duminică, 11 mai 2014

Liniștea




Înaltul Consiliu de pe Orion
10 Mai 2014

Primit de Holly Hawkins Marwood
Transcris de Paul Marwood

Salutări dragilor,

Noi suntem Înaltul Consiliu de pe Orion

Subiectul de astăzi este liniștea. Vom discuta despre importanța faptului de a găsi momente de liniște în viața voastră care să vă ofere un nivel mai înalt de claritate, o mai bună conștientizare a căii voastre de a acționa, chiar și conștientizarea căii voastre spre non-acțiune, lucru care este necesar uneori.

Cât de des vă aduceți conștientizarea liniștii în viața voastră în fiecare zi? Liniștea poate fi și din punctul de vedere al minții voastre. Poate fi din punctul de vedere al corpului vostru. Poate fi din punctul de vedere al emoțiilor voastre sau orice alt domeniu pe care doriți să-l exprimați în viața voastră sau în care să vă conectați cu energia liniștii. Este o calitate foarte importantă să începeți să deveniți conștienți de ea și apoi să o încorporați pe măsură ce înaintați în viața voastră.

Pe planeta voastră se vorbește mult despre cât de repede trece timpul și de cât de repede par a se petrece lucrurile, și asta crează mult din ceea ce noi numim ”zgomot energetic static” care uneori face greu de aflat ce să faceți în continuare. Și acest lucru vă scoate din echilibru făcându-vă să nu fiți niciodată siguri de ceea ce urmează să se întâmple în continuare. Pare greu să țineți pasul cu ritmul de viață, cu volumul de informații și lucrurile la care trebuie să răspundeți. Îmbrățișarea momentelor de liniște sunt foarte importante pentru claritate, pentru conștientizare, pentru o schimbare în energia voastră și chiar în fiziologia voastră.

Un mod evident de a vă conecta cu liniștea este prin ceea ce voi numiți ”meditație”, dar după cum mulți dintre voi știu, voi puteți medita sau să arătați ca și cum ați ”medita”, dar în același timp să fiți destul de ocupați în mintea voastră făcând listele pentru ce aveți de luat de la magazinul alimentar, sau planificând ce aveți de gând să faceți astăzi, sau gândindu-vă la toate nemulțumirile din trecutul vostru sau la orice altceva! Uneori cineva poate să-și calmeze corpul, dar mintea să fie totuși activă.

Deci, liniștea nu este atât de mult o acțiune pe cât este o stare de a fi. Puteți să stați la coadă într-un magazin alimentar sau într-un loc aglomerat și să vă aduceți mintea, să vă aduceți conștientizarea într-o stare de liniște care este acel moment de liniște în care totul este în regulă, în care tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru în acel moment, într-un anumit sens, dispare și voi deveniți un punct de liniște pentru voi înșivă.

Cel mai ușor mod de a vă conecta cu liniștea este să deveniți conștienți de ea și să vă permiteți un moment din ea. Nu sunt necesare multe ritualuri. Nu este nevoie de multă pregătire. Aceasta înseamnă doar ca în orice moment să vă puteți opri din ceea ce faceți, să inspirați profund, așa cum vă spunem adeseori, să vă aduceți conștientizarea în momentul vostru prezent, în acel moment și nimic altceva. Doar simțiți liniștea. Doar amintiți-vă ”Cum pot să simt liniștea în acest moment? Lasă-mă să simt liniștea.” Poate că aveți o conștientizare, sau un sentiment, sau o conectare cu liniștea pentru 10-15 secunde, sau poate chiar pentru 30 de secunde, și apoi mintea voastră vă duce la următorul lucru, sau sună telefonul, sau altceva ce necesită atenția voastră și asta este în regulă. De fapt, este chiar minunat!                                                            

