duminică, 20 septembrie 2020

Situația de A Fi Om



Maria Magdalena prin Pamela Kribbe

Dragi bărbați și femei,
Bun venit la acest cerc. Eu sunt Maria Magdalena. Am fost odată pe Pământ ca o femeie care a trăit și a iubit și uneori a căzut pradă disperării și s-a luptat cu emoțiile umane pe care cu toții le cunoașteți atât de bine în voi.

Sunt aici astăzi ca să discut despre situația a ceea ce înseamnă să fii om. Mulți dintre voi ați obosit să fiți oameni. În inima voastră este multă luptă, durere și frică din trecut și uneori epuizare, precum și o îndepărtare de adevărata deschidere din cauza a ceea ce vă poate aduce să fii om pe Pământ. Toate acestea sunt destul de ușor de înțeles pentru că venind pe Pământ, v-ați confruntat cu o rezistență interioară care este dictată de amintirile din viețile trecute și activată de nostalgia pentru Acasă, o casă pe care ați cunoscut-o în tărâmurile armoniei și luminii. Cu toții purtați acele amintiri în voi și când veniți pe Pământ ca un suflet descendent starea voastră de spirit poate deveni uneori foarte deprimată.

Conectați-vă cu acea parte a voastră care se luptă aici pe Pământ și acceptați că experimentează frica de a fi aici. Conștiința voastră nu este a Pământului; conștiința voastră este infinită, cosmică și se simte acasă peste tot în Univers. Se află aici doar într-o vizită și trăiește doar temporar într-un corp pământesc. Conștientizați și primiți acea parte din voi care se teme să fie aici, îi este frică să ia cu adevărat parte la viață și este speriată să fie deschisă la tot ce poate fi experimentat aici pe Pământ. Dați-i voie acelei dureri să fie aici: îndoiala, singurătatea, plictiseala, disperarea. Vă cer să vă deschideți acelei răni, pentru că o rană poate fi vindecată doar atunci când o atenție iubitoare curge spre ea.

Mulți dintre voi doriți să luați podoabele căii spirituale. Dar când vă întindeți în sus către lumină, înainte să vă dați seama, ați lăsat în urmă pământescul. Ceea ce sunteți cu adevărat încurajați să faceți, aici și acum, este să vă uitați la întunericul din voi și să-i trimiteți lumină acelui întuneric, lucru care poate trezi rezistență în voi. Cu toate acestea, să coborâți în propriul întuneric, singurătate, sentiment de separare, este ceea ce vă poate oferi cea mai mare împlinire. Când faceți acest lucru, descoperiți cine sunteți cu adevărat, un purtător al luminii, cineva care poate lumina întunericul.

Acum, imaginați-vă că vechea durere care trăiește în sufletele voastre se adună în centrul acestui cerc de oameni. Durerea este exprimată în atât de multe feluri; se poate manifesta ca agitație, anxietate, tristețe, nesiguranță, un sentiment de deconectare. Vă cer să vă imaginați, așa cum stați cu toții în cerc în jurul acestei dureri vechi, că fiecare dintre voi țineți în mână o torță de lumină care se extinde către centrul cercului, astfel încât această durere să poată fi pe deplin luminată și văzută și nu mai este nevoie să se ascundă în întuneric.

Lăsați-vă lumina să strălucească. Nu sunteți acea durere; sunteți cel/cea care poate elibera durerea și o poate transforma și asta este adevărata voastră sarcină și misiune aici pe Pământ. Când vă străluciți lumina asupra propriului întuneric în acest mod, lumina strălucește și către alții și îi încurajează să facă același lucru. Atunci sunteți un lucrător în lumină; începe cu voi. Cea mai profundă invitație este ca voi să acceptați și să îmbrățișați pe deplin cele mai vulnerabile părți ale voastre și asta este ceea ce noi am făcut în această săptămână. Când vă uitați la cele mai profunde răni ale unei persoane, veți vedea că, practic, ele sunt aceleași în toată lumea, femeie sau bărbat, și provin din nevoia lor de a fi cunoscute și iubite sau vin dintr-un sentiment de a fi lipsită de iubire și înțelegere.

