marți, 26 aprilie 2016

Frica este o boală și este vindecată prin Iubire, compasiune, iertare și acceptare24 Aprilie 2013 prin John Smallman

Scopul unei iluzii este să vă capteze pe deplin atenția pentru a vă distrage în așa fel încât să nu vedeți ceea ce iluzionistul vrea să țină ascuns, nevăzut și nerecunoscut de către voi. Și voi sunteți iluzionistul! Ați vrut ca Dumnezeu să rămână ascuns, nevăzut, nerecunoscut. Iar iluzia pe care ați construit-o a funcționat extrem de bine. Cu toate acestea, marea majoritate a omenirii a fost satisfăcută – valoarea noutății pălește – iar acum dorește și intenționează să vadă și să recunoască ceea ce a fost ascuns. Această intenție este în totală aliniere cu Voia lui Dumnezeu și prin urmare ea nu poate să nu fie îndeplinită; în consecință, omenirea se vatrezi în bucuria veșnică.

Destinul vostru divin este inevitabil, dar voi aveți liber arbitru și, prin urmare, voi vă puteți întârzia sosirea, trezirea voastră pe termen nelimitat, dacă voi așa alegeți – amintiți-vă că timpul este, deasemenea, iluzoriu! Faptul că nu vă eliberați de bagaje – toate ”chestiile” emoționale pe care le-ați acumulat de-a lungul eonilor și a multelor vieți pe Pământ – vă întârzie. Cu noile energii care învăluie Pământul și care, prin urmare, învăluie și afectează pe toată lumea de pe planetă, toate aceste chestii explodează în conștiința voastră din profunzimile voastre interioare unde ele au fost ascunse, provocând tulburări emoționale dezechilibrante sau frământări interioare. Tot ceea ce trebuie să faceți este să le recunoașteți fără să stăruiți asupra lor și să le lăsați să treacă mai departe, așa cum vor și face. Nu mai aveți nevoie de nici una dintre ele (nu ați avut de fapt niciodată!), iar implicarea în ele în încercarea de ale găsi vreun sens nu este decât o mare distragere a atenției pentru voi. Lăsați-le doar să curgă și ele o vor face. Da, este inconfortabil – ca și cum ați extrage o așchie sau un spin din trupul vostru, doare – dar dacă nu-l scoateți, el supurează și se infectează, devenind cu mult mai dureros și vă captează și mai mult atenția ca nu cumva să facă cangrenă.

Din nou, este alegerea voastră dacă stăruiți asupra lor sau le lăsați să treacă, iar în această situație iertarea este cea care produce minuni pentru că ea este, prin excelență, un balsam vindecător. Când ați fost jigniți sau abuzați, ego-urile voastre s-au ridicat pentru a vă proteja, insistând asupra faptului că aveți nevoie și că meritați despăgubiri, cerând în același timp recunoașterea și pedepsirea celui care v-a rănit. Acesta este un răspuns uman natural. Cu toate acestea, dacă stăruiți asupra jignirii sau abuzului amintindu-vă cu amărăciune durerea care v-a cauzat-o, încărcătura emoțională pe care aceasta o poartă vă ține în continuare sub tensiune și conduce la resentimente și mânie care vă macină în continuare făcând pacea sau mulțumirea imposibile.

Atunci când alegeți să-l iertați pe făptaș – și pentru a face acest lucru aveți nevoie să vedeți evenimentul, incidentul dintr-o nouă perspectivă – se produce vindecarea, iar durerea începe să se atenueze. Intenția voastră de a ierta se întărește și mai mult, iar durerea se dizolvă. Desigur, vă mai puteți aminti ce s-a întâmplat, dar nu vă mai produce durere și nu mai stăruiți asupra ei pentru că există lucruri mai plăcute și mai interesante cu care să vă ocupați mintea.