Uneori s-ar putea să conduceți mașina, să ajungeți la destinație și înainte să vă deșurubați din mașina voastră pentru a alerga în alt loc, să vă oferiți acel moment de conștientizare a liniștii. Într-o stare de liniște mintea voastră nu trebuie să aibă nevoie de un anumit rezultat. Nu trebuie să fiți într-o stare de luare a deciziilor. Pe măsură ce permiteți acele momente de liniște în viața voastră, ori de câte ori le puteți potrivi în timpul vostru, indiferent de durata cât vă conectați cu ele, ceea ce voi faceți este crearea unui spațiu energetic în viața voastră, care, într-un anumit sens, vă scoate în afara realității timpului și spațiului într-o oarecare măsură, și în timp ce sunteți în acel moment vă puteți permite să aveți un alt punct de vedere, permiteți ca noi informații să vă parvină, permiteți un nivel de pace pe care corpul vostru (mecanismul fiziologic din corpul vostru) îl simte și încorporează acele momente de liniște. Ați încetinit mașina creierului care vă ține activați energetic tot timpul. Pe măsură ce vă conectați cu aceste momente de liniște voi vă deschideți câmpul energetic. Vă deschideți câmpul conștientizării pentru a permite o rezonanță energetică diferită în voi, care uneori vă permite să vedeți diferite puncte de vedere, permiteți intrarea unor noi informații, permiteți schimbarea direcției dacă este necesar.

Atât de mulți dintre voi răspund la această intensitate a energiilor îndreptându-se cu greu înainte ca și cum ați fi un tren foarte rapid pe o linie ferată. Un tren rapid pe o linie ferată poate schimba direcția foarte ușor. El doar gonește de-a lungul liniei sale și tot ceea ce-i iese în față este aruncat la o parte. Un tren rapid aflat pe linia sa nu este deschis la noi puncte de vedere în ceea ce privește direcția sau măcar să vadă peisajul pe unde trece. Dacă vă permiteți vouă înșivă acele momente de liniște de-a lungul unei zile, ca și cum v-ați plimba pe o cărare în loc să goniți ca un tren de mare viteză pe o linie ferată, voi aveți posibilitatea de a alege o cărare diferită, să ieșiți de pe cărare, chiar și să fiți conștienți că sunteți pe cărare și să vă mișcați mai încet și mai ușor pentru că voi nu goniți prin viață în același mod. Conectarea cu aceste stări de liniște vă poate permite să vă conectați cu un nivel mai ridicat de pace în viața voastră de zi cu zi, care apoi se reflectă în afară în toate aspectele diferite a cine sunteți voi în relațiile voastre, la locul de muncă, în ceea ce privește alegerile pe care voi poate trebuie să le faceți, pentru că multora dintre voi li se cere acum să facă alegeri și să ia decizii.

Dacă sunteți în starea în care într-adevăr simțiți că există o schimbare care trebuie să se petreacă în viața voastră acele momente de liniște vă pot oferi conștientizarea direcției în care să o luați pentru a găsi răspunsurile la schimbările pe care le simțiți iminente în viața voastră. Dacă nu sunteți siguri de modul în care să vă conectați cu liniștea dacă doar stați pentru o clipă, foarte liniștiți, fără a fi nevoie să decideți că este o meditație, fără nevoia de a decide că ea trebuie să dureze o jumătate de oră, fără nevoia de a decide că trebuie să aibă loc într-un anumit fel în care cineva v-a spus că trebuie făcut, ci doar să fiți literalmente prezenți pentru voi înșivă și să respirați în tăcere. Doar gândiți-vă la cuvântul tăcere, gândiți-vă la liniște. Gândiți-vă la conștientizarea momentului prezent. Aduceți-vă atenția la această stare a corpului vostru și simțiți spațiul care este creat cu acest moment sau chiar și numai cu faptul că v-ați gândit la cuvântul liniște, tăcere, pace. Pe măsură ce vă atrageți conștientizarea în această direcție voi amplificații acea liniște.  Onorați-vă pe voi înșivă fie că este vorba de a o face timp de 10 secunde, de 30 de secunde sau chiar de 10 minute.

Din această stare de liniște vă veți conecta cu un adevăr mai înalt despre cine sunteți, cu o conștientizare mai înaltă a ceea ce este de făcut și a ceea ce nu este de făcut în viața voastră. Liniștea reduce volumul pălăvrăgelii exterioare care a devenit atât de mare în viața multor oameni. Vă invităm să vă jucați cu această idee a liniștii, această pace momentană care se poate infuza singură în voi prin practicarea liniștii.

Fiți binecuvântați,

Noi suntem Înaltul Consiliu de pe Orion



Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.