luni, 15 aprilie 2019

Omul Rănit


Maria Magdalena prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni ai luminii, eu sunt Maria Magdalena.

Vă cunosc – vă cunosc calea – știu cine sunteți. Suntem profund conectați unii cu ceilalți; legăturile dintre noi s-au stabilit cu multe secole în urmă. Suntem conectați unii cu ceilalți ca o mare familie, iar legătura nu este una a minții, ci prin inimă. Trece nu numai prin cunoașterea personală a unuia cu celălalt, este mai profundă de atât. Este o energie de grup care ne conectează – noi suntem o familie.

Trăiți într-un moment semnificativ. Ați fost pe Pământ deja de multe ori și ați trecut prin multe în toate acele vieți omenești. Ceea ce accelerează acum dezvoltarea inimii voastre este că, în acest moment, schimbarea în conștiință devine tot mai împământată și mai vie în inimile și în sufletele oamenilor. În inima voastră trăiește o speranță, o dorință și, totodată, amintirea unei promisiuni pe care ați purtat-o cu voi de-a lungul multor vieți.

Voi doriți să aduceți o conștiință născută din inimă pe Pământ și prin acest proces și voi începeți să înfloriți. Doriți să vă conectați cu sufletul vostru în timp ce sunteți pe Pământ. Doriți să vă lăsați lumina să radieze astfel încât să deveniți o ființă umană eliberată de frică, cineva care îndrăznește să stea pe deplin în propria sa lumină. În acest fel, voi iluminați și lumea. Lumina voastră are un efect inspirator, plin de speranță asupra altora.

Dar primul și cel mai mare pas al vostru este să recunoașteți lumina din voi înșivă și să vă conectați cu sufletul vostru. Este un pas care necesită toată atenția și devotamentul vostru. Voi, cei care sunteți conectați cu mine, sunteți cu toții încurajați să călătoriți pe această cale, să vă conectați cu sufletul vostru, originea voastră divină și de acolo să trăiți o viață inspirată. Acest lucru devine din ce în ce mai posibil pe Pământ. Vibrația atmosferei Pământului se schimbă.

Deși încă mai există multă dezordine și haos, iar în mulți oameni mai există multă durere emoțională și confuzie, semințele noului au fost deja semănate – și voi sunteți acele semințe. Voi ați ales deja: voi doriți să vă urmați vocea inimii voastre, vocea sufletului vostru. Dar, înainte de a putea face acest lucru, înainte de a putea experimenta bucuria adevăratei libertăți, adeseori vă întâlniți cu vechile blocaje: părți apăsătoare ale voastre înșivă care vă blochează temporar vederea propriei voastre lumini.

Atunci când trăiești într-un corp de femeie, este probabil ca blocajele tale să aibă de-a face cu durerea colectivă feminină; cu ceea ce psihicul feminin a experimentat în multele secole trecute și pe care o mai experimentează și astăzi. Mai există încă locuri pe Pământ în care energia feminină nu este respectată și este chiar suprimată cu violență. Atunci când vă întrupați ca femeie, voi pășiți cu un picior în acea istorie, în acea energie colectivă a trecutului, la care și voi ați participat de-a lungul mai multor vieți. Intenția este ca voi să experimentați din nou acea energie astfel încât să o puteți vindeca prin vindecarea voastră interioară în primul rând.

În esență, se pune problema faptului că femeile au luat în ele un profund sentiment de nevrednicie din trecut. Ele au fost privite în mod în mod consecvent – și pentru multă vreme – ca cetățeni de mâna a doua, ca persoane mai puțin valoroase. Nu s-au putut potrivi cu modul masculin de gândire așa că, au fost considerate sexul mai slab. Cu toate acestea, adevăratele lor talente se află în zona intuiției și a capacității de a se conecta, capacitatea de a percepe în profunzime esența lucrurilor, dar empatia lor a fost respinsă și redusă la ideea că femeile sunt emoționale, impulsive și incapabile să privească lucrurile în mod rațional.