Scopul original al sexualității, al intimității, este bucuria, iar acea întâlnire este extrem de valoroasă, ați putea să spuneți chiar sacră. Când bărbatul și femeia se întâlnesc în deschidere și respect, va exista o uniune a energiilor care este literalmente creatoare. Din această uniune se poate naște un copil, un copil uman minunat și frumos. Dar această întâlnire este creatoare și într-un sens mai profund. La nivel de suflet puteți deveni mai însuflețiți și atinși de sufletul altuia într-un mod care este extrem de îmbogățitor pentru voi și prin care deveniți parte a lui Unu fără să vă pierdeți propria unicitate, individualitatea. Acesta este adevăratul înțeles al unei întâlniri dintre un bărbat și o femeie. Simțiți frumusețea acesteia și simțiți cât de profund vă doriți acest lucru, intenția sacră a sexualității. Ca suflet, voi îl căutați întotdeauna pe Unul, să vă întoarceți acasă la voi înșivă, să vă întoarceți Acasă la divin. Aveți multe nume pentru acesta, dar ele întotdeauna sunt scurte: Unul, Dumnezeu, Tot ceea ce este, Universul, Cosmosul.

Este vorba despre acel dor pe care-l simțiți adânc în voi să trăiți într-o siguranță necondiționată, să fiți complet acceptați și să fiți lăsați să vă exprimați liber. Această nostalgie profundă trăiește în fiecare și magnificul lucru în legătură cu întâlnirea dintre soț și soție – sau între doi parteneri care se iubesc și care poate fi și între doi bărbați sau două femei – lucrul minunat în ceea ce privește întâlnirea sexuală, este că puteți  experimenta o întrezărire a lui Unu, a unității. În a fi om, tocmai printr-o astfel de polaritate – dualitatea bărbat și femeie – obțineți o întrezărire a ceea ce numiți Acasă, paradisul și datorită acestui lucru sunteți îmbogățiți. Sexualitatea este menită să fie o sursă de lumină, un dans tandru.

Cu toate acestea, mai ales în domeniul sexualității, ființele umane au ajuns să fie profund rănite; între cele două sexe s-a dezvoltat o distanță și ostilitate. Oamenii nu se mai simt acasă cu energia sexului opus, chiar și atunci când acele energii se află în ei înșiși. Femeile întâmpină greutăți să-și asume energia lor masculină, încrederea în sine, puterea lor. Bărbații se împotrivesc să se predea sentimentelor, emoțiilor lor, plăcerii și fuziunii cu altcineva. Cum s-a ajuns aici? Ar fi o poveste foarte lungă să scoatem la lumină toate aspectele evoluției energiei masculine și a celei feminine. Dar piatra de bază este că Dumnezeu, sursa a tot ceea ce este, v-a dat libertatea să explorați și să experimentați și, totodată, să riscați să ajungeți la rezultate sub formă de energie dezechilibrată. Acest lucru a fost necesar ca să ajungeți să înțelegeți cine sunteți și ce responsabilitate v-a fost dată. Nu sunteți un copil în mâinile lui Dumnezeu, voi sunteți un Dumnezeu în devenire care trebuie să învețe să-și asume responsabilitatea și să fie în echilibru cu toate elementele vieții.

Sunteți un Dumnezeu în fașă. Simțiți cât de puternici și de autonomi sunteți. Sunteți unul și indivizibil și, deși sunteți indisolubil legați de Sursa a tot ceea ce este, sunteți în totalitate voi înșivă, cu totul unici. Lăsați această cunoaștere să vă pătrundă. Voi sunteți voi, nimeni altcineva, iar acest lucru este în sine un miracol, un mister. Asta înseamnă să fii un suflet, indivizibil și unic; asta înseamnă să fii un Dumnezeu, un creator: independent,  liber, autonom.

Puteți purta responsabilitatea acestei autonomii atât de mari? Asta este adevărata întrebare. O parte din voi nu vrea să poarte o responsabilitate atât de mare, iar acea parte este umbra voastră. Se simte neputincioasă, îngrijorată, separată de Sursă. Vrea să se întoarcă acasă, ca un copil care își strigă mama. Și foarte des, relațiile sexuale romantice sunt folosite ca o modalitate de întoarcere Acasă – dar acest lucru nu funcționează.

Acasă este în voi – să fiți propriul sine unic. Să vă asumați deplina autonomie este primul pas spre o relație matură. Să vă simțiți acasă în voi înșivă, să vă odihniți în propriul miez este condiția unei relații profunde și fericite cu o altă persoană. Dar această condiție este contrară dorinței copilărești care este adeseori căutată într-o relație de iubire romantică, o dorință de a rămâne în celălalt, de a fuziona complet cu celălalt, ca și cum celălalt este un părinte atotștiutor pe care te poți baza ca un copil. Exact în iubirea romantică copilul interior dorește să se elibereze de propriile poveri și să le pună în cârca altcuiva. Atunci ia naștere o dependență emoțională și în curând ambii parteneri ajung să se simtă sufocați.

