miercuri, 23 noiembrie 2022

O formulă simplă de confort


Brenda Hoffman
 

Dragilor, 

Începeți să observați diferența dintre ceea ce se așteaptă de la voi și cine sunteți. Este o perioadă confuză, pentru că dacă voi nu faceți ceva, cine să facă? Totuși, nu țineți neapărat să o faceți. Așa că, cugetați la opțiunile și nevoile voastre. ”Ar trebui să continui să fac asta pentru că vreau să o fac sau pentru că simt că ar trebui?” 

Aceste opțiuni noi nu erau așteptate pentru că sunteți obișnuiți să faceți ceea ce considerați că sunt rolurile voastre în casă, familie, prietenie sau la locul de muncă. ”Fac asta pentru că se presupune că ar trebui să o fac.” Dar pentru cine? Voi sau alții? 

Poate că aveți așteptări de la voi sau de la mediul vostru pe care alții nu le au. Așadar, cum decideți dacă acele așteptări sunt în afara nevoilor voastre dacă acel ceva nu este finalizat spre satisfacția voastră? Într-adevăr, cum? Când acele așteptări ale voastre de la voi fac parte din lumea voastră socială în loc de ceea ce se află adânc în voi? Și dacă nu doriți să finalizați ceva, ce simțiți în legătură cu voi înșivă? 

Multe dintre activitățile voastre sunt legate de ”ar trebui” în loc de nevoile sau de interesele voastre personale. Să păstrați curățenia în casă, să reparați obiecte sau să duceți la îndeplinire unele sarcini pe care alții le ignoră sau refuză să le facă, nu este greșit. Dar dacă faceți aceste lucruri doar ca să fiți lăudați de alții, acționați din ”ar trebui”-urile 3D. Dacă vă simțiți inconfortabil din cauza unei sarcini neterminate, chiar dacă altora prea puțin le pasă de asta, aceasta este o nouă funcție a noii voastre ființe.

Tot ceea ce faceți, gândiți sau spuneți este acum trecut prin ființa voastră interioară. Deci, dacă faceți lucruri în locul altora, vă veți simți epuizați sau furioși. Și dacă faceți lucruri care nu sunt rezonabile pentru energia sau abilitățile voastre, veți fi epuizați sau furioși. Dar dacă faceți lucruri pe care le găsiți interesante și distractive, vă veți simți plini de energie. O formulă simplă pentru cine sunteți acum.   

În trecut, formula voastră a fost mai complicată deoarece miezul central al cunoașterii voastre era limitat. Numeroase activități au fost duse la îndeplinire pentru alții – locuri de muncă, copii, căsnicie, școală și vacanțe de sărbători. Eveniment după eveniment ca să le faceți pe plac altora și să renunțați la voi înșivă. 

Să vă separați de nevoile și interesele altora, așa cum faceți acum, poate fi înfricoșător și auto-producător de furie. ”Unde este energia mea? Unde este interesul meu? De ce trebuie să am eu grijă de toate?” 

Auto-examinarea ”ar trebui”-urilor voastre în contrast cu noile voastre interese va continua pe tot parcursul acestui sezon de sărbători și probabil puțin după. Acțiunile și ”ar trebui”-urile voastre sunt atât de profund legate de viața voastră pământească încât va fi nevoie de ceva timp să vă separați așteptările voastre de la voi 3D de cine sunteți.   

Asta nu înseamnă că sunteți 3D, ci mai degrabă, că vă rupeți de multe obiceiuri 3D de care nu erați conștienți înainte. 

De ce nu v-ați dori o casă curată sau un proiect de lucru complet? Dacă aceste acțiuni fac parte din noul vostru eu, nu veți deveni furioși, nu vă veți ieși din pepeni sau să fiți triști dacă nu sunt apreciate de alții pentru că veți ști că acestea sunt proiectele voastre. Și dacă alții nu se ridică la nivelul standardelor voastre cu privire la îngrijirea copiilor, serviciu sau de îngrijire a casei, v-ați putea întreba de ce este important ca aceste sarcini să fie duse la îndeplinire potrivit standardelor voastre? Sunt acele standarde noul vostru eu sau sunt rămășițe din 3D?   

Chiar dacă mulți dintre voi s-ar putea să fiți supărați că ceva nu s-a făcut potrivit criteriilor voastre, criteriile voastre s-ar putea să nu producă produsul final pe care-l doriți. Pentru că o casă curată sau reparații finalizate, nu sunt o chemare la confort? Furia pentru că ceva nu se face potrivit standardelor voastre, nu este confortabilă. 

Înainte să faceți ceva care se simte epuizant sau într-un fel inconfortabil, mergeți în interior să determinați dacă acea acțiune este orientată spre interior sau este o rămășiță 3D. Pentru că ”ar trebui”-urile 3D crează acum epuizare, furie sau frustrare. 

”Ar trebui”-urile nu sunt și nici n-au fost niciodată, complete pentru că ele sunt generate din afara ființei voastre. Doar acele piese, gânduri și acțiuni care vin din interior vă vor oferi confortul de care aveți nevoie în acest moment. 

Un confort care este esențial pe măsură ce eliminați ceea cu ce v-ați simțit confortabil în 3D. Confortul personal este cuvântul și acțiunea săptămânii. Așa să fie. Amin.


Traducere Monica Poka

link catre articolul original



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.