Atât în învățăturile religioase cât și în multe viziuni filozofice, femeile au fost devalorizate. Iar acest lucru s-a întâmplat, desigur, nu numai prin cuvinte, ci și prin fapte: a existat atât de multă violență sexuală care le-a afectat profund pe femei. Atunci când ai fost vătămată în sexualitatea ta – umilită, brutalizată – acest lucru lasă urme adânci în mintea ta și în corpul tău emoțional.

Puteți vorbi astfel despre o rană colectivă în conștiința feminină, de un sentiment de neputință și, așa cum am spus, de un sentiment de inferioritate sau nevrednicie. Vreau să vă încurajez să vă uitați la această rană într-un mod cât mai plin de compasiune posibil. Există durere în voi, ca în toate femeile, și există, de asemenea, furie și resentimente. Numai privindu-vă cu compasiune puteți pătrunde în miezul durerii și, în același timp, în inima puterii voastre.

Fie că sunteți bărbat sau femeie, vreau să vă încurajez să vă îndreptați atenția către zona pântecelui vostru, iar respirația vă poate ajuta să faceți acest lucru. Respirând conștient în pântecele vostru, vă întoarceți în mod automat atenția spre partea de jos a trunchiului vostru. Umpleți-vă pântecele cu o conștientizare blândă. Imaginați-vă că pântecele vostru este umplut cu lumina voastră. Atenția blândă nu este altceva decât lumină, deschidere, întâmpinare, spunând ”da”.

Stabiliți dacă în zona pântecelui vostru trăiește o femeie rănită, și încurajez atât bărbații cât și femeile să facă acest lucru. S-ar putea să vedeți imaginea unei femei rănite, deși s-ar putea să apară o imagine diferită care, indirect, să indice același lucru. De exemplu, în mulți oameni, atât bărbați cât și femei, există o lipsă de încredere în propria lor energie feminină: în sensibilitatea, în intuiția, în abilitatea voastră de a simți. Adeseori alungați această abilitate, vă adaptați la modul de gândire mai masculin care este în jurul vostru și astfel vă interziceți singuri accesul la o sursă mai profundă de înțelepciune.

Vă cer să-i întindeți acum o mână femeii rănite din voi, deși poate să vă apară și sub forma unei fete. Imaginați-vă că o chemați la voi și că priviți în ochii ei. Și pentru că îmbrățișați pe deplin cine este ea, se simte văzută și deja parțial vindecată. Respirați lumină în ea, știind că ea poartă poveri care sunt cu mult mai vechi decât această viață. Ați avut vieți anterioare; faceți parte din omenire și datorită acestui lucru aveți în voi ceva și din energia sa colectivă. Este important ca femeia rănită din voi să vă vadă și să vă simtă prezența.

Dar atunci cine sunteți voi? Sunteți sufletul vostru și, ca sufletul vostru, sunteți direct conectați cu Dumnezeu, Sursa, Originea. Nimic nu este atât de puternic ca prezența sufletului vostru. Durerea și suferința acumulată în trecut poate părea mare, dar totuși nu poate rezista luminii voastre vii din prezent. Fiți plini de încredere – puteți vindeca singuri. Aduceți lumină în zona pântecelui vostru și simțiți puterea femeii voastre interioare: înțelepciunea ei, iubirea ei, cunoașterea ei interioară. Ea are voie să fie; este binevenită pe Pământ, așa că întâmpinați-o cu bucurie. Și oferiți-i ceva frumos: o floare sau un alt dar care vă vine în minte.

Vă cer să-i acordați acestei imagini feminine un moment de pauză, astfel încât să ne putem îndrepta către celălalt pol, cel al energiei masculine. În trecut, energia feminină a fost desconsiderată, greșit înțeleasă, iar acest lucru i-a afectat și pe bărbați în ființa lor. Adeseori li s-a cerut să dezvolte o energie masculină unilaterală și bidimensională care era focalizată pe controlul asupra lor înșiși, a vieții și, în cele din urmă, a altora. Ei au fost mai mult sau mai puțin îndepărtați de inima lor, de sentimentele lor. Ca bărbat, trebuia să fiți puternic și să vă alăturați ideilor și regulilor existente.

