vineri, 25 aprilie 2014

Limbaj, cuvinte, energii



Din ciclul De ale mele

Limbajul, cuvintele pe care le folosim în comunicare este un subiect care a fost pe larg și intens dezbătut și totuși, ca de obicei, el nu este epuizat. Cel puțin așa cred eu.

Am observat că de multe ori oamenii se ”împiedică” la comunicare în cuvinte. De ce? Pentru că noi tratăm cuvintele ca pe un mijloc de comunicare despuiat de energia pe care ele o poartă. Sunt doar cuvinte, nu-i așa? ”Eu asta am vrut să spun.... asta înseamnă pentru mine .... important este să spui ce ai de spus și nu este treaba ta cum percep ceilalți ce ai spus...” și așa mai departe. Uităm oare că și noi suntem ființe energetice și că, de-a lungul eonilor am atașat prin folosirea lor, cuvintelor o anumită energie?

Să iau un exemplu pe care l-am discutat chiar ieri. Subliniez faptul că tratez acest subiect pur și simplu din punct de vedere energetic făcând o paralelă între , hai să zic, observator și observat. Cum ne raportăm la ceilalți, la credințele și comportamentele lor și cum se reflectă ele în manifestarea noastră ca răspuns la acestea.

Considerăm că ei sunt diferiți de noi. Spun diferiți pentru a nu emite o judecată, deși de obicei, atunci când se folosește această expresie există tendința ca cel care o folosește să se simtă puțin (sau mai mult) superior celui/celei diferit/e. Dar asta nu este obligatoriu, din nou, depinde de energia cuvântului, energie pe care eu, observatorul, i-o atașez. Bun. Consider că o persoană este ”diferită” de mine. Cum percep eu acest fapt?

Unii spun ”Sunt tolerant cu tot ceea ce diferă de mine și de credințele mele”. Cum simțiți energia acestui cuvânt ”a tolera”? Eu cel puțin îl simt cam așa ”Ei nu au ajuns încă la nivelul la care să vadă corect lucrurile, așa că le tolerez lipsa de cunoaștere.” Tolerantul se situează deasupra toleratului. Schimbul energetic nu prea există în această situație deoarece tolerantul, în general, consideră că nu are ce primi de la tolerat.

Alții spun ”Accept ceea ce este diferit de mine chiar dacă diferă de credințele mele și de felul în care eu percep lucrurile.” Bun. Este un pas înainte în ceea ce privește energiile implicate. Nu mai există o diferență energetică atât de mare între observator și observat. Poate exista schimb energetic între cele două părți.

Iar alții spun ”Onorez tot ceea ce diferă de mine pentru că este o sursă de creștere, de învățare, de evoluție. Îmi permite să aflu lucruri noi despre mine și despre Creație.” Cum simțiți energia în această situație? Eu o simt deschisă, plină de bucurie și recunoștință pentru lucrarea minunată a Creatorului care a creat totul așa cum este cu un scop bine definit. Observatorul și observatul interacționează într-un mod continuu, armonios, fără a fi îngrădit de prejudecăți, judecăți sau alte limitări create artificial. Nu mai există superior și inferior. Totul există și este onorat așa cum există, deoarece totul este la fel de divin.

Cei de dincolo de văl spun de multe ori că comunicarea cu noi este greoaie pentru că limbajul nostru nu este suficient de bogat, de nuanțat. Dar întotdeauna adaugă ”conectați-vă la energia mesajului nostru”.  Dacă ei se străduiesc să comunice cu noi folosind mijloacele de care noi dispunem, noi de ce nu putem face acest lucru? Dacă dorim cu adevărat să comunicăm deschis cu cei din jurul nostru, limbajul și cuvintele pe care le folosim sunt un punct de pornire mai mult decât potrivit. Energia cuvintelor pe care le folosim ne atinge și pe noi și pe cel cu care comunicăm prin această formă. Observatorul și observatul se influențează reciproc. Și, pas cu pas, vom descoperi la un moment dat că avem un limbaj minunat pe care noi alegem cum să-l folosim. Putem crea prin limbajul și cuvintele pe care le folosim. Să nu uităm că și cuvântul este o creație divină. De noi, și numai de noi, depinde cum folosim ceea ce ni s-a dat. Putem crește extraordinar de mult folosind acest instrument minunat care ne-a fost pus la dispoziție. Energia cuvintelor pe care le folosim influențează energia gândurilor noastre, și în final, influențează energia Ființei care noi alegem să FIM.

Dumnezeu, Creatorul, Sursa ne-a pus la dispoziție TOT ceea ce noi avem nevoie în călătoria noastră. De noi depinde să le găsim și să le folosim.

Subliniez din nou că acest punct de vedere îmi aparține și nu izvorăște din nici o judecată, pentru că TOTUL ESTE AȘA CUM ESTE și TOTUL ESTE DIVIN.


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.