miercuri, 26 decembrie 2018

Înclinați-vă adânc în fața voastră


Jeshua prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni, frumoși copii ai omenirii,

Eu sunt Jeshua, fratele și prietenul vostru. Sunt alături de voi, vă țin de mână. Și eu am călătorit pe calea pe care sunteți voi acum și am cunoscut adâncurile disperării, tristețea intensă și nostalgia pentru Acasă. Eu vă cunosc din interior pentru că voi sunteți cei dragi mie, familia mea. Vă întâmpin cu bucurie aici și acum.

Voi sunteți purtătorii unei porunci sfinte: să răspândiți lumina Cerurilor și sentimentul iubirii de Acasă, aici pe Pământ. Și mai întâi de toate pentru voi înșivă, astfel încât să vă ușurați din interior sarcina prin iubire, blândețe și smerenie față de voi înșivă. Vă cerem să vă înclinați adânc în fața a cine voi sunteți pentru a da formă aici luminii sufletului vostru. Puteți face asta? Vă puteți împreuna mâinile în fața inimii voastre în prea-binecunoscutul salut Oriental (Namaste: ”Mă înclin în fața ta”) și să vă înclinați în fața voastră înșivă?  De ce vă cer asta? Pentru că voi nu vă înclinați în fața voastră, prea des sau de bunăvoie.

Să vă înclinați în fața voastră înșivă înseamnă să vă acceptați pe deplin așa cum sunteți acum – fiind în totalitate voi înșivă și dând drumul la orice altceva, ca într-o respirație blândă. Să fiți complet în moment este adevărata smerenie, dar asta nu este totul. În această smerenie, în înclinarea în fața voastră înșivă, se află o încredere că în voi se află sămânța perfectă a unei ființe care nu dorește decât să se deschidă, să înflorească și să crească. Ce hrănește acea sămânță a ființei, ce o face să explodeze în înflorire și creștere? Atenția voastră tăcută, aprecierea și hrănirea pe care i-o oferiți sunt cele care hrănesc cel mai mult această sămânță a ființei.

Faceți un pas în spate și vedeți-vă ca pe măreața și speciala ființă care voi sunteți. În interior, ajungeți la ea ținându-vă mâinile împreunate în admirație, ca și cum v-ați apropia de ceva minunat de prețios. S-ar putea să o vedeți sub forma unui copil, sau sămânța unei plante, sau poate că vedeți o reuniune de culori sau energii, dar ceea ce vedeți cu adevărat este, de fapt, ființa sufletului care voi sunteți.

Sufletul se trezește treptat prin vastele curente de timp și spațiu. Din suflet curg diferiți curenți care ating și vizitează Pământul și acestea sunt întrupările pe care voi le aveți pe Pământ. Din toate și din fiecare întrupare, sufletul ia ceva în sine însuși/însăși: experiențe, cunoaștere, înțelepciune și, totodată, durere și neînțelegere, iar sufletul trebuie să le digere pe toate astea. Sufletul se află într-un constant proces de transformare, de creștere, care devine și mai exuberant. Sămânța germinează și ceea ce răsare este o minunăție, o ființă de frumusețe și splendoare care crește infinit mai măreață în cosmos.

Prin creștere și înflorire, lumina se răspândește ca o manifestare unică pentru că nici un suflet nu este la fel. Fiecare suflet răspândește lumina universului, lumina lui Dumnezeu, într-un mod personal. Voi vă aflați acum într-una dintre multele întrupări ale sufletului vostru. Sunteți ca o rază de soare conectată la sufletul vostru și, pentru că sunteți conectați cu sufletul vostru, voi sunteți conectați și cu celelalte raze ale întrupărilor sufletului vostru.