Cât de mulți bărbați au murit pe câmpurile de luptă în nesfârșitul număr de războaie care au avut loc? Aceste războaie au fost adeseori inițiate de lupta dintre bărbați pentru puterea masculină. Dar între aceste victime au existat și bărbați sensibili, și bărbați homosexuali, care nu puteau găsi în ei imaginea masculină obișnuită care a existat pentru atât de multă vreme. Deci, la bărbați a existat o rănire profundă a capacității lor de a iubi profund, de a fi autentic, vulnerabil, deschis, care sunt condiții necesare pentru o intimitate reală în relații. Această capacitate a fost descurajată. Așa că și bărbații sunt victime ale acestei istorii dureroase care are legătură doar cu controlul și guvernarea.

Dar, de unde provine această nevoie? Ea vine din frică, din lipsa de iubire. A devenit o energie masculină ieșită de sub control care și-a pierdut legătura cu Unul. Frica a terorizat ambele sexe. Dar în aceste zile și această eră ceva se va schimba. Există o dorință, atât în bărbați cât și în femei, pentru o legătură profundă.

Vă cer să vă conectați acum cu energia masculină din voi înșivă și să priviți în inima voastră să vedeți dacă puteți găsi un bărbat, sau băiat, rănit care să reflecte propria voastră energie masculină. Acel bărbat a devenit blocat în zona inimii. Ceea ce se aplică aici femeilor este că a devenit din ce în ce mai greu să-și accepte propria lor energie masculină, pentru că ele au asociat această energie cu o energie patronatoare, misogină.

Dar să știți că energia masculină în adevărata sa formă este la fel de iubitoare ca energia feminină. Mai exact, ca femeie, adevărata energie masculină vă poate da putere. Prin urmare, este important nu numai pentru bărbați, ci și pentru femei, să-și vindece energia masculină rănită din ei înșiși. Vedeți dacă-i puteți întinde mâna propriei voastre energii masculine și priviți direct în ochii ei.

În acest moment în inimile multor oameni se dezvoltă o sensibilitate crescândă față de suferința pe care o vedeți în jurul vostru în lume. Există totodată și o dorință de conectare cu voi înșivă care este mai profundă decât înainte și un dor de relații autentice cu ceilalți. Mai exact, în realizarea acelei dorințe vă întâlniți cu bărbatul rănit și cu femeia rănită din voi înșivă. Această rănire poate duce, mai ales în relații, la neînțelegeri.

Este important să vă dați seama că voi, fiecare dintre voi, purtați în voi înșivă o sursă a abundenței. Voi dețineți atât energii feminine cât și masculine și le puteți vindeca pe amândouă. Sunteți compleți – sunteți întregi. Chiar dacă purtați poverile trecutului, există o forță inepuizabilă în voi: o putere blândă, o forță curajoasă. Îmbrățișați bărbatul interior și femeia interioară din voi pe care i-ați văzut și luați-i în voi înșivă. Vedeți-i pe amândoi ca figuri radiante, vindecate și în armonie unul cu celălalt.

Ca femeie, fiți conștientă de stima voastră de sine și de conștientizarea voastră de sine. Ca bărbat, simțiți căldura și iubirea în inima voastră. Voi sunteți lucrătorii în lumină ai acestui Pământ. Voi aduceți lumină într-o veche istorie a durerii; aduceți înapoi lumina cu energiile voastre masculine și feminine. Fiți blânzi cu voi înșivă, faceți-vă timp să vă vindecați rănile. Experimentați că puteți face acest lucru din sursa voastră divină. Când aveți un gust al acelei abundențe în voi înșivă, toate relațiile voastre devin mai ușoare, mai liniștite și mai iubitoare.

Vă salut pe toți din adâncul inimii mele. Vă mulțumesc foarte mult pentru prezența voastră.   

©Pamela Kribbe

Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.