sâmbătă, 31 mai 2014

Centrul Soarelui



Mesaj de la Jeshua prin Pamela

Dragi prieteni, eu sunt Jeshua. Eu reprezint energia Christică care se naște acum pe Pământ în și prin voi. Vă invit să vă imaginați energia mea ca pe un soare. Doar gândiți-vă la Soarele real, acea imagine radiantă de viață și putere. Deasemenea, puteți vedea Soarele ca o metaforă, ca o imagine a voastră înșivă, a ființei și sufletului vostru. Concentrați-vă conștiința pentru câteva momente pe centrul Soarelui și intrați în el cu imaginația voastră – faceți-o foarte calm și liniștit. Simțiți incomensurabila putere a câmpului energetic care este Soarele și simțiți-vă în centrul acelui imens vulcan de energie. Simțiți tăcerea și liniștea de acolo și caracterul spontan al acestei radianțe care se manifestă de la sine: Soarele își radiază lumina către exterior fără nici un efort.

Odihniți-vă, înconjurați de lumină, în centrul Soarelui și simțiți cât de bine și de natural este să fiți purtați de această sursă de putere. Această lumină este acolo pentru voi, pentru că voi sunteți, în esența voastră, voi înșivă un soare. Permiteți-vă să vă relaxați și să vă scufundați în această lumină. Lăsați ca această lumină să vă învăluie într-un mod blând și iubitor: foarte lin, încălzind, dar niciodată arzând. Permiteți ca această lumină să curgă complet prin voi pentru a vă reaminti cine sunteți: un suflet, un soare, o stea în toate celulele corpului vostru. Permiteți ca fiecare celulă din corpul vostru să fie îmbibată cu această lumină vindecătoare a sufletului vostru soare.

Puteți găsi centrul acestui soare, centrul esenței voastre, ori de câte ori în viața voastră de zi cu zi vă întoarceți în Acum aducându-vă atenția în totalitate în prezent. Dacă sunteți preocupați cu trecutul sau  cu viitorul, voi ieșiți din centrul vostru și vă pierdeți conexiunea cu sursa voastră de lumină – cea care vă poartă. Dar ce este cu adevărat Acum-ul? Vi se cere să fiți în Acum, în acest moment, în prezent, dar ce este Acum în realitate? Odată ce vorbești despre el, acesta s-a și încheiat. Acum nu este un minut și nici o secundă, el nu poate fi de fapt definit ca o unitate de timp. Acum vă ocolește atunci când vreți să-l definiți ce este. Nu există frontiere limitatoare ale momentului care este Acum. Acum sfidează căile obișnuite de gândire.

În sens pământean, puteți calcula timpul și să-l puneți la socoteală – există 24 de ore într-o zi, 60 de minute într-o oră, 7 zile într-o săptămână, etc. Acest mod de a privi timpul nu este natural spiritului uman. Acum este liber de timp – ce unitate de timp ar putea să-l definească? Mintea umană nu poate cuprinde sau înțelege Acum-ul pentru că el nu este supus logicii gândirii, deși el este destul de ușor de înțeles pentru sentimentele voastre. Știți cum este să vă pierdeți cu totul într-un moment; de exemplu, într-o clipă de bucurie. Au putut fi momente când ați experimentat  ceva frumos și în același timp v-ați dat seama cât de special a fost acel moment. Ați fost conștienți și complet deschiși la experiența cu care ați rezonat și care a curs prin corpul vostru, prin sufletul și sentimentele voastre. Când se întâmplă acest lucru, voi sunteți una cu experiența și una cu Acum-ul – voi sunteți Acum-ul.

