sâmbătă, 12 mai 2018

Consiliul – Realitatea



Prin Ronald Head

Vi s-a spus că trebuie să înfruntați realitatea? Sau că este nevoie să vedeți realitatea? Sau că v-ați pierdut simțul realității? Desigur, persoana care v-a spus acest lucru a presupus că ea are un control asupra realității și că voi nu aveți. Haideți să explorăm puțin această realitate pe care unii cred că o au.

De exemplu, imaginați-vă că sunteți într-un magazin la cumpărături cu un prieten. Când ieșiți la lumina soarelui, vedeți o mamă cu fiul ei îndepărtându-se de un lac din parc. Copilul are un zâmbet strălucitor pe față. Când erați în magazin, realitatea voastră nu a inclus nici unul dintre aceste lucruri. Este posibil ca realitatea voastră să nu fi inclus deloc mama și copilul. Nici acum habar nu aveți ce a văzut copilul și ce l-a făcut să fie atât de entuziast. Nu știți ce se află în lac. Nu știți câte mașini au trecut în timp ce erați la cumpărături. Nu știți câte veverițe sunt în parc sau care pe unde este. Pe scurt, din tot ceea ce realitatea este, voi aveți o cunoaștere extrem de limitată.

Haideți să ne uităm la o realitate și mai mică. De câte ori în ultimele momente v-ați făcut inima să bată sau ați observat că bate? Câte respirații ați făcut în ultimele două minute? Vă reglați digestia ultimelor alimente pe care le-ați mâncat? Sunteți siguri de sănătatea noilor celule pe care le creați chiar acum? Ce celule vechi ați ales să înlocuiți?

Cunoaște persoana care v-a recomandat să înfruntați realitatea oricare dintre aceste lucruri? Au ei cea mai mică cunoaștere despre ceea ce este bine pentru voi sau vă cer să vă alăturați ipotezelor lor pentru că ei au nevoie ca convingerile lor să fie întărite? Pentru că, vedeți voi, dacă voi aveți dreptate, asta înseamnă că ei greșesc. Acest lucru nu este neapărat adevărat, dar lor așa le poate părea.

Chiar dacă voi oamenii ați fi singurele ființa conștiente din Univers, lucru care vă asigurăm că nu este așa, cu toate percepțiile simțurilor voastre concentrate într-o singură ”realitate” nu ați nici măcar începe să vă cunoașteți propria voastră lume, să nu mai vorbim de sistemul solar, galaxie, de trilioanele de galaxii.

Deci, pe ce ați dori să vă bazați propriile voastre convingeri? Vă putem spune că singurul adevăr, adevărul pe care vă puteți baza, este propria voastră experiență și ceea ce puteți cunoaște în inima voastră. Creierul vostru poate fi înșelat. Dar, presupunând că vă aflați într-adevăr în legătură cu sinele vostru cel mai profund, inima voastră nu va fi înșelată. Asta este, desigur, o presupunere destul de vastă.

Dar acea cunoaștere interioară este exact ceea ce reprezintă această ”mare trezire”. Unii cred că este vorba despre o cunoaștere mai amplă a factorilor politici, sociali sau financiari. Nu este așa. Toate acele lucruri s-au schimbat și continuă să se schimbe. Dacă există o realitate neschimbată, schimbarea are loc. Tot ceea ce vă înconjoară va trece.

Ce nu trece? Ce nu trece? Acesta este lucrul cel mai important. Pentru că voi faceți parte din el.


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.