Dacă iertarea vi se pare imposibil de luat în considerare atunci rugați-vă ghizii sau îngerii să vă ajute. Descrieți ceea ce s-a întâmpla,t așa cum i-ați povesti unui prieten apropiat, și lăsați apoi povestea pe care tocmai ați spus-o în grija lor cu intenția ca încărcătura emoțională pe care aceasta o deține să fie eliberată. Intenția voastră este un instrument deosebit de puternic dar cu siguranță vă este de foarte mare ajutor să cereți asistența celor din tărâmurile spirituale atunci când o stabiliți sau o folosiți. Ei sunt mereu acolo pregătiți să vă ajute.


Adeseori când împărtășiți povestea unui abuz sau a unei dureri cu un prieten, el vă compătimește, vă ține  partea și este de acord că ceea ce s-a întâmplat este de neconceput. Pentru aceasta sunt prietenii, pe moment. Dar pe urmă, când vreți să vă eliberați de durere, a spune din nou povestea, adeseori, nu face altceva decât să vă întărească sentimentul de a fi fost victimizați, dezactivându-vă capacitatea de a privi evenimentul dintr-o perspectivă care să vă permită să recunoașteți durerea intensă cu care s-a confruntat agresorul vostru și care nu este altceva decât un strigăt după iubire, precum și dorința voastră profundă, deși ascunsă, de a ierta.

Într-adevăr, pentru că voi sunteți ființe divine, ființe de Iubire, dorința voastră cea mai intimă este de a vă împărtăși și expansiona Iubirea în mod necondiționat și fără nici o discriminare prin compasiune, înțelegere, vindecare și iertare. Cu toate acestea, din momentul în care ați construit iluzia, voi v-ați ascuns acea parte din voi, cea mai mare parte a voastră, de sinele voastre egotice care au găsit-o periculoasă și terifiantă. Partea egotică din voi crede că lumea este un loc foarte periculos și vă prezintă în mod constant dovezi pentru a demonstra că așa și este. Ați observat probabil că cei care par mult mai calmi și mai împăcați cu ei înșiși sunt în general cei care sunt mult mai puțin conduși de ego decât cei care sunt conduși de angajamente și termene care este absolut necesar să fie onorate. Iar primii sunt mult mai puțin predispuși accidentelor sau incidentelor decât cei din urmă.

Ce vă așteptați aceea aduceți în viața voastră; este chiar atât de simplu. De câte ori ați spus sau ați auzit pe cineva spunând atunci când are loc un accident sau incident ”Știam că așa se va întâmpla!”? Așa că schimbați-vă așteptările pentru a vă schimba viața – și schimbați lumea! Iluzia încurajează frica, ea difuzează frică tuturor celor care-i acordă atenție și le întărește credința în frica căreia atât de mulți oameni îi sunt sclavi. Dacă vă eliberați de frică nu mai puteți fi conduși sau controlați. Și atunci când, în ciuda fricii voastre, faceți ceva care vă înspăimântă, emoțiile pe care v-ați aștepta să le simțiți sunt cu mult mai  reduse față de ceea ce v-ați imaginat.

Frica este o metodă de control care este folosită cu mare succes, și ironic, adeseori cei mai înfricoșați sunt cei ale căror vieți par cele mai în siguranță. În iluzie nimic nu are sens. Etosul predominant este ” Iubirea este slabă! – Evitați-o! – Învingeți-vă fricile prin a fi puternici, plini de forță, exigenți, siguri și inflexibili!” Dar Iubirea este ca și oceanul ce se revarsă peste stânci. Oceanul este flexibil, dinamic, rezistent și atotcuprinzător iar rocile sunt spălate și măcinate.

Frica este boală și este vindecată prin Iubire, compasiune, iertare și acceptare. Angajați-vă în Iubirea lui Dumnezeu, Iubirea de voi înșivă și Iubirea pentru toată creația și aduceți-vă pe calea trezirii – care este destinul vostru inevitabil, și care constant vă așteaptă pentru a vă ura bun venit acasă.

Iubitorul vostru frate, Isus.


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.