În întruparea în care vă aflați acum, ceva special, ceva miraculos este pe cale să se întâmple: energia Pământului începe să se schimbe. Oamenii găsesc un acces  mai mare și mai bun la realitatea lor interioară și la sufletul lor. Vălul, așa cum îi spuneți voi, dintre cealaltă parte și viața de zi cu zi devine mai subțire și mai transparent. Oamenii caută și bâjbâie după înțeles și semnificație în viața lor. Pământul însăși, și sferele din jurul Pământului, se schimbă prin acea căutare astfel încât devin mai permeabile și mai accesibile vibrațiilor mai înalte și adevărurilor esențiale.

Voi sunteți cei care vor să absoarbă cu totul și să aducă pe Pământ acea cunoaștere a sufletului vostru și conectarea voastră cu Unul, care conectează toate sufletele. Sunteți însetați după această legătură și această viață este foarte potrivită pentru așa ceva. Viața pe Pământ, în întregul ei, dorește acum să se îndrepte către o vibrație diferită și să devină radiantă la nivelul sufletului cu ușurința, armonia și inspirația care o însoțește.

Voi sunteți recipientele, canalele pentru această nouă energie care se naște acum pe Pământ. Prin primirea energiei sufletului vostru, informația este eliberată și împreună cu acea eliberare vin adeseori încărcături emoționale din viețile anterioare – cum le spuneți voi – din alte întrupări, alte raze ale soarelui care este sufletul vostru. Acest lucru se întâmplă cu un motiv. Pe măsură ce vă obișnuiți cu aceste încărcături emoționale și în mod conștient le îndreptați și le transformați, aduceți pace sufletului vostru. Adeseori voi vedeți sufletul ca pe ceva mai mare decât mica voastră personalitate, dar adevărul este că sufletul învață și crește și începe să înflorească prin interacțiunea cu întrupările sale, cu voi. Așa că nu subestimați importanța întrupării voastre aici și acum pe Pământ. Voi faceți o diferență pentru sufletul vostru. Trăind cu deschidere și conștientizare și înclinându-vă în fața realității a cine sunteți voi, vă îmbogățiți sufletul la cel mai profund nivel.

Vreau să vă vorbesc acum despre acele emoții apăsătoare, durerea profundă și îndoielile, parte dintre ele născute în alte întrupări, care apar în voi în acest moment și, în mod simultan, în mulți alți oameni. Acest proces nu este doar un proces individual, el este unul colectiv, și, totodată, unul de mare importanță nu numai pentru voi, ci pentru întreaga conștiință colectivă de pe Pământ. El afectează și ființele non-umane și natura în general.

Voi sunteți un potențial transformator profund al vechii energii și uneori este nevoie să vă confruntați cu încărcături emoționale vechi și violente care vă derutează. Cu mintea voastră umană nici măcar nu vă puteți imagina, să nu mai vorbim de imaginea de ansamblu propriu zisă, tot ceea ce dorește să se elibereze în voi pentru a fi vindecat. Straturi foarte profunde de durere și de dor de casă ies acum la lumină, nu numai în voi, ci în același timp și în alții cu care sunteți conectați. Fie că vreți sau nu, fie că vă dați seama sau nu, voi nu sunteți o moașă doar pentru voi înșivă, ci în același timp pentru o întreagă mișcare care dorește să se manifeste în acest moment. Dar pentru a îndeplini rolul de moașă, este nevoie să dețineți puterea conștientizării de sine.

În același timp, face parte din cea mai profundă traumă de a fi om: să fii privat de puterea conștientizării de sine, să devii înstrăinat de cea mai profundă cunoaștere originară, de instinctul vostru pentru înțelepciune și adevăr. Profunda neputință care trăiește în oameni este cel mai mare obstacol al lor în a primi și transmite o nouă energie pe Pământ. Oamenii au devenit profund descurajați în încrederea lor în ei înșiși, așa că, simțiți pentru o clipă acea descurajare.

Simțiți ”nevoia” din voi înșivă de a fi hrăniți de surse exterioare, prin alți oameni și prin cunoașterea și înțelepciunea ”experților” ale căror răspunsuri par foarte sigure și bine fundamentate. Această nevoie joacă un rol și în relațiile voastre. Cât de des căutați recunoașterea în afara voastră înșivă pentru sentimentul de a vi se da voie să fiți aici? Atât de adânc este vidul interior în majoritatea oamenilor încât nici măcar nu sunt conștienți de constanta lor căutare pentru confirmare exterioară. Simțiți vidul în voi înșivă, este un semn de putere să fiți conștienți de acesta.

