marți, 17 aprilie 2018

Comunicare cu Sinele mai înalt



Din ciclul Mesaje ale Sinelui

Astăzi am simțit să petrec timp cu florile mele iubite. Le-am curățat, le-am udat și le-am învăluit în iubire. În timp ce mă ocupam de ele, Sinele meu a găsit de cuviință să-și facă simțită prezența.

Sinele: ”Ce spune Biblia voastră despre crearea Omului?”

Eu: ”Oh, nu, nu și tu. Mă lași? Știi foarte bine care este părerea mea, a noastră mai bine zis, despre asta.”

Sinele: ”Da, știu. Dar am o întrebare. Unde scrie în Biblia voastră că Dumnezeu, căruia tu îi spui Creatorul/Conștiința/Sursa/Tot Ceea Ce Este, a creat religia?”

Eu: ”Poftim? Pe mine mă întrebi? M-am străduit să citesc scrierea asta, dar în afară de o cumplită oboseală și o încâlcire a minții, nu am simțit nimic. Știi foarte bine că n-am putut citi nici 15 pagini din Cartea lui Enoch că-mi venea să vărs. Și știi foarte bine că am încercat, m-am străduit ca măcar habar să am ce scrie acolo.”
 
Sinele: (un zâmbet larg) ”Da, știu că te-ai încăpățânat să o faci, deși știai care va fi rezultatul.”

Eu: ”Și-atunci?”

Sinele: ”Revin cu întrebarea: unde scrie că Dumnezeu a creat religia? Ați avut, aveți, ceea ce ați numit Vechiul Testament și ați renunțat la el, iar apoi ați avut, aveți, Noul Testament și o grămadă de alte scrieri create să se susțină una pe cealaltă. Dar scrie undeva că Dumnezeu a creat religia?”
 
Eu: ”Știi ce reprezintă pentru mine religia, de ce mă sâcâi acum cu asta?”

Sinele: ”Pentru că este important. Atâta timp cât oamenii mai cred că Dumnezeu a creat religiile, ele vor continua să existe. Dumnezeu nu a creat nici o religie ... fiecare religie este creație umană. Ceea ce oamenii nu au putut înțelege, explica, a fost pus pe seama unui zeu, a lui Dumnezeu în ultimă instanță. Ați avut și încă mai aveți mulți zei. Voi nici măcar n-aveți habar ce ESTE Dumnezeu/Creatorul. Ce este important să reții este că Dumnezeu/Creatorul l-a creat pe OM și omul este cel care a creat religia. Numai OMUL poate dez-crea ceea ce omul a creat.”

Eu: zâmbind amar ”Atunci am dat de dracu. Va mai curge multă apă pe Someș până asta să se întâmple. Nu era mai bine să-mi dai pace să-mi văd de florile mele?”

Sinele: ”Știi bine că nu. Acum du-te și spune-le și celorlalți. Sunt unii care au nevoie să audă asta.”

Eu: (zâmbind trist) ”De ce-mi faci asta? Știi bine ce va urma.”

Sinele: ”Pentru că ție nu-ți este frică să o faci. Pentru că sunt puțini asemeni ție și pentru că știi foarte bine de ce ai fost de acord să vii din nou pe Pământ.”

Eu: (oftând ironic) ”Ca să parafrazez o vorbă biblică ”Facă-se voia ta”, că altfel oricum nu se poate. Și nu-mi spune că nu-i așa pentru că de fiecare dată m-ai adus unde ai vrut tu.”

Deci, cine a creat religia, cine a creat religiile? 
Că Dumnezeu/Creatorul/Conștiința/Universul/Sursa cu siguranță nu. El/Ea s-a mulțumit să-l creeze pe OM și să-i dea putere creatoare. A sosit momentul ca OMUL să-și recunoască propriile sale creații ca om și să le alinieze cu Adevărul mai înalt al Creatorului său.

Monica Poka
Comunicare din 16.04.2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.