Când sunteți în Acum, sunteți de asemenea în centrul soarelui vostru, al sufletului vostru și toate schimbările au loc din acel nucleu central din interiorul vostru. Am vorbit astăzi despre frică și despre cât de neliniștiți vă simțiți atunci când sunteți ieșiți din esența voastră și departe de centrul vostru. Frica este legată de asemenea de gândirea în timp calculabil, trecut și viitor: ”Ce se va întâmpla? Ce va merge prost?” Anticiparea cu frică a viitorului este ceva foarte uman, dar acest lucru se poate întâmpla numai atunci când ați ieșit din centrul vostru, când ați ieșit din Acum. A fi în Acum înseamnă că toate forțele voastre interioare se unesc și devin integrate, iar voi faceți acest lucru prin a fi total prezenți în corpul, sufletul și sentimentele voastre.

Aș vrea să spun ceva mai mult despre conceptul de timp, și despre modul în care el vă poate intimida și speria. Pe parcursul ultimelor decenii au existat multe predicții în legătură cu anumite date care se aflau în viitor. Timpul este văzut așadar ca un fel de linie care pornește din prezent către viitor și pe această bază anumite evenimente devin fixe. Acceptând această viziune asupra timpului ați putea avea posibilitatea de a vă pregăti pentru evenimentele ce ar urma și ați putea face acest lucru fie din teamă, fie din încredere. Dar este aceasta o imagine reală? Este într-adevăr viitorul o linie dreaptă pe care lucrurile au un anumit loc fix? Este viitorul suma tuturor acelor ore, zile și luni care se află în fața voastră? Sau este acesta un mod foarte restrictiv de a privi timpul și viitorul?

Voi care sunteți aici și auziți acest lucru știți că există mai multe în viață decât ceea ce este vizibil în lume. Voi vedeți forma lucrurilor – corpul cuiva, copacii sau animalele, sau chiar plantele și pietrele – dar intuiți că mai există ceva în interiorul tuturor acelor lucruri care nu este vizibil pentru ochi și pentru simțurile fizice. Simțiți că acolo există ceva misterios, o viață interioară care face ca un individ sau un lucru să fie  unic. Știți că este nevoie să priviți mult mai adânc decât doar la suprafața lucrurilor și știți, de asemenea, ce înseamnă să simțiți bucuria atunci când pătrundeți în lumea lor interioară, care este, dealtfel, și în interiorul vostru. Aceasta este viața reală; aceasta este realitatea tuturor lucrurilor. Exteriorul este doar o manifestare a acelei lumi interioare.

Cum este cu timpul atunci? Dacă priviți timpul ca o linie de unități sau spații cuantificabile – zile, săptămâni, luni, ani – atunci voi priviți timpul doar din exterior; din perspectiva a ceea ce voi puteți măsura cu un ceas sau o riglă. Dar timpul așa cum se vede din interior, ca o experiență, este ceva cu totul diferit. Acea perspectivă interioară devine evidentă atunci când luați în considerare conceptul de Acum. Conceptul de Acum nu se poate baza pe ceas sau pe un calendar; el se bazează pe prezența voastră conștientă, pe conștientizarea voastră. Potrivit sentimentului vostru interior în ceea ce privește timpul, timpul poate trece foarte repede sau foarte încet, indiferent de ticăitul ceasului. ”Timpul interior” poate sta în loc atunci când   sunteți fericiți și se poate întinde la nesfârșit atunci când sunteți plictisiți; timpul interior trece în funcție de felul în care experimentați voi lucrurile.  

Ce părere aveți de viitor și de trecut? Care este realitatea lor atunci când sunt privite din interior și nu din exterior? Imaginați-vă din nou, pentru un moment, că vă aflați în miezul soarelui sufletului vostru, unde în centrul său nemișcat nu există timp – există doar etenitatea. Deși acolo este o mișcare sub forma razelor ce radiază spre înafară, acolo este o esență primordială care doar este acolo mereu. O puteți numi conștiința lui Dumnezeu dacă doriți, dar ea este Viața Veșnică, și ea este acolo în voi, dealtfel, adânc în centrul vostru.