Imaginați-vă că sunteți o groapă în care cade cineva, o groapă singuratică înconjurată de ziduri gri, fără nici o posibilitate de conectare, siguranță și căldură. Aproape fiecare om de pe Pământ are un astfel de vid interior. Priviți acea figură care cade în voi; vedeți disperarea din ochii săi. Vedeți-o cum bâjbâie de jur împrejur și în jurul ei căutând ajutor exterior. De ce v-ați îndepărtat atât de mult de cunoașterea voastră interioară, de curajul și de tăria voastră interioară?

Răspunsul se află în istoria Pământului. A existat o interacțiune a puterii și a lipsei de putere. A existat, și există, o forță pe Pământ care nu vine din Lumină și care se hrănește cu durerea altora și se simte crescând prin putere și control. La nivel profund, cu toții ați fost afectați de această putere căreia i-ați putea spune ”rău” sau ”diabolic” în sensul că aceasta este o forță pe care o respingeți pentru că vrea să vă facă neînsemnați și slabi.

Puteți vedea acea putere și acea forță activă în trecut în politică, în religie – în toate sferele societății. Acea putere – și cerințele, prejudecățile și tabu-urile care o însoțesc – a ajuns să fie interiorizată în oamenii care au luat în ei acea energie și au început să gândească și să acționeze în același fel. Această forță întunecată de care vorbesc acum, face și ea parte din Dumnezeu, oricât de contrariant ar putea suna acest lucru. Este o parte care și-a pierdut calea, a devenit separată și căzută într-o gaură adâncă, unde lupta pentru putere pare a fi singura cale de ieșire. Înțelegeți că fiecare suflet, fiecare ființă vie a cunoscut în interiorul ei această luptă pentru putere și a și exercitat-o. Ați fost atât în rolul agresorului cât și în cel al victimei. Jocul dintre întuneric și lumină face parte din univers.

Acum este momentul schimbării. Jocul energiilor poate crea o spirală ascendentă sau una descendentă. Într-o spirală ascendentă întunericul și negativitatea pot deveni un motor al creșterii și au, prin urmare, un sens. Dar, într-o spirală descendentă, sensul lipsește, iar suferința și durerea pot arunca o umbră profundă care nu mai este productivă și aruncă un giulgiu înăbușitor asupra oamenilor. Acest lucru s-a întâmplat pe Pământ, dar acum este momentul ca spirala să fie inversată și să-i dăm un impuls ascendent. Pământul o cere, pentru că nu mai poate suporta giulgiul înăbușitor al negativității cu poluarea și sufocarea sa. Nici omenirea nu poate să mai suporte pentru că este mult prea multă suferință. Prin urmare, din foarte profundul interior al omenirii, sună chemarea pentru schimbare, vindecare și o întoarcere către lumină. Voi sunteți cei care ați auzit această chemare în ființa voastră, așa că, este important să vă dați seama cine sunteți și cu ce forțe și jocuri de putere aveți de-a face.  

Câteodată vă gândiți la asta cu o prea mare ușurință, iar alteori prea serios. O luați cu prea mare ușurință atunci când sunteți nerăbdători și vreți să vă forțați în lumină. Vreți să mergeți mai repede decât puteți face față. În acele momente nu vă înclinați în fața voastră înșivă, mai degrabă vă luptați cu voi înșivă, credeți că lucrurile este nevoie să fie diferite. În acele momente nu inima voastră vorbește, ci voința voastră care vorbește dintr-o nevoie de control și putere. Este nevoie să faceți un pas în spate și să luați în considerare amploarea procesului de vindecare prin care treceți. Abia atunci poate coborî adânc în ființa voastră până în miezul vostru și prin această coborâre să se întoarcă la lumină.

Pe de altă parte, uneori experimentați acest proces ca fiind prea împovărător. Sunteți amenințați să sucombați din cauza propriilor voastre sentimente de sufocare, o strângere în piept, disperare și singurătate aici pe Pământ. Acestea sunt momente în care eu și toți ghizii din jurul vostru vrem să fim foarte aproape de voi pentru a vă susține și dorim să vă spunem cât de dragi ne sunteți și cum vă puteți deschide luminii. Sufletul vostru este foarte aproape. Prin urmare, vi se cere să aveți respect pentru tot ceea ce trăiește în voi, chiar dacă multe sunt apăsătoare; să vedeți această viață ca pe una de vindecare și integrare și să-i dați voie procesului vostru interior să se desfășoare în ritmul potrivit pentru voi astfel încât să vă puteți menține în echilibru.

Înțelegeți cât de important este acest proces interior. Adeseori vă uitați la fața exterioară a vieții și la realizările pe care cineva le are în societate și la forma vizibilă pe care acestea o iau și care este atât de importantă în lumea voastră. Dar mult mai important este ceea ce se întâmplă în inima voastră, sentimentele voastre, în mintea voastră și vedeți dacă într-adevăr puteți crea spațiu în voi înșivă pentru acele încărcături și energii emoționale vechi – unele din vieți foarte îndepărtate – care doresc să iasă la lumină, aici și acum.

Adeseori voi ”mutați munții din loc”, dar pentru că rezultatele nu sunt imediat vizibile în exterior, vă gândiți la acest lucru cu prea mult dispreț. Onorați-vă pe voi înșivă, vedeți măreția a ceea ce faceți! Respectați-vă procesul interior. Și când devine prea apăsător, și acele încărcături emoționale vechi care ies la suprafață devin prea înăbușitoare, intrați în interiorul vostru, în miezul vostru. Simțiți acea putere eternă, nepieritoare și aduceți-vă aminte cine sunteți cu adevărat. Chiar dacă acum vă aflați pe Pământ într-un corp din carne și sânge, voi sunteți în realitate liberi – în totalitate liberi. Voi sunteți o ființă nelimitată de lumină, puteți fi peste tot și oriunde în același timp.

S-ar putea ca uneori să tânjiți după o altfel de lume și doriți să vă conectați cu tărâmurile interioare ale luminii din care veniți. Uneori, vă puteți retrage din această lume și vedea în adâncul vostru că nu aparțineți acestei lumi, în sensul că nu faceți parte din energiile apăsătoare care predomină aici. Acesta este modul în care voi intrați și ieșiți din această lume. Luați parte la ea, digerați și transformați vechile încărcături emoționale din vremurile trecute, dar vă puteți și retrage în lumina voastră, în libertatea și în felul vostru jucăuș de a fi. Vedeți cum voi sunteți o punte între întuneric și lumină. Acesta este adevăratul înțeles al faptului de a fi ființă umană.

Simțiți-vă măreția în a face acest lucru și asta este ceea ce vreau să subliniez astăzi. Voi sunteți învățătorii unor noi timpuri; voi construiți puntea. Recunoașteți-vă! Nu vă ascundeți în spatele unei modestii sau smerenii false sau nedrepte. Arătați-vă măreția! Arătați cine sunteți voi cu adevărat.

Lăsați lumina sufletului vostru să radieze chiar acum. Cu fiecare respirație, dați drumul și deveniți chiar și mai deschiși luminii sufletului vostru. Simțiți acel soare radiind. Simțiți cât de ușor devine să o faceți în acest loc unde sunteți adunați cu toții împreună. Această lumină nepieritoare este ceea ce voi sunteți. Acesta este motivul pentru care eu vă salut ca frați și surori; acesta este motivul pentru care eu cred în voi ca făuritori de drumuri pentru o nouă eră pe Pământ.   

Vă mulțumesc foarte mult pentru atenția voastră.

Jeshua

©Pamela Kribbe

link catre articolul original


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.