Primul pas către o relație sănătoasă este să vă întoarceți pe deplin acasă la voi înșivă; să vă luați în brațe copilul din voi care s-a rătăcit și se simte pierdut. Asumați-vă propriul rol de adult; cealaltă persoană nu vă poate vindeca rănile; sunteți propriul vostru vindecător, propria voastră lumină. Atunci când puteți coborî în voi în acest fel, acceptându-vă profund și deplin, sunteți pregătiți să întindeți mâna și să-l atingeți pe celălalt cu deschidere și uimire. Acesta este al doilea pas în construirea unei relații fericite, abundente. Vă apropiați de celălalt cu uimire, iar uimirea înseamnă că nu există așteptări, nu doriți ceva și nu aveți nevoie de nimic, ci pur și simplu îl priviți pe celălalt cu uimire, cu interes.

Cea mai frumoasă formă de iubire romantică este să te minunezi, să fii atras de celălalt, să vrei să-l studiezi și explorezi pe celălalt în cele mai deschise și intime moduri. Și să faci acest lucru fără să vrei să adaugi acea persoană viziunii tale despre lume, ideilor tale; fără să vrei să-l modelezi pe celălalt potrivit așteptărilor tale, nevoilor tale, ci să vă jucați cu adevărat împreună. Numai atunci vi se poate dărui celălalt, pentru că nu mai există presiune și obligație. Sunteți liberi, celălalt e liber și sunteți împreună în mod voluntar.

Atunci este ceva mai înalt care vă conectează pe amândoi, ceva care se odihnește în inimă. Nu încercați să-l schimbați sau să-l vindecați pe celălalt; sau încercați să-l faceți mai bun. Nu, sărbătoriți împreună viața și prin asta sunteți vindecați. Nu prin celălalt, ci prin voi înșivă și prin capacitatea voastră de a vă odihni în voi și de acolo să fiți deschiși să primiți din bogăția și abundența altui suflet.

Vă cer să faceți acum acest lucru prin gândurile voastre. Imaginați-vă că sunteți complet liniștiți. Faceți-o fizic coborând de-a lungul coloanei voastre vertebrale, prin inimă și pântece până la pelvis și simțiți că în corpul vostru aici se află zona care este asociată cu sexualitatea. Simțiți acest lucru cu uimire și deschidere, fără nici o prejudecată, sentimente de rușine sau impuritate care au fost atașate sexualității în trecut de către societate. Simțiți această zonă la fel de acceptabilă și de neutră cum vă simțiți, de exemplu, un deget de la picior. Aici se află ancora pentru ființa voastră umană și aici, în zona pântecelui și pelvisului vostru, se află instinctele voastre de bază. Aici vă odihniți pe Pământ.

Coborâți cu conștiința, doar fiți prezenți. Oriunde v-ați afla acum, simțiți-vă acasă cu voi înșivă, indiferent de emoțiile umane cu care vă luptați. Ceea ce contează este că vă aflați acolo pentru voi înșivă. Lumina, miezul vostru, pot înfrunta orice, pentru că este o lumină nemuritoare, o lumină care înmoaie și înțelege. Umpleți-vă întreaga aură cu această lumină. Simțiți-vă cu adevărat ținuți în propria lumină divină și simțiți cum Universul, Dumnezeu, Sursa a tot și a toate, vă iubește. De-aceea v-a creat, să fiți atât de unici pe cât sunteți. Sunteți pe deplin acceptați, sunteți admirați, sunteți iubiți, pentru că sunteți cine sunteți, exact așa cum sunteți acum.

Din această stare de conștiință priviți pe cineva pe cine iubiți. Poate fi partenerul/partenera de viață, dar și un prieten/o prietenă, copilul vostru, sau tatăl sau mama voastră. Doar alegeți pe cineva care vă vine acum în minte și cu care vreți să vă conectați acum. În timp ce vă conectați cu acea persoană pe care o vedeți stând în fața voastră, rămâneți complet cu voi înșivă; granițele voastre sunt menținute, așa că, odihniți-vă în voi. Simțiți-vă relaxați și confortabil să faceți asta. Respirați liniștit, abdominal, și nu vă simțiți ca și cum ar trebui să-l ajutați sau să-l schimbați pe celălalt. De fapt, nu trebuie să faceți chiar nimic, rămâneți pur și simplu în voi înșivă. Apoi, priviți cu deschidere și uimire cealaltă persoană. Uitați-vă la ce radiază în timp ce stau în fața voastră. Când îi observați în acest fel, vă conectați cu celălalt cu uimire. Nu trebuie să faceți nimic și nici celălalt nu trebuie să facă nimic. Pur și simplu observați cum arată celălalt, cum se mișcă și ce observați în legătură cu energia lui.