Un Soare emite raze, imaginați-vă că sunteți prezenți în acele raze care radiază fără nici un efort din soarele vostru. Prin intermediul acestor raze  voi vă puteți manifesta în multe vieți și să fiți oriunde în univers. Fiecare rază este o viață în timp și spațiu, am putea spune, în care voi ați luat o formă specifică: un corp. Voi aveți experiențe în acel corp; el are un început și un sfârșit; el se naște și apoi moarte; este muritor. Pentru a trăi într-un astfel de corp, concentrat în timp, voi deveniți conștienți biologic și intrați sub influența conceptului de timp. Începeți să vedeți lucrurile drept finite, dar adevăratul vostru centru este în centrul soarelui vostru și voi, asemeni acestui soare, emiteți nenumărate raze care sunt posibile manifestări ale voastre în viitor – potențiale vieți și expresii ale voastre. Viitorul nu este stabilit; deși fiecare linie temporală este o posibilitate foarte reală în Acum, voi alegeți să activați una și să o faceți să fie reală în viața voastră.

Priviți și trecutul în acest fel pentru un moment. Voi credeți că există o singură linie temporală care curge dinspre trecut spre Acum, dar văzut din punctul central al soarelui vostru, nu se întâmplă așa. În spatele vostru se află o întreagă gamă de linii temporale, dintre care unele au fost activate de voi și de alegerile voastre, iar altele care sunt latente, ca să spunem așa, dar care ar putea fi încă activate la un moment dat în viitorul vostru. Trecutul nu este fixat și ”încheiat” : voi puteți recrea trecutul prin reinterpretarea experiențelor pe care le-ați avut, prin interacționarea cu ele din prezent. Acest lucru este posibil deoarece trecutul nu este ceva din afara voastră, el nu este un punct de pe o linie.

Am să vă dau un exemplu pentru a clarifica această problemă. Să presupunem că v-ați simțit afectați de relația pe care ați avut-o cu mama sau cu tatăl vostru; că ați simțit că nu ați fost apreciați pentru ceea ce erați și că ați experimentat frică și nesiguranță în acea relație. Simțiți că viața voastră a fost determinată de trecut și, din cauza asta, aveți sentimentul de a fi fost victimizați. Simțiți că sunteți așa cum suntețiacum, parțial din cauza părinților voștri, ca rezultat al felului în care ați fost crescuți.

Dar să presupunem că voi, pe parcursul vieții voastre, ajungeți să vă adânciți în conștiința voastră prin procesul de creștere interioară. Faceți legătura cu sufletul vostru și intrați în cine sunteți voi cu adevărat în esența voastră, soarele din voi. Prin acest proces voi vă formați acum o perspectivă mult mai largă asupra vieții voastre. Acum vă puteți vedea părinții în contextul trecutului lor, de exemplu, și voi vedeți acum neputința lor și imaginea fricilor și a convingerilor lor negative. Și voi aveți iertare în inima voastră.

Această perspectivă lărgită vă ajută ca, treptat, să vă simțiți tot mai puțin victima părinților voștri. Ba mai mult de atât, începeți să vedeți că există o parte din voi care nu afost atinsă niciodată cu adevărat de ceea ce vi s-a întâmplat, o parte care a rămas întreagă și nevătămată. Începeți să vă simțiți din ce în ce mai mult propria autonomie și independență. Și cu cât mai mult vă conectați în timpul vieții cu punctul central al soarelui din voi, cu atât mai ușor vă va fi să vă eliberați de trecut, ca și de relația cu părinții voștri. Modul în care ați experimentat acea relație a fost doar o rază, o posibilă linie temporală și prin schimbarea conștientizării a cine sunteți cu adevărat, puteți trece la o altă experiență din trecut, și la o altă linie temporală.

