duminică, 6 decembrie 2015

Și acum ce să fac?



Din ciclul De ale mele

Din ce în ce mai mulți dintre voi, cei care ați lucrat într-o oarecare măsură cu voi înșivă, ați putut observa sau conștientiza existența unui scurt, foarte scurt moment în care puteți lua o decizie. Când sunteți puși în fața unei situații și aveți de luat o decizie, apare o foarte scurtă prezentare de posibile ”reacții” la situația respectivă.

Cei care ați învățat să intrați măcar puțin în voi și să ”degustați” poziția de observatori, ați putut remarca acea aproape imperceptibilă, la început, posibilitate de a face o alegere în ceea ce privește modul în care abordați situația respectivă și reacția voastră la ea.

Dacă însă v-ați mulțumit cu pilotul automat, acea scurtă, și apoape imaginară, ”pauză”, este inexistentă. De ce? Pentru că ea ține de nivelul de conștiință atins și de conștientizarea noilor noastre percepții. În acel moment aveți posibilitatea de a alege starea de conștiință din care să răspundeți situației cu care vă confruntați.

Cei pe pilot automat vor reacționa din nivelul trei dimensional, cei care însă au învățat că nimic nu este așa cum pare și au început să caute subtilitățile, vor fi ghidați de întrebarea ”Oare despre ce este vorba, de fapt, aici?” Ei își oferă astfel șansa de a vedea dincolo de aparențe. Nu înseamnă că reușești din prima, dar cel puțin ți-ai declarat intenția de a vedea mai mult decât ceea ce pare a fi.

Apoi, treptat, învățând să pui această întrebare tot mai des, vei începe să vezi că în spatele unei acțiuni, vorbe se ascunde cu totul și cu totul altceva. Și apare următoarea întrebare ”Și acum ce să fac?” În acel moment ți se perindă prin conștientizare, cu viteza luminii, mai multe răspunsuri posibile.

La început nu vei conștientiza decât două, cel mult trei, posibile răspunsuri datorită dualității dimensiunii în care trăim și în care am fost învățați că avem doar două soluții între care să alegem. Dacă însă nu te grăbești să alegi și întrebi ”Doar atât?”, la început s-ar putea să fie doar atât. Dar dacă continui să întrebi, și perseverezi, se vor prezenta mai multe posibile ”ieșiri”.

Am folosit expresia ”ți se vor” care poate crea impresia că cineva din afara ta o face. Dar nu o face nimeni din afara ta, o faci tu însuți/însăți, dar dintr-un nivel mai înalt al tău, pe care mintea noastră duală l-a botezat ”Sinele Mai Înalt”. Nu există nici o separare între noi și Sinele nostru Mai Înalt, există doar nivele de percepție în funcție de nivelul de vibrație, frecvența la care ne situăm noi înșine.

Oamenii sunt ființe minunate și curioase. Dacă v-am trezit interesul în ceea ce privește acest scurt, aproape imaginar moment, al deciziei într-o situație dată, vă recomand să-l căutați, pentru că el există. Și cu cât mai mult veți lucra cu el, veți descoperi că există nenumărate răspunsuri la orice situație, chiar percepută inițial de nerezolvat.

Am intrat într-o lume nouă în care am (re-)dobândit percepții noi și mai înalte, dar dacă nu le căutăm și nu lucrăm cu ele, nici nu le vom putea aduce în realitatea noastră de zi cu zi. Unii vor căuta, alții nu. Unii o vor face acum, alții mai târziu. Fiecare moment în care o face fiecare este cel potrivit pentru el/ea, așa că nu mai încercați să-i forțați și pe alții să vadă ceea ce vedeți voi. Le vine și lor ”vremea”.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.