duminică, 15 septembrie 2019

Noul Începe – Consiliul


Prin Ronald Head

Noul începe. Dați-ne voie să folosim, totuși, o altă metaforă. Vom folosi ilustrarea despre construirea unei structuri. Sunt câțiva pași care întotdeauna trebuie făcuți dacă vrem să avem succes. Nu intrați pe o bucată de teren viran și începeți să aruncați materialele unele peste altele dacă doriți să obțineți ceva puternic și durabil.

Mai întâi sunt făcute planuri detaliate. Oameni calificați proiectează o structură care va servi scopurilor pentru care acea clădire este construită. Sunt programate și achiziționate materialele necesare. Sunt urmate proceduri corecte pentru a elimina conflictele și nevoia ca ceva să fie demolat și apoi construit din nou. Sunt construite fundații solide.

Apoi, și numai apoi, începe să apară ceva ce poate fi văzut atunci când cineva se uită la locul unde este amplasată noua structură.

Cu toate acestea, este un pas foarte important care trebuie făcut înainte ca oricare dintre aceste lucruri să se poată petrece. Când pe locul noii structuri se află o structură mai veche, acea structură trebuie îndepărtată. Cel mai des, ea trebuie dărâmată.

Acesta este punctul în care voi vă aflați astăzi. Mașinile funcționează și demolarea a început. În limbajul vostru, nu va fi plăcut.

V-am spus în mod repetat că s-ar putea să vă fie de folos să aveți răbdare și să lăsați ca pregătirile necesare să fie făcute. Reconstrucția este un proces complicat. V-am spus că sunt multe pe care voi nu vreți, de fapt, să le vedeți atunci când ele sunt expuse. Răspunsul pe care l-am auzit întotdeauna a fost ”Aduceți-le! Suntem pregătiți.” Și, totuși, chiar și acum vă spunem că nu sunteți.

Unii dintre voi vor fi capabili să tolereze mai bine ticăloșia care va fi expusă, decât alții. Și multe, deși nu toate, vor fi expuse. Chiar și așa, vă spunem să fiți pregătiți să le întoarceți spatele, dacă este nevoie, ca să vă puteți menține echilibrul sufletesc. Da, aceste lucruri trebuie aduse la lumină pentru ca omenirea să se poată curăța pe sine – ca omenirea să se ierte pe sine. Fără iertare, drumul înainte nu se va deschide. Dar nu este necesar ca fiecare dintre voi să le vadă pe toate. ESTE necesar ca fiecare dintre voi să rămâneți fermi în lumina voastră.

S-ar putea să plângeți. S-ar putea să fiți șocați. S-ar putea să vă enervați. S-ar putea să vă înfuriați. Totuși, trebuie să continuați să vă mențineți lumina înaltă și să participați la construirea noului.

Acum, aveți aici o poveste veche. Și o spunem din nou și din nou. Dar, știați că asta se va întâmpla în timpul vieții voastre. Unii dintre voi veți alege să vă întoarceți atunci când tulburările se încheie. Ca întotdeauna, unii se vor arunca în încăierare pentru a salva ceea ce poate fi salvat. Unii se vor dezlănțui. Unii vor fi incapabili să facă față. Dar trebuie să treceți prin asta și trebuie găsită o cale ca omenirea să se ierte pe sine pentru ceea ce și-a făcut sieși.  

Acum, băieții răi au acoperit cu degetul găurile din dig* de multă vreme. Dar digul a fost acum străpuns și nimic nu se poate sau nu se va face ca să oprească potopul care începe.

Ce puteți voi face? Ce trebuie să faceți? Trebuie să vă faceți cât mai solidă fundația convingerilor voastre. Trebuie să vă întăriți intenția de a vă purta pe voi înșivă și pe alții către noua lume după care ați tânjit atât de mult.

Este chiar la orizont. Acea lume nouă începe să apară. Nu veți permite un vid. Noul stă în aripile care își așteaptă direcția. Ca să economisiți timp și efort, multe pot fi re-direcționate pentru a servi tuturor, nu celor puțini.

Este momentul să începeți să înțelegeți cine sunteți cu adevărat și de ce sunteți aici tocmai în acest moment. V-am spus, da. Dar ați tratat-o ca pe un basm. A sosit momentul reevaluării. Este momentul să știți.


*a pune degetul pe gaura din dig se referă la încercarea de a preveni o problemă sau ca o mică problemă să devină una mare. Expresia provine dintr-o legendă atribuită unui copil olandez care a văzut o mică gaură în digul care-i apăra de inundație satul. Știa că acea gaură va crește cu repeziciune și va putea străpunge digul provocând moartea multor oameni, așa că, în ciuda vremii reci, a pus degetul pe acea gaură așteptând să fie găsit de oamenii din sat care să repare acea gaură apărută în dig.

Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.