sâmbătă, 7 septembrie 2019

Faptul de a găsi scuze pentru un comportament nepotrivit dezîmputernicește imens de mult o persoană




Articol de Inelia Benz

Adeseori, când o persoană este abuzivă cu ea însăși/el însuși sau alții, îi voi auzi pe oameni spunând ”este așa pentru că a fost abuzat/ă când era copil” sau ”este abuziv/ă pentru că are PTSD (tulburare de stres post-traumatic) și alte astfel de scuze.

Iată cum stau lucrurile, când spuneți asta, ceea ce spuneți, de fapt, este ”concepția și așteptările mele legate de cine ești și poți deveni sunt foarte scăzute din cauza lucrurilor urâte prin care ai trecut prin viață.” Mai spuneți și ”nu ești capabil să fii mai bun/ă pentru că ai avut o viață nefericită”.

Acum, iată cum stau lucrurile. Cum v-ați simți dacă cineva v-ar spune acest lucru vouă? Este foarte închizător, nu-i așa? Este ca și cum nu ați mai avea de ales, nici o șansă sau măcar capacitatea de a face mai bine.

Iată un alt lucru despre aceste scuze:

Când le dați voie oamenilor să fie abuzivi cu voi și le găsiți scuze cu privire motivul pentru care este în regulă ca ei să facă așa ceva, voi sunteți implicați, de fapt, în cel mai lipsit de compasiune act de pe planetă.

Vedeți voi, când o persoană vă rănește sau face ceva ce vă coboară frecvența, sau vă distrage cu propria-i dramă atât de mult încât nu vă puteți focaliza pe lucrurile bune din viața voastră, această persoană adună karmă negativă.

Asta înseamnă că acea persoană va primi înapoi fiecare strop de suferință și alte consecințe negative, fie în această viață fie într-una viitoare. Cel mai plin de compasiune lucru pe care-l puteți face pentru acea persoană este să o opriți să fie abuzivă cu voi. Opriți-o să vă afecteze negativ.

Cel mai împuternicitor lucru pe care-l puteți face pentru ei este să încetați să le mai găsiți scuze și să începeți să-i țineți la un standard mai ridicat. Cereți-le interacțiuni pozitive și de o frecvență înaltă deoarece acestea sunt singurele interacțiuni în care vă veți angaja. Dacă aleg să nu o facă sau găsesc scuze de ce nu pot să o facă, atunci treceți mai departe. Nu-i ajutați să adune și mai multă energie și consecințe negative. Exact asta înseamnă.

O viață nefericită nu face un om rău

Este un lucru ciudat, dar scuza că o persoană este abuzivă din cauză că a fost abuzată când era copil sau pe parcursul vieții, este folosită ca motiv și pentru că o persoană este plină de compasiune și bună. Ați spus, sau ați auzit spunându-se ”acea persoană este atât de bună și de iubitoare pentru că a trecut prin iad și s-a întors”. ”Este un om atât de iubitor pentru că a avut cea mai oribilă copilărie”. Sau chiar persoana în cauză va spune uneori ”viața mea oribilă m-a făcut să fiu o persoană mai bună, o persoană plină de compasiune”.

Ei bine, o viață nefericită nu face o persoană rea și nu face o persoană bună. O persoană vine pe Pământ deținând o anumită frecvență și acea frecvență va fi exprimată, indiferent de cum îi este viața.

Aș spune că nu scuză sau găsește motive pentru comportamentul vostru sau al altora. Mai degrabă, țineți pe toată lumea la un standard mai înalt și aveți intenția și fiți atenți să vă angajați în și să hrăniți doar realitatea unor persoane cu o frecvență înaltă. Dați-le voie acelor indivizi care au o frecvență scăzută să meargă mai departe, să-și aibă viața lor pe care sinele lor mai înalt a ales-o pentru ei.

Este momentul să fim atenți la frecvențele și co-creațiile în care ne angajăm. Spunând ”nu” angajamentelor și dramelor de frecvență joasă, îi oferim lumii și colectivului nostru uman un mesaj puternic și co-creator.

Prin menținerea oamenilor la un standard mai înalt, indiferent de cum a fost viața lor, deschidem ușa trezirii și împuternicirii lor personale. Dar ei trebuie să aleagă dacă să intre pe acea ușă, nu încercați să-i trageți înăuntru pentru că se vor lupta să nu o facă.

Înconjurați-vă cu persoane, situații, obiecte de putere, medii și co-creații de o frecvență înaltă. Este timpul.

Traducere Monica Poka




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.