Apoi, apropiați-vă de acea persoană în timp ce câmpul vostru energetic rămâne în jurul vostru. Simțiți profund din inimă pentru acea persoană. Lăsați ca orice ce simțiți față de ea să apară spontan și observați ceea ce apare cu uimire și fără judecată. Uitați-vă la ceea ce vă conectează și la ceea ce vă oferă conectarea cea mai vitală și mai plină de bucurie. Nu vă uitați la ceea ce nu merge așa de bine sau duce la ciocniri și ceea ce crează conflicte, uitați-vă la cel mai înalt, mai luminos, cel mai plin de bucurie nivel care vă conectează, în care energia curge fără efort între voi, și bucurați-vă de asta. Nu trebuie să faceți nimic, doar să simțiți plăcere făcând acest lucru.

Primiți acea lumină pentru o clipă. Simțiți cum prin acest fir lumina curge în inima voastră și vedeți ce vă face acest lucru. Vă aduce ceva nou și strălucitor în viața voastră, ceva cu care puteți merge înainte, care vă îmbogățește și mai mult. Veți primi toate acestea din faptul că sunteți împreună, în timp ce vă dați voie unul altuia să fiți liberi. În uimire și dându-i voie celuilalt să fie liber vă întâlniți cel mai profund. Acesta este scopul adevăratei intimități.

Primul pas este să vă simțiți acasă cu voi înșivă, să vă odihniți în voi înșivă, și să continuați să faceți acest lucru chiar și atunci când sunteți în contact cu celălalt. Pasul doi este să vă deschideți cu uimire, fără să doriți să-l schimbați sau controlați pe celălalt, ci doar să priviți, să simțiți și să descoperiți. Iar Pasul trei este să vă bucurați de ceea ce curge cu ușurință între voi atunci când sunteți împreună. Să vă bucurați de acea curgere și să-i dați voie celuilalt să fie liber.

Relațiile pe Pământ sunt foarte prețioase. În ele vă întâlniți energetic emoțiile voastre umane cele mai intense. La început am spus ”Sunt aici astăzi ca să fiu avocatul a ceea ce înseamnă să fii om.” Prin asta vreau să spun, istoric vorbind, că adeseori ați încercat să exprimați divinul din voi prin transcenderea umanității voastre, încercând să vă ridicați deasupra ei și să fugiți, de fapt, de propriile voastre emoții devenind un pustnic, singuratici ca să evitați legăturile unei relații de parteneriat autentice. Calea mea către divin este să fiu om prin  relații, pentru că, deși acela este domeniul în care sunteți cel mai profund confruntați cu sentimentul de singurătate, dor de acasă și disperare, este și cel în care experimentați uimire, bucurie profundă, conectivitate și o intimitate care este atât de prețioasă.

Odată ce ați intrat într-o relație intimă profundă cu un alt suflet aflat în formă umană, acest lucru rămâne pentru totdeauna în memoria sufletului vostru. Când sufletul este profund atins prin faptul de a fi om, prin a fi un bărbat și o femeie conectați prin sexualitate, acest lucru este cu adevărat o poartă către divin. În acest fel spiritualul, lumina divină, poate începe cu adevărat să trăiască în oameni și în societatea umană. Spiritualitatea atinge o radianță vie, aurie, nu prin a fi izolați în vreun tărâm aflat mult deasupra, ci tocmai prin interacțiunea interumană pe Pământ.

Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că sunteți aici împreună, pentru deschiderea din inimă cu care sunteți conectați. Asta este ceea ce contează! Adevărata spiritualitate nu se referă la disciplină sau la dezvoltarea anumitor abilități sau arte pe care să le stăpâniți. Se rezumă la un singur lucru: o inimă deschisă, o inimă care dorește ea însăși să se plece în fața propriului său întuneric cu uimire și blândețe, și făcând acest lucru va gusta și bucuria iubirii – iubirea umană caldă.

Vă mulțumesc foarte mult.

© Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.