duminică, 3 ianuarie 2021

Maternitatea și Paternitatea

Mama Maria canalizată de Pamela Kribbe 

Dragi prieteni, 

Eu sunt Mama Maria. Vă salut pe toți cu bucurie în inima mea. Mă bucur să împărtășesc acest moment cu voi, uniți într-o singură inimă. 

Energia maternă autentică a lipsit de pe Pământ pentru multă vreme. Au existat multe mame, dar modul în care ele și-au exercitat maternitatea a fost adeseori impregnat cu frică, îngrijorare și chiar agresivitate. Mamele trecutului au fost mame rănite care și-au îndeplinit sarcina dintr-o lipsă de-a fi acasă în ele însele. Ele au acționat dintr-un sentiment anxios de a fi respinse pentru adevărata lor natură. 

Energia autentică a maternității este foarte ușoară și tandră și extrem de flexibilă. În energia originală a mamei există altruism, dar nu în sensul sacrificiului suprem de sine. Este o dăruire generoasă din propria abundență a mamei din interiorul mamei însăși. O mamă oferă în mod altruist, dă viață din pântecele ei, vrea să transmită viață și își lasă copiii să-și aibă propria viață, propria individualitate, propria lor energie unică. Ea nu vrea să predetermine sau să modeleze noua viață; ea vrea doar să transmită mai departe ceea ce curge prin ea. 

Ea ține pruncul în brațe să-l hrănească atunci când este încă mic și fragil, dar brațele ei rămân deschise, astfel încât atunci când tânăra viață trezită este pregătită să plece, ea poate zbura liberă. Aceasta este esența maternității, așa cum a fost menită la începuturi să fie: să procreeze viață, să o protejeze și să o susțină atunci când este extrem de vulnerabilă și dezgolită și-apoi să o elibereze complet să-și îndeplinească propriul scop.   

În actul maternității există, parțial, nevoia de a purta copilul, iar în actul purtării copilului există un altruism care oferă bucuria maternă. Ea devine, literalmente, pântecele pentru altceva, pentru ceva nou, iar mama experimentează bucurie oferind acea posibilitate. Atunci când noua viață se naște, este primul pas în lumea exterioară. Copilul iese din pântecele ei și asta îi oferă mamei bucurie pentru că acum poate vedea ce a adus. Poate interacționa acum cu ceea ce a fost trezit din și prin ea. Pe măsură ce copilul crește, mama se retrage treptat și îi dă drumul, dar fără să piardă ceva. Ea se întoarce din nou spre interior, pregătită să dea naștere unei alte vieți. 

Chiar și atunci când folosesc exemplul unui copil, puteți vedea că acest proces are un sens mai larg. Toate formele de creativitate, atunci când oferiți spațiu la ceva nou și îl lăsați să înflorească liber, intră în aceiași categorie. 

Energia originală, iubirea maternă, lipsește incredibil de mult pe Pământ: în femei, în bărbați și în copii. În trecut, îngrijirea copiilor a devenit o sarcină exclusivă a femeilor, iar asta este o situație nenaturală. Bărbaților li s-a permis să se afirme doar în domeniul social. Ei trebuiau să se întreacă și să se afirme în lumea exterioară, în timp ce femeile au fost retrogradate la domeniul privat al casei. Rezultatul a fost că femeile și-au derivat identitatea numai din maternitate. Au avut foarte puține șanse să-și exprime și manifeste energia creativă, unică, energia care spune: ”Asta sunt eu și așa vreau să mă manifest.” 

O femeie nu poate doar să ofere și să servească. Devine frustrată pentru că energia masculină din ea este negată: energia care spune ”eu” și vrea să se afirme într-un mod pozitiv exprimându-se într-o manieră creativă, instinctivă și, totodată, sexuală. Aceste forțe creative din femeie au fost suprimate și ea a trebuit să canalizeze totul înspre maternitate. În acest fel, maternitatea a dobândit o încărcătură emoțională și o nevoie de a fi asertivă. A devenit atât de importantă pentru ele încât și-ar fi putut sufoca copiii cu ea, fie fiind prea protectoare și nefiind capabile să le dea drumul, fie devenind prea reci și distante. Femeia a simțit că ceva i-a fost luat prin faptul că a trebuit să se concentreze exclusiv asupra maternității. Maternitatea a devenit distorsionată, iar acest lucru i-a rănit pe copii și i-a exclus pe tați, astfel încât toată lumea a jucat un rol dureros în joc. 

Cu toate acestea, această descriere nu are rolul de a învinui. Ceea ce este important este ca sensul original al maternității să fie restabilit atât în bărbați cât și în femei, astfel încât femeile, mai ales, să-și poată crește și întări din nou forța creatoare și să se manifeste din nou din suflet și să poată sta pe picioarele lor. Abia atunci maternitatea are un loc natural în viața lor: nu este totul, este doar un aspect al ființei lor. Maternitatea poate fi exprimată prin faptul de-a avea copii, dar poate fi exprimată de o femeie și în alte moduri: prin munca ei, prin relațiile sale cu oamenii, cu prietenii sau cu oamenii pe care îi ajută. Maternitatea este mult mai largă decât de-a avea pur și simplu copii biologici. 

