duminică, 24 mai 2015

Cum poate fi așa-zisa sărăcie o binecuvântare


Din ciclul De ale mele

Nu am de gând să fac nici o analiză deșteaptă a subiectului ”sărăcie” pentru că ar însemna să irosesc un ”timp” prețios, și al meu și al vostru, discutând despre cai verzi pe pereți. Nu că n-am fi noi oamenii experți în a face acest lucru, dar să ne abținem măcar atunci când o putem face. Atunci despre ce vreau să vorbesc?

Ieri, mi-a trimis cineva o cerere interesantă pe chat-ul de la Facebook. Întrebarea, cererea, suna cam așa: ”Bună seara! Vă citesc, cu mare interes toate postările, dar aș dori să aflu dacă există persoane foarte evoluate spiritual și care discută liber (fără bani) despre acest subiect. Toți postează lucruri interesante, dar aș dori să socializăm și între noi, să ne ajutăm (și cei care nu au job și bani). Puteți să-mi spuneți o persoană foarte evoluată care este dispusă să comunice gratis? Mulțumesc!”

Am întrebat-o ce înțelege ea prin ”persoană foarte evoluată”. Căuta un ”Maestru” altruist care să-i ofere sfaturi bune pentru a fi sigură că se va afla și ea printre cei Ascensionați. Un Maestru care să-i ofere o inițiere valabilă. Și era foarte supărată că eu, care ”sunt un exemplu prin ceea ce postez, totuși nu cunosc persoane foarte evoluate care să fie dispuse să predea gratis pentru cei săraci, pentru cei fără job, care nu au bani și nu au dreptul la ascensiune pentru că nu pot plăti cursuri.”

De ce vă redau această discuție? Nu pentru a mă amuza pe seama cuiva, pentru că aia aș fi eu în primul rând. Trebuie să mărturisesc că această conversație a fost o mare încercare/provocare pentru mine. Fiecare dintre noi, cei care am pornit pe calea fără de întoarcere a evoluției, am pornit într-un anume fel, așa cum a fost potrivit pentru fiecare dintre noi.

Pentru mine, în momentul primului meu Pas nici măcar nu exista noțiunea de maestru, spiritualitate, ascensiune. Toate acestea au venit în timp, una după alta, în mod gradat, potrivit evoluției mele. Punerea în aceiași propoziție a cuvintelor ”începător, maestru, persoană foarte evoluată și ascensiune” m-a frapat. Mi s-a părut că ”șoimul patriei” se vrea deja ”honoris causa” și că nu este nimic anormal în asta, dar este ne-natural. Ca și cum de la baza muntelui te-ai urca într-un elicopter care te-ar duce în vârful muntelui și nu ai ști nici de ce te afli acolo și nici ce să faci acolo.

I-am explicat că este relativă noțiunea de persoană foarte evoluată și că maestru îți poate fi oricine, până și piatra de pe drum de care te împiedici, pentru că astfel ai șansa de a vedea ceva ce altfel nu ai fi văzut. Că mersul la un maestru poate semăna cu povestea pomului lăudat, când singurul maestru valabil este chiar în tine, fiind singurul care știe exact ce ai tu nevoie în fiecare moment pentru a putea să-ți urmezi mai departe calea.

M-a întrebat la ce rugăciune îi răspunde Maestrul/Sinele interior, pentru a putea comunica cu el, și i-am răspuns că la ”Te rog” și ”Mulțumesc”. I-am explicat că eu nu fac nici un fel de inițieri și am îndrumat-o să caute, sub oblăduirea Sinelui ei, răspunsurile care i se potrivesc. I-am arătat că este o norocoasă că nu are bani de dat la tot felul de, mai mult sau mai puțini, maeștri, având astfel șansa de a-și urma calea, ce-i drept poate mai încet decât ar vrea mintea ei, dar fără tot felul de reguli și limite impuse de cineva din afara ei.

Am încercat să-i dau acele sfaturi pe care mi le-aș da mie acum, dacă m-aș afla la început de drum. Caută în tine, ai încredere în ceea ce TU simți, nu în ceea ce-ți spun alții. Ascultă-i ce spun și ia din vorbele lor ceea ce simți că ți se potrivește ție. Ia-o încet că nu-i concurs, oricum vei ajunge acolo unde ai de ajuns și o vei face exact atunci când este potrivit pentru tine, nici mai repede nici mai târziu. Bucură-te de fiecare Pas pe care-l faci și mergi alături de singurul tău Maestru și prieten, Sinele tău. Discută cu el așa cum discuți cu mine și apoi cere-i să te ajute să pricepi răspunsul. O va face cu cea mai mare bucurie. Fii atentă doar la tot ceea ce-ți iese în cale și mulțumește pentru tot ceea ce primești, chiar dacă acum/atunci nu-i vezi rostul.

Mulți dintre noi, am ajuns în punctul în care va trebui să-i instruim pe cei ce vin după noi. Pentru unii va fi ceva atât de provocator încât vor avea tendința de a se retrage. Nu o faceți. Este următorul Pas. Am acumulat suficient pentru a putea da mai departe. Dacă am înțeles că ceea ce dăm, nouă ne dăm, atunci am ajuns în punctul în care putem FI ceea ce am venit să FIM. Învățătorii și conducătorii unei noi lumi. O lume a iubirii, a respectului, a onorării, a păcii, a fericirii, a creației conștiente.

Dacă privind fața, sau citind/simțind câmpul energetic al celei/celui din fața noastră ne putem vedea pe noi înșine în ea/el, atunci nu avem altceva de făcut decât să ne deschidem inima și să lăsăm să curgă de la sine ceea ce avem de dat. Pentru că dragii mei,

A SOSIT TIMPUL
Și suntem pregătiți să o facem.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.