Sunteți capabili acum să priviți relația cu mama și cu tatăl vostru din perspectiva sufletului, o perspectivă de care ca și copil nu ați fost conștienți. Din moment ce voi sunteți acum mai mult în centrul esenței voastre, sunteți capabili să vă percepeți părinții într-o altă lumină, într-un fel mult mai blând, mai iertător. Puteți să-i explicați copilului din voi cum anumite experiențe dureroase v-au ajutat să creșteți precum și faptul că părinții voștri nu au fost conștienți de durerea pe care au provocat-o. Conștiința voastră prezentă recreează trecutul prin eliberarea energiei din voi care a fost încătușată de acesta. Literalmente voi creați o nouă linie temporală în trecut care va influența relația voastră curentă cu părinții voștri. Ei vor simți ceva diferit în voi și dacă sunt deschiși acestei schimbări, relația voastră se va schimba în bine. Ați deschis trecutul prin noua voastră percepție și astfel ați creat o nouă linie temporală în care există mai multă iubire și înțelegere. Aceasta este o posibilitate reală.

Cu conștiința voastră voi puteți sparge timpul. Timpul nu este fixat și închis în urma voastră; trecutul nu este cu adevărat încheiat. Indiferent ce ați fi experimentat, chiar și atunci când în trecutul vostru au existat evenimente traumatizante care v-au influențat profund, există deschideri disponibile din prezent pentru ca voi să vă puteți aduce mângâiere, iubire și încurajare în acel trecut. Trecutul este asemeni numeroaselor  raze solare care provin din esența voastră, cu care vă mai puteți conecta dacă intrați în centrul Soarelui.  

Voi aveți posibilitatea de a vă recrea trecutul – luminându-l și iluminându-l – căutând cu mai multă înțelegere la cine ați fost și la oamenii care au fost în jurul vostru. Dacă faceți acest lucru, voi simultan recreați trecutul și vă creați un nou viitor, deoarece aruncând lumină asupra trecutului și modificând energia pe care o aduceți din trecut, veți activa un viitor nou și mai luminos pentru voi. Nici trecutul și nici viitorul nu sunt fixate; le puteți influența pe amândouă din momentul Acum și puteți face acest lucru cu mai multă putere atunci când sunteți în centrul vostru, ceea ce înseamnă că sunteți conectați la sufletul vostru.

A sta în Acum este o experiență – un moment viu și creativ – și nu o liniuță pe o riglă, nici o liniuță pe o linie temporală. Din puțul lui Acum izvorăsc toate liniile temporale. Acum este acolo unde vă aflați în momentul prezent – acolo unde sunteți cu toată atenția este Acum. De îndată ce sunteți atenți la cea mai iluminată și prezentă parte din voi – esența voastră, sufletul vostru, conștiința voastră – veți radia din acel centru solar atât către trecutul cât și către viitorul vostru, și ele toate se vor uni. Timpul nu este o linie dreaptă; cel mai bine vi-l puteți imagina ca pe o complexă 3D pânză de păianjen ce se întinde în toate direcțiile, atât în trecut cât și în viitor.

 Și ce puteți face voi cu această cunoaștere în prezent, în viața voastră de zi cu zi? Puteți deveni conștienți de adevărata voastră putere și de potențialul vostru. Totul este în sfera puterii voastre, atât trecutul cât și viitorul. Nu există nici o putere în afara voastră; nici o putere care să vă determine viitorul sau care să vă spună ce ar trebui să fie trecutul vostru – nimic nu este determinat. Voi sunteți creatorul, întotdeauna și în fiecare moment. În acest sens voi sunteți stăpâni peste trecutul vostru și peste viitorul vostru. Dacă rămâneți în esența voastră, voi puteți menține această conștiință, această sursă de lumină. În realizarea continuă a acestei surse stă încrederea, siguranța și capitularea voastră. Dacă sunteți în centrul acestui soare, voi știți că puteți să capitulați în fața lui – este evident și natural pentru voi să faceți acest lucru. Cu toate acestea, odată ce plecați din centru și începeți să gândiți: ”Cum să scap de teribilul meu trecut? Cum pot crea un viitor în această lume care este atât de plină de frică și de amenințări?” voi sunteți deja în afara centrului vostru. Arta acestui proces de transformare este de a vă întoarce înapoi în esența voastră, în centrul vostru și de a nu căuta să rezolvați problemele prin intermediul gândirii ci să căutați soluții din interiorul esenței voastre, centrul soarelui vostru, din Acum – acolo unde nu există timp! Aceasta este Casa unde voi sunteți cine sunteți și unde nu există nimic din afara voastră care v-ar putea determina sau împiedica să vă urmați destinul.