Vă cer acum să simțiți energia a ceea ce este maternitatea în voi înșivă, în inima voastră. Și dacă doriți, îmi puteți cere să vin mai aproape să vă pun în contact cu acea energie blândă și tandră. Este o curgere universală care nu este a mea, ea curge prin fiecare. Fără această energie, Creația și Universul n-ar exista. Este o energie primară și este iubire. Lăsați-o să curgă în inima voastră și vedeți cum o simțiți, în mod specific, și lăsați-o să curgă mai jos în pântecele și în pelvisul vostru. Simțiți foarte profund cum această energie originală a mamei vă dă un sentiment de ”acasă”, un sentiment de siguranță și securitate, dându-vă voie să vă relaxați, oferindu-vă, în același timp, o libertate deplină. 

Imaginați-vă două brațe întinse, brațe de femeie: deschise, moi și tandre. Așezați-vă între aceste două brațe deschise. Ele vă lasă să plecați în orice moment, totuși, vă puteți întoarce oricând înapoi. Puteți merge oriunde doriți, dar aceste brațe sunt întotdeauna acolo pentru voi ca să vă puteți odihni pentru o vreme și să știți că sunteți bine așa cum sunteți, frumoși, unici și iubiți. Sunteți protejați, acolo întotdeauna este susținere pentru voi – este iubire de la univers. Aceste brațe materne care vă țin și vă îmbrățișează vă pot vedea – ele vă văd cine sunteți. Ele sunt fericite atunci când plecați să creșteți și să vă dezvoltați pe cont propriu și sunt fericite atunci când vă întoarceți la ele. Sunt brațe care hrănesc, nu brațe care forțează. 

Dați drumul imaginilor trecutului. Au existat anumite constrângeri și frici în viața mamei voastre biologice care au determinat-o să fie o mamă nenaturală. Iertați-o pentru asta, chiar dacă iertarea este uneori dificilă având în vedere numeroasele efecte pe care le-au avut asupra voastră. Simțiți disponibilitatea de a ierta. Nu o vedeți ca pe propria mamă, ci ca pe multele mame care au avut o lungă istorie de luptă și cruzime atât în energiile lor feminine cât și în cele masculine. 

Și bărbații au fost jefuiți de adevărata lor paternitate, care reprezintă mai mult decât doar protecția fizică sau supraviețuirea copilului. Privită emoțional, paternitatea este mult mai mult. Are de-a face cu susținerea reală a unicității copilului: să provoace, să încurajeze și să fie un exemplu pentru copil. 

Adevărata paternitate le-a fost literalmente negată bărbaților în cea mai mare parte a istoriei cunoscute pentru că rareori erau acasă și viața lor emoțională a devenit sărăcită din această cauză. Prin urmare, ei nu au putut fi tatăl care erau, de fapt. Femeile au trebuit să îndeplinească și rolul tatălui; dar, așa cum am menționat, acestea au făcut-o într-un mod distorsionat. Bărbatul și femeia își au fiecare propria contribuție în educația și creșterea copilului, și așa ar și trebui să fie. 

Acum, încercați să simțiți energia originală a tatălui în voi înșivă, să-i simțiți puterea și creativitatea universală. Paternitatea este protectoare, dar este și provocatoare. Ea vă încurajează să vă explorați propriile limite și să vă depășiți fricile. Uneori tatăl vă înghiontește când vă aflați în brațele mamei și vă spune: ”Fă un pas afară în lume; vezi ce se întâmplă afară în lume și ce ai de descoperit acolo.” Paternitatea și maternitatea lucrează împreună și nu sunt în contradicție una cu cealaltă. 

Energia maternă vă poartă în cele două brațe ale sale atâta timp cât aveți nevoie de ea. Dar aceste două brațe nu vă pot arunca afară din cuib; nu sunt create pentru asta. Energia paternă este cea care vă dă ghiontul care vă spune: ”Ești o persoană unică, du-te să descoperi cine ești, fă greșeli, împiedică-te. Sunt alături de tine, am încredere în tine, te încurajez și-ți susțin aventura.” Din energia tatălui, paternă, vine și ceva care îngrijește și protejează, dar este mai îndrăzneață și vă încurajează să pășiți în necunoscut. Puneți-vă încrederea în această energie și luați-o în voi. Vedeți unde vrea acea energie paternă să meargă în corpul vostru și dacă există locuri care au nevoie de acest flux de energie. 

La final, dați-vă seama că dacă începeți să recunoașteți din nou aceste energii originale în adevărata lor formă, maternitatea și paternitatea, puteți să le împărtășiți și cu alți oameni. Atunci reprezentați acea curgere universală a iubirii în această lume. Pe măsură ce învățați cum să restaurați aceste energii în voi înșivă și începeți să le recunoașteți și să le înțelegeți, veți ajuta la transformarea trecutului. Veți deveni o lumină în această lume astfel încât masculinul și femininul pot dansa din nou împreună. Iar copiii viitorului vor avea o mai mare oportunitate să crească armonios. Ei vor deveni mai echilibrați, mai maturi. 

Vă salut cu recunoștință că doriți să vă asumați această sarcină și să deveniți un exemplu pentru un nou viitor. Vă salut.

 

©Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka

link catre articolul original


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.