sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Cât este ora? – Consiliul


Prin Ronald Head

Ne-am gândit să începem discuțiile în noul vostru an pe care voi l-ați denumit 2019 distrându-ne puțin cu conceptul în sine.

Acum, mai mult ca sigur că aveți o imagine mentală a unui an ca fiind începutul unei călătorii în jurul stelei voastre care începe și se încheie într-un anumit loc. Și credeți acest lucru deși mulți dintre voi știți că nu este așa. Este un gând convenabil. Cu toate acestea, ar putea fi adevărat dacă steaua voastră era staționară.

Steaua voastră călătorește cu mare viteză prin cosmos. Iar planetele din sistemul vostru, fiind atrase de stea, par să o urmărească. Traseele planetare par mai degrabă a fi ca niște spirale. Iar poziția datei voastre de 1 Ianuarie este corespunzătoare doar stelei în sine. În realitate, ea se află într-un loc foarte diferit de cel în care se afla în prima zi a anului vostru trecut.

Haideți să examinăm anul în sine. Cei mai mulți dintre voi folosiți un calendar solar, dar nu toți. Prin urmare, anul vostru ar putea să înceapă sau nu în ziua căreia voi îi spuneți 1 Ianuarie. Chiar și în țările care mai recunosc tradiția calendarului lunar, prima zi a anului nu este întotdeauna aceiași.


Deci, după cum vedeți, anii voștri, datele voastre, calendarele voastre sunt bazate toate pe înțelegerile dintre voi pe care le-ați făcut cu mult timp în urmă. Acest lucru a fost făcut în cea mai mare parte a istoriei voastre, chiar și numai din motive agricole. Studierea cerurilor care le-a dat posibilitatea câtorva să prezică anumite poziții perceptibile relative a corpurilor celeste, au făcut din acei cercetători ai cosmosului magicieni, preoți, etc. Din păcate, istoriile acelor tradiții și instituții au fost oarecum mai puțin decât stelare.

Acum, pentru a ne distra în continuare, verificați-vă ora și data înainte de a porni într-o mică călătorie cu noi, o călătorie imaginară. Mai întâi, haideți să lăsăm la o parte planeta voastră și să ne uităm în jur. Luați o altă planetă din sistemul vostru, o lună sau o altă planetă, și să mergem mental într-o vizită. Când părăsiți Pământul a fost X minute după ora Y în fusul vostru orar în această dată. Ce oră este aici? Nu este comparativ deloc nu-i așa?

Acum încercați să vă imaginați unde suntem, privind la toate sistemele, galaxiile, etc. Ce oră este acolo unde ne aflăm comparativ cu toate astea?

Vedeți voi, timpul așa cum voi îl știți este doar o convenție care vă dă voie să așezați evenimentele în trecut și să vă programați lucrurile între voi. Este într-adevăr, doar un construct uman.

Așa că, pentru a încheia această discuție, dați-ne voie să vă dorim un foarte fericit Acum.


Traducere Monica Poka

link catre articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.