Vă rog să vă imaginați încă o dată că sunteți în centrul acestui soare radiant care sunteți. Vă simțiți una cu lumina și puterea care există acolo, și nu este nici un efort pentru voi să faceți acest lucru, deoarece acest soare există deja în voi. Acum imaginați-vă că undeva în această țesătură de raze care radiază din soarele vostru interior este o linie temporală din trecut care are nevoie să primească mai multă lumină. Nu trebuie să simțiți sau să vedeți ceva concret, pur și simplu imaginați-vă că lumina soarelui vostru umple cu ușurință acea alee întunecoasă din trecut. S-ar putea să nu chiar reușiți să reaprindeți lumina acolo, dar lumina a făcut o conexiune inițială cu acea linie temporală din trecut astfel încât să vă puteți întoarce din nou, ori de câte ori veți dori acest lucru. Spuneți acestor evenimente din trecut care acum sunt înconjurate de lumina soarelui vostru: ”Tot ceea ce trebuie să primescă Lumină, va primi de la mine acea Lumină. Vechile dureri și traume care doresc să fie rezolvate și eliberate pot ieși afară acum în Lumina mea.” Eliberați-vă de tot ceea ce vă ține agățați de aceste evenimente din trecut, ele nu vă definesc cine sunteți; voi nu sunteți întunericul pe care-l percepeți acolo – voi sunteți Lumina! Voi – acționând din centrul Soarelui vostru – sunteți eliberatorul și vindecătorul trecutului și, prin urmare, creatorul viitorului. 

Acum mergeți în viitor. Viitorul se află în jurul vostru ca o uriașă 3D pânză de păianjen cu multe fire, iar voi vă aflați în centrul ei. Viitorul nu este ceva ce vine spre voi din afară. Firele țesăturii izvorăsc din inima voastră, ele sunt toarse fără nici un efort de gândurile și sentimentele pe care le aveți încontinuu. Stările voastre interioare fluctuează între a crea nenumărate linii temporale posibile. Nu trebuie să faceți nimic special pentru ca acest lucru să se întâmple – el pur și simplu se întâmplă pentru că voi sunteți un soare care nu poate ajuta dar care radiază spre exterior. Este în natura voastră să fiți un Creator. Acum, cereți-i viitorului, cereți-i acelei țesături de linii temporale să vă arate care este cel mai strălucitor fir pentru voi în acest moment. Întrebați: ”Pe ce trebuie să mă concentrez acum? Ce direcție ar trebui să urmez acum astfel încât să pot păși într-un viitor frumos și radiant? De ce este nevoie să fiu conștient acum, în acest moment?” Veți primi un îndemn de la centrul acelui soare care sunteți, doar fiți deschiși către el. Sufletul vostru vrea să vă asigure și să vă încurajeze să vă conectați cu acel viitor puternic și minunat care există deja în stare latentă în ființa voastră.

Fiți conștienți de cât de ușor va veni acel viitor către voi; nu trebuie să vă forțați sau să munciți pentru el. Rămâneți în Acum. Simțiți în inima voastră cum energia acestui viitor frumos, luminos face parte deja din voi. În acest fel îl veți atrage spre voi cu mai multă ușurință. Simțiți acel minunat viitor în inima voastră și treziți-l prin simpla bucurie de a fi în el. Fiți deschiși la încântătoarea sa vibrație. Invitați-l în inima voastră și în mâinile voastre, și prin mâinile voastre deschise, lăsați-l să curgă în Pământ. Lăsați doar să se întâmple – în mod natural va prinde rădăcini. Aveți încredere în viitorul vostru și simțiți adânc în voi puterea soarelui vostru. Simțiți-l în inima voastră, simțiți-l în pântecele vostru, simțiți-l în picioarele voastre. Permiteți ca puterea acelui soare să fie împământată prin picioarele voastre. 


© Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.