cunoaștere din ce în ce mai redusă. În cele din urmă, întregul neadevăr va fi cunoscut și eliberat.

V-ați bucura de niște vești bune? De ce apare acum această întrebare? Apare acum pentru că voi, voi-ul colectiv, sunteți pe punctul de a vă aminti. Așadar, când spunem voi-ul colectiv, ar fi bine pentru voi să vă includeți și pe voi în el. V-am spus de nenumărate ori că lumea voastră, și voi înșivă, se schimbă. Din ce în ce mai mulți dintre voi experimentați asta. Este imensă. Este minunată. Puneți-vă intenția să faceți parte din ea.

Vă mulțumim pentru întrebare. Fiți binecuvântați.

link catre articolul original

Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.