miercuri, 10 aprilie 2019

Meditație și Rugăciune – Consiliul


Prin Ronald Head

Ne-a fost trimisă o întrebare cu privire la meditație și rugăciune. Ne place foarte mult ideea de rugăciune ca fiind vorbirea cu spiritul, iar meditația fiind ascultarea spiritului. Vom aborda ambele aspecte în răspunsul nostru. Dar cel care pune întrebarea vrea să știe cui să i se adreseze și vom vorbi și despre acest lucru. Întrebarea o aveți mai jos:

”Cu cine ar trebui să încercăm să vorbim în timpul meditației pentru ghidare? Cu ghizii noștri spirituali, cu arhanghelii, cu sinele mai înalte sau cu Sursa (Tot Ceea Ce Este)?”

Rugăciunea/Vorbirea

Haideți să ne uităm mai întâi la modul în care ați fost învățați să vă rugați. Vi s-a spus că sunteți păcătoși, nevrednici în ochii Divinului. Chiar și cea mai bună viață pe care o puteți duce nu vă va face acceptabili. Numai urmarea unor anumite învățături vă va salva de la nesfârșita suferință și pedeapsă. Chiar dacă vă rugați direct Creatorului vostru, voi, atât de netrebnici fiind, trebuie să vă apropiați cu frică și implorare.

Nu vom discuta de ce ați fost învățați aceste idei și s-ar putea să vă jignim pe unii dintre voi. Dar, nu puteți vedea lipsa de coerență dintre aceste lucruri și ”Dumnezeu este iubire?” Cum se potrivește cu ”făcuți după chipul lui Dumnezeu?” sau cu ”Dumnezeu este în tot și în toate?”

Încotro ne îndreptăm cu asta? Voi sunteți făcuți după chipul lui Dumnezeu. Dumnezeu este peste tot. Dumnezeu a făcut tot ceea ce voi puteți vedea. Dumnezeu este în toate acestea. Prin urmare, dragii mei prieteni, totul este divin. Totul este sfânt. Nu există nici un lucru viu, ființă vie care să nu întrunească aceste calități mai mult decât cuprinzătoare.

Este rezonabil să spunem, nu-i așa, că o persoană care se adresează spiritului indicând o anumită dorință sau nevoie ar putea să nu-i încalce limitele prin a înceta să cerșească? Cum au reacționat părinții voștri atunci când ați cerut ceea ce v-ați dorit? V-ați imagina că un discurs motivator ar fi mai bine acceptat?

Acum, NU spunem că un tip bătrân cu barbă aflat pe un nor este ofensat de milogeala voastră. Încercăm să vă îndreptăm spre punctul în care puteți accepta puterea care, de fapt, sunteți voi. Unii dintre cei mai eficienți și puternici vindecători au învățat că ei pot comanda vindecarea. Până în prezent, nici unul dintre ei nu a fost lovit de fulgere.

Nu sunteți supuși capriciilor universului. Sunteți participanți la energia și puterea sa, co-creatori.

Meditația/Ascultarea

Atunci când spunem că meditația este ascultare, în nici un caz nu spunem că cineva nu ar trebui să adreseze gânduri Divinului în aceste momente. Ar fi mai bine înțelese ca momente de rugăciune în timpul perioadelor de meditație.

Când spunem că cineva ascultă în timpul meditației, nu spunem că cineva ar trebui să se aștepte să audă o voce tunătoare care să-i vorbească din înalt. Sunt nespus de multe metode de meditație. Toate sunt concepute pentru a pune practicantul în contact cu câmpul de energie întotdeauna prezent care este universul în care voi trăiți. De fapt, puteți auzi o voce.  Dar este mult mai probabil că veți dezvolta un sentiment mai extins, o mai mare înțelegere și un mod mult schimbat de a privi și trata viața. Veți învăța multe moduri de a asculta care nu au nimic de-a face cu urechile.

”Cu cine ar trebui să încercăm să vorbim?”

Ați menționat ghizii, arhanghelii, sinele mai înalte și Sursa. Cu cine vă simțiți mai conectați pe moment? Ce vă face să vă simțiți confortabil? Vă imaginați că atunci când vorbiți cu ghizii voștri Sursa nu știe ceea ce spuneți chiar înainte ca gândurile voastre să fie pe deplin formate? Vă imaginați că oricare dintre aceștia nu are capacitatea de a vă auzi pe voi și pe oricare altul și că nu este nevoie să acorde prioritate atenției sau răspunsului lor? Ei nu au nevoie de așa ceva, pentru că ei sunt nelimitați.

Ei sunt conectați cu totul peste tot, întotdeauna. Și voi aveți aceleași conexiuni. Ei știu asta. Voi nu. Dar pe măsură ce conștiința voastră se expansionează, veți începe să vă amintiți aceste conexiuni.

Așa că, vorbiți cu ghizii voștri. Vorbiți cu îngerii. Învățați să fiți în termeni foarte apropiați mai ales cu propriul vostru sine divin. Vorbiți cu Sursa. Nu o puteți face în mod greșit. Nu o puteți face în mod greșit. Dar noi spunem că asta este o familie. Nu vă adresați vreunui superior (în propria lor minte) uman. Cei cărora vă veți adresa vă iubesc necondiționat. Examinați ce înseamnă asta ... necondiționat. Înseamnă indiferent de ceea ce ați făcut, spus, gândit sau simțit. Nu există dacă și nici dar. Sunteți iubiți. Veți fi onorați și serviți.

Ascultați cu